Phono stage μέχρι 500 ευρώ

Reaction score
325
Μόνο παιδιά να ξαναπω ότι ο ήχος πλέον είναι απίστευτα όμορφος καθαράς σαν γάργαρο νερό χωρίς αυτή την ασάφεια και μουνταμάρα που είχα πριν. Απίστευτο αποτέλεσμα με μια απλή αλλαγή βελονας!

Reaction score
325
Να ρωτήσω τώρα για το antiskating. Βρήκα το manual του πικαπ και βλέπω τα παρακάτω

Anti-skating force adjustment
The anti-skating force must be adjusted corresponding to the downforce as follows:
Downforce
Groove in the stub (15)

1st from bearing rings 10 - 14mN

2nd 15 - 19mN

3rd 20mN and bigger

Slip the loop of the anti-skating weight's thread over the second groove of the stub to set the correct anti-
skating force for the factory-fitted cartridge. Feed the thread through the loop of the wire support (17).

Τώρα σε μένα το βαρύδι είναι στο 3. Σε ποια θέση λέτε να το βάλω με 1,25 που είναι η βελόνα?

Reaction score
1.173
Μόνο ένα test record θα σου δώσει την καλύτερη θέση για το antiskating νομίζω αφού δεν υπάρχει διαβάθμιση.

Reaction score
325
Τώρα αυτό που με προβληματίζει είναι τα υπερβολικά σκρατς που έχουν οι δίσκοι που έπαιζα. Στο έναν του έκανα και μπουγάδα και τα σκρατς παραμένουν ενώ δεν τον έχω πάνω από μήνα. Η έχω διαλύσει τους δίσκους η η βελόνα είναι φοβερά ευαίσθητη και παίζει τα πάντα.

Reaction score
666
Να ρωτήσω τώρα για το antiskating. Βρήκα το manual του πικαπ και βλέπω τα παρακάτω

Anti-skating force adjustment
The anti-skating force must be adjusted corresponding to the downforce as follows:
Downforce
Groove in the stub (15)

1st from bearing rings 10 - 14mN

2nd 15 - 19mN

3rd 20mN and bigger

Slip the loop of the anti-skating weight's thread over the second groove of the stub to set the correct anti-
skating force for the factory-fitted cartridge. Feed the thread through the loop of the wire support (17).

Τώρα σε μένα το βαρύδι είναι στο 3. Σε ποια θέση λέτε να το βάλω με 1,25 που είναι η βελόνα?

Να το βάλεις στην εγκοπή 1.

Reaction score
325
Στο 1 που το βάζω δεν κάθεται και τραβάει την βελόνα προς τα έξω καθώς και στο 2. Μόνο στο 3 κάθεται αλλά και εκεί το βλέπω ότι την τραβάει λίγο προς τα έξω καθώς την ανεβάζω. Μάλλον κάτι κάνω λάθος με το ζύγισμα της βελόνας δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς αλλά ακολουθώ πιστά τις οδηγίες δλδ την έχω ζηγίσει στο 0 με floating και μετά την βάζω στο 10 + 2 παυλίτσες.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
μου ήρθε στο μυαλό η Excel
Και σε μενα την θυμιζει αλλα αυτοι ειχαν τοσες πολλες τοτε που δεν θυμαμαι ποια απο ολες μπορει να ειναι.

Παρακαλω, μου λες αν κανονισετε ακροαση

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Στο 1 που το βάζω δεν κάθεται και τραβάει την βελόνα προς τα έξω καθώς και στο 2. Μόνο στο 3 κάθεται αλλά και εκεί το βλέπω ότι την τραβάει λίγο προς τα έξω καθώς την ανεβάζω. Μάλλον κάτι κάνω λάθος με το ζύγισμα της βελόνας δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς αλλά ακολουθώ πιστά τις οδηγίες δλδ την έχω ζηγίσει στο 0 με floating και μετά την βάζω στο 10 + 2 παυλίτσες.
Περιεργο αυτο που περιγραφεις,το αντιθετο θα επρεπε να συμβαινει.
Οταν λες το 1 εννοεις το πιο κοντινο προς στα ρουλεμαν του βραχιωνα η το πιο μακρινο;

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
το ποιο κοντινό όπως περιγράφεται στις οδηγίες
ΟΚ παντως το αντιθετο θα επρεπε να συμβαινει.
Αν εισαι σιγουρος οτι στο 3 συμπεριφερεται πιο σωστα,ασε το εκει.
Επισης δοκιμασε λιγους δισκους χωρις καθολου antiskating.
Και κρατησε το βαρος αναγνωσης της SAS οχι κατω απο 1.25 γρ.

Reaction score
325
Κάτι παίζει με το ζύγισμα που του κάνω. Το έκανα για άλλη μια φορά και τώρα στην δεύτερη θέση δεν την τραβάει την βελόνα. Μάλλον θα περιμένω να μου έρθει η ζυγαριά που έχω παραγγείλει για να το κάνω σωστά. Εχω την εντύπωση ότι τώρα δεν κάνει και τόσα σκρατς που έκανε πριν.
Από τι φαίνεται στο ζύγισμα που κάνω του βάζω υπερβολικό βάρος στην βελόνα. Κάπως και λόγο ασχετοσυνης το κάνω λάθος.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Κάτι παίζει με το ζύγισμα που του κάνω. Το έκανα για άλλη μια φορά και τώρα στην δεύτερη θέση δεν την τραβάει την βελόνα. Μάλλον θα περιμένω να μου έρθει η ζυγαριά που έχω παραγγείλει για να το κάνω σωστά. Εχω την εντύπωση ότι τώρα δεν κάνει και τόσα σκρατς που έκανε πριν.
Από τι φαίνεται στο ζύγισμα που κάνω του βάζω υπερβολικό βάρος στην βελόνα. Κάπως και λόγο ασχετοσυνης το κάνω λάθος.
H SAS ειναι πολυ αποκαλυπτικη ακιδα,χρειαζεται προσοχη και ακριβεια στις ρυθμισεις της.
Αν εχεις κοντα κανενα φιλο με περισοτερη πειρα,καλο θα ηταν να ζητησεις την βοηθεια του .

Reaction score
325
Δυστηχώς δεν υπάρχει κανείς. Νομίζω θα τα καταφέρω και μόνος μου πλέον κάπως το έχω φέρει το μόνο που μένει είναι την ζυγαριά ακριβείας που έχω πάρει για την βελόνα.
Για άλλη μια φορά να πω ότι έχω μείνει αναυδος από την ήχο. Ακουγα τον boards of canada το new seeds που το έχω ακούσει αυτό το μήνα ένα εκατομμύριο φορές και αυτή την φορά με καθήλωσε και άκουγα ήχους που ούτε που ήξερα ότι υπήρχαν πριν ακόμα και στο pc που το είχα ακούσει με κάρτα ήχου asus xonar και με ακουστικά των 100 ευρώ. Απίστευτο ειλικρινά!

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Η SAS σε καλη γεννητρια απλα παιζει μουσικη.

Παρελαβα και μια γεννητρια Philips 4xx που απ'οτι ειδα εχει σε φωτογραφια στην σελιδα της η Jico και θα την δοκιμασω συντομα.
Θα ενημερωσω για το αποτελεσμα για οσους ισως εχουν την περιεργεια.

Reaction score
8.905
Έψαξα και βρήκα στο αρχείο μου κάποιες σπάνιες φωτογραφίες της EXCEL SOUND (ούτε και το vinylengine δεν τις έχει) από εδώ λοιπόν κατάγεται η MM-1... Για να μην υπάρχει διπλό ποστ, η συνέχεια εδώ!

Last edited:

Reaction score
325
Τελικα για phono stage μόλις έκλεισα το heed quasar με το ξεχωριστό εξωτερικό τροφοδοτικό από αγγελία . Θα το παραλάβω την επόμενη βδομάδα και εντυπώσεις προσεχώς

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Καλορίζικη, είναι κορυφαίες γεννήτριες, ειδικά η σειρά ΙΙΙ :thumbsup:
Της σειρας ΙΙΙ ειναι. Παλαιοτερα δοκιμασα μια της σειρας ΙΙ και δεν μου αρεσε.

Σημερα παρελαβα και δυο NOS βελονες για την ΑΤ-24 μου και δεν αντεξα, την εβαλα στο ενα πικαπ (αφου δεν με πειραζει πολυ τωρα η φθορα της μιας που ειχα) και θυμηθηκα γιατι χαιρει τοσο μεγαλης εκτιμησης η 24. Καταπληκτικο ch.separation και αλλα πολλα..

Reaction score
10
Τώρα αυτό που με προβληματίζει είναι τα υπερβολικά σκρατς που έχουν οι δίσκοι που έπαιζα. Στο έναν του έκανα και μπουγάδα και τα σκρατς παραμένουν ενώ δεν τον έχω πάνω από μήνα. Η έχω διαλύσει τους δίσκους η η βελόνα είναι φοβερά ευαίσθητη και παίζει τα πάντα.
Πολύ χαίρομαι που βρήκα αυτό το σχόλιο και βλέπω και πολλούς ειδικούς στο βινύλιο.
Έχω ένα παλιό Τhorens TD-160, έγινε πρόσφατο σέρβις στον Αναγνωστόπουλο, και η κεφαλή είναι μάλλον μαμά, δλδ 30ετίας. Αν και ήμουν διατεθειμένος να αλλάξω κεφαλή, ο Αναγνωστόπουλος μου είπε ότι δεν χρειάζεται. Φαντάσου ότι είχε μείνει χωρίς να δουλεύει για >15 χρόνια. Ούτε belt άλλαξα, μαμά κι αυτό...

Πριν αλλά και μετά το σέρβις είχα το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με σένα, αλλά περιέργως όχι σε όλους τους δίσκους ούτε σε ολα τα tracks. Μοιάζει δηλαδή να είναι πολύ έντονο το φαινόμενο σε συγκεκριμένα tracks. Ενας δίσκος που χρησιμοποιώ είναι καινούριος και έχει δουλευτεί από μένα ελάχιστα.
Τα σκρατς εσένα στα παρουσιάζει παντού?

Άλλο. Δύο αγαπημένοι και πολυπαιγμένοι δίσκοι (Wish you were here-PinkFloyd, Band on the run - McCartney) έχουν εμφανώς άθλιο ήχο. Δεν μιλάμε για λεπτομέρειες, ούτε για σκρατς, μιλάμε για τραγική κατάσταση. Σε σύγκριση με flac κατεβασμένο, η ποιότητα του βινυλίου είναι τόσο άθλια, σαν ραδιοφωνάκι ΑΜ, μιλάμε για πέταμα. Μόνο σ' αυτούς τους δύο όμως έχω δει τόσο προβληματικό ήχο.

Προς τους γνώστες του βινυλίου, υποβαθμίζεται ο ήχος με το παίξιμο? Eίναι λογικό τόσο πολύ? Αν όχι, είναι δυνατόν να είναι τόσο κακές παραγωγές-εκτυπώσεις από την αρχή? Μιλάμε για δίσκους που υποτίθεται ότι απευθύνονταν σε 'ευαίσθητους' ηχητικά ακροατές και τοτε που φτιάχτηκαν
Αν δεν φταινε οι δίσκοι, είναι δυνατόν η βελόνα να συμπεριφέρεται καλά σε μερικούς δίσκους και αλλιώς σε άλλους?

Το όλο ζήτημα - τα σκρατς και η κακή συμπεριφορά των δύο δίσκων- με έχουν τρελάνει με το πικαπ, γιατί δεν βρίσκω μια λογική ακολουθία σε όλα αυτά.
Σημείωση, με το σερβις διορθώθηκε ενα πρόβλημα που ακουγόταν να βρίσκει κάπου το πλατω, αλλά διαφορά στον ήχο δεν άκουσα

ευχαριστω εκ των προταίρων

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Wish you were here-PinkFloyd
Iσως φταιει η κοπια που εχεις,ισως φθορα απο τα πολλα παιξιματα,αλλα ο συγκεκριμενος που εχω εγω ακουγεται υπεροχα,και επαιξε εκατονταδες φορες.
Τι κεφαλη εχει το 160 σου;Ισως θελει καινουργια βελονα .
Και μετα απο 15 χρονια,σιγουρα θελει και ιμαντα,ιδιως αν ηταν πανω στο πικαπ ολον αυτο τον καιρο.
Και μην παρεις οτι ναναι,παρε το δικο τους.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.895
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster