PC Audio Source

Reaction score
15.469
μια ερωτηση
εγω που εχω ενα sub κολλητα με το pc λες να εχω προβλημα μακροπροθεσμα ,λογω ακτινοβολιας, με το pc ? (δεδομενα στους σκληρους κτλ.) ?

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.215
Ακτινοβολία όχι, μαγνητικά δεν αποκλείεται αν και δεν είναι πιθανό.

Reaction score
373
Ακτινοβολία όχι, μαγνητικά δεν αποκλείεται αν και δεν είναι πιθανό.
+1

Ειδικά με τους σκληρούς. Αν και τα μεγάφωνα συνήθως είναι μαγνητικά θωρακισμένα.

Reaction score
1.552
Οταν με το καλο αρχισεις τις ακουστικες εντυπωσεις αν σου ειναι ευκολο μεταφερε και μια αποψη για το αποτελεσμα με και χωρις φερριτες.

Reaction score
373
Οταν με το καλο αρχισεις τις ακουστικες εντυπωσεις αν σου ειναι ευκολο μεταφερε και μια αποψη για το αποτελεσμα με και χωρις φερριτες.
Οι φερρίτες βοήθησαν στο τελικό αποτέλεσμα ή καλύτερα συνέβαλαν στην βελτίωση κάποιον χαρακτηριστικών που όμως ήταν καλά από πριν. Οι πιο σημαντικές βελτιώσεις ήταν σε θέματα στερεοφωνικής εικόνας με καλύτερο εστιασμό των ειδώλων, η βελτίωση της αίσθησης των διαστάσεων της σκηνής της κάθε ηχογράφησης ελαφρώς καλύτερη ροή σε κάποια φυσικά όργανα όπως πνευστά. Σε τομείς όπως η ησυχία και πριν από τους φερρίτες η κάρτα της Asus είναι πραγματικά ήσυχη. Δεν ξέρω ποιος από τους 4 φερρίτες έκανε την καλύτερη δουλειά αλλά και οι 4 φαίνεται πως βοήθησαν. Νομίζω πως η προσθήκη του φερρίτη στην τροφοδοσία αλλά και στο καλώδιο σκληρού έκανα την πιο πολύ δουλειά. Με τον φερρίτη του καλωδίου του σκληρού να βοηθάει περισσότερο πιστεύω μιας και το εσωτερικό του pc έχει ερκετό emi θόρυβο.

Περισσότερες εντυπώσεις για την κάρτα ήχου θα γράψω στο προσεχές μέλλον μιας και πρέπει να γράψει καμιά κατοσταριά ώρες μέχρι να στρώσουν οι πυκνωτές και τα εξαρτήματα της κάρτας.

Από της πιο ωραίες στιγμές είναι όταν ανάβει και όταν κλείνει ο υπολογιστής που ακούγεται ο ήχος από τα ρελέ τις κάρτας και βέβαια η καλύτερη είναι ότανν παίζει που σίγουρα δεν περιμένεις ότι αυτό που ακούς προέρχεται από μία κάρτα ήχου υπολογιστή.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Βέβαια μου έχει μείνει ένα ακόμα κομμάτι για αναβάθμιση που είναι για εμένα το βασικότερο και αυτό έχει να κάνει με την αλλαγή των τελεστικών ενισχυτών της κάρτας ήχου τα οποία θα αντικαταστήσω με διακριτά HDAM που είναι κλάσεις ανώτερα από τα απλά που φοράει.

Αυτό θα γίνει αργότερα μιας και έχει κάποιο κόστος το οποίο βρίσκεται μεταξύ των 120-200+ ευρώ ανάλογα των υλοποιήσεων.
Να υποθεσω Burson ?

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Πανο καλημερα, ωραια παρουσιαση, να ξερεις οτι αλλαζοντας τελεστικους μπαινεις στην ''καρδια'' του αγαπητου vlasis ....

Reaction score
677
Να υποθεσω Burson ?
Και πολύ καλά υποθέτεις,το έχουμε συζητήσει επί μακρόν με τον Πάνο.
(Την είχα κι εγώ την κάρτα και την έδωσα χωρίς να την τζολέψω και πολύ,κακώς,κάκιστα,δυστυχώς.)

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.376
μια ερωτηση
εγω που εχω ενα sub κολλητα με το pc λες να εχω προβλημα μακροπροθεσμα ,λογω ακτινοβολιας, με το pc ? (δεδομενα στους σκληρους κτλ.) ?
Δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.

Reaction score
373
Να υποθεσω Burson ?

Καλά υποθέτεις Βλάση. Έχω ρίξει αρκετό διάβασμα μέχρι τώρα ειδικά στο Head-Fi που έχουν παίξει οι μεγαλύτερες μοντίφιες πάνω στην Essence ST και έχω καταλήξει στα Burson τα οποία όπως έχω διαβάσει σε διάφορους ιστότοπους, η Burson τα αγοράζει έτοιμα από Κίνα και δεν τα φτιάχνει αυτή. Μάλιστα υπάρχει έλλειψη stock παντού. Έχω βρει κάτι πάντως και σύντομα θα προχωρήσω. Είναι ακριβώς η ίδια κατασκευή με την διαφορά ότι δεν γράφει Burson. Έψαξα επίσης στοιχεία για HDAM από την New Class D και συγκεκριμένα τα DEXA όπως και για Audio GD που έχει τρία μοντέλα, τα Moon, Sun και Earth. Όμως έχω αποκλείσει τα τελευταία πιο πολύ για λόγους οικονομικούς αλλά και επειδή γενικότερα τα Burson έχουν την φήμη του καλύτερου διακριτού τελεστικού.

Εγώ έχω βρει αυτά:
$_3.JPG

Reaction score
373
Πανο καλημερα, ωραια παρουσιαση, να ξερεις οτι αλλαζοντας τελεστικους μπαινεις στην ''καρδια'' του αγαπητου vlasis ....

Καλημέρα Βλάση, και σε ευχαριστώ!

Νομίζω πως είμαι ήδη στην καρδιά του Βλάση! Η αλλαγή των τελεστικών είναι στανταράκι. Είναι θέμα χρόνου να το κάνω.

Reaction score
373
@sokmav

Και πολύ καλά υποθέτεις,το έχουμε συζητήσει επί μακρόν με τον Πάνο.
(Την είχα κι εγώ την κάρτα και την έδωσα χωρίς να την τζολέψω και πολύ,κακώς,κάκιστα,δυστυχώς.)
Σε βλέπω να την ξαναπαίρνεις...:D

Reaction score
373
Όλη αυτή η ιδέα του PC σαν πηγή με κάρτα ήχου σαν Dac με συναρπάζει! Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ξεπεράσει ένα Dac καθαρόαιμο υψηλής αξίας. Δεν μπορώ βέβαια να έχω ακόμα και πλήρη εικόνα γιατί δεν έχω πειράξει τα τελεστικούλια. Πάντως το Marantz που έχω σε θέματα ανάλυσης και λεπτομέρειας το ξεπερνάει αλλά τα τελεστικά που έχει μέσα θέτουν κάποιους περιορισμούς. Όσοι τα έχουν αλλάξει λένε ότι το πρώτο κέρδος είναι οι διαστάσεις της σκηνής, η ανάλυση, η λεπτομέρεια όπως και η καλύτερη απόδοση των μεσαίων με περισσότερη ενέργεια στο άκουσμα, ταχύτερο χαμηλό και πιο σωματώδες. Με λίγα λόγια όλα είναι καλύτερα και σε σημαντικό βαθμό και μου έχουν ανάψει φωτιές για αλλαγή!

Βέβαια οι τελεστικοί που έχουν βρει δεν μπορούν να κάτσουν απευθείας επάνω στην κάρτα λόγο φάρδους μιας και κοντά στο socket υπάρχουν πυκνωτές οπότε και θα χρησιμοποιήσω προεκτάσεις. Στην περίπτωση όμως των προεκτάσεων έχω διαβάσει ότι πρέπει να τοποθετούν και πυκνωτές (ίσως όχι, απαραίτητα).

Last edited:

Reaction score
1.006
Πολύ όμορφη παρουσίαση!
Ωραίος χώρος και μηχανήματα!
Το μόνο που μου κάθεται δύσκολα στο μάτι είναι η παρουσα τοποθέτηση του υπολογιστή... Ίσως σε κάποιο άλλο σημείο να είναι αισθητικά καλύτερα..
Και πάλι μπράβο σου!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.662
Members
38.587
Νεότερο μέλος
stratos.april