Panasonic 2013 plasma series.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic 2013 plasma series.

Απορώ που θα είχε φτάσει η pioneer αν δεν είχε σταματήσει την παραγωγή εδώ και 5 χρόνια.
Θα είχε κλείσει απο χρέη.:biggrin:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.569
Απάντηση: Panasonic 2013 plasma series.

Παρέλαβα σήμερα την μικρότερη της σειράς: την ταπεινή TC-P42X60. Ο λόγος που την προτίμησα ήταν ότι στα λεφτά της (389€) θα ήμουν αναγκασμένος να πάω σε κάποια edge led, από τις οποίες δεν έχω και την καλύτερη εμπειρία.

Εντυπώσεις για την εικόνα της δεν έχω ακόμα. Θα αναφερθώ όμως στα μείον της, που ενώ για μένα δεν ήταν αρκετά ώστε να με αποτρέψουν από την αγορά της, σε άλλους μπορεί να φανούν περισσότερο σημαντικά. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:
1. Είναι 720p και όχι 1080p
2. Δεν έχει θύρα δικτύου, άρα δεν αναπαράγει αρχεία μέσω δικτύου, αλλά ούτε και αναβαθμίζει το λογισμικό της διαδικτυακά.
3. Έχει μόνο 2 εισόδους HDMI.
4. Δεν είναι smart tv.
5. To media player που διαθέτει δεν υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους. Σε ματρόσκες 720 και 1080 τα πάει καλά, αλλά σε μεγάλα αρχεία 1080 (μετατροπή αρχείου bluray σε mkv με το makeMKV) υπάρχουν πολλά σπασίματα, ενώ δεν υποστηρίζεται DTS-MA.

Περισσότερες εντυπώσεις αργότερα.

Reaction score
119

Καλοριζικη!

Στο θεμα εικονα που θεωρω και το σημαντικοτερο ολων, πιστευω θα σε αποζημιωσει ειδικα με καλο υλικο και σε καλες συνθηκες θεασης.

Οσο για το 720p στις 42" δε νομιζω να εβλεπες διαφορα αν ηταν Full HD, οταν παιζω HD υλικο στην...ακομα ταπεινοτερη 42PX80, εχω δει φιλους με κατα πολυ ακριβοτερες Full ΗD τηλεορασεις να χαζευουν.

Περιμενουμε εντυπωσεις...αν και γλυκοκοιταζω την ST60 πλεον..

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.569

Οσο για το 720p στις 42" δε νομιζω να εβλεπες διαφορα αν ηταν Full HD, οταν παιζω HD υλικο στην...ακομα ταπεινοτερη 42PX80, εχω δει φιλους με κατα πολυ ακριβοτερες Full ΗD τηλεορασεις να χαζευουν.

Περιμενουμε εντυπωσεις...αν και γλυκοκοιταζω την ST60 πλεον..
Η επιλογή της 42Χ60 ήταν απολύτως συνειδητή. Ανέφερα το μειονέκτημα του 720 μόνο για κάποιον που τον ενδιαφέρουν τα απόλυτα χαρακτηριστικά. Μετά από τόσες τηλεοράσεις όλων των τεχνολογιών που έχουν περάσει απ' τα χέρια μου, η επιλογή της plasma (φυσικά σε συνάρτηση με τα διαθέσιμα χρήματα) ήταν μονόδρομος.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.567

Μετά από τόσες τηλεοράσεις όλων των τεχνολογιών που έχουν περάσει απ' τα χέρια μου, η επιλογή της plasma... ήταν μονόδρομος.
Ωχ, τώρα θα γράψει για τις lcd ο φωτογράφος! :mad:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Καλοθέατη Γίαννη.
Ρε σεις plasma τελευταίας γενίας με 400e και ψάχνετε για μειονεκτήματα;:O_o:
Αντε το πολύ πολύ να έχει λίγο παραπάνω phosphor trail από τις μεγάλες.Ε,όποιος είναι ευαίσθητος ας πάρει φωτιστικο εεεεε lcd ήθελα να πω.

exile

Videocameras
Reaction score
4.511

Παρέλαβα σήμερα την μικρότερη της σειράς: την ταπεινή TC-P42X60. Ο λόγος που την προτίμησα ήταν ότι στα λεφτά της (389€) θα ήμουν αναγκασμένος να πάω σε κάποια edge led, από τις οποίες δεν έχω και την καλύτερη εμπειρία.

Εντυπώσεις για την εικόνα της δεν έχω ακόμα. Θα αναφερθώ όμως στα μείον της, που ενώ για μένα δεν ήταν αρκετά ώστε να με αποτρέψουν από την αγορά της, σε άλλους μπορεί να φανούν περισσότερο σημαντικά. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:
1. Είναι 720p και όχι 1080p
2. Δεν έχει θύρα δικτύου, άρα δεν αναπαράγει αρχεία μέσω δικτύου, αλλά ούτε και αναβαθμίζει το λογισμικό της διαδικτυακά.
3. Έχει μόνο 2 εισόδους HDMI.
4. Δεν είναι smart tv.
5. To media player που διαθέτει δεν υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους. Σε ματρόσκες 720 και 1080 τα πάει καλά, αλλά σε μεγάλα αρχεία 1080 (μετατροπή αρχείου bluray σε mkv με το makeMKV) υπάρχουν πολλά σπασίματα, ενώ δεν υποστηρίζεται DTS-MA.

Περισσότερες εντυπώσεις αργότερα.
Καλοθέατη...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.569

...οι περισσότερες εντυπώσεις που λέγαμε...

Κατ' αρχάς η εικόνα της δεν με ενθουσίασε σε τηλεοπτικό σήμα. Τη θεωρώ υποφωτισμένη και άτονη, με ξεθωριασμένα χρώματα στις επιλογές cinema και true cinema, πράγμα που με ανάγκασε να διαλέξω την επιλογή "κανονική" για πρώτη φορά σε τηλεόραση.

Αντιθέτως η εικόνα που πήρα με ταινίες bluray και mkv από το Appstreamer TV μέσω HDMI, και την επιλογή true cinema ήταν υπεράνω προσδοκίας. Εδώ πάλι χρειάστηκε να "κατεβάσω" το χρώμα από το 50 στο 42, ώστε να πετύχω φυσικότερα χρώματα.

Το ευχάριστο είναι ότι η τηλεόραση διαθέτει CMS, ώστε να ρυθμιστεί σωστά. Τώρα βέβαια αν θα διαθέσει κανείς χρήματα σε τηλεόραση 389€ για καλιμπράρισμα, είναι αλλουνού παππά ευαγγέλιο. Μπορεί να το διαβάσει κανένας καλιμπράτορας, και να κάνει τη δουλειά αφιλοκερδώς... :cool:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
Η 42 U20 που έχω στο υπνοδωμάτιο δεν έχει CMS. :mad:

Αλλά την έφτιαξε ο καλιμπράτορας. :biggrin:

Reaction score
26
Βρήκα την VT60 στις 50" στα 1500€.
Η αλήθεια είναι πως κοιτούσα για την Samsung Plasma F5500 στις 51" και στα 900€ αλλά μόλις έμαθα την τιμή της VT60 μπήκα σε σκέψεις.
Με πετάει εκτός budget αφού σε αυτά τα χρήματα θα ήθελα και ένα Home Theater αλλά ίσως μπορεί να περιμένει το δεύτερο αν η VT60 είναι τόσο καλύτερη.

Ακόμα και σήμερα αξίζει η αγορά της;

Επιπλέον το Media Player της Panasonic τι υποστηρίζει από αρχεία μέσω USB?
Ευχαριστώ.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
Απο αρχεία δεν ξέρω αλλά απο εικόνα τα χρήματα τ' αξίζει.
Αν όμως θέλετε και HT, ίσως θα πρέπει να πάτε σε κάτι ελαφρά υποδεέστερο, ST50 για παράδειγμα, προκειμένου να μην ξεφύγετε απ' το budget.

Reaction score
26
Ξεφεύγουμε από το budget αλλά δεδομένου ότι σε διάστημα 30+ ετών είναι μόλις η 3η τηλεόραση που αγοράζουν οι δικοί μου (και αυτό απλά γιατί θέλουν να κάνουν δώρο στην αδερφή μου αυτή που ήδη έχουν) θα έρθει για να μείνει, οπότε θα κάνει την απόσβεσή της σε βάθος χρόνου.

Απλά η αλήθεια είναι πως καίγομαι να παίζει τα πάντα γιατί με εξωτερικά player κτλ δεν τα καταφέρνουν ιδιαίτερα.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.664
Παίζει σχεδόν τα πάντα (η λίστα υποστηριζόμενων αρχείων ξεκινά στη σελίδα 130).
Απο αρχεία δεν ξέρω αλλά απο εικόνα τα χρήματα τ' αξίζει.
Αν όμως θέλετε και HT, ίσως θα πρέπει να πάτε σε κάτι ελαφρά υποδεέστερο, ST50 για παράδειγμα, προκειμένου να μην ξεφύγετε απ' το budget.
Η 50ST60, με κόστος κάτω από 1.000€, αποτελεί πρωτοφανές value-for-money για την κατηγορία. Για τον ελάχιστο ακόμα καιρό που θα υπάρχουν αποθέματα, δηλαδή.

Last edited:

Reaction score
26
Ευχαριστώ πολύ.
Προς τα εκεί με βλέπω μάλλον για VT60.
Το link σου δεν ανοίγει.
Ζητάει εγγραφή.
Θα ήθελες να μου το στείλεις με ένα e-mail το pdf να το μελετήσω;
Ευχαριστώ.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.664
Ενημέρωσα το λινκ με την αρχική σελίδα του support.
Πηγαίνεις στο Downloads κι επιλέγεις το μοντέλο που σ'ενδιαφέρει.

Reaction score
26
Ευχαριστώ πολύ.
Το πιο βασικό είναι πως δεν υποστηρίζει NTFS.
Τελικά με βλέπω να βάζω διάφορα αρχεία video, ήχου και φωτογραφιών σε διάφορα format μέσα σε ένα USB και να πάω να δοκιμάσω.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.664
Φυσικά και υποστηρίζεται NTFS! Αλλιώς οι περισσότερες HD ταινίες θα ήταν αδύνατο να παιχτούν από τη USB.

Reaction score
26
Απ ' ότι διάβασα στο manual υποστηρίζεται μόνο FAT, FAT32 και exFAT. Το τελευταίο δεν έχει περιορισμό στα 4GB.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.871
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef