Panasonic 2013 plasma series.

Μηνύματα
302
Reaction score
26
Μόλις πριν λίγο την παρέλαβα και την συνέδεσα.
Τα Slides να τα παίξω στις default ρυθμίσεις ή στις προτεινόμενες;
 

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
8.638
Reaction score
11.664
Μόλις πριν λίγο την παρέλαβα και την συνέδεσα.
Τα Slides να τα παίξω στις default ρυθμίσεις ή στις προτεινόμενες;
Με γεια και καλοθέατη!

Μπορείς βλέπεις κανονικά ότι θες (λαμβάνοντας υπόψη τις βασικές προφυλάξεις που αναφέραμε) και να αφήνεις τα slides να τρέχουν τη νύχτα, για να επιταχύνεις τη φάση του στρωσίματος.
Για τα slides θα βάλεις τις ρυθμίσεις που αναφέρονται στη σελίδα από όπου τα κατεβάζεις.
 
Last edited:

Μηνύματα
302
Reaction score
26
Λίγες μόλις μέρες με την τηλεόραση.
Έχω δει μια μόλις ταινία και κάτι αποσπάσματα 3D.

Η τηλεόραση και η απόδοσή της είναι εξαιρετική.
Βλέποντας ταινίες πάντα σε projector δεν εντυπωσιάζομαι εύκολα αφού πάντα προτιμώ τις πολλές ίντσες και ας κάνω παραχωρήσεις στην ποιότητα εικόνας.

Όμως εδώ το πράγμα αλλάζει.

Η εικόνα είναι αδιανόητη.
Τα χρώματα είναι εντυπωσιακά και το μαύρο τολμώ να πω πιο εντυπωσιακό ακόμα και από της CRT Eizo που έχω για να επεξεργάζομαι τις φωτογραφίες μου.
Ακόμα και στην απλή αναπαραγωγή τηλεόρασης είναι καλή, όμως όταν βάλεις ένα BluRay περνάει σε άλλη διάσταση.

Το σχόλιο του πατέρα μου πως δεν κουράζεται τόσο όσο στην LCD που είχε πριν νομίζω τα λέει όλα.

Στην υποστήριξη αρχείων, όντως δεν έχω βρει ακόμα κάτι που να μην αναπαράγει, ενώ το menu της για το οποίο αρχικά αμφέβαλα είναι απλό, όμορφο και εύχρηστο.
Το τηλεκοντρόλ πιο βολικό αναμφίβολα από των Samsung.

NTFS δίσκους αρχικά δεν υποστηρίζει, όμως μετά το Update που ζήτησε να κάνει μόλις την συνέδεσα στο Internet τους υποστηρίζει κανονικότατα.
(Καλό αυτό για να μην χρειάζομαι Format σε exFAT - που δεν υποστηρίζεται από το Samsung Home Theater)

Αγνοούσα την ύπαρξη HDMI High Speed with Ethernet και απορούσα γιατί δεν δούλευε το ARC.
Τελικά ρυθμίστηκε και αυτό.

Τα μόνα 2 παράπονα που έχω είναι πως:

1. Κάθε φορά που βάζεις να αναπαράγεις ταινία με εξωτερικούς υπότιτλους πρέπει να τους ενεργοποιήσεις χειροκίνητα και να αλλάξεις και την γλώσσα σε Ελληνικά (κακώς δεν κρατάει τις ρυθμίσεις)

2. Κάθε φορά που την ανοίγεις και ανοίγει μέσω Viera Link και το Home Theater πρέπει να ανοίξεις το Viera Link για να αλλάξεις τα ηχεία από TV σε Home Theater.
 

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
8.638
Reaction score
11.664
Κάθε φορά που βάζεις να αναπαράγεις ταινία με εξωτερικούς υπότιτλους πρέπει να τους ενεργοποιήσεις χειροκίνητα και να αλλάξεις και την γλώσσα σε Ελληνικά (κακώς δεν κρατάει τις ρυθμίσεις)
Κι εμένα με "ενοχλεί" αυτό. Μάλιστα έχω ήδη στείλει e-mail στην Panasonic, ζητώντας τους να προσθέσουν σε επόμενο firmware τη δυνατότητα να κρατάει τις ρυθμίσεις υποτίτλων.
Όπως επίσης να εμφανίζεται η κανονική δομή του δέντρου φακέλων: το να παρατίθενται όλοι οι υποφάκελοι στην αρχική οθόνη του media player μπορεί αρχικά να μοιάζει καλή ιδέα, αλλά για ένα μεγάλο δίσκο γεμάτο υλικό η κατάσταση γίνεται μάλλον χαοτική.
 
Last edited:

Μηνύματα
302
Reaction score
26
Επίσης, δεν έχω βρει πως και αν μεγαλώνουν οι υπότιτλοι στο Media Player της τηλεόρασης...
 

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
8.638
Reaction score
11.664
Δυστυχώς δε ρυθμίζονται, αλλά έχοντας βάλει τον καναπέ μου στα 2,5 μέτρα από την 50ρα, προσωπικά τους βρίσκω "ότι πρέπει" σε μέγεθος.
 

Μηνύματα
302
Reaction score
26
Χμ. Εγώ είμαι στα 4 μέτρα οπότε τους βρίσκω λιγάκι μικρούς.
Την παρτίδα σώζει το Home Theater που έχει την επιλογή για μέγεθος υποτίτλων.

Όμως συνολικά ο Media Player της Panasonic θα έλεγα πως είναι πιο γρήγορος και εύχρηστος απο του Samsung.
Επιπλέον αναπαράγει σωστά τους υπότιτλους σε 3D ενώ του Samsung όχι.

Θα στείλω ένα e-mail στην Panasonic πάντως σχετικά με το θέμα. Δεν νομίζω πως τους είναι δύσκολο να το προσθέσουν.

Πάντως γενικά η υποστήριξη πολυμέσων από την τηλεόραση είναι ανέλπιστα καλή.
 

Μηνύματα
24
Reaction score
4
Χαίρετε,

μετά από αρκετή σκέψη, αποφάσισα να "αναβαθμιστώ" και άλλαξα την 42'' Pany του 2008 που με υπηρέτησε πιστά, με την 50ST60...
Το θέμα έγκειται στο ότι η τελευταία έχει παίξει κάποιες ώρες στο μαγαζί που ήταν (πήρα το ρίσκο, μένει να βρω το μενού που δείχνει πόσες, ξέρει κανείς ή να το googlάρω?) και εμφανίζει 1-2 burn-in (ή image retention IR δεν είμαι σίγουρος πως λέγεται) πάνω δεξιά το σήμα του MAD και πάνω αριστερά κάτι ανάλογο που δεν φαίνεται τι ακριβώς είναι -ούτε και μας νοιάζει δηλαδή...
Υπάρχει περίπτωση με τον χρόνο και τις ώρες παιξίματος αυτά να φύγουν, ή απλά "την πάτησα" ?
Μπορώ να κάνω κάτι? Βιάστηκα είναι η αλήθεια, και δεν το εξέτασα στο κατάστημα...
Ευχαριστώ
 
Last edited:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
8.638
Reaction score
11.664
Οι ώρες φαίνονται στο μενού Βοήθεια -> Πληροφορίες Συστήματος στο πεδίο "Κατάσταση 4" και ξεκινάνε από το 0. Ο χαρακτηρισμός αλλάζει από Α στις πρώτες 100, σε Β για τις επόμενες 100 και σε C στη συνέχεια.

Προφανώς οι #@|#&^! στο μαγαζί την είχαν να παίζει όλη μέρα MAD από τις 0 ώρες σε Dynamic, γι'αυτό και προέκυψε το burn-in. Είναι πιθανό να φύγει με τη χρήση, αλλά και να γίνει αυτό, θα χρειαστεί τόσες ώρες, όσες πήρε για να δημιουργηθεί.
 

Μηνύματα
24
Reaction score
4
Οι ώρες φαίνονται στο μενού Βοήθεια -> Πληροφορίες Συστήματος στο πεδίο "Κατάσταση 4" και ξεκινάνε από το 0. Ο χαρακτηρισμός αλλάζει από Α στις πρώτες 100, σε Β για τις επόμενες 100 και σε C στη συνέχεια.

Προφανώς οι #@|#&^! στο μαγαζί την είχαν να παίζει όλη μέρα MAD από τις 0 ώρες σε Dynamic, γι'αυτό και προέκυψε το burn-in. Είναι πιθανό να φύγει με τη χρήση, αλλά και να γίνει αυτό, θα χρειαστεί τόσες ώρες, όσες πήρε για να δημιουργηθεί.
Το ζήτημα είναι να επανέλθει. Στο πληροφορίες, κατάσταση 4, ξεκινάει απο το C και εχει 4 ψηφία, πολλά δεν είναι? με 4 ψηφία θα έπρεπε να γυρίζει κάθε εννέα χιλιάδες εννιακόσιες ενενήντα εννέα ώρες γράμμα (πχ από το Α9999 στο Β0000...Β0001) οπότε μου φαίνεται λίγο περίεργο... Μήπως τα γράμματα σημαίνουν κάτι άλλο? εχει κάποιο service menu να το επαληθεύσω?

...απο εκει που δεν έβλεπα καθόλου τηλεόραση..μου φαίνεται θα στραβωθω τώρα...έχω αρχίσει με Μ Channel...στροφή στην ποιότητα!
 

Μηνύματα
302
Reaction score
26
Update στα προηγούμενα σχετικά με το ARC.
Τελικά βαρέθηκα να πρέπει να αλλάζω κάθε φορά τη ρύθμιση των ηχείων από TV σε Home Theater και τελικά πήρα μια οπτική ίνα και μεταφέρω με αυτήν τον ήχο.
Οι συσκευές παραμένουν συνδεδεμένες με ανοιχτά τα Viera Link και AnyNet+ αντίστοιχα, οπότε απευθείας πλέον έχω ήχο από τα ηχεία του Home Theater.

Σε κάθε περίπτωση τους έστειλα ένα e-mail για να το έχουν υπ' όψιν τους στο επόμενο update.

Όπως επίσης επισήμανα και το πρόβλημα με το μέγεθος των υποτίτλων και το γεγονός πως ούτε εκεί αποθηκεύονται οι ρυθμίσεις.
 

Μηνύματα
24
Reaction score
4
update στο burn-in: αφού το πάλεψα και το πάλεψα, άφησα την τηλεόραση να παίζει μέρα νύχτα είτε full-screen σειρές, είτε μονόχρωμες οθόνες με εναλλαγή, τα δοκίμασα όλα...αποφάσισα ότι δεν μπορώ να περιμένω να περάσουν 1300+ ώρες που είχε επάνω, και ποιός ξέρει τι της είχαν κάνει -τα σήματα δεν έφευγα ούτως ή άλλως...εκεί ήταν- και την πήγα πίσω. Ευτυχώς το δέχθηκαν ότι της είχαν κάνει "λανθασμένη χρήση- και μου έδωσαν μία καινούργια, με μηδέν ώρες! Τυχερός είμαι, ομολογώ.
Καλό στρώσιμο τώρα!!!
 


Μηνύματα
145
Reaction score
42
Γειά σας!
Εδώ και λίγους μήνες έχω αποκτήσει την 55 VT-60 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.Αλλωστε μου ήταν γνωστή από πρίν η εξαιρετική εικόνα των plasma της Panasonic από άλλη tv που είχα, οπότε η αγορά μου ήταν στοχευμένη από πρίν.Βέβαια η εικόνα των τελευταίων plasma και ειδικά των premium σειρών δεν συγκρίνεται με ότι άλλο έχω δεί.Από ποιότητα εικόνας λοιπόν δεν υπάρχει θέμα.
Εχω όμως δύο άλλα θεματάκια τα οποία θέλω να τα λύσω, και ζητώ την βοήθειά σας΄

1) Η tv έχει στην πίσω πλευρά δύο ανεμιστήρες που είναι θορυβώδεις σε συνθήκες ησυχίας, και θέλω αν είναι δυνατόν να μειώσω αυτόν τον θόρυβο χωρίς να κινδυνεύει από υπερθέρμανση η tv.

2) Ο σκληρός δίσκος που συνδέεται επάνω για εγγραφές δεν αναγνωρίζεται από το pc για μεταφορά και επεξεργασία ούτε ξέρω σε τι τον φορμάρει ώστε να προσπαθήσω να τον δει το pc.Aν γνωρίζει κάποιος κάτι ας μου πεί.Θα ήμουν ευγνώμων.
 

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Μηνύματα
43.524
Reaction score
78.549
1. Δεν μπορώ να φανταστώ λύση και δεν θα επέμβαινα, δεν είναι PC μια TV. Μήπως χρειάζονται καθάρισμα;
 

gkontoletas

trouble in my brain
Μηνύματα
16.839
Reaction score
2.192
2. Οι εγγραφές που κάνουν οι τηλεοράσεις είναι κρυπτογραφημένες και μπορούν να αναπαραχθούν μόνο από την τηλεόραση στην οποία έγιναν.
 

Μηνύματα
145
Reaction score
42
Ευχαριστώ και τους δύο σας.
Zizik δεν είναι θέμα καθαρίσματος γιατί είναι 5 μηνών.Αλλωστε απ΄ ότι διαβάζω στα forum έχουν πολλοί κάτοχοι αυτό το θέμα και προσπαθούν να το λύσουν με διάφορους (θα μπορούσα να πω μπακαλίστικους) τρόπους.Απ΄οτι παρατήρησα πρέπει να είναι θέμα σχεδιασμού των fan γιατί σε άλλη Panasonic που έχω παρότι παλαιότερο μοντέλο δεν υπάρχει αυτό το ενοχλητικό σφύριγμα.
Οταν βγεί εκτός εγγύησης θα παρέμβω η αλλάζοντας τους η βάζοντας μειωτήρα στροφών με θερμοστάτη.
Οσο για το δεύτερο gkontoletas το ξέρω αυτό, απλά έλεγα μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος παράκαμψης,γιατί η ποιότητα των εγγραφών του ενσωματωμένου δέκτη είναι πολύ καλύτερη από διάφορα κινεζοκουτάκια.
(Αλήθεια γιατί οι μεγάλες επώνυμες consumer εταιρίες του χώρου δεν φτιάχνουν πια pvr όπως έκαναν παλιά επί αναλογικής tv?)
 

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
8.638
Reaction score
11.664
Τη λύση με το μειωτήρα στροφών δε θα τη συνιστούσα, για τον προφανή λόγο ότι μαζί με τις στροφές θα μειωθεί και η ψυκτική ικανότητα.
Προσωπικά, αν έπρεπε να καταφύγω σε πατέντα, πιθανότατα θα πήγαινα στην αντίθετη κατεύθυνση: θα προσάρμοζα εξωτερικά επιπλέον (αθόρυβους) ανεμιστήρες. Αν δεν κάνω λάθος (γιατί η δική μου plasma είναι fan-less), η ταχύτητα των ανεμιστήρων στην 55VT60 προσαρμόζεται στην εσωτερική θερμοκρασία;

Υπάρχει βέβαια και μια άλλη λύση: η χρήση ενός ζεύγους καλών ασύρματων ακουστικών οπότε, αντί να έχεις την τηλεόραση να παίζει... ψιθυριστά, ακούς ήχο σε κανονικά επίπεδα και λες αντίο στο γουργουρητό των ανεμιστήρων. ;)
 

Μηνύματα
657
Reaction score
216
Να ρωτησω μια λεπτομερεια σχετικα με τις εγγραφες σε στικακι? Σας τις κανει σε ολα τα στικακια?
Εχω την p65st50 και οτι στικακι και να βαλω γραφει οτι δεν γινεται να κανει εγγραφη σε αυτο και δεν του κανει και φορματ. Απο την αλλη σε ΟΛΑ αυτα τα στικακια που εχω , αν βαλω μουσικη η οποιαδηποτε ταινια την δειχνει κανονικα. Στην εγγραφη βγαζει το προβλημα μονο
 

Μηνύματα
302
Reaction score
26
Η αλήθεια είναι πως εγώ προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει να κάνω εγγραφή ποτέ.
Θα δοκιμάσω και θα ενημερώσω αν δεν το κάνει κάποιος άλλος.

Στα υπόλοιπα, χθες πήρα μια νέα ενημέρωση στην 50VT60.
Είδε κανείς αλλαγές; Οι υπότιτλοι συνεχίζουν να μην κρατάνε τις ρυθμίσεις και να μην αλλάζουν μέγεθος.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Μηνύματα
3.031.331
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef
Top