Panasonic 2013 plasma series.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.550
Panasonic TX-P42GT60 test

αυτοί του hdtvtest το έκαναν επίτηδες...αφήστε μας να ξεχάσουμε :(
Pre-calibration:

Post-calibration:

We, and many other technical reviewers, have utterly failed in educating the masses and stemming the LCD tide despite banging on about plasma’s superior image quality, and it’s a sobering reminder that sometimes being the best just isn’t good enough.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
We, and many other technical reviewers, have utterly failed in educating the masses and stemming the LCD tide despite banging on about plasma’s superior image quality, and it’s a sobering reminder that sometimes being the best just isn’t good enough.
Pukeeeeeeeeeeeeeee.

Έλεος.Σε 3-4 χρονάκια που θα γεμίσουμε oled θα τα βλέπουμε αυτά και θα γελάμε.
(Μου θυμίζουν κάτι ,κακούς,λαμπάκηδες αυτές οι δηλώσεις)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
To φυσιολογικό είναι να γεμίσουμε καθότι το κόστος παραγωγής για μεγάλα 4Κ panel μπορεί να κατέβει πιο εύκολα και από τις LCD.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.664
"Have a look at the following pre- and post-calibration charts we extracted from the Panasonic TX-P42GT60, and shed a tear for these top-notch displays that once walked the earth."

Τελευταία κομμάτια, κι όποιος πρόλαβε, πρόλαβε...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.514
Panasonic TX-P42GT60 test

αυτοί του hdtvtest το έκαναν επίτηδες...αφήστε μας να ξεχάσουμε :(
Ναι, καλά! Οι μονοδιάστατοι πωρωμένοι reviewers δεν μπορούν να χωνέψουν ότι η τελειότητα της εικόνας είναι μόνο ένα από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μία τηλεόραση για να μπει στο σπίτι ενός μη "άρρωστου". Άσε που τις περισσότερες φορές οι συνθήκες θέασης δεν ευνοούν καθόλου το νικητή των τεστ.

Και ο κόσμος δεν είναι τόσο χαζός, ή τουλάχιστον δεν είναι πιο χαζός από τους φανατικούς της εικόνας. Διαλέγει αυτό που τον βολεύει με τα δικά του απλά κριτήρια. Δεν μπορεί να έχει την ίδια κάψα με τον φανατικό χομπίστα/γνώστη.

Κι εμένα μου αρέσει να ξέρω τις συσκευές ήχου και εικόνας με τα καλύτερα νούμερα στα τεστ. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τις προτιμήσω με κλειστά μάτια όταν έρθει η ώρα της αγοράς.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.664
Σιγά ρε Γιώργο. Όταν θα γεμίσουμε με oled, τότε θα γελάμε.

Μέχρι τότε ας βολευτούμε με τις καταπληκτικές lcd.
Έτσι ακριβώς: σε τέσσερα χρόνια εκτιμά η Samsung ότι θα γίνουν "προσιτές" οι OLED.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.664
Απ ' ότι διάβασα στο manual υποστηρίζεται μόνο FAT, FAT32 και exFAT. Το τελευταίο δεν έχει περιορισμό στα 4GB.
Προφανώς πρόκειται για αβλεψία. Σε διαβεβαιώ ότι η δική μου και NTFS βλέπει, και οτιδήποτε της έδωσα να παίξει, το έπαιξε μια χαρά!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.664
To φυσιολογικό είναι να γεμίσουμε καθότι το κόστος παραγωγής για μεγάλα 4Κ panel μπορεί να κατέβει πιο εύκολα και από τις LCD.
Καμία αντίρρηση για τις OLED, αλλά θα συμφωνήσεις νομίζω Γιώργο ότι μένει ένα κενό μεσοδιάστημα στην κατηγορία. Οι μεταβατικές λύσεις τύπου Studio Master 4k δε φαίνονται να κινούνται καθόλου στην ίδια περιοχή κόστους.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Pukeeeeeeeeeeeeeee.

Έλεος.Σε 3-4 χρονάκια που θα γεμίσουμε oled θα τα βλέπουμε αυτά και θα γελάμε.
(Μου θυμίζουν κάτι ,κακούς,λαμπάκηδες αυτές οι δηλώσεις)
όταν θα μπορούμε να αγοράζουμε OLED στις τιμές των plasma
όταν οι OLED αποβάλουν τα προβλήματα νεότητας
όταν...
όταν....

Ναι, καλά! Οι μονοδιάστατοι πωρωμένοι reviewers δεν μπορούν να χωνέψουν ότι η τελειότητα της εικόνας είναι μόνο ένα από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μία τηλεόραση για να μπει στο σπίτι ενός μη "άρρωστου". Άσε που τις περισσότερες φορές οι συνθήκες θέασης δεν ευνοούν καθόλου το νικητή των τεστ.

Και ο κόσμος δεν είναι τόσο χαζός, ή τουλάχιστον δεν είναι πιο χαζός από τους φανατικούς της εικόνας. Διαλέγει αυτό που τον βολεύει με τα δικά του απλά κριτήρια. Δεν μπορεί να έχει την ίδια κάψα με τον φανατικό χομπίστα/γνώστη.

Κι εμένα μου αρέσει να ξέρω τις συσκευές ήχου και εικόνας με τα καλύτερα νούμερα στα τεστ. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τις προτιμήσω με κλειστά μάτια όταν έρθει η ώρα της αγοράς.
Βρε Αλεξ αυτά τα γράφουν σε άρθρα του Cosmopolitan :p...εδώ είμαστε άρρωστοι...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Καμία αντίρρηση για τις OLED, αλλά θα συμφωνήσεις νομίζω Γιώργο ότι μένει ένα κενό μεσοδιάστημα στην κατηγορία. Οι μεταβατικές λύσεις τύπου Studio Master 4k δε φαίνονται να κινούνται καθόλου στην ίδια περιοχή κόστους.
Όχι,δεν θα υπάρχει κενό από άποψη κόστους.Οι τιμολογήσεις θα είναι κατ' αντιστοιχία με τις σημερινές plasma.Απλά αντί για hd-ready θα έχουμε full-hd και αντί για full-hd 4k.

Kαι όλα αυτά μέχρι να βγεί προβολέας με φως και χωρίς λάμπα.Μετά adios muchachos τηλεοράσεις..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
όταν θα μπορούμε να αγοράζουμε OLED στις τιμές των plasma
όταν οι OLED αποβάλουν τα προβλήματα νεότητας
όταν...
όταν....
Ε,όποιος θέλει αγοράζει τώρα plasma και σε 4-5 χρόνια oled.
Sorry αλλά απ την στιγμή που δεν υπάρχει αγοραστικό κοινό γιατί να συνεχίσουν να τις εξελίσσουν φρενάροντας κάτι εμφανώς καλύτερο;

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.664
Ε,όποιος θέλει αγοράζει τώρα plasma και σε 4-5 χρόνια oled.
Sorry αλλά απ την στιγμή που δεν υπάρχει αγοραστικό κοινό γιατί να συνεχίσουν να τις εξελίσσουν φρενάροντας κάτι εμφανώς καλύτερο;
Εδώ συμφωνούμε πλήρως. Δεδομένου μάλιστα ότι χρειαζόμουν μια τηλεόραση, αυτό ακριβώς έκανα πρόσφατα.

Reaction score
26
Τελικά επέλεξα την VT60 στις 50".
Την πάντρεψα με το Samsung HT-E6750W.
Τα περιμένω εντός των επόμενων ημερών.

Οδηγίες για την τηλεόραση;
Στρώσιμο ή κάτι τέτοιο χρειάζεται;
Παλιότερα έπαιζες κάποιες ώρα DVD στρωσίματος.
Τώρα τι πρέπει να κάνω;

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.549
Τίποτα, απλώς είναι καλό στις πρώτες 100+ ώρες να μην παίζει σταθερά κάποιο σήμα καναλιού ή κάτι ανάλογο.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.664
+1, αν και μπορείς -για ψυχολογικούς κυρίως λόγους- να τρέξεις αυτά τα slides.

Για το ίδιο χρονικό διάστημα, είναι επίσης σκόπιμο να αποφύγεις να βλέπεις υλικό που έχει μπάρες πάνω-κάτω ή δεξιά-αριστερά. Ιδανικά αυτό σημαίνει 16:9, αλλά εναλλακτικά μπορείς να ρυθμίσεις το aspect ratio να απλώνει την εικόνα σε ολόκληρη την οθόνη ή να προβάλλονται γκρι (αντί για μαύρες) μπάρες.
Επίσης, THX/True cinema mode (που ούτως ή άλλως είναι τα καλύτερα), Ρύθμιση φωτεινότητας οθόνης στο χαμηλό και Aντίθεση μέχρι το μέσο.

Τέλος, θα σε προέτρεπα με έμφαση να έχεις μόνιμα ενεργοποιημένες (ακόμα και μετά τις 100 ώρες) τις Περιστροφή pixel, Αυτόματη αναμονή, Απενεργοποίηση σε απουσία σήματος και μόνιμα απενεργοποιημένο τον Aισθητήρα περιβάλλοντος.

Last edited:

Reaction score
26
Άψογα.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές.
Θα κανω τις ρυθμίσεις και θα τρέξω και τα slides για ψυχολογικούς λόγους.
Από εκεί και περαυ φωτεινότητα και αντίθεση μετά τις 100 ώρες ανεβάζω σταδιακά ή εκεί είμαι οκ?
Θυμάμαι πως στα πιο παλιά plasma αυτά δεν έπρεπε ποτέ να περνάνε τις μεσαίες ρυθμίσεις αφού μετα εμφανίζονταν οι οποίες αδυναμίες της τηλεόρασης. Ισχύει ακόμα; (Ή δεν ίσχυε ποτέ και θυμάμαι λάθος; )

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.549
Όλες οι τηλεοράσεις δείχνουν απαίσια αν έχουν τα ρυθμιστικά τσίτα, όχι μόνο οι plasma. ;)

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.664
Από εκεί και περαυ φωτεινότητα και αντίθεση μετά τις 100 ώρες ανεβάζω σταδιακά ή εκεί είμαι οκ?
Κατ΄αρχήν να σου πω ότι δεν αναφέρομαι στο απλό ρυθμιστικό της Φωτεινότητας. Αυτό, παρόλο που έχει καθιερωθεί να λέγεται έτσι σε όλες τις συσκευές απεικόνισης, νομίζω ότι είναι από τις πιο ατυχείς ονομασίες που έχουν δοθεί ποτέ σε ρυθμιστικό, καθώς στην πραγματικότητα αυτό που κάνει είναι να ρυθμίζει το επίπεδο του μαύρου. Σκοπός του είναι δηλαδή να κάνει τα μαύρα όσο πιο μαύρα γίνεται, χωρίς να χάνονται στη μαυρίλα οι πολύ σκοτεινές αποχρώσεις.
Μπορείς να το ρυθμίσεις μόνος και πολύ εύκολα στην Panasonic σου, αν και πιθανόν δε θα χρειαστεί να το πειράξεις καν, αν χρησιμοποιείς τον εσωτερικό media player (αυτό υποδεικνύει το αντίστοιχο πάτερν).

Η Ρύθμιση φωτεινότητας οθόνης στην οποία αναφέρθηκα προηγουμένως, είναι κάτι τελείως διαφορετικό και κάνει αυτό που λέει: ρυθμίζει το πόσο φως βγάζει η οθόνη. Ουσιαστικά είναι ένας πολλαπλασιαστής (με τρεις θέσεις) για το ρυθμιστικό που κάνει κανονικά αυτή τη δουλειά, και το οποίο είναι η Αντίθεση.
Κατά τη ρύθμισή της, η βασική μέριμνα είναι να μην χάνονται τα πιο φωτεινά σημεία της εικόνας (κατ'αντιστοιχία με τα μαύρα και τη Φωτεινότητα). Ωστόσο, το γεγονός ότι η οθόνη της τηλεόρασης είναι πολύ φωτεινή, λειτουργεί συμπληρωματικά και ως ο ρυθμιστής που φέρνει τη φωτεινότητα σε επίπεδα τέτοια, που η παρακολούθηση να είναι άνετη σε σχέση με τον υπάρχοντα περιβαλλοντικό φωτισμό.
Αυτό σημαίνει ότι, ενώ για μια συγκεκριμένη πηγή και υλικό υπάρχει ουσιαστικά μόνο μια σωστή ρύθμιση για τη Φωτεινότητα, για την Αντίθεση (και τον πολλαπλασιαστή της) η σωστή ρύθμιση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον υπάρχοντα φωτισμό του χώρου.

Για αρχή θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με τη Ρύθμιση φωτεινότητας οθόνης στο Χαμηλή και με την Αντίθεση στο 60, που θα σου δώσουν ικανοποιητική εικόνα (αν δεν υπάρχει πολύ ηλιακό φως) και ταυτόχρονα είναι ασφαλείς για μια άστρωτη οθόνη.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef