PopCorn Hour A-300, Review, photos & εντυπώσεις.

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
δεν το χρησιμοποιώ καθόλου...με το edit δεν έχει υπάρξει ταινία που δεν μου την βρήκε..

για το yamj, διάβασε εδώ

Reaction score
403
Απάντηση: Re: PopCorn Hour A-300, Review, photos & εντυπώσεις.

Όχι το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν βρίσκει την ταινία...
Αλλα όταν πχ την βρει δεν κατεβάζει poster και fan art...αλλάζει μόνο το info και το όνομα της ταινίας..
Πχ όλες τις ταινίες που έχουν _ δεν τις αναγνωρίζει το αυτόματο scan πχ το A_DANGEROUS_METHOD_2011 δεν το βρίσκει και πρέπει να πας manual να το κανείς edit>search..αλλα όπως είπα αλλάζει μόνο το όνομα και δεν κατεβάζει poster, τότε βγάζει το παραπάνω μήνυμα που αναφέρω..

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
στις ρυθμίσεις έχεις βάλει να στα κατεβάζει όλα ? poster, fan art κτλ?

Reaction score
403

στις ρυθμίσεις έχεις βάλει να στα κατεβάζει όλα ? poster, fan art κτλ?
Ναι εννοείται, εξάλλου είναι το default να τα κατεβάζει...
Μάλλον είναι bug και δεν συνεργάζεται καλα με nas...
Αν Υπάρχει άλλος ιδιοκτήτης που να έχει και να αναπαράγει τις ταινίες απο το nas ας μας το επιβεβαιώσει..

Reaction score
403

Ακριβώς αυτο είναι Γιάννη...άλλο ένα μεγάλο bug του A300..περιμένοντας το firmware update που θα το διορθώσει..

Θα δοκιμάσω και το YAMJ..προς το παρόν το NMJ υπολειτουργεί και κακώς το διαφημίζουν ως feature..
Είναι καλο μόνο σε όσες ταινίες βρίσκει αυτόματα σε όλες τις άλλες (manual edit) δεν υπάρχει τροπος να βαλεις εξώφυλλο και fan art..

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.374
Απάντηση: PopCorn Hour A-300, Review, photos & εντυπώσεις.

Αν και το έχω αγοράσει εδώ και 15 ημέρες, λόγω εργασιών διαμόρφωσης στον χώρο του hc, εδέησα να το ανοίξω και να το συνδέσω μόλις χθες το βράδυ. Με την τόση φούρια που είχα να δω ταινία μετά από πολλές μέρες, δεν ασχολήθηκα μαζί του πάνω από 10 λεπτά, 5 από τα οποία ήταν για αναβάθμιση λογισμικού.

Η αγορά του έγινε μετά από παρότρυνση του ichaltou, κυρίως για να συγκρίνω την κίνηση ( στην οποία το Α-300 μεγαλουργεί, όπως ο ίδιος λέει) σε σχέση με την αντίστοιχη του Dune Base 3.0, από το οποίο βλέπω σχεδόν αποκλειστικά. Αλλά αυτό γίνεται σχεδόν αποκλειστικά μέσω δικτύου, και σε αυτό τον τομέα τα Dune παίρνουν το αίμα τους πίσω.

Με αφορμή αυτό το πολύ χρήσιμο post

1. Παράξενη δικτυακή συμπεριφορά
Αν δεν συνέβαινε σε εμένα, δεν θα το πίστευα αν το διάβαζα σε φόρουμ, και απλά το αναφέρω μπας και το διαβάσει κάποιος που πέσει στο ίδιο πρόβλημα και γλυτώσει το τρελοκομείο.
Ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνεις στο A300 όταν το σετάρεις είναι προφανώς να δηλώσεις IP διεύθυνση. Από συνήθεια και προτίμηση να έχω εγώ τον έλεγχο των διευθύνσεων στο δίκτυό μου, επέλεξα να του δώσω στατική IP. Του έδωσα λοιπόν μια ελεύθερη διεύθυνση (το επιβεβαίωσα κιόλας) και το σέταρα. Όλα καλά κι όλα ωραία. Έφτιαξα τα smb shares του NAS που κρατάω την συλλογή μου, όρισα account και το password και έσωσα. Μετά δοκίμασα να κάνω access μέσα από τον browser του Α300 τα shares. Αμ δε! Είτε θα έμενα για πάντα κολλημένος στο share, είτε μετά από κανά τρίλεπτο θα ξεκόλλαγε για να μπει στο share και να κολλήσει εκεί. Η μόνη λύση το reboot.
Για να μην σας τα πολυλογώ, η λύση είναι μία. Δώστε του διεύθυνση από DHCP! Είμαι 100% σίγουρος ότι δεν είχα conflict σε IP γιατί και την είχα δοκιμάσει και ήταν ελεύθερη, και στο κάτω-κάτω, επειδή πάνω στις δοκιμές, κάρφωσα τουλάχιστον 4 διαφορετικές IPs, όλες ελεύθερες και όλες με την ίδια συμπεριφορά! Κάποια στιγμή, του έβαλα να πάρει από DHCP και όλα τα προβλήματα λύθηκαν ως δια μαγείας! Αν σκέφτεστε ότι αυτό δεν είναι το ιδανικό γιατί μπορεί να αλλάζει η IP με την λήξη του lease της, υπάρχει η λύση του να δείτε ποια IP έχει πάρει από τον DHCP server και να ορίσετε την συγκεκριμένη IP σαν reserved για την MAC του Α300. Έτσι παίζω εγώ χωρίς κανένα πρόβλημα ένα μήνα τώρα.

2. Προβληματικό access των samba shares
Όσοι ενδιαφέρεστε να κάνετε access ταινιών μέσω samba shares, μπορεί να αντιμετωπίσετε το ακόλουθο πρόβλημα. Τα shares δηλώνονται μια χαρά στο setup του Α300 αλλά όταν πας να τα κάνεις access, θα διαπιστώσετε πως σε καμμία περίπτωση δεν θα μπορέσετε αν δεν... ενεργοποιήσετε το guest account του NAS server, ανεξάρτητα από το account που έχετε δώσει δικαιώματα να κάνει access τα shares!
μου δημιουργήθηκαν μερικές απορίες. Έχω 3 δικτυακούς. Πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις του Α-300, στο network browse τους είδε σαν NAS και τους 3, είδε τους φακέλους public και των τριών, αλλά στον ένα στάθηκε αδύνατο να διαβάσει τα περιεχόμενά του. Κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη.

Και μια δεύτερη απορία: πώς γίνεται να αλλάξω το μέγεθος των υποτίτλων και το ύψος που εμφανίζονται στην οθόνη?

Το ξέρω, θα γίνω πιο έμπειρος όταν ασχοληθώ σοβαρά από βδομάδα. Δείξτε επιείκεια.

Reaction score
0

Να ρωτήσω Πληκτρολόγιο δέχεται?

Reaction score
1
Και μια δεύτερη απορία: πώς γίνεται να αλλάξω το μέγεθος των υποτίτλων και το ύψος που εμφανίζονται στην οθόνη?
Αυτο και εμένα στην αρχή κόντεψε να με τρελαίνει! Απλα βγάλε τους υποτιτλους απο το auto μετα θα μπορέσεις να αλλάξεις μέγεθος και θέση. Προσοχή σε ταινία 2.35:1 οι υπότιτλο δεν κατεβαίνουν κάτω στην μαύρη μπάρα, θα τους έχεις πάντα πάνω στην εικόνα, ότι format κι αν είναι αυτη.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.374

Αυτο και εμένα στην αρχή κόντεψε να με τρελαίνει! Απλα βγάλε τους υποτιτλους απο το auto μετα θα μπορέσεις να αλλάξεις μέγεθος και θέση. Προσοχή σε ταινία 2.35:1 οι υπότιτλο δεν κατεβαίνουν κάτω στην μαύρη μπάρα, θα τους έχεις πάντα πάνω στην εικόνα, ότι format κι αν είναι αυτη.
Ευχαριστώ!!

Αποριών συνέχεια: στην αρχική οθόνη του Dune υπάρχει η επιλογή favorites, όπου μπορείς να εμφανίσεις όποιο φάκελο του δικτύου θέλεις (πχ ταινίες, σειρές) και να τον ονομάσεις όπως θέλεις. Στο Α-300 υπάρχει αντίστοιχη επιλογή ώστε να μην ψάχνω από την αρχή όλους τους φακέλους του δικτύου?

Και φυσικά παραμένει η παραπάνω ερώτηση, που αφορά την μη εμφάνιση των περιεχομένων του ενός δικτυακού.

Reaction score
15.548

Η αγορά του έγινε μετά από παρότρυνση του ichaltou, κυρίως για να συγκρίνω την κίνηση ( στην οποία το Α-300 μεγαλουργεί, όπως ο ίδιος λέει) σε σχέση με την αντίστοιχη του Dune Base 3.0, από το οποίο βλέπω σχεδόν αποκλειστικά..

στο ρεζουμε......μεγαλουργει η δεν μεγαλουργει Γιαννη μου.......:118::403:

Reaction score
403

Μια μερα με ενα ποιο ώριμο firmware Θα μεγαλουργήσει, έχει όλα τα ατού..
1) NMJ οπου δεν χρειάζεται pc
2) κατεβάζει υπό τίτλους αυτόματα απο το open subtitles
3) έχει AirPlay, η απόλυτη ευχρηστία για να βλέπεις video, trailer, photo.
4) καλαίσθητο μενού και γραμματοσειρα
5) παιζει external srt και για τεμάχισμενες ταινίες που είναι σε πολλα m2ts

Τίποτα απο τα παραπάνω δεν κάνουν το dune.
όμως οτι τα dune, παιζουν ολα τα φορμα απροβληματιστα και σταθερά δεν την έχει ακόμα το a300..
Σε εικόνα ισάξια με διαφορετικα χαρακτηριστικά.

Reaction score
15.548

όμως οτι τα dune, παιζουν ολα τα φορμα απροβληματιστα και σταθερά δεν την έχει ακόμα το a300..

Σε εικόνα ισάξια με διαφορετικα χαρακτηριστικά.
Βασικο το οτι ειναι απροβληματιστο...
......και το πρωτο πραγμα που πρεπει να ενδιαφερει τον καταναλωτη.

ποια ειναι τα διαφορετικα χαρακτηριστικα..:118:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.374

στο ρεζουμε......μεγαλουργει η δεν μεγαλουργει Γιαννη μου.......:118::403:
Ο ichaltou ισχυρίστηκε ότι πιθανόν να έχει καλύτερη κίνηση και από το Oppo. Προσωπικά, και με δεδομένο ότι βλέπω όλες (ή σχεδόν) τις ταινίες δικτυακά, το Α-300 είχε ακριβώς την ίδια συμπεριφορά στην κίνηση με αυτή του Dune.

H δοκιμή έγινε στο πρώτο κεφάλαιο του Red με το χαρακτηριστικό πανάρισμα της κάμερας. Σίγουρα τέλεια δεν τη λες. Σε σύγκριση βέβαια με την ίδια σκηνή στο Matchbox, που είχε συνεχή κομπιάσματα, ήταν καλύτερη. Αλλά μέχρι εκεί.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.374

Το πρόβλημα της μη αναγνώρισης των περιεχομένων του ενός δικτυακού, λύθηκε από μόνο του ως δια μαγείας... :203:

Όμως: έχω σε φάκελο την ταινία Gone in 60 seconds σε iso. Μέσα στον ίδιο φάκελο έχω τους εξωτερικούς srt, εννοείται ακριβώς με το ίδιο όνομα. Γιατί δεν τους αναπαράγει? Όταν πατάω το πλήκτρο των υποτίτλων, εμφανίζονται μόνο αυτοί που έχει η ίδια η ταινία, και όχι οι εξωτερικοί.

Καλού-κακού έβαλα το Α-300 να κατεβάσει μόνο του τους υπότιτλους, με το ίδιο αποτέλεσμα. Τι δεν κάνω σωστά?

Και κάτι ακόμα: όταν ανοίγω τους φακέλους όπου μέσα έχουν movie.mkv, movie.srt, στο Α-300 εμφανίζεται σαν περιεχόμενο του φακέλου το movie.mkv, αλλά οι υπότιτλοι παίζουν κανονικά. Στο Dune αντίθετα εμφανίζονται και τα δύο.

Reaction score
403

Το πρόβλημα της μη αναγνώρισης των περιεχομένων του ενός δικτυακού, λύθηκε από μόνο του ως δια μαγείας... :203:

Όμως: έχω σε φάκελο την ταινία Gone in 60 seconds σε iso. Μέσα στον ίδιο φάκελο έχω τους εξωτερικούς srt, εννοείται ακριβώς με το ίδιο όνομα. Γιατί δεν τους αναπαράγει? Όταν πατάω το πλήκτρο των υποτίτλων, εμφανίζονται μόνο αυτοί που έχει η ίδια η ταινία, και όχι οι εξωτερικοί.

Καλού-κακού έβαλα το Α-300 να κατεβάσει μόνο του τους υπότιτλους, με το ίδιο αποτέλεσμα. Τι δεν κάνω σωστά?

Και κάτι ακόμα: όταν ανοίγω τους φακέλους όπου μέσα έχουν movie.mkv, movie.srt, στο Α-300 εμφανίζεται σαν περιεχόμενο του φακέλου το movie.mkv, αλλά οι υπότιτλοι παίζουν κανονικά. Στο Dune αντίθετα εμφανίζονται και τα δύο.
Πολλές φορές (παντα αναφερομαι σε δικτυακη αναπαραγωγη) οι υποτιτλοι δεν εμφανίζονται (Οπως και η ελλειψη ηχου) και πρέπει ή να επιμένεις με play, stop, play (ίσως και reboot)...ή να επιλεξεις άλλο mode για αναπαραγωγή..

Καλο είναι στις ρυθμίσεις να έχεις την επιλογη prompt για αναπαραγωγή για να σε ρωτάει κάθε φορα που θέλεις να αναπαραγεις μια ταινία...πχ FILE, BD SIMPLE, FULL NAVIGATION κτλ.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.374

Καλο είναι στις ρυθμίσεις να έχεις την επιλογη prompt για αναπαραγωγή για να σε ρωτάει κάθε φορα που θέλεις να αναπαραγεις μια ταινία...πχ FILE, BD SIMPLE, FULL NAVIGATION κτλ.
Αποφεύγονται κολλήματα με αυτό τον τρόπο?

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.818
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos