Panasonic PT-AE900U vs. Sanyo PLV-Z4

Reaction score
786
ΘΕ-ΛΟΥ-ΜΕ ΣΥ-ΓΚΡΙ-ΤΙ-ΚΟ !!!

:)

Reaction score
2
Πάλι την λύση του "και 2 οι δυο καλοί είναι¨ ακολουθει το projector central...
Νικητή δεν βγάζει!

Reaction score
7
Καλημέρα.
Σκοπεύω να αγοράσω άμεσα έναν από τους 2 προβολείς και δεν μπορώ να αποφασίσω.
Το δωμάτιο που θα εγκατασταθεί ο προβολέας,είναι σχετικά μικρό (υπνοδωμάτιο), και οι απέναντι τοίχοι(ο προβολέας θα εγκατασταθει πίσω πίσω κολλητά με τον τοίχο σε ραφάκι) έχουν διάσταση 3,47m.
Σκοπεύω να τον ρυθμίσω να προβάλει στις 100 ίντσες.
Ο φόβος μου είναι αν θα είναι ορατά τα pixel.
Η απόσταση θέασης από τον πίσω τοίχο θα είναι 70cm. Οπότε 3,47m - 0,70m=2,77m(από τον μπροστινό τοίχο που θα προβάλεται η εικόνα)
Από το τέστ που διάβασα στο forum, o Panasonic λόγω μιας τεχνολογίας που ενσωματώνει, τα pixel του φαίνονται μόνο από πολύ κοντά.
Με τον Sanyo τι παίζει σε αυτόν τον τομέα?(συγκεκριμένα για την απόσταση 2,77m σε 100 ίντσες μέγεθος προβολής).
Ο sanyo έχει 3 χρόνια εγγύηση, και κατά τη γνώμη του projectorcentral έχει καλύτερη ευκρίνεια.
Από την άλλη ο Panasonic έχει καλύτερο μαύρο, λιγότερo ορατά pixel (σε μικρές αποστάσεις), αλλά κάπως θολή εικόνα σε σχέση με τον sanyo που είναι πιο sharp.
Επίσης ο panasonic έχει καλύτερο scaler.
Βοηθήστε με να βγάλω άκρη...έχω παλαβώσει.
Επίσης θα ήθελα να μάθω ποιός έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής λάμπας και πόσο στοιχίζει στον καθένα.
Ο προβολέας θα συνδυαστεί με το KISS DP-600 σε HDMI.
Για επιφάνεια προβολής τι θα μου προτείνατε? Οθόνη (αν ναι και ποια) ή βάψιμο του τοίχου με ειδικό χρώμα όπως αυτό που υπάρχει εδω www.goosystems.com ?
Περιμένω τις προτάσεις σας με ανυπομονησία γιατί πραγματικά έχω χαθεί.
Review απο δω review απο κει...τα χω παίξει.... :?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Reaction score
164
Έχω τον Ζ4 σε σαλόνι που οι τοίχοι απέχουν όσο και οι δικοί σου, αλλά βλέπω από πιο πίσω, στα 3,2-3,3 περίπου. Από αυτή την απόσταση οι 92" είναι στο πάνω όριο μεγέθους. Από πιο κοντά, οι 100" θα είναι πολύ κουραστικές.
Από αυτή την απόσταση δεν με ενοχλούν καθόλου τα pixels, αν και δεν έχω καθήσει να παρακολουθήσω παρά μία ταινία ολόκληρη (δεν έχει κλείσει ούτε βδομάδα από τότε που τον πήρα).
Γενικά, λένε ότι τα pixels εξαφανίζονται σε απόσταση 1.5Χ επί το πλάτος της οθόνης, δηλαδή για οθόνη 92" (που έχει πλάτος 2m), δεν υπάρχει πρόβλημα στα 3m.

Reaction score
1
Δεν θα πάρω τον προτζέκτορα ποτέ, οε, οεεεε, οε, οεεεε
μαλλον τον πηρες τελικα :)
με τα χαλια τι γινεται?? :D

Reaction score
164
Δεν θα πάρω τον προτζέκτορα ποτέ, οε, οεεεε, οε, οεεεε
μαλλον τον πηρες τελικα :)
με τα χαλια τι γινεται?? :D
Ξέχασα και την υπογραφή :lol:
Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσους προτίμησαν στο γάμο μου αντί για μια ακόμα κορνίζα ή βάζο, να μου δώσουν δώρο σε μετρητά.
(Α, ναι! Πήρα και χαλιά :lol: )

Reaction score
7
Έχω τον Ζ4 σε σαλόνι που οι τοίχοι απέχουν όσο και οι δικοί σου, αλλά βλέπω από πιο πίσω, στα 3,2-3,3 περίπου. Από αυτή την απόσταση οι 92" είναι στο πάνω όριο μεγέθους. Από πιο κοντά, οι 100" θα είναι πολύ κουραστικές.
Από αυτή την απόσταση δεν με ενοχλούν καθόλου τα pixels, αν και δεν έχω καθήσει να παρακολουθήσω παρά μία ταινία ολόκληρη (δεν έχει κλείσει ούτε βδομάδα από τότε που τον πήρα).
Γενικά, λένε ότι τα pixels εξαφανίζονται σε απόσταση 1.5Χ επί το πλάτος της οθόνης, δηλαδή για οθόνη 92" (που έχει πλάτος 2m), δεν υπάρχει πρόβλημα στα 3m.
Σε τί προβάλεις εσυ? 'Εχεις κάποια οθόνη ή έβαψες τον τοίχο?
Είσαι ικανοποιημένος απο τον z4? Τον Panasonic τον έχεις δεί?
Σε έπρηξα στις ερωτήσεις.....

Reaction score
164
Δεν με πρήζεις καθόλου! :) (Άσε που επιτέλους μπορώ και εγώ να απαντάω και όχι μόνο να ρωτάω :lol: )
Τον Panasonic δεν τον έχω δει αλλά, τα πλεονεκτήματά του δεν με κάνουν να ζηλεύω:
Ο,τιδήποτε έχει να κάνει με contrast, χρωματικά απόδοση κτλ θα αναλάβει ο Γιατρός (βλέπε Βαγγέλης Λάμπρου), τα pixels δεν φαίνονται από την απόσταση που βλέπω, και προτιμώ την ψηφιακή χροιά το Sanyo από κάθε είδους κόλπα.
Προβάλω σε μία 92" Dalite κρεμαστή.

Reaction score
0
Η απόσταση θέασης από τον πίσω τοίχο θα είναι 70cm. Οπότε 3,47m - 0,70m=2,77m(από τον μπροστινό τοίχο που θα προβάλεται η εικόνα)
Από το τέστ που διάβασα στο forum, o Panasonic λόγω μιας τεχνολογίας που ενσωματώνει, τα pixel του φαίνονται μόνο από πολύ κοντά.
Με τον Sanyo τι παίζει σε αυτόν τον τομέα?(συγκεκριμένα για την απόσταση 2,77m σε 100 ίντσες μέγεθος προβολής).

Λιγο κοντα δεν ειναι τα 2,77μ για 100". Θα σε κουρασει λιγο. Τα πιξελ παντως δεν φαινονται μην ανησυχεις (κατοχος Ζ3)

Και τι μανια ειναι αυτη με τα home cinema στην κρεβατοκαμαρα??????????

Reaction score
0
Και εγώ ετοιμάζομαι να φτιάξω ένα μικρό home theatre σε χώρο 3χ4. Εκεί μπορώ να κάνω ότι θέλω χωρίς να με ενοχλεί τί θα πει η πεθερα (you know..:)) Από την άλλη, ο ήχος είναι ΠΟΛΥ καλήτερος εκεί, παρά στο σαλόνι που είναι 6χ3 και ανοιχτό από παντού. Έχω ευχαριστηθεί sub από την ώρα που τα μετακόμισα. Ακόμα βλέπω σε μια πενυχρή TV των 21 ιντσών, αλλά τρέμε.. γενικώς...
Εγώ γέρνω πρός το βάψιμο, πάντως. Υπάρχει κάποιος που το έχει κάνει; Είναι σωστή η απόδοση; Επίσης γέρνω προς Panasonic ή Sanyo και όχι προς 7700. Φοβάμαι ότι θα βλέπω πολύ ουράνιο τόξο. Μέχρι και στις απλές TV βλέπω διάφορα χρώματα στους τίτλοι.. Τι να πώ; Τα υπόλοιπα θα τα πει η επιστήμη.

Reaction score
51
Εγώ γέρνω πρός το βάψιμο, πάντως. Υπάρχει κάποιος που το έχει κάνει; Είναι σωστή η απόδοση; ............ Τι να πώ; Τα υπόλοιπα θα τα πει η επιστήμη.
Δημητράκη αγόρι μου........
Για προβολέα ενδιαφέρεσαι ή απλά πας γυρεύοντας????
Ρε συ, δεν πιστεύω ο βάφτης του τοίχου να είναι ο....έγχρωμος του Love Boat!!!! :shock: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Γιαυτό τα βλέπεις όλα.....πολύχρωμα!!!! :lol:

Reaction score
51
Επίσης γέρνω προς Panasonic ή Sanyo και όχι προς 7700. Φοβάμαι ότι θα βλέπω πολύ ουράνιο τόξο. Μέχρι και στις απλές TV βλέπω διάφορα χρώματα στους τίτλοι..
Και τώρα στο πιο σοβαρό.......

Απλή ερώτηση: Στο σπίτι μου, είδες καθόλου ουράνιο τόξο Δημήτρη??? Ή είχες τίποτα πονοκεφάλους κ.ο.κ.?
Γιατί αν ΔΕΝ είδες, ούτε στον 7700 θα δεις..........Και απλά ανησυχείς άδικα!!! :roll: :wink:

V

VIDEOMIX

Guest
Εχετε επικεντρωθεί στα θετικά - αρνητικά του δωματίου του φίλου subcode.
Ας γράψει και κάποιος που γνωρίζει, το ποιός ειναι καλύτερος βιντεοπροβολέας απο τους 2, διοτι με ενδιαφέρει και μένα αυτό το θέμα.

Reaction score
164
Μα στο μακρύ-καυτό τέστ δεν απαντήθηκαν αυτά τα ερωτήματα;
Καλύτερος γενικά είναι ο 900. Σε "προσαρμοσμένη χρήση", δηλαδή σε συγκεκριμένες συνθήκες, δεν νομίζω να δεις διαφορές. Και εξηγούμαι:
Εγώ,στο χώρο μου:
-δίνω μόνο σήμα από HDMI, οπότε δεν με ενδιαφέρει ποιός έχει καλύτερο scaler
-βλέπω από τα 3.5 μέτρα, οπότε δεν με νοιάζουν οι τεχνικές εξάλειψης του "κοτετσοσύρματος"
-ο Βαγγέλης έβαλε το χέρι του και βλέπω σωστά, οπότε δεν με ενδιαφέρει ποιός παίζει καλύτερα out-of-the-box
-βλέπω πάντα με κλειστά φώτα, οπότε δεν με νοιάζει ποιός μπορεί να παίξει μέρα μεσημέρι...
Αυτά :)

V

VIDEOMIX

Guest
Εγώ,στο χώρο μου:
-δίνω μόνο σήμα από HDMI, οπότε δεν με ενδιαφέρει ποιός έχει καλύτερο scaler
-βλέπω από τα 3.5 μέτρα, οπότε δεν με νοιάζουν οι τεχνικές εξάλειψης του "κοτετσοσύρματος"
-ο Βαγγέλης έβαλε το χέρι του και βλέπω σωστά, οπότε δεν με ενδιαφέρει ποιός παίζει καλύτερα out-of-the-box
-βλέπω πάντα με κλειστά φώτα, οπότε δεν με νοιάζει ποιός μπορεί να παίξει μέρα μεσημέρι...
Σε ανάλογο χώρο με τον δικό σου, ενας PANASONIC θα έπαιζε καλύτερα, χειρώτερα η το ίδιο με τονΖ4;

Reaction score
164
Πιστεύω, υπό τις ίδιες συνθήκες, θα έπαιζαν το ίδιο.
Αλλά νομίζω ότι ο Βαγγέλης μπορεί να πει περισσότερα....

Reaction score
786
Δίνω μόνο σήμα από HDMI, οπότε δεν με ενδιαφέρει ποιός έχει καλύτερο scaler
Μα... αφου τα DVD ειναι 720x576 και ο προβολεας 1280x720, δεν γινεται scaling ουτως ή αλλως (ειτε απο το player ειτε απο τον προβολεα) ανεξαρτητα αν το καλωδιο που χρησιμοποιηται για την μεταφορα του σηματος ειναι αναλογικο ή ψηφιακο???

Reaction score
164
Δίνω μόνο σήμα από HDMI, οπότε δεν με ενδιαφέρει ποιός έχει καλύτερο scaler
Μα... αφου τα DVD ειναι 720x576 και ο προβολεας 1280x720, δεν γινεται scaling ουτως ή αλλως (ειτε απο το player ειτε απο τον προβολεα) ανεξαρτητα αν το καλωδιο που χρησιμοποιηται για την μεταφορα του σηματος ειναι αναλογικο ή ψηφιακο???
Το διορθώνω: :)
Μιας και χρησιμοποιώ τον scaler του DVD και δεν παρακολουθώ τηλεόραση στον προτζέκτορα, δεν με ενδιαφέρει ποιός έχει τον καλύτερο scaler :)

Reaction score
0
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ SΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ;;
ΤΗΛ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΟΝΟΜΑ

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.369
Members
38.691
Νεότερο μέλος
εψοβασ