Original ή copy(α);

Reaction score
1.380
mixalis kanakakis said:
γενικως δεν ασχολουμαι με αντιγραφες γιατι και καλυτερες ηχητικα να ειναι και με πολυ καλα δισκακια αντιγραμενα, ποσο θα αντεξουν στο χρονο....?????????
και δεν εχω ορεξη  σε λιγα χρονια οταν θα παω να ακουσω ενα δισκο να μην παιζει........ 8)
Αυτο ξαναπες το.... Χωρις να θελω να ανοιξω debate πικαπ-CD.... Κανενα ψηφιακο μεσο αποθηκευσης δεν με εχει πεισει μεχρι στιγμης οτι θα κρατησει τουλαχιστον για 60-70 χρονια που ζουν οι περισσοτεροι ανθρωποι. Οι ιστοριες για CD's (original & αντιγραμμενα) που "πηδανε" ειναι παρα πολλες. Οπως και για κακοδιατηρημενα βινυλια. Επειδη ομως εγω στους δισκους μου φερoμαι με... το γαντι :)  ηδη εχω εχω τα πρωτα παραδειγματα δισκων που εχουν κλεισει 20ετια χωρις προβληματα.

Απο την αλλη, οι εξοργιστικες τιμες των CD σε συνδιασμο με την ορεξη μου να ακουσω μουσικη αλλα και την αδιαφορια μου για τα μικροσκοπικα εξωφυλλα των CD, με εχουν κανει εναν συνειδητοποιημενο υποστηρικτη της πειρατειας. Απο τοτε που αγορασα το Sony CDR-W33, τα αντιγραφα μου ειναι ηχητικοι κλωνοι των original. Και οπως εχουν αναφερει και καποιοι αλλοι κατοχοι των W-33 & W-66, καπως πιο ευφωνικα... :)

Και οσο κρατησουν...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ενώ οι ιστορίες για βινύλια που πηδάνε, σαφέστατα δεν σου κάνουν εντύπωση. :lol:
Βέβαια αν φερθείς όπως φέρεσαι στα cd σου, στα βινύλια, ζήτημα να παίξουν ΣΩΣΤΑ πάνω από 20 φορές. Από την άλλη αν φερθείς όπως φέρεσαι στα βινύλιά σου, στα cd σου, αυτά μπορεί να τα ακούει άνετα και το δισέγγονό σου. :lol: :lol:

Ελάτε βρε, η αγάπη του καθενός για κάποιο μέσο, θα εφευρίσκει δικαιολογίες μέχρι να πεθάνουμε...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αλήθεια δεν έχετε κανένα CD που είναι πάνω από 20 ετών? :shock: :shock: :shock:

Reaction score
1.380
Προσωπικα, πιστευω οτι ειναι θεμα διαβασματος, τεχνογνωσιας και τεχνολογιας. O βινυλιακος δισκος ειναι απο τη φυση του πιο απλος κατασκευαστικα απο ενα CD, γι 'αυτο και βλεπω λιγοτερες δυσκολιες διαβασματος.

Ο χρονος θα ειναι ο μοναδικος κριτης...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Σίγουρα ναι.
Η δική μου εμπειρία πάντως λέει ότι αν έχει κάποιος μερικά βινύλια αρχαία και μερικά cd αρχαία, 99% τα cd παίζουν σίγουρα καλύτερα.

Reaction score
1.380
Νίκος Τσαρουχάς said:
Αλήθεια δεν έχετε κανένα CD που είναι πάνω από 20 ετών? :shock: :shock: :shock:
Εχω μερικα CD δεκαετιας. Ολοι οι δισκοι & τα CD μου παιζουν αψογα. Το ιδιο ισχυει και για τις περισσοτερες κασσετες μου...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Παρεπιπτόντως και οι δικές μου κασσέτες παίζουν μια χαρά. Περίεργον...

Reaction score
3
g.kar said:
Με την ίδια λογική που τα ψηφιακά transports είναι όλα ίδα, αφού όλα  διαβάζουν τα 0 και 1 με τον ίδιο τρόπο.
Εννοείται ότι εγώ δεν ασπάζομαι αυτή τη λογική.
Παρακαλώ συνεχίστε.
Δεν είμαι κατά των "αντιγράφων ασφαλείας",όμως προσωπικά εγώ όταν οι επίδοξoi δημοσioγράφοι του ειδικού τύπου σε κάποιο συγκριτικό που έκαναν με άγραφα δισκάκια,αλλά και με αντιγραφικά μηχανήματα cdrs,έδιναν 10/10 απο το πρωτόπυπο στο αντίγραφο,έ δεν μου καθόταν καθόλου καλά.
Αγόρασα το Marantz τo 640,όπου ο αρθρογράφος με αυτό το μηχάνημα είχε αρχίσει να αντιγράφει όλη του την cdοθήκη,γιατί ισχυριζόταν ότι τα αντίγραφα έπαιζαν πολύ καλύτερα απο τα πρωτότυπα... :lol: :lol: :lol:
Ο λόγος που το αγόρασα εγώ ήταν ότι ήθελα να αντιγράψω βινύλια και όχι οτι πίστεψα τις π@π@ριές του "ειδικού". Υπόψιν ότι ειναι επαγγελματικό και γράφει μόνο σε μονή ταχύτητα.

Αγόρασα λοιπόν και 5 ή 6 δισκάκια που βρήκα τότε και έκανα δοκιμές για να διαπιστώσω το 10/10.
Ε,  λοιπόν ο τύπος έλεγε χοντρο μ@λ@κίες. :(
Ολα έπαιζαν διαφορετικά και χειρότερα απο το πρωτότυπο,εκτός απο αυτά της Maxell  και TDK,όπου έπαιζαν σαν το πρωτότυπο,με εξαίρεση στις δυνατές εντάσεις όπου ακούγονταν περισσότερο σκληρά.
Φυσικά είναι η γνώμη μου και η άποψή μου βάσει αυτών που άκουσα  στο σύστημά μου και όχι απο φορητό ραδιο cd ή cd αυτοκινήτου και δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να την δεχθεί . :)

01010101010101010101010101010101............................... :lol: :lol: :lol:

Που να σας γράψω και για  transport διαφορές...... :) και εκεί με 010101......στέλνουν την πληροφορία. :) :lol: :lol:

Δηλ. με λίγα λόγια συμφωνώ με τον g.kar και τον Νίκο. :)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
Που να σας γράψω και για transport διαφορές...... :) και εκεί με 010101......στέλνουν την πληροφορία. :) :lol: :lol:
Τι transport ρε Γιώργη. Εδώ ψηφιακά καλώδια έχουν διαφορές... (ω, ρε μάνα 'μ τι είπα :lol: :lol:)

Reaction score
3
Νίκος Τσαρουχάς said:
Που να σας γράψω και για  transport διαφορές...... :) και εκεί με 010101......στέλνουν την πληροφορία. :) :lol: :lol:
Τι transport ρε Γιώργη. Εδώ ψηφιακά καλώδια έχουν διαφορές... (ω, ρε μάνα 'μ τι είπα :lol: :lol:)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Για την κακιά λέξη που είπες,πιπέρι μαζί με τσίπουρο για τιμωρία... :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
10
Θα καταθέσω και εγώ την δική μου εμπειρία.
1) Τα κοινά consumer cdr decks έχουν τις περισσότερες φορές απαράδεκτα αποτελέσματα, γιατί απλά ότι και όπως διαβάσει
το reader θα γράψει.
2) Η λύση υπάρχει και είναι το PC με EAC, σε συνδυασμό με ένα σωστό CD / DVD για διάβασμα & εγγραφή (με C2 report κλπ).
Επίσης το δισκάκι και η ταχύτητα εγγραφής παίζουν ρόλο. Τα audio cdr δεν προσφέρουν πάντως τίποτα ουσιαστικό.
3) Πολλά πρεσαριστά CD ακόμα και πανάκριβα από γνωστές εταιρίες του χώρου και με reference ηχογραφήσεις για δοκιμές κλπ
παρουσιάζουν σωρεία λαθών κατά την ανάγνωση (πρωταθλητής πάντως είναι η ελληνική fabelsound - απαράδεκτη!)
4) Το αντίστοιχο αντίγραφο πολύ λιγότερα λάθη εμφανίζει - ολόκληρες τάξεις μεγέθους μερικές φορές (δοκιμές που έχω κάνει με plextools)
5) Τα περισσότερα CD players που χρησιμοποιούμε δεν κάνουν σοβαρή διόρθωση λαθών...
6) Τα (3),(4) με βάση το (5) δίνουν το συμπέρασμα. Ναι πολλές φορές τα σωστά αντίγραφα ακούγονται καλύτερα, αλλά πάντως όχι χειρότερα.

Πάντως θυμάμαι μία φορά που είχαμε μαζευτεί στο σπίτι για να ακούσουμε τον ενισχυτή krell ενός φίλου με το σύστημά μου.
Κρατούσε μαζί του ο συγκεκριμένος πολλά CD και κάποια από αυτά ήταν αντίγραφα.
Βάζει ένα από αυτά στο player μου και επιλέγει ένα κομμάτι που το γνώριζα πολύ καλά γιατί ήταν από δισκάκι reference που
είχα. Αλλά άκουγα κάτι άλλο - απαράδεκτο. Είχε γραφεί με κάποιο CDR deck όπως είπε αργότερα...
Μετά βάλαμε το original δισκάκι και όλοι συμφώνησαν ότι δεν υπήρχε σχέση.

Αλλά εγώ έκανα τα πείραμά μου, αργότερα, με τη λύση που ακολουθώ χρόνια τώρα: EAC
Το αντίγραφο τώρα είχε ελάχιστες διαφορές (πιστεύω προς το καλύτερο) αλλά δεν είχα την παρέα για να το
επιβεβαιώσω, ούτε τον krell που θα αποκάλυπτε πιστεύω περισσότερο τις όποιες διαφορές.

Πάντως και το CD θέλει τον Γερμανό του :lol:
Andre Wiethoff ευχαριστούμε για το EAC

Reaction score
1
Χρήστος Νικήτας said:
Συνήθως, στο δικό μου σύστημα φεριποίν εάν η αντιγραφή έχει γίνει από επιτραπέζιο recorder δεν καταλαβαίνω διαφορά.

Σε ακριβά και πολύ αναλυτικά συστήματα οι διαφορές είναι πιο έντονες.

Από αντιγραφή από pc ανάμεικτα συναισθήματα. Μερικές φορές αισθητή διαφορά υπέρ του πρωτότυπου και άλλες φορές δεν αντιλαμβάνομαι διαφορές.

Εν κατακλείδι, βάση της δικής μου και μόνο εμπειρίας στο 95% των περιπτώσεων το πρωτότυπο είναι καλύτερο εάν όχι ίσο με το αντίγραφο ασφαλείας. (με κάθε επιφύλαξη εννοείται αναλόγως

συστήματος - από ένα ηχείο pc που να την ακούσεις την διαφορά έτσι κι αλλιώς..)
Θα είχε ενδιαφέρον να γινόταν τυφλό τεστ, όπου θα άκουγε πολυάριθμο κοινό δισκάκια πρωτότυπα και αντίγραφα να αναπαράγωνται από cd-player επιπέδου mark levinson π.χ. και να ακούγονται από ηχεία όχι ... pc αλλά επιπέδου Grand Utopia ....

Θα ήθελα να έβλεπα πόσοι "ειδικοί" και μη θα ξεχωριζαν τις δύο κατηγορίες δίσκων ....

Reaction score
14
Νίκος Τσαρουχάς said:
Τι τα πιάσατε στο στόμα σας αυτά ρε παιδιά..... :roll: :twisted:
Πάει...καταστράφηκε το thread... :mrgreen:

Reaction score
25.524
εχω στην κατοχη μου σιντια απο το 91 και καποια αγορασμενα αργοτερα που ομως πιθανοτατα να εχουν παραχθει νωριτερα (πχ κατι dire straits που ηταν απο τα πρωτους που υποστηριξαν το μεσο και εχουν (P) 1986 )(τωρα ποτε ακριβως τυπωθηκε το δικο μου...)
ολα παιζουν κανονικα.

παντως ελπιζω μεσα στν επομενο χρονο θα προσπαθησω να περασω ολο μου το software σε ενα σκληρο δισκο και να στησω τον γμμενο μηντια σερβερ (χαιεντ παντα)...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
preve said:
Τι τα πιάσατε στο στόμα σας αυτά ρε παιδιά..... :roll: :twisted:Πάει...καταστράφηκε το thread... :mrgreen:
Κάνε πλάκα, να νομίζεις ότι κάνω πλάκα... :lol: :lol: :lol:

Reaction score
5
Το θέμα είναι απλό αν αντιγράψουμε ένα cd ταλαιπωρημένο από γρατσουνιές το αντίγραφο θα ακουστή οπωσδήποτε καλύτερα γιατί με την αντιγραφή αυτό που κάνουμε είναι ανάπλαση του πρότυπου. Το original φυσικά και θα ακουστή χειρότερα αφού θα επεμβαίνουν συνεχεία τα κυκλώματα διόρθωσης λαθών.

Για την σύγκριση ενός καινούργιου original και ενός copy μεγάλο ρόλο παίζει και ο οδηγός ανάγνωσης σχετικά με το αν μπορεί να διαβάσει και τα δύο με την ίδια ευκολία χωρίς να επεμβαίνουν τα κυκλώματα διόρθωσης λαθών.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.930
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv