Σπύρος Μπλάτσιος
Διακεκριμένο μέλος
- Reaction score
- 309
Ξέχασα και την υπογραφήΔεν θα πάρω τον προτζέκτορα ποτέ, οε, οεεεε, οε, οεεεε
μαλλον τον πηρες τελικα
με τα χαλια τι γινεται??![]()
)Σε τί προβάλεις εσυ? 'Εχεις κάποια οθόνη ή έβαψες τον τοίχο?Έχω τον Ζ4 σε σαλόνι που οι τοίχοι απέχουν όσο και οι δικοί σου, αλλά βλέπω από πιο πίσω, στα 3,2-3,3 περίπου. Από αυτή την απόσταση οι 92" είναι στο πάνω όριο μεγέθους. Από πιο κοντά, οι 100" θα είναι πολύ κουραστικές.
Από αυτή την απόσταση δεν με ενοχλούν καθόλου τα pixels, αν και δεν έχω καθήσει να παρακολουθήσω παρά μία ταινία ολόκληρη (δεν έχει κλείσει ούτε βδομάδα από τότε που τον πήρα).
Γενικά, λένε ότι τα pixels εξαφανίζονται σε απόσταση 1.5Χ επί το πλάτος της οθόνης, δηλαδή για οθόνη 92" (που έχει πλάτος 2m), δεν υπάρχει πρόβλημα στα 3m.
)Η απόσταση θέασης από τον πίσω τοίχο θα είναι 70cm. Οπότε 3,47m - 0,70m=2,77m(από τον μπροστινό τοίχο που θα προβάλεται η εικόνα)
Από το τέστ που διάβασα στο forum, o Panasonic λόγω μιας τεχνολογίας που ενσωματώνει, τα pixel του φαίνονται μόνο από πολύ κοντά.
Με τον Sanyo τι παίζει σε αυτόν τον τομέα?(συγκεκριμένα για την απόσταση 2,77m σε 100 ίντσες μέγεθος προβολής).
Δημητράκη αγόρι μου........Εγώ γέρνω πρός το βάψιμο, πάντως. Υπάρχει κάποιος που το έχει κάνει; Είναι σωστή η απόδοση; ............ Τι να πώ; Τα υπόλοιπα θα τα πει η επιστήμη.

Και τώρα στο πιο σοβαρό.......Επίσης γέρνω προς Panasonic ή Sanyo και όχι προς 7700. Φοβάμαι ότι θα βλέπω πολύ ουράνιο τόξο. Μέχρι και στις απλές TV βλέπω διάφορα χρώματα στους τίτλοι..

Σε ανάλογο χώρο με τον δικό σου, ενας PANASONIC θα έπαιζε καλύτερα, χειρώτερα η το ίδιο με τονΖ4;Εγώ,στο χώρο μου:
-δίνω μόνο σήμα από HDMI, οπότε δεν με ενδιαφέρει ποιός έχει καλύτερο scaler
-βλέπω από τα 3.5 μέτρα, οπότε δεν με νοιάζουν οι τεχνικές εξάλειψης του "κοτετσοσύρματος"
-ο Βαγγέλης έβαλε το χέρι του και βλέπω σωστά, οπότε δεν με ενδιαφέρει ποιός παίζει καλύτερα out-of-the-box
-βλέπω πάντα με κλειστά φώτα, οπότε δεν με νοιάζει ποιός μπορεί να παίξει μέρα μεσημέρι...
Μα... αφου τα DVD ειναι 720x576 και ο προβολεας 1280x720, δεν γινεται scaling ουτως ή αλλως (ειτε απο το player ειτε απο τον προβολεα) ανεξαρτητα αν το καλωδιο που χρησιμοποιηται για την μεταφορα του σηματος ειναι αναλογικο ή ψηφιακο???Δίνω μόνο σήμα από HDMI, οπότε δεν με ενδιαφέρει ποιός έχει καλύτερο scaler
Το διορθώνω:Μα... αφου τα DVD ειναι 720x576 και ο προβολεας 1280x720, δεν γινεται scaling ουτως ή αλλως (ειτε απο το player ειτε απο τον προβολεα) ανεξαρτητα αν το καλωδιο που χρησιμοποιηται για την μεταφορα του σηματος ειναι αναλογικο ή ψηφιακο???Δίνω μόνο σήμα από HDMI, οπότε δεν με ενδιαφέρει ποιός έχει καλύτερο scaler