PLASMA burn-in.

Reaction score
0
Απάντηση: PLASMA burn-in.

Ναι το ιδιο θακανα κιεγω. Άμα είναι να πάρω plasma μόνο για tv θα ενδιαφερόμουν και σε Panasonic, είναι θέμα χρήσης στον υπολογιστή εγώ δεν χρειάζομαι παραπάνω για το pc . Άραγε οι κατασκευαστές tv τι εγγύηση δίνουν τι λένε στο θέμα αυτό??

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.673
Εγώ εδώ και 4 μήνες τη χρησιμοποιώ (Panasonic u20) κυρίως ως μόνιτορ, και πρόβλημα κανένα. Γενικά ένα ψυχολογικό θέμα το έχω, για αυτό και έχω κάποιες μικρορθυμίσεις που να ελαχιστοποιούν τους κινδύνους. Π.χ. έχω ρυθμίσει τη μπάρα εργασίας να μην είναι σταθερή, και το screen saver (που ουσιαστικά αυτός είναι ο σκοπός ύπαρξής του) στα 2 λεπτά. Και γενικώς προσέχω. Αλλά φαντάζομαι ότι τυχόν προβλήματα μπορεί να προκύψουν σε πραγματικά παρατεταμένη παραμονή στατικής εικόνας και όχι αν μείνει μια εικόνα σταθερή για ένα μισάωρο π.χ. Αλλά η αίσθηση των 42 ιντσών για χρήση υπολογιστή απλά δε συγκρίνεται!!
Στην Pioneer μου, ενάμιση χρόνο τώρα, αφήνω συνέχεια το PC με τις ώρες, φυσικά taskbar auto-hide, αλλά χωρίς screen savers. Ταινίες σε native aspect ratio. Σπάνια TV, πάντα 4:3. Στην αρχή άφηνε γιά λίγο κάτι σημαδάκια ή μπάρες, τώρα τίποτα.

Στην Panasonic U20 του υπνοδωματίου, από την πρώτη μέρα σχεδόν μόνο 2.40:1, έχει 200 ώρες περίπου. Μπάρες, σκιές, μηδέν.

Και να θέλεις δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις μόνιμο burn-in σε plasma μετά το 2008.

Reaction score
2.237
Κοίτα, δε μου έχει ξεφύγει ποτέ, αλλά δεν το αφήνω κιόλας επειδή δε θέλω να το ρισκάρω. Αλλά δεν έχω δει ποτέ ίχνος στιγμιάιας παραμονής εικόνα;, τίποτα. Άρα... Θα έλεγα ότι με λίγη προσοχή δεν υπάρχει ίχνος προβλήματος, για λιγότερη προσοχή... δε ξέρω, δεν έχω ιδία πείρα!

Reaction score
0

Υπαρχει καποιο συγκεκριμενο υλικο HD που μπορει καποιος να παιζει συνεχως τις πρωτες 200 ωρες λειτουργιας μιας πλασμα, ή αρκει οτιδηποτε χωρις στατικες εικονες?

Reaction score
0
Αγαπητέ dream_GR μόλις αγόρασα μία panasonic plasma και δεν θέλω να αποτυπωθεί κανένα logo.
1) Όταν λες <Ρυθμίστε το επίπεδο αντίθεσης της οθόνης σας, στο 50% ή και λίγο κάτω απο αυτό> εννοείς αντίθεση στο 50 κ φωτεινότητα στο 37 ή και λίγο κάτω;
2) Η τηλεόραση έχει από μόνη της την δυνατότητα να παίζει μία κυλιόμενη μπάρα για προστασία. Κάθε πότε κ για πόσο να ενεργοποιώ αυτή την δυνατότητα;

Σε ευχαριστώ πολύ εκ των προταίρων.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

1)Ναι.Και λίγο πιό κάτω αρχικά,με σταδιακή αύξηση κατόπιν,δεν θα της κάνει κακό.
2)Αυτό δεν το ξέρω.

Πάντως οι τελευταίες γενίες της Panasonic είναι πολύ πιό αναίσθητες στο εν λόγω φαινόμενο.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Λοιποοοον:
Πηρα περισυ μια Panasonic 42"S20, την "επαιξα" για κανα μηνα ΧΩΡΙΣ καμια προστασια γα "καψιμο", μετα πηγε στον γιο που την δουλεψε για περιπου 1500 ωρες επισης ΧΩΡΙΣ καμια προστασια. Γυρισε για μενα για αλλες 400 ωρες (γιατι τους επεφτε μεγαλη - πηρε 37"), δουλεψε ΧΩΡΙΣ καμια προστασια - προχθες πηγε στον αλλο γιο για να βλεπουν μεγαλα μικυ μαους τα μικρα!
ΔΕΝ παρατηρηθηκε κανενα "καψιμο" - ουτε στο σημα ουτε αλλου. Θεωρω λιγο υπερβολη το ολο θεμα, αλλα...αλλα στη νεα (αναμενεται μια 50VΤ30:)) θα παρω μερικα"μετρα"- τετοια συσκευη θελει λιγο προσοχη!

Reaction score
457

λίγο άσχετη η ερώτηση, αλλά ας την κάνω:
σε καμιά ώρα παραλαμβάνω μια καινούργια 42G30 και μιας και δεν έχω dvd player θέλω να ρωτήσω αν μπορώ να δω μέσω usb stick ή εξωτερικού usb δίσκου ταινία με ξεχωριστούς υπότιτλους sub/srt...
επίσης στην τηλεόραση θα συνδεθεί καλώδιο ethernet από το modem...πάιζει μέσω δικτύου (ethernet) να μπορώ να βλέπω ταινίες που έχω στο pc απευθείας στην τηλεόραση..??
thanks..:)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

1)Απ ότι θυμάμαι δεν αναγνωρίζει ntfs σκληρούς.Για κάνε βέβαια μια δοκιμή.
2)Είναι DLNA,οπότε ό,τι υποστηρίζει αυτό το πρωτόκολο.Δλδ mkv και αρχεία με dts ήχο γιόκ.

Πάρε ένα media player να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Reaction score
457

εεχχμμ...δεν πολυκατάλαβα..δηλαδή avi με srt υπότιτλους μπορώ να τα βλέπω μέσω ethernet??
και λέγοντας media player..? έχουμε καμιά πρόταση?? πρέπει να συνδεθεί και αυτό με ethernet στο modem..??
ευχαριστώ.

Reaction score
49

εεχχμμ...δεν πολυκατάλαβα..δηλαδή avi με srt υπότιτλους μπορώ να τα βλέπω μέσω ethernet??
και λέγοντας media player..? έχουμε καμιά πρόταση?? πρέπει να συνδεθεί και αυτό με ethernet στο modem..??
ευχαριστώ.

Mede8er MED400X με κόστος περίπου στα 110€.
Ναι, το συνδέεις μέσω ethernet στο δίκτυο ή απλά του ρίχνεις οποιοδήποτε εξωτερικό σκληρό μέσω usb και θα παίξεις τα πάντα όλα (και υπότιτλους και mkv & δομή br και 1080p 24p και αθόρυβο και μικρούλι και άριστη υποστήριξη σε firmware)

Ρίξε μια ματιά

Υπάρχει και το λίγο ακριβότερο 500Χ2 (που παίρνει και εσωτερικό σκληρό)

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas