PLASMA burn-in.

Reaction score
0
Απάντηση: PLASMA burn-in.

κατ'αρχην ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον

γινεται ομως να βλεπω ταινια και να μην εχει υατες τις μαυρες μπαρες πανω-κατω;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Re: Απάντηση: PLASMA burn-in.

κατ'αρχην ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον

γινεται ομως να βλεπω ταινια και να μην εχει υατες τις μαυρες μπαρες πανω-κατω;
Mέχρι να γίνει το συνιστώμενο στρώσιμο(δλδ τις πρώτες περίπου 200 ώρες) μην βλέπετε ταινίες,απλώς στρώστε την tv με υλικό που γεμίζει όλη την οθόνη και δεν περιέχει κάποιο στατικό σημείο(πχ το σηματάκι των καναλιών).Μετά δεν θα έχετε πρόβλημα.

Αν θέλετε να δείτε ταινίες και στην αρχή οι νέες τηλεοράσεις έχουν λειτουργία που μεγενθύνει την εικόνα,εξαφανίζοντας τις μπάρες.Μειονέκτημα η πτώση ποιότητας την εικόνας και το κόψιμο του κάδρου πάνω κάτω.

Reaction score
0

δηλαδη μετα το στρωσιμο ,δεν υπαρχει προβλημα με τις μαυρες μπαρες;

ελπιζω να μην γινομαι κουραστικος

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Re: Απάντηση: PLASMA burn-in.

δηλαδη μετα το στρωσιμο ,δεν υπαρχει προβλημα με τις μαυρες μπαρες;

ελπιζω να μην γινομαι κουραστικος
Όχι εξ όσων ξέρω.Αλλά και να παρουσιαστεί υπάρχει υλικό που την επαναφέρει.

Reaction score
0

Σε αντιστοιχο προβλημα που ειχα απο image retention ( οταν ετρεχε το audyssey ειχε σταθερη εικονα/γραμματα απο το μενου του ενισχυτη) στη δικη μου LG 60ps7000, ετρεξα ενα dvd στρωσιματος και εξαφανιστηκε σε 30 λεπτα.

Reaction score
0

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας

τελικα αποφασισα να παρω μια 50αρα (τηλεοραση βρε)
plasma

ειμαι αναμεσα σε αυτες τις 2 (κυριως λογω τιμης)

LG 50PS3000 και Panasonic TX-P50U10E

τί πιστευετε για αυτες; ποια ειναι καλυτερη;
υπαρχει καμμια αλλη σε αυτα τα λεφτα;

Reaction score
12

εγώ πλέον κολλημένος με τις panny! χιχιχιχιχιιχιχιχιχιι!!!

Reaction score
0

Διάβασα τό θέμα γιά τίς PLASMA καί έμεινα έκπληκτος. Γιά νά αγοράση κάπιος PLASMA TV πρέπει νά έχει κάνει διατριβή πάνω στή λειτουργεία καί στό στρόσημο τής PLASMA, καί νά δώση 1500-200 ευρά. Σάς ευχαρισώ γιά τήν υπομονή σας

Reaction score
0

απο οτι εχω καταλαβει μεχρη τωρα μια σχετιακ ψθηνη plasma των 600Ε συναγωνιζετε στα ισια ( μην πω οτι κερδιζει ) άλλες ακριβοτερες τυπου lcd , led αξιας 1200+

Reaction score
34

σε τι πρσγμα "συναγωνιζεται"; στο βαρος ας πουμε; ναι ειναι πιο βαριες...

πρωτο και κυριο, εξαρταται για τι μαρκα τηλεοραση μιλαμε, για ποια λειτουργια την θελεις (ταινιες, προγραμμα, παιχνιδια απο το ps3 ) και φυσικα βαζουμε στην εξισωση παντα την κατηγορια τιμης. Αρα δεν ειναι τοσο απλο να βγαλουμε ετσι ευκολα συμπεράσματα για το ποια ειναι καλυτερη οπως αβιαστα αναφερεις σε μια προταση στο ποστ.

Reaction score
3

Παιδιά υπάρχει ακόμα αυτό το burn in στις νεες τηλεοράσεις plasma ή έχει εξαλειφθεί αυτό το πρόβλημα και μπορώ να αφήσω μια στατική εικόνα στην τηλεόραση μου για ώρες χωρίς να πάθει το παραμικρό.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Δοκίμασε και πες μας:116:

Μην κάνεις καμια μλκια.Δεν έχει εξαληφθεί.Απλά είναι πιό δύσκολο να εμφανιστεί και πιό ευκολο να καταπολεμηθεί.Αλλά πλέον και οι χρήστες είναι πιό προσεκτικοί οπότε είναι λιγότερες οι αναφορές.Πάντως σε ξένα σαιτ έχω δει αναφορές και μάλιστα σχετικά πρόσφατες..

Reaction score
3

Δηλαδη σε περίπτωση που την πατήσεις και αφήσεις μια στατική εικόνα σε μια πλάσμα τηλεόραση τι κάνεις μετά για να καταπολεμήσεις το burn in?
Οι μεγάλες εταιρίες τηλεοράσεων(Π.χ. panasonic) το καλύπτουν αυτό το burn in στην εγγύηση τους ή όχι?

Reaction score
968
Δεν παθαίνουν τίποτα με τις ακίνητες εικόνες (... δεν ξέρω αν την αφήσεις μία εβδομάδα ακίνητη). Το πρόβλημα κυρίως είναι τα ακίνητα σήματα των καναλιών. Μπορείς να βλέπεις την εικόνα σε zoom τόσο, ώστε να βγαίνει το σήμα του καναλιού έξω από το πλαίσιο.

CRT τηλεόραση είχες ποτέ?

Εάν είχες, έκανες κάτι για να μη μένουν οι στάμπες των καναλιών?

Reaction score
3

Όχι και δεν καταλαβαίνω τι εννοείς το πρόβλημα είναι με το σήμα των καναλιών?

Τέλος επειδη θα την χρησιμοποιώ και για τον υπολογιστή ΔΕΝ μου προτείνετε να προβώ σε αγορά plasma τηλεόρασης και αν ναι γιατί?

Δηλαδη θα μου προτείνατε καλύτερα μια samsung lcd τηλεόραση παρά μια plasma tv και αν ναι γιατί?

Reaction score
968
Για μέτρια χρήση υπολογιστή δεν υπάρχει πρόβλημα burn in. Για βαριά χρήση χρησιμοποιώ το Laptop και δεν γνωρίζω να σου πω.

Reaction score
205

σκευτομουν και εγω μια plasma, αλλα η χρηση για video games , ps3, pc κλπ με βαζουν σε σκεψεις

Reaction score
0

Οι plasma έχουν πολύ καλές προδιαγραφές και είναι σχετικά φτηνές (όμως δεν βρίσκω κάτω από 40inches) όμως όπως λεμε παραμένει η αμφιβολία της μακροζωίας και του burn in

Reaction score
2.237
Εγώ εδώ και 4 μήνες τη χρησιμοποιώ (Panasonic u20) κυρίως ως μόνιτορ, και πρόβλημα κανένα. Γενικά ένα ψυχολογικό θέμα το έχω, για αυτό και έχω κάποιες μικρορθυμίσεις που να ελαχιστοποιούν τους κινδύνους. Π.χ. έχω ρυθμίσει τη μπάρα εργασίας να μην είναι σταθερή, και το screen saver (που ουσιαστικά αυτός είναι ο σκοπός ύπαρξής του) στα 2 λεπτά. Και γενικώς προσέχω. Αλλά φαντάζομαι ότι τυχόν προβλήματα μπορεί να προκύψουν σε πραγματικά παρατεταμένη παραμονή στατικής εικόνας και όχι αν μείνει μια εικόνα σταθερή για ένα μισάωρο π.χ. Αλλά η αίσθηση των 42 ιντσών για χρήση υπολογιστή απλά δε συγκρίνεται!!

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.984
Members
38.524