- Reaction score
- 325
Μόνο παιδιά να ξαναπω ότι ο ήχος πλέον είναι απίστευτα όμορφος καθαράς σαν γάργαρο νερό χωρίς αυτή την ασάφεια και μουνταμάρα που είχα πριν. Απίστευτο αποτέλεσμα με μια απλή αλλαγή βελονας!
Να ρωτήσω τώρα για το antiskating. Βρήκα το manual του πικαπ και βλέπω τα παρακάτω
Anti-skating force adjustment
The anti-skating force must be adjusted corresponding to the downforce as follows:
Downforce
Groove in the stub (15)
1st from bearing rings 10 - 14mN
2nd 15 - 19mN
3rd 20mN and bigger
Slip the loop of the anti-skating weight's thread over the second groove of the stub to set the correct anti-
skating force for the factory-fitted cartridge. Feed the thread through the loop of the wire support (17).
Τώρα σε μένα το βαρύδι είναι στο 3. Σε ποια θέση λέτε να το βάλω με 1,25 που είναι η βελόνα?
Και σε μενα την θυμιζει αλλα αυτοι ειχαν τοσες πολλες τοτε που δεν θυμαμαι ποια απο ολες μπορει να ειναι.μου ήρθε στο μυαλό η Excel
Περιεργο αυτο που περιγραφεις,το αντιθετο θα επρεπε να συμβαινει.Στο 1 που το βάζω δεν κάθεται και τραβάει την βελόνα προς τα έξω καθώς και στο 2. Μόνο στο 3 κάθεται αλλά και εκεί το βλέπω ότι την τραβάει λίγο προς τα έξω καθώς την ανεβάζω. Μάλλον κάτι κάνω λάθος με το ζύγισμα της βελόνας δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς αλλά ακολουθώ πιστά τις οδηγίες δλδ την έχω ζηγίσει στο 0 με floating και μετά την βάζω στο 10 + 2 παυλίτσες.
ΟΚ παντως το αντιθετο θα επρεπε να συμβαινει.το ποιο κοντινό όπως περιγράφεται στις οδηγίες
H SAS ειναι πολυ αποκαλυπτικη ακιδα,χρειαζεται προσοχη και ακριβεια στις ρυθμισεις της.Κάτι παίζει με το ζύγισμα που του κάνω. Το έκανα για άλλη μια φορά και τώρα στην δεύτερη θέση δεν την τραβάει την βελόνα. Μάλλον θα περιμένω να μου έρθει η ζυγαριά που έχω παραγγείλει για να το κάνω σωστά. Εχω την εντύπωση ότι τώρα δεν κάνει και τόσα σκρατς που έκανε πριν.
Από τι φαίνεται στο ζύγισμα που κάνω του βάζω υπερβολικό βάρος στην βελόνα. Κάπως και λόγο ασχετοσυνης το κάνω λάθος.
Καλορίζικη, είναι κορυφαίες γεννήτριες, ειδικά η σειρά ΙΙΙΠαρελαβα και μια γεννητρια Philips 4xx...
Της σειρας ΙΙΙ ειναι. Παλαιοτερα δοκιμασα μια της σειρας ΙΙ και δεν μου αρεσε.Καλορίζικη, είναι κορυφαίες γεννήτριες, ειδικά η σειρά ΙΙΙ![]()
Πολύ χαίρομαι που βρήκα αυτό το σχόλιο και βλέπω και πολλούς ειδικούς στο βινύλιο.Τώρα αυτό που με προβληματίζει είναι τα υπερβολικά σκρατς που έχουν οι δίσκοι που έπαιζα. Στο έναν του έκανα και μπουγάδα και τα σκρατς παραμένουν ενώ δεν τον έχω πάνω από μήνα. Η έχω διαλύσει τους δίσκους η η βελόνα είναι φοβερά ευαίσθητη και παίζει τα πάντα.
Iσως φταιει η κοπια που εχεις,ισως φθορα απο τα πολλα παιξιματα,αλλα ο συγκεκριμενος που εχω εγω ακουγεται υπεροχα,και επαιξε εκατονταδες φορες.Wish you were here-PinkFloyd