pc η mac τελικα για pro audio

Reaction score
8
Καλησπέρα

Η επαφή με το Cubase έγινε με την έκδοση VST 24 2.1 -2.7 , μετά στο VST32 v 5 μέχρι και το SX1.
Ήμουν από τους φανατικούς τόσο που έλεγα ότι δεν το αλλάζω με τιποτα. Όσο ρομαντικός
και να ήμουν όμως δεν μπορούσα να πω ότι έχει καλά εφέ η τις καλύτερες ηχολήπτικες λύσεις
Όταν ήρθα σε επαφή με το Digital Performer kai to Pro Tools απλά δεν μπορούσα να συνεχίσω με τα ίδια εργαλεια.

Παραμένει εύχρηστο για μουσικούς αλλά όχι για επαγγελματίeς ηχολήπτες η Sound designers. H δουλεία μου εμένα αφορά
την δεύτερη κατηγορια.

Τώρα PC είχα απο το 1996 και απο το 2000 και μετά MAC, και όσο αφορά την δουλειά μου ναι είμαι κάθετος είναι μονόδρομος.

Ένας συνάδελφος μου φανατικός των PC ξοδεύει χονδρικά μια εργατοώρα την μέρα σε επίλυση προβλημάτων, ο ίδιος λέει ότι είναι θέμα
χρόνου να κάνει την αλλαγή όταν βλέπει το δικό μου περιβάλλων εργασίας.

Φιλικα
Πραγματικα δεν γνωριζω την δουλεια σου σε βαθος ως εκ τουτου δεν μπορω να εχω αποψη.
Βεβαια μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι ειχες δουλεψει τις πολυ παλιες εκδοσεις της steinberg που πραγματικα δεν ηταν και οτι το καλιτερο μπορουσε να επιδειξει η εταιρια.Δεν αναφερεισ οτι εχεις δουλεψει με Nuendo.Ειναι σιγουρο οτι οσοι δουλευαν Cubase,οταν δοκιμασaν να δουλεψουν Nuendo (μετα την εκδοση 2), δεν επεστρεψαν ποτε σ'αυτο.Υπερεχει σε παρα πολλα πραγματα τα οποια δεν ειναι ορατα με την πρωτη επαφη.Ακομα και οσοι δουλεβαν με Soundscape η protools,οταν ειδαν τις δυνατοτητες του προγραμματος δεν το πιστευαν (ειτε σε απλη στερεοφωνικη ειτε σε surround μeiξη.Αυτα βεβεια απο την 3 εκδοση.Αν ειναι τωρα να μιλησουμε και για την 4 εκει ειναι που θα παλαβοσουμε εντελως.
Οι ανθρωποι εχουν ζωγραφισει πραγματικα.
Γι'αυτο θα ηθελα να σε παρακαλεσω αν εχεις την δυνατοτητα ριξε μια ματια ,δεν κανει κακο:126:
Με εκτιμηση
Βασιλης Βασιλακης

dm~

Reaction score
0
Καλησπέρα unforgiven

Όσο αφορά τα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΆ (όχι παιχνίδια) προγράμματα ήχου πια είναι αυτά που είναι τόσο πολλά για PC ???? τουλάχιστον όσο αφορά τα Sequencers ??

μπορώ να σκεφτώ τα εξής ¨

Digidesign Pro Tools (Mac , PC apo to 1999 nomizo)
Motu Digital Performer (mono MAC)
Apple Logic (mono Mac )
Cubase - Nuendo (MAC - PC)

Ante kai

SONAR mono PC

Ta Hardware ήταν πάντα ίδια .. αυτό που άλλαζε ήταν ο επεξεργαστής και το τσιπάκι
της μητρικής ... όλα τα άλλα ήταν πάντα ίδια απλά η Apple ήταν πάντα πρωτοπόρος
με τους τότε motorolla G3 kai G4 έπειτα με τον πρώτο 64 μπιτο κτλ .. Επίσης από την
εποχή ακόμα που τα PC είχα κουμπί τούρμπο τα MAC ήταν Plug n Play..
αν είναι όμως να συνεχίσουμε καλύτερα να δώσουμε και μερικά αληθινά από από τα δικά
σας Pc WORD ktl..

όσο για την Κάρτα γραφικών είναι μια απλή αβάσιμη πληροφορία .. και το λέω γιατί αν βάλεις μια
Κάρτα γραφικών 512 μβ σε ένα PC kai mia 128 mb se ena MAC μάντεψε πιο δείχνει καλύτερα .. και αυτό
λόγο λειτουργικού (Core Animation kai oti allo)

Στο εξωτερικό είδα κόσμο που έλεγε ότι δούλευε σε PC και τον κοίταγαν με απορία .. εδώ ίσως να βαριόμαστε να μάθουμε , ίσως να ψάχνουμε να βρούμε δικαιολογίες για να μείνουμε σε ότι γνωριζουμε..

Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι ένα PC δεν κάνει την δουλειά .. αλλά στις μέρες η λεπτομέρεια , η
αισθητική και η ασφάλεια κάνουν την διαφορα..

dm~

Reaction score
0
Καλησπέρα Βασίλη

Δεν έχω να πω τίποτα για το 4 έχω δει μέχρι και το SX3
Χαίρομαι να ζωγραφίζουν :) αυτό κάνει καλό σε εμάς και το ανταγωνισμό

αλλά ακόμα και στο cubase γύρναγα πάλι σε Mac θα το δούλευα ..

είναι θέμα εμπιστοσύνης και προσωπικής άποψης πάντα

Reaction score
164
Καλησπέρα unforgiven
Μίλησα γενικά για προγράμματα, και όχι μόνο ήχου. Οι διαφορές είναι τεράστιες...
Αν οι G3/G4 έκαναν όλα αυτά που υποτίθεται ότι έκαναν, δεν θα γινόταν μετάβαση σε επεξεργαστές Intel. Οι G ήταν μεν πρωτοποριακοί, αλλά αποδείχθηκαν λίγοι.

Όσο αφορά τις κάρτες γραφικών, αυτά που λες ίσως να ισχύουν για απλές εφαρμογές, αν και δεν έχω δει PC να ζορίζεται σε Word και internet. Όταν τα πράγματα σοβάρευαν, οι Mac είχαν τις onboard ή κάτι αστείες καρτούλες και τα PC τις Quadro και τις Wildcat... Γιγαντιαία διαφορά...

Αν στο εξωτερικό κοίταζαν με απορία όποιον δούλευε σε PC, τα παγκόσμια μερίδια των δύο εταιριών θα ήταν διαφορετικά. Και εγώ 'έχω βρεθεί σε χώρο που όποιον δεν είχε Dell Precision Μobile Workstation τον κοίταζαν με συμπάθεια, αλλά δεν είναι ο κανόνας... :)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.994
Μίλησα γενικά για προγράμματα, και όχι μόνο ήχου. Οι διαφορές είναι τεράστιες...
Αν οι G3/G4 έκαναν όλα αυτά που υποτίθεται ότι έκαναν, δεν θα γινόταν μετάβαση σε επεξεργαστές Intel. Οι G ήταν μεν πρωτοποριακοί, αλλά αποδείχθηκαν λίγοι.
Αν δεν κάνω λάθος, είναι η ΙΒΜ που αποτραβήχτηκε από την καταναλωτική αγορά και άφησε την Apple ξεκρέμαστη, χωρίς επεξεργαστές. Καλά δε θυμάμαι;

Reaction score
164
Ο λόγος που έγινε το διαζύγιο, αν θυμάμαι καλά, είναι ότι οι Pentium είχαν αρχίζει να καλπάζουν σε μεγάλες ταχύτητες ρολογιού και σε μικρά κόστη, κάτι που οι G δεν μπορούσαν να κάνουν με την ίδια ευκολία. Ήταν και οι πολυπύρηνοι προ των πυλών, έδεσε το γλυκό.
Το ποιός παράτησε ποιόν, δεν το θυμάμαι με λεπτομέρειες...

Πάντως προσωπικά έφυγα από την πλατφόρμα των Mac με τα απαράδεκτα πρώτα G, με τις αλάχιστες και κοντές PCI. Έτσι, εξοπλισμός εκατομμυρίων δραχμών σε κάρτες video και επιταχυντές θα έμενε στο ράφι, απλά γιατί δεν χώραγαν στο κουτί. Και από τότε πήγαμε σε PC.
Πάντως το τι βόμβα είχαμε φάει από τα PowerPC δεν λέγεται... Συνεχίσαμε να τα χρησιμοποιούμε παράλληλα, εως ότυου χάλασε ένα mouse (αυτό με τη μπίλια και το ένα κουμπί). Τηλεφώνημα στην Rainbow και πρώτη ψυχρολουσία: 25000δρχ το mouse (όταν τα οπτικά της Microsoft δεν έκαναν ούτε τα μισά).
Δεύτερη ψυχρολουσία: Δεν υπήρχαν διαθέσιμα.
Τρίτη ψυχρολουσία: Έπρεπε να παραγγείουμε 5 ή να περιμένουμε να συμπληρωθεί 5δα από άλλους πελάτες για να τα φέρουν.
Τέταρτη και φαρμακερή: Δεν ήξεραν καν πότε θα έρθουν...

Αποτέλεσμα; Ένας σταθμός εργασίας που κάλυπτε δύο-τρεις βάρδιες μοντάζ εκτός λειτουργίας για ένα mouse. Σε λίγες μέρες όλα είχαν μετακομίσει στην αποθήκη...

dm~

Reaction score
0
Χαιρετώ

Εγώ μιλάω για επαγγελματικό σύστημα ήχου ακολουθώντας τον τίτλο του post. Το ίδιο ισχύει και για το παραδειγμα μου στο εξωτερικό

Για το διαζύγιο δεν είμαι πολύ σίγουρος επίσης, είναι όλα marketing και πολιτική που πέρα από μια απλή άποψή δεν γνωριζω.. Έχω την εντύπωση ότι η IBM άφησε γενικά αυτό το μερίδιο των προσωπικών υπολογιστών. Ξέρω ότι h Apple ακολουθεί την ανάπτυξη και καλά κάνει ... εγώ επιλέγω λειτουργικό ..

Έχω μια ερώτηση unforgiven ...έχεις λογικά PC όπου όταν σου χαλάσει κάτι πας μάλλον
στο διπλανό κατάστημα και παίρνεις ποντίκι , σκληρό , μνήμη και ότι άλλο θες
σωστά ? Ενώ στο Mac Ήθελες το γνήσιο ποντίκι και τα λοιπα..

Η ερώτηση είναι γιατί άφησες την δουλεία σου ενώ θα μπορούσες να βάλεις οποιαδήποτε ποντίκι , σκληρό , οθόνη, πληκτρολόγιο, μνήμη κτλ από το Πλαίσιο για παραδειγμα. Οποιαδήποτε μάρκα σου κάνει.. απόλυτα συμβατά..

για την ιστορία, ο G4 ήταν αυτός που έβαλε σε σκέψεις τους σχεδιαστές προγραμμάτων ότι μπορούν να υλοποιήσουν τεχνολογίες όπως είναι h CONVOLUTION,,,, www.audioease.com δες ιστορία Altiverb και όχι μονο.

Το τι ανεξάρτητη εταιρία επεξεργαστών θα διαλέξει ο καθένας για να υλοποιήσει μια μηχανή δεν είναι δίκια μας δουλεια.. Για παράδειγμά αγόρασα πρόσφατα την TC-Powercore x8 με ενσωματωμένους 8 (από τους ξεπερασμένους όπως λες ) επεξεργαστές motorolla ... κάνει αυτό που λέει και εγώ είμαι χαρούμενος..

Επίσης το ρολόι του motorolla δούλευε διαφορετικά ... λιγότερα Ghz περισσότερα Gigaflops ktl. Αυτο μην το πάρεις από εμένα αλλά δες τις τότε ελάχιστες απαιτήσεις προγραμμάτων από τις ίδιες τις εταιρίες
κάτι που ήθελε P4 @ 1GHz se PC...emene happy me 500MGz se MAC (nativeinstruments.com)

Reaction score
8
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Εδω μιλαμε και για μονταααααααααααααααζ....
Χμ!!!
Ελα ντε: Avid,Premiere,Edius Canopus???Tι !?!?!?!?!?!?!
Χμ,Χμ,Χμ
Ετσι και κολλησει ο δισκος σε Avid...Δεν υπαρχει σωτηρια.Και καλα να ειναι αδειος,αν ομως εχεις μεσα καμια τρακοσαρια κομενα πλανα απο καμια ταινια μεγαλου μηκους τοτε??????????? (ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ)
Η εταιρια δεν φερνει καμια ευθυνη για την καθυστερηση της παραγωγης,πληρωνεις γυρο στα 3 χιλιαδες ευρο για να επαναφερεις οτι μπορει να σωθει διοτι ετσι γουσραρεις να λες οτι δουλευω και μονταρω σε AVID.
Αν κανεις το λαθος και πεις οτι μονταρισα σε premiere θα εισαι πολυ παρακατιανος....αν και το προγραμα κανει οτι ακριβως ενας avid με τεραστια αξιοπιστια πολυ γρηγορα (ο avid ειναι πολυ δυσκινητος) και πανω απ'ολα με το 1/4 των χρηματων του Avid.
Θελω να τονισω και παλι οτι ο υπολογιστης ειναι στημενος μονο για εργασια .

dm~

Reaction score
0
O AVID όπως και η DIGIDESIGN είναι δυο εταιρίες όπου γεννήθηκαν σε μακ και έπειτα σε πσ παρότι θεωρώ
ότι αρκετά σοβαρές λύσεις δεν λένε άμα δεν έχεις το hardware .. πχ αν έχει το Media Composer εισαι απλά με ένα πρόγραμμα.. αυτές τις δυο εταιρίες νομίζω ότι τις ξεχωρίζει το hardware.. είτε μιλάμε για πσ είτε για μακ ..

δεν είμαι επαγγελματίας μοντερ άλλα ασχολούμαι όσο χρειάζεστε το ποσοστό τής δουλειάς μου .. εγω εχω ολη την Final Cut studio Pro suite ειμαι μια χαρα .. δοκιμασα και το premiere cs3 pro αλλα πια ειναι σχεδον ιδιο με το Final Cut.. το AVID είναι μέσα αλλά δεν μου χρειάζεστε `

Σε ένα πρόσφατο φιλμ που δουλεύω η παραγωγή έκανε το μοντάζ σε πσ και Media Composer..ενώ μεταφέραμε τα αρχεία από μια panasonic P2 και όλα έδειχναν οκ ... ο σκληρός έπαθε τα δικά του.. ευτυχώς χωρίς απώλειες ... άλλα αυτό είναι άσχετο πάλι με το αν είναι πσ η μακ..

η λύση που έχω εγώ για τους σκληρούς είναι 2 ρακ με 4 σκληρούς σε raid 0 και οι μονάδες ρακ μεταξύ τους σε raid 1 .. άψογη μεταφορά δεδομένων και ασφάλεια ... άσχετα με το αν εχω μακ η πσ ομως..

Reaction score
8
Σαφως και εχει διαφορα αν ο δισκος ειναι σε pc η σε mac.
Αν αφ'ενος ειναι σε pc τοτε μπορεις καλιστα χωρις να πληρωσεις ευρο τσακιστο να χρησιμοποιησεις το total recovery pro και ουτε γατα ουτε ζημια.Αν ομως ειναι σε mac θα πρεπει να τον απεγκαταστησεις απο τον πυργο να τον τοποθετησεις σε αλλον με λειτουργικο windows για να επαναφερεις τα αρχεια (αν και οσα μπορουν να σωθουν) το οποιο ειναι μια χρονοβορα δουλεια.Εκτος αν ειπαρχει για mac καποιο αντιστοιχο software το οποιο μου διαφευγει (πιθανον)
Η λυση με τους raid δεν μου ειναι και τοσο συμπαθης οπως δεν μου ηταν και με τους scsi controlers.Αντιμετοπιζαν πολλα προβληματα μεχρι που τελικα αποσυρθηκαν.
Οσον αφορα το ενα η το αλλο προγραμμα αν ειναι το μεν σε mac το δε σε pc παλι εχει διαφορα.... ΤΙΜΗΣ.
Φιλικα
Β.Β

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.994
Πάντως το τι βόμβα είχαμε φάει από τα PowerPC δεν λέγεται... Συνεχίσαμε να τα χρησιμοποιούμε παράλληλα, εως ότυου χάλασε ένα mouse (αυτό με τη μπίλια και το ένα κουμπί). Τηλεφώνημα στην Rainbow και πρώτη ψυχρολουσία: 25000δρχ το mouse (όταν τα οπτικά της Microsoft δεν έκαναν ούτε τα μισά).
Δεύτερη ψυχρολουσία: Δεν υπήρχαν διαθέσιμα.
Τρίτη ψυχρολουσία: Έπρεπε να παραγγείουμε 5 ή να περιμένουμε να συμπληρωθεί 5δα από άλλους πελάτες για να τα φέρουν.
Τέταρτη και φαρμακερή: Δεν ήξεραν καν πότε θα έρθουν...
Καλά, τα αμερικανάκια έμαθαν ποτέ για αυτά τα καμώματα; Ρε ουστ!!!

Reaction score
164
Πλαισιο, eshop , multirama ktl κανένας λόγος για όλη αυτή την αναμονή :107:
Αν πρόσεξες την εποχή για την οποία μιλάω, θα καταλάβαινες ότι ήταν επί δικτατορίας Apple, όταν μόνο τα δικά της περιφερειακά έπαιζαν. Θα μου πεις ότι άλλαξαν τα πράγματα. Ναι, αλλά όταν μια εταιρία σε κρεμάσει επαγγελματικά, δεν την ξαναπλησιάζεις.

Αγαπητέ μου, όταν το PC μου χαλάσει, πέφτει ένα τηλέφωνο στην τεχνική υποστήριξη και σε δύο-τρεις ώρες το μηχάνημα έχει ξεκοιλιαστεί, ξανασυναρμολογηθεί και δουλεύει μια χαρά...

Κώστα, δεν ξέρω αν τα έμαθαν αυτά οι Αμερικάνοι, αλλά ένας λόγος που χαντακώθηκε η Apple στην Ελλάδα είναι και η άθλια Rainbow, που εξακολουθεί να παραμένει άθλια. Τουλάχιστον τώρα έχουν μπει στην αγορά και τρίτοι και έχει στρώσει κάπως το πράγμα. Το γεγονός παραμένει, ότι εξ' αιτίας της Apple, 3 σταθμοί εργασίας έγιναν (κυριολεκτικά) σκαμπώ για τα πόδια (μαζί με ένα SGI Ο2 :142:)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.536
Απάντηση: pc η mac τελικα για pro audio

Να πω κι εγώ τη γνώμη μου για το θέμα.

pc η mac τελικα για pro audio;
Η πολύ απλή και γενικευμένη απάντηση που μπορώ να δώσω είναι να επιλέξει ο καθένας ότι τον βολεύει.
Έχω βαρεθεί να βλέπω φίλους να ασχολούνται πιο πολύ με τέτοιες "κόντρες", παρά με τη δημιουργία μουσικής.
Ακόμα και ο Norman Cook έχει γράψει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του σε Atari ST με το Creator της C-Labs.
Τα προβλήματα επιλογής ξεκινούν σε κάποιους ιδιοκτήτες studio που προσπαθούν να ικανοποιήσουν τα γούστα των πελατών τους.
Σήμερα, το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής δημιουργίας γίνεται στα σπίτια των μουσικών, μιας και ένα home studio μπορεί με πολύ χαμηλό κόστος να μας δώσει ένα πολύ ποιοτικό αποτέλεσμα.
Το επαγγελματικό studio είναι η επιλογή για τα φωνητικά και το τελικό mixdown.
Στη μεταφορά του "υλικού" από το σπίτι στο studio αρχίζει η μάχη των format.
Η πιο απλή διαδικασία για όλους είναι να δουλεύει κάποιος σπίτι του πχ σε Nuendo, να κάνει export το project του και να το μεταφέρει σε studio που χρησιμοποιεί Nuendo για περαιτέρω επεξεργασία. Δεν είναι μόνο το " PC vs Mac" , είναι και η πληθώρα των εφαρμογών που υπάρχουν στην ίδια πλατφόρμα.
Ο ιδιοκτήτης του μέσου pro studio πρέπει να μπορεί να ευχαριστήσει όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες. Βέβαια αυτό προϋποθέτει να έχει και PC και Mac και όλες τις εφαρμογές, πράγμα αδύνατο. Μπορεί όμως τουλάχιστον, να έχει βρει γρήγορες και αξιόπιστες λύσεις για τη μεταφορά των tracks του πελάτη στο δικό του σύστημα.
Τώρα επιστρέφοντας στο δίλημμα "Mac ή PC" και εξετάζοντας το θέμα κόστος, το PC είναι ακόμα ο νικητής. Όχι μόνο στην αρχική αγορά αλλά και στο θέμα αναβάθμισης όπου τα Mac έχουν πολλούς περιορισμούς και τις περισσότερες φορές θα χρειαστεί η αγορά νέας μονάδας ή νέων περιφερειακών (πχ τα τελευταία Mac Pro δεν υποστηρίζουν το PCI , παρά μόνο PCIe).
Στις επιδόσεις δεν υπάρχουν πια διαφορές, για να μην πω ότι τα PC είναι σε αρκετές εφαρμογές πιο γρήγορα.
Στον τομέα της απροβλημάτιστης λειτουργίας τα Mac, λόγω της κλειστής τους αρχιτεκτονικής κυρίως, έχουν το πάνω χέρι. Στο PC θα βρεθείς να ψάχνεσαι αρκετές φορές με τη registry, τα drivers, το bios, τα updates κλπ Από την άλλη όμως, μπορείς να επιλέξεις όποια μητρική θέλεις, με όποιο chipset, μνήμη και CPU.
Στις μουσικές εφαρμογές έχουμε κι εδώ τα φαβορί σε κάθε πλατφόρμα. Στο PC έχουμε το Sonar,το Sound Forge,το FL Studio,το Adobe Audition κ.α.Στo Mac έχουμε το Logic,το GarageBand,το Digital Performer,το Peak κ.α. Κάποιες εφαρμογές τρέχουν και στα δύο (Cubase SX, Nuendo,Pro Tools LE).
Και κάτι ακόμα σημαντικό για την Ελλάδα κυρίως. 9 στους 10 ερασιτέχνες/επαγγελματίες μουσικοί χρησιμοποιούν "σπασμένες" εφαρμογές ήχου. Ακόμα και τα περισσότερα studios έχουν original τα βασικά, όπως Windows, Nuendo ή Cubase, άντε κι ένα Wavelab, αλλά σχεδόν όλα τα plugins και κάποιες αυτόνομες εφαρμογές επεξεργασίας είναι "πειρατικά".Κι όπως είναι γνωστό όχι μόνο είναι περισσότερο το software για το PC, αλλά υπάρχει και σε "free" μορφή αν κάποιος ψάξει.

dm~

Reaction score
0
Αγαπητέ μου, όταν το PC μου χαλάσει, πέφτει ένα τηλέφωνο στην τεχνική υποστήριξη και σε δύο-τρεις ώρες το μηχάνημα έχει ξεκοιλιαστεί, ξανασυναρμολογηθεί και δουλεύει μια χαρά...
Φαντάζομαι μέχρι τώρα θα έχετε γίνει αδερφικοί φίλοι με την τεχνική υποστήριξη

Για την εποχη που λες τα πσ κλεγανε οποτε λογικο ηταν να ειναι κλειστα τα πραγματα στα μακ αν τουλαχιστον μιλας για 1990 - 98 .. αν μιλας για το G5 και για το οτι δεν εβρισκες ποντικι να δουλεψεις με αποτελεσμα να αφησεις την δουλεια σου τοτε τι να πω ... ναι εχεις δικιο τα πσ ειναι το μελλον

Προσωπικά στο στούντιο μου έχω μόνο γνήσιες εφαρμογές γιατί σέβομαι ότι μου δίνει λεφτά. αλλά έχω και τα πειρατικά για φίλους ερασιτέχνες και χομπιστες και λέω με υπογραφή ότι για αυτόν που θέλει πειρατεία υπάρχουν όλα και τα πάντα...

ακόμα σε άρθρο του PC WORD υπάρχει δοκιμαστικό τα Vista απέδωσαν πολύ καλύτερα σε MAC .. από το αντίστοιχο πσ ..
αλλά αυτό που υποστηρίζω εγώ είναι ότι το λειτουργικό κάνει την διαφορά

Διαβαστε λιγο το ξενο τυπο και τα σχολια απο τους χρηστες και θα καταλαβαιτε την παγοσμια αποτυχια των Vista .. όλοι κάνουν DOWNgrade apo Vista se XP.. άντε να σας σωσει κανενα καινουριο λειτουργικο αλλα με την παραδωση των XP θα περιμεντε γυρο στα 5-6 χρονακια καλο κουράγιο..

μήπως να σταματήσουμε να ψάχνουμε δικαιολογίες για τις επιλογές μας?

Reaction score
1.844
Απάντηση: Re: pc η mac τελικα για pro audio

.... αλλά ένας λόγος που χαντακώθηκε η Apple στην Ελλάδα είναι και η άθλια Rainbow, που εξακολουθεί να παραμένει άθλια ....
Αμ το άλλο; Μάλλον η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στο κόσμο, όπου όταν χτυπάς apple.gr, βλέπεις σώβρακα! :142:

Reaction score
8
Φαντάζομαι μέχρι τώρα θα έχετε γίνει αδερφικοί φίλοι με την τεχνική υποστήριξη

Για την εποχη που λες τα πσ κλεγανε οποτε λογικο ηταν να ειναι κλειστα τα πραγματα στα μακ αν τουλαχιστον μιλας για 1990 - 98 .. αν μιλας για το G5 και για το οτι δεν εβρισκες ποντικι να δουλεψεις με αποτελεσμα να αφησεις την δουλεια σου τοτε τι να πω ... ναι εχεις δικιο τα πσ ειναι το μελλον

Προσωπικά στο στούντιο μου έχω μόνο γνήσιες εφαρμογές γιατί σέβομαι ότι μου δίνει λεφτά. αλλά έχω και τα πειρατικά για φίλους ερασιτέχνες και χομπιστες και λέω με υπογραφή ότι για αυτόν που θέλει πειρατεία υπάρχουν όλα και τα πάντα...

ακόμα σε άρθρο του PC WORD υπάρχει δοκιμαστικό τα Vista απέδωσαν πολύ καλύτερα σε MAC .. από το αντίστοιχο πσ ..
αλλά αυτό που υποστηρίζω εγώ είναι ότι το λειτουργικό κάνει την διαφορά

Διαβαστε λιγο το ξενο τυπο και τα σχολια απο τους χρηστες και θα καταλαβαιτε την παγοσμια αποτυχια των Vista .. όλοι κάνουν DOWNgrade apo Vista se XP.. άντε να σας σωσει κανενα καινουριο λειτουργικο αλλα με την παραδωση των XP θα περιμεντε γυρο στα 5-6 χρονακια καλο κουράγιο..

μήπως να σταματήσουμε να ψάχνουμε δικαιολογίες για τις επιλογές μας?
Βλεπεις λοιπον????
Μονος σου το παραδεχεσαι.Τα pc κανουν παρα πολλες δουλειες.Μια εξ αυτων ειναι να γνωριζεις κοσμο και να συσφιγγεις σχεσεις.Δηλαδη εσυ λιγο το εχεις??? (Για να λεμε και καμια μ......α να περναει η ωρα) διοτι πολυ στα σοβαρα εχουμε παρει και τα σωβρακα και τα παραθυρα.

Reaction score
1.844
Απάντηση: Re: pc η mac τελικα για pro audio

Βλεπεις λοιπον????
Μονος σου το παραδεχεσαι.Τα pc κανουν παρα πολλες δουλειες.Μια εξ αυτων ειναι να γνωριζεις κοσμο και να συσφιγγεις σχεσεις.Δηλαδη εσυ λιγο το εχεις??? (Για να λεμε και καμια μ......α να περναει η ωρα) διοτι πολυ στα σοβαρα εχουμε παρει και τα σωβρακα και τα παραθυρα.
Αντί για τη γνωστή ρήση του λαγού "Για να λέμε και καμιά μ......α να περνάει η ώρα", πιο καλά μου κολλάει το άλλο γνωστό (σε ανεμελοπαράφραση):
-Αν πετύχει το mac τύφλα νάχει το pc.
-Καλό το mac αλλά με το pc γνωρίζεις και κόσμο!
:142:

Η λύση του Μήλου είναι, πέρα από τη μειωμένη εμπορική αποδοχή, με όλα όσα αυτή συνεπάγεται, τουλάχιστον ισάξια με την "απέναντι" επιλογή. Τώρα, για το συγκεκριμένο θέμα της μουσικής επεξεργασίας, δεν εκφράζω άποψη για να συνεισφέρω στη συζήτηση, γιατί ξέρω τόσο λίγα. :420:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.875
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7