Phono προενισχυτες λυχνιας

Μηνύματα
37
Reaction score
5
Αγαπητοί συμφορουμίτες..Ψάχνω εδω και καποιες μέρες για προενισχυτη λυχνιας για πικάπ..Επεσε στην αντίληψη μου οτι υπαρχουν καποια μοντέλα, πχ της dynavox που εχουν είσοδο phono χωρίς όμως να εχουν το βύσμα για τη γείωση...Γίνεται κάτι τέτοιο η εγω δεν καταλαβαίνω τι ψάχνω?
πχ http://www.technosound.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=1681 το ιδιο ισχυει και για τα αλλα μοντελα της εταιριας οπως το TPR 1 kai TPR 3
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Ποιο το πικαπ που έχεις και τι κεφαλή φορά?
Θα σου έλεγα να μείνεις μακριά από φτηνιάρικα "λαμπάτα" phono.
Στην πραγματικότητα είναι λαμπάτα buffers κι όχι phono. Δηλ. η αποέμφαση RIAA γίνεται με ολοκληρωμένο και μετά ακολουθεί στάδιο λυχνίας για "χρώμα" στον ήχο.
 

Μηνύματα
901
Reaction score
54
Έτσι ακριβώς.


Τα ολοκληρωμένα είναι εμφανή το tpr-2, που κάποτε πέρασε από τα χέρια μου, αλλά χάλασε μέσα σε λίγες μέρες.
Η λυχνία απλά βρώμιζε τον ήχο με ένα ζεστό εφέ.

Κάνουν οικονομία στις βίδες και δεν βάζουν κάτι για τη γείωση, ώστε να αναγκαστείς να τη βιδώσεις στο σασί της συσκευής.
 

Μηνύματα
37
Reaction score
5
Αν σε phono προενισχυτή κουμπώσω στην εξοδο που παει στον ενισχυτη ενα ανταπτορα για ακουστικά, θα εχει επίπτωση στην ποιότητα του ήχου που θ ακουω? Ξέρω οτι υπάρχουν διαφορές στα ohm κλπ...Το χει δοκιμάσει κανείς?
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Ο ενισχυτής σου δεν έχει έξοδο ακουστικών? Αυτό που λες είναι παράλογο. Τα λίγα volts της εξόδου του phono πως θα οδηγήσουν σωστα τα ακουστικά?
 

Μηνύματα
37
Reaction score
5
Θέλω ν ακουσω μεσω ακουστικών απο το πικάπ μου.Δεν εχω τελικό ενισχυτή και σκεφτόμουνα να αγοράσω εναν phono προενισχυτή (οι οποιοι δυστυχώς δεν έχουν έξοδο για ακουστικά)..Η λύσεις απ οτι κατάλαβα είναι 2 : α) αγορά προενισχυτή πικάπ και ενισχυτή ακουστικών ( που ξεφεύγει απο αποψη τιμής )
β) αγορά τελικού ενισχυτή που προφανώς θα εχει εξοδο ακουστικών!Το θέμα είναι οτι τα χρήματα που θα ξοδέψω σε εναν ενισχυτή, θα έχουν κυρίως αντίκτυπο στις εξόδους για τα ηχεία..Δεν πιστέυω οτι οι εταιρίες φτιάχνουν ενισχυτές ρίχνοντας τα λεφτά τους στην έξοδο ακουστικών..(ελπίζω να έγινα κατανοητός)
Τώρα αν εχεις να προτείνεις κάτι άλλο θα ήθελα πολύ να το μάθω...
Επίσης υπάρχει και αυτό http://www.audioshow.gr/index.php?o...iew=productdetails&virtuemart_product_id=2776 αλλά μου φαίνεται αρκετά φτηνιάρικο για να παίξει με το dual cs5000
 

Μηνύματα
738
Reaction score
295
Δεν ισχύει το 2. Τελικός και έξοδος ακουστικών δεν υπάρχει. Μάλλον ολοκληρωμένο θέλεις να πεις.
Οποτε η το 1 που είπες η το Dynavoχ (μια χαρά το βλέπω αφου δεν θέλεις να ξεφύγεις στα χρήματα) η προενισχυτής με είσοδο phono και έξοδο ακουστικών η και ολοκληρωμένος με είσοδο phono και έξοδο ακουστικών.
Τα χρήματα κανονίζουν.
 

Μηνύματα
901
Reaction score
54
Δεν πιστέυω οτι οι εταιρίες φτιάχνουν ενισχυτές ρίχνοντας τα λεφτά τους στην έξοδο ακουστικών..(ελπίζω να έγινα κατανοητός)
Επειδή το marketing θέλει οι εταιρείες να πουλάνε ξεχωριστά τους προενισχυτές πικάπ και τους ενισχυτές ακουστικών, δεν σημαίνει ότι οι ενσωματωμένοι σε ολοκληρωμένους ενισχυτές είναι κακοί. Υπάρχουν και ποιοτικότατες εκπλήξεις. Σίγουρα πάντως δεν είναι κατώτεροι αυτού που σκέφτεσαι. Δεν είναι σαφές, το αν έχεις κάποιον ενισχυτή. Αν δεν έχεις, θα μπορούσες να αγοράσεις κάποιον πολύ καλό ολοκληρωμένο παλαιότερης κοπής, που να τα έχει όλα (και με λίγα χρήματα).
Μήπως επηρεάζεσαι υπερβολικά (φιλικά το λέω) από αυτά που διαβάζεις σε high end κατηγορίες; Εκεί παίζουν άλλα δεδομένα, αφού δεν υπάρχει περιορισμός κόστους (οπότε ναι , ο πανάκριβος ενισχυτής ακουστικών και το πανάκριβο phono stage θα είναι καλύτερα από εκείνα της μαζικής παραγωγής).
 

Μηνύματα
2.258
Reaction score
249
Αν οχι σε ολες στις περπτωσεις στις περισσοτερες μπορεις να συνδεσεις τα ακουστικα σου στην εξοδο οπουδηποτε ενισχυτη που εχει τμημα ισχυος με ενα βυσμα και μια αντισταση
 

Μηνύματα
522
Reaction score
408
ισως να ειναι καλη ιδεα να μιλησεις με τους τσακιριδηδες, να τους πεις ακριβως τι θες και να δεις αν μπορουν να κανουν κατι σε λογικη τιμη.
 

Μηνύματα
37
Reaction score
5
ισως να ειναι καλη ιδεα να μιλησεις με τους τσακιριδηδες, να τους πεις ακριβως τι θες και να δεις αν μπορουν να κανουν κατι σε λογικη τιμη.
Απ το σαιτ τους η εχουν κανενα ειδικό mail?
 


Μηνύματα
522
Reaction score
408
no prob. δες επισης και lab12...

https://www.facebook.com/lab12audio

http://www.lab12.gr/gr/index.php

ειναι μεγαλη ευλογια που εδω στην ψωροκωσταινα εχουμε την δυνατοτητα να μιλαμε face 2 face με τους κατασκευαστες...

το καλυτερο ειναι να κανονισεις να πας απο εκει. ειναι αλλο απ τα τηλεφωνα και αλλο απο κοντα.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.306
Μηνύματα
2.858.032
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top