pioneer sc-lx90 "susano"

Reaction score
0
Θα τον παραλαβω σε 3 εβδομαδες περιπου.Γνωριζει κανεις ποια ειναι η μεγιστη καταναλωση ισχυος;Τα 550W που δινει η Pioneer,λογικα ειναι μια μεση τιμη,καθως ο ενισχυτης αποδιδει στο συνολο 1400W.

Reaction score
29.579
Απάντηση: pioneer sc-lx90 "susano"

Να μην σε στενοχωρήσω αλλά πλέον δεν τα υπολογίζουν ετσι τα watt οι εταιρείες γιατί ετσι τις συμφέρει.Ο susano φοράει τα νεα modules της b&o , ice modules , νομίζω τα λέει , και η κατανάλωση είναι τελείως αλλού. Αλλά και απλούς avr να δείς πλέον βγάζουν 7χ100 +κάτι ψηλά απο προενίσχυση και καταναλώνουν 600 με το ζορι.
Αυτό γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να δώσουν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ 7χ100, πχ , αλλά 100 στο κάθε κανάλι χωριστά , με την προυπόθεση οτι δεν ζητάνε όλα τα κανάλια αυτή την ισχύ.
Αν ζητηθεί ολη η ισχύς απο ολα τα κανάλια , πάμε σε 7 χ50 , η 7χ60 , καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Kι όμως φίλε Γιάννη, κάνεις λάθος στη συγκεκριμένη περίπτωση.. Aπλα δεν υπάρχει σύγκριση με άλλους AVR.
Ακριβώς επειδή ο Susano "φοράει" τα παλιά, καλά και δοκιμασμένα ICEpower modules η ισχύς του ξεπερνάει τα νούμερα που υπόσχεται...

Και για του λόγου το αληθές (για όσους δεν έχουν εμπειρία από ICEpower):

The boffins at Pioneer rate the LX90's power plant at 200W per channel, but they're being conservative. In our Tech Labs, we measured a constant 250W into 8ohms when five channels are driven simultaneously. Its fidelity firewall, our measurement of absolute, distortion-free muscle, is 228W per channel at 0.05% THD. This is a weapons-grade performance.
...και σε άλλο σημείο:

It's no hyperbole to state that the LX90 can deliver over 1,400W simultaneously with ultra-low distortion
Πηγή: homecinemachoice.com

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

αν καποιο μελος εχει σουσανο και ειναι αθηνα μπορουμε παρουσια του να μετρσουμε την ισχυη που πραγαμτικα βγαζει.Το ιδιο περιοδικο εβγαζε και σε αλλους ενισχυτες φουσκωμενα βατ.Ακουω

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Re: pioneer sc-lx90 "susano"

Kι όμως φίλε Γιάννη, κάνεις λάθος στη συγκεκριμένη περίπτωση.. Aπλα δεν υπάρχει σύγκριση με άλλους AVR.
Ακριβώς επειδή ο Susano "φοράει" τα παλιά, καλά και δοκιμασμένα ICEpower modules η ισχύς του ξεπερνάει τα νούμερα που υπόσχεται...

...και σε άλλο σημείο:

ιδιου τυπου μοντουλακια φορα και ο 81 , αν θελει καποιος να τον ακουσει τι κανει με ζορικα ηχεια και πως ζεσταινεται μου λεει.Ενας ροτελ τελικος με 120 πραγαμτικα βατ στο καναλι οδηγει σοβαροτερα.-

Reaction score
29.579

...και σε άλλο σημείο:

Κοίτα Κώστα αν ήταν ετσι , τότε η pioneer θα είχε ανακαλύψει το αεικίνητο.Δεν υπάρχει ενισχυτής , ακόμα και οι ψηφιακοί, που να καταναλώνει 550 και να αποδίδει 1400.
Οι νόμοι του ηλεκτρισμού είναι ίδιοι για όλους.
Απλά όπως λέει και ο Αργύρης το περιοδικό τα φουσκώνει τα πράγματα.
Στην μόνη περίπτωση που θα δείς ίδιες αποδόσεις απο όλα τα κανάλια όταν οδηγούνται ολα μαζί ταυτόχρονα , η κάποια μόνα τους είναι σε τελικό που να εχει ανεξάρτητα τροφοδοτικά για κάθε κανάλι.Εδω τελικοί θηρία, που εχουν κοινό τροφοδοτικό για όλα τα κανάλια , και μιλάμε για 3-4kva, όταν οδηγούν ολα τα κανάλια ταυτόχρονα η ισχύς ανα κανάλι είναι λιγότερη , απο οταν οδηγούν δυο η ενα κανάλι.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: pioneer sc-lx90 "susano"

Κοίτα Κώστα αν ήταν ετσι , τότε η pioneer θα είχε ανακαλύψει το αεικίνητο.Δεν υπάρχει ενισχυτής , ακόμα και οι ψηφιακοί, που να καταναλώνει 550 και να αποδίδει 1400.
Οι νόμοι του ηλεκτρισμού είναι ίδιοι για όλους.
Απλά όπως λέει και ο Αργύρης το περιοδικό τα φουσκώνει τα πράγματα.
Δε σου πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί τα 550W που λέει η Pioneer να μην αφορούν είναι max consumption with all channels driver at full power, βρε Γιάννη;
Σου φαίνεται περισσότερο πιθανό το περιοδικό να μην ξέρει να μετράει τον ενισχυτή ή να γράφει ψεύτικα νούμερα;
Ακριβώς την ίδια κουβέντα κάναμε και για τον αντίστοιχο ICEpower Rotel τελικό μία εποχή και ήταν ακριβώς αυτή η περίπτωση (παρόλο που και τότε κάποιοι δεν μπορούσαν να δουν το προφανές - μέχρι που μας απάντησε σε σχετικό mail η Rotel).

Ψάξε και βρες, αλλά μέχρι τότε να μη λέμε πράγματα που δεν έχουμε ψάξει και παραπληροφορούμε τον κόσμο...

ιδιου τυπου μοντουλακια φορα και ο 81 , αν θελει καποιος να τον ακουσει τι κανει με ζορικα ηχεια και πως ζεσταινεται μου λεει.Ενας ροτελ τελικος με 120 πραγαμτικα βατ στο καναλι οδηγει σοβαροτερα.-
Ίδιου τύπου αλλά λιγότερο ισχυρά.
Βέβαια μπορεί όλοι όσοι έχουν μετρήσει κατά καιρούς τους ενισχυτές κάνουν λάθος ή λένε ψέμματα (conspiracy theory δηλαδή)..
Aν μετρήσεις μας λες, Αργύρη.. :126:

Reaction score
29.579

Από οσο ξέρω οι κατασκευαστές είναι υποχρεωμένοι , να αναγράφουν την ,μεγιστη ισχύ που καταναλώνει το μηχάνημα, και για λόγους αφαλείας .Δλδ για σκέψου τελικό σαν του αργύρη που εχει 20αμπερο iec , να μπεί και να συνδεθεί σε 16α γραμμή.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Γιάννη, η ίδια ιστορία έγινε κι εδώ.
Ενισχυτής που τον μετράνε 1200+ watt στο κανάλι στα 4Ω και 1600W στα 2Ω και η εταιρεία δηλώνει 600W consumption..
Προφανώς το πρόβλημα ήταν στο τι consumption είναι αυτό κι όχι στο αν βγάζει τα watt που λέει ο ενισχυτής (εφόσον ο ενισχυτής έχει μετρηθεί από σοβαρό περιοδικό και δε βασιζόμαστε στα spec του κατασκευαστή).
Αλλά, όπως θα δεις στο παραπάνω thread, είχαμε αναγκαστεί να στείλουμε mail στην Rotel για να δουν ορισμένοι το προφανές...

Σήμερα Δευτέρα καί ώρα 10:00, έλαβα μέσω e-mail απάντηση στο ερώτημα της κατανάλωσης ισχύος του ROTEL RB-1092.

Το παραθέτω αυτούσιο..

"The figure stated in the owners manual is correct.

The current drawn from the supply continuously varies depending on load and frequency. Therefore power consumption is derived from, and in accordance with standard EN 60065.

With this standard amplifier power consumption is measured at ''one-eighth of the non-clipped output power to the load impedance using a standard signal consisting of pink noise''.

So, the mentioned specification is not the maximum power consumption but average power consumption

ROTEL Europe
Technical Support "

Reaction score
29.579

Τι να σου πω μάλλον μας δουλεύουνε μου φαίνεται.Τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω εγω , μιας και former ηλεκτρονικός, και σε σερβις αντ.πειας που δούλευα , ήξερα οτι η αναγραφόμενη κατ/ση , είναι και η max, τόσα χρόνια αυτό ισχυε.
Τώρα αν εχουν αλλάξει τους κανονισμούς και τον τρόπο μέτρησης γιατί ετσι τους βολεύει , ε , είναι άλλο θέμα.Δεν ξέρω .

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Ε, δε νομίζω να πιστεύει κάποιος ότι με ενισχυτή που του δίνει 1500 και 2000 Watt στα ηχεία θα τη βγάλει "καθαρή" με τη ΔΕΗ..
Το θέμα είναι ότι κανείς δεν δουλεύει τον ενισχυτή του σε πλήρη ισχύ συνεχώς (εκτός αν μιλάμε για τους "ψόφιους" AV των 20W στο κανάλι) και ότι με χρήση διακοπτικών ενισχυτών έχεις ελάχιστες (συγκριτικά) απώλειες ισχύος με αποδοτικότητα που ανεβαίνει όσο ανεβαίνει η ισχύς που παράγουν. Τα ICEpower φτάνουν εκεί γύρω στα 85% efficiency σε full power, αν δεν κάνω λάθος.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

θα προσπαθησω να ψησω ενα φιλο να μου δωσει ενα 82 για λιγες ωρες.Μου φτανει να δουμε τι πσαρια πιανει ...............

Reaction score
0

96% efficiency δινουν για τον susano.και αν θυμαμαι καλα,εχει 10 ξεχωριστους,διακοπτικους ενισχυτες 10 x 140W στα 8Ω,που γιονονται 7 x 200W στα 8Ω.Ρωτησα προχθες εναν φιλο ηλεκτρονικο,και μου ειπε οτι γινεται να παρεις μεγαλη ισχυ με μικρη καταναλωση,υποβιβαζοντας την ταση.προφανως,αυτο συμβαινει σε αυτην την περιπτωση

Reaction score
0

θα προσπαθησω να ψησω ενα φιλο να μου δωσει ενα 82 για λιγες ωρες.Μου φτανει να δουμε τι πσαρια πιανει ...............
τα 7 x 190 που δινουν για τον LX 82 ειναι στα 4Ω.στα 8Ω αποδιδει 7 x 125

Reaction score
281

Οχι, εδω σε "επιασα"

Ο δικος μου ο 81 (που οδηγει 7 ηχεια, 88db / 4ohm) επαιζε εχθες συνεχεια απο τις 5 το απογευμα μεχρι τις 11 το βραδυ. Ζεσταθηκε απλα, δεν λεω οτι ηταν κρυος, αλλα πχ στον denon 3806 που ειχα μεχρι προσφατα, δεν ακουμπουσες χερι πανω του εαν επαιζει πανω απο 2ωρο.

Το παραδοξο δε ειναι οτι τα 7 παραπανω ηχεια τα παει μαμιωντας (ποτενστομετρο στο -10, βγαινεις εκτος δωματιου)

Reaction score
0

Οχι, εδω σε "επιασα"

Ο δικος μου ο 81 (που οδηγει 7 ηχεια, 88db / 4ohm) επαιζε εχθες συνεχεια απο τις 5 το απογευμα μεχρι τις 11 το βραδυ. Ζεσταθηκε απλα, δεν λεω οτι ηταν κρυος, αλλα πχ στον denon 3806 που ειχα μεχρι προσφατα, δεν ακουμπουσες χερι πανω του εαν επαιζει πανω απο 2ωρο.

Το παραδοξο δε ειναι οτι τα 7 παραπανω ηχεια τα παει μαμιωντας (ποτενστομετρο στο -10, βγαινεις εκτος δωματιου)
εχεις δικιο,φιλε,και ο ΟNKYO TX SR875 που εχω τωρα ζεματαει σαν την κολαση!τον εχω στο πατωμα,δεν τολμαω να τον βαλω σε ραφι!αντιθετα,σε καποια forums εχω δει susano τοποθετημενους σε-μερικες περιπτωσεις στενα-ραφια

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Οχι, εδω σε "επιασα"

ευκολα σου στελνω με πμ το τηλεφωνο του παιδιου που τα εχει.Και βεβαια μπρεις να το ζησεις και εσυ .Αρα δεν με επιασες.οσο για τα 88 db και 4 ομ με αφηνουν αδιαφορο για πολλους λογους.

Reaction score
281

ευκολα σου στελνω με πμ το τηλεφωνο του παιδιου που τα εχει.Και βεβαια μπρεις να το ζησεις και εσυ .Αρα δεν με επιασες.οσο για τα 88 db και 4 ομ με αφηνουν αδιαφορο για πολλους λογους.
Να μου στειλεις, αλλα δεν καταλαβα για ποιο παιδι μιλας :114:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster