Power - Buy AMOI LCD TV 37'' 1920x1080!

Reaction score
4
Οταν συνηθως αγοραζω κατι, βλεπωντας μετα καποιες εναλλακτικες λυσεις, οχι απαραιτητα καλυτερες, νοιωθω χαζος που το αγορασα και το μετανοιωνω.
Διαβαζωντας το φορουμ αυτες τις μερες αρχισα να νοιωθω αυτο το γκουφυ συναισθημα πριν καλα καλα παρω στα χερια μου το προϊον του εγκληματος.
Πραγματικα θα ηθελα να ερχοντουσταν οι ρημαδες οι τηλεορασεις το συντομοτερο δυνατο, να τις παιρναμε σπιτακια μας και να τελειωναμε.
Σχολιακια του στυλ "εγκλειστους του fame story"
, υπονοουμενα και κουβεντους του αερα "δεν σας λεω δεν σας λεω ποιος μου το ειπε" με ενοχλουν αφανταστα. Οσοι προχωρησαν στην αγορα της τηλεορασης το εκαναν ειτε γιατι την ειδαν ειτε γιατι εμπιστευονται καποιους αλλους που την ειδαν.
Δεν μπορω να διανοηθω που αποσκοπει ολη αυτη η φασαρια αυτες τις ημερες, ειλικρινα..
Και νομιζω οτι εκφραζω και την αποψη δεκαδων αλλων ατομων που απλα παρακολουθουν την ολη "φαση", μπερδεμενοι το ιδιο με εμενα..

NLS

Reaction score
1
εγώ θα επαναλάβω το σχόλιο που έκανα πριν πολλές μέρες: η συγκεκριμένη TV είναι μια... TV που έπρεπε να κάνει τουλάχιστον 50% από όσο θα κάνει στην ανακοινωμένη λιανική (πόσο μάλλον από το power-buy)

είναι τόσο απλό - όποιον τον καλύπτει τον καλύπτει το σχόλιο

μακάρι να έκανε και 10 ευρώ και να παίρναμε όλοι 4-5 για να βάλουμε και στα ταβάνια μας

Reaction score
0
Φίλε santon, εάν δέν υπήρχαν τα "σχολιάκια" στα fora, τα οποία ευτυχώς δίνουν και σε έναν μή ειδικό (που τα fl,nits,IRE,gama δέν του λένε τίποτα) να καταλάβει για τί μιλάμε, οι μισοί απο εμάς που λάβαμε μέρος στο Pbuy θα είχαμε τώρα μία ωραία Philips που θα την είχαμε πληρώσει για 1080p και ευτυχώς οι κανονισμοί του forum δεν μου επιτρέπουν να σου γράψω που θα την βάζαμε αφού βλέπαμε την AMOI. :wink:

Reaction score
14
Σχολιακια του στυλ "εγκλειστους του fame story" , υπονοουμενα και κουβεντους του αερα "δεν σας λεω δεν σας λεω ποιος μου το ειπε" με ενοχλουν αφανταστα.
Φίλε μου νομίζω ότι πρέπει να διαβάζεις καλίτερα!!!! Τι σε πέιραξε με το "Εγκλειστους του Fame story"?

Απλά ανέφερα ότι αν δεν έχει ρύθμιση της φωτεινότητας τί σοι LCD TV είναι? Εγω δεν την εχω δεί αλλά νομίζω ότι όσοι την εχουν δεί την εκτιμησαν αναλόγως και για αυτό την παρήγγειλαν. Ερώτηση εκανα και επριμένω απάντηση απο καποιον απο τους 50 που την παρήγγειλαν. Δεν νομίζω ότι το σχόλιο μου ήταν μομφή για την ΑΜΟΙ αφού όπως επαναλαμβάνω δεν την εχω δει και δεν με ενδειαφερει να την αγοράσω όσο καλή και να είναι... :D :oops:

Reaction score
0
Να γράψω και εγώ το πρώτο post μου αφού πρώτα ξεκαθαρίσω πως περιμένω και εγώ μια 37 άρα ΑMOI. Χτες παρακινημένος από την αγωνία μου και τη λαχτάρα να ξαναδώ την τηλεόραση που αγόρασα πήγα μέχρι την ηχοέκφραση να ζαλίσω τον Αντρέα. Εκεί αποφασίσαμε να ενώσουμε το H-DVD player της neodigits (αν δεν κάνω λάθος για την εταιρεία) με την Αmoi. Πρώτο τεστ ένα στα 1080ι με ένα γιαπωνέζικο hdvd με θέμα τα αποδημητικά πουλιά που παίχτηκε λίγες μέρες πριν στους projectors. Οι εντυπώσεις μου στα 1080ι ήταν εξαιρετικές και παρότρυνα τον Αντρέα να παίξουμε στα 1080p με 50 και 60 Hz. Απλά εκεί θα πω πως η διαφορά στο βάθος της εικόνας και στην καθαρότητα της ήταν εμφανής. Μπορεί σε καμία περίπτωση να μη δηλώνω πολύ σχετικός με το άθλημα αλλά καταλαβαίνω τουλάχιστον τι βλέπω...Λεπτομέρεις βάθος πεδίου και προοπτική άντε γεια....Επίσης πάνω στους πειραματισμούς μας διαπιστώσαμε βελτίωση της εικόνας με 60 hz από ότι με 50 Hz μια και με το χαμηλό refresh rate μπορούσες να παρατηρήσεις στο background κάποιες κάθετες γραμμές...Η τηλεόραση βέβαια δεν ήταν χωρίς ατέλειες..Φωτεινό λευκό (υπερβολικό όπως παρατηρήσαμε με τον Αντρέα) και σε σκοτεινό πλάνο (φεγγάρι) απλά μέτριο μαύρο...ίσως εκεί και να πονά περισσότερο...Το κόκκινο επίσης σε σήμα δορυφορικό έδειχνε να θέλει να ξεχυθεί από το περίγραμμα του (στις φανέλες μιας ποδοσφαιρικής ομάδας).

Συμπερασματικά η τηλεόραση με άφησε άφωνο όταν έπαιξε 1080 p και ελπίζω απλά να αποδειχθεί και αξιόπιστη για να αποτελέσει τελικά μια από τις καλύτερες και τίμιότερες αγορές μου...

Reaction score
2
Καλημερα και απο εμενα.
Φυσικα οπως ολους μας απο τη στιγμη που το power-buy ειχε τοσο μεγαλη επιτυχια (50+ lcd ) επρεπε να υπαρξει μια καλυτερη τιμολογιακη πολιτικη ειδικα για το power-buy. Οταν διαβαζω «ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΩΣ 10-15/4 Η ΤΙΜΗ ΑΓΟΡΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 300Ε ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ Pbuy ΑΛΛΑ "ΜΑΥΡΑ"...... “ ελπιζω να μην νιωθουμε « οτι πιαστηκαμε κοροιδα» σε 1 μηνα , απο την αποψη οτι συμμετειχαμε στο Pbuy για να εχουμε την οσο δυνατο καλυτερη τιμη.

Θα ηθελα και εγω (γιατι εχει γινει τσαμπα τεραστια διαφημιση για τη συγκεκριμενη τηλεοραση) εστω και την υστατη ωρα να υπαρχει μια καλυτερη τιμη για το power-buy. Δεν γνωριζω εαν ο νασος (που ειναι ο εκπροσωπος της εταρειας εχει πει κατι πανω σε αυτο το θεμα αλλα θα ηθελα την γνωμη του.)

Απο την αλλη «απαιτω» να ξεκαθαρισει το θεμα για το backlight. Πρεπει να υπαρξει μια ξεκαθαρη απαντηση πανω σε αυτο το θεμα.
Γνωριζαμε οτι η τηλεοραση εχει :
1.Φωτεινότητα 433 nits μετά την ρύθμιση δηλ. φως ικανό να βλέπεις και σε εξωτερικό χώρο
2. Το μαύρο ικανοποιητικό και μαζί με την μεγάλη της ανάλυση το βάθος του πεδίου που έδειχνε ήταν εντυπωσιακό! Αν μπούμε και στο secret menu μπορούμε να κατεβάσουμε κι άλλο το backlight με αποτέλεσμα καλύτερο μαύρο όπως μας έχουν πει από την Κίνα...
3.Τα χρώματα αρκετά καλά και έρχονται σε αρκετά σωστή θέση με απλή (όπως την χαρακτήρισε ο Βαγγέλης) ρύθμιση...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
1.Φωτεινότητα 433 nits μετά την ρύθμιση δηλ. φως ικανό να βλέπεις και σε εξωτερικό χώρο
2. Το μαύρο ικανοποιητικό και μαζί με την μεγάλη της ανάλυση το βάθος του πεδίου που έδειχνε ήταν εντυπωσιακό! Αν μπούμε και στο secret menu μπορούμε να κατεβάσουμε κι άλλο το backlight με αποτέλεσμα καλύτερο μαύρο όπως μας έχουν πει από την Κίνα...
3.Τα χρώματα αρκετά καλά και έρχονται σε αρκετά σωστή θέση με απλή (όπως την χαρακτήρισε ο Βαγγέλης) ρύθμιση...
Nα μην τα ξαναλέμε...

Όλα τα παραπάνω ισχύουν και θα τα έχουμε αποκλειστικά και μόνο εμείς με την ΔΩΡΕΑΝ ρύθμιση που προσφέρει ο Βαγγέλης Λάμπρου για όλους όσους αγόρασαν την τηλεόραση μέσω του power-buy που οργανώσαμε.

Αυτό που ψάχνουμε από το secret menu είναι αν γίνεται να κατεβάσουμε κι άλλο την φωτεινότητα του μαύρου για να πάρουμε ακόμα καλύτερο μαύρο από το ήδη πολύ ικανοποιητικό που έχει η τηλεόραση...

Επιπλέον:

Τις παραπάνω ρυθμίσεις φυσικά δεν πρόκειται να τις δημοσιοποιήσουμε ούτε και το secret menu. Το αν δημοσιοποιήσει η Αντιπροσωπεία το secret menu είναι δικό της θέμα και μόνο. Εγώ έχω υποσχεθεί στους Κινέζους να μην το πω και δεν πρόκειται να το πω...

Οι ρυθμίσεις αποτελούν πνευματική περιουσία του Βαγγέλη Λάμπρου και για όλους τους υπόλοιπους αγοραστές της τηλεόρασης η όποια ρύθμιση χρεώνεται από τον Βαγγέλη... Θα είμαστε δε ιδιαίτερα αυστηροί αν για οποιονδήποτε λόγο κυκλοφορήσουν οι ρυθμίσεις του Βαγγέλη για την ΑΜΟΙ στο Internet ή οπουδήποτε αλλού. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι θα πάρουμε ρυθμισμένη τηλεόραση κάτι το οποίο ΚΟΣΤΙΖΕΙ για όλους τους υπόλοιπους κοινούς αγοραστές. Και κοστίζει ΑΚΡΙΒΑ!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Όσον αφορά στα 300 Ευρώ φθηνότερα, ο καθένας μπορεί να αγοράζει σε όποια καλύτερη τιμή μπορεί και με όποιον τρόπο μπορεί...

Την εποχή (2 μήνες πριν) που κλείσαμε το power-buy αυτή ήταν η καλύτερη τιμή που μπορούσαμε να πάρουμε... αν κάποιος πιστεύει ότι σε 6 μήνες η τηλεόραση θα κάνει 1500 Ευρώ ας περιμένει μέχρι τον Σεπτέμβριο...

Reaction score
0
Ειχα πει στον εαυτο να μην δωσω συνεχεια αλλα δεν αντεξα...

φρασεις οπως
Παντως, αν δεν υπαρξει αλλο power buy στο μελλον, θα καταλαβω το λογο....
δεν νομιζω πως χρειαζονται,
και εγω δεν τον καταλαβαινω τον λογο.
Ειναι κακο δηλαδη αν θεωρεις πως αδικησε καπου να το πεις?

τα power buy μας συμφερουν ολους, αλλιως δεν θα ασχολιομασταν.

επισης,

Την εποχή (2 μήνες πριν) που κλείσαμε το power-buy αυτή ήταν η καλύτερη τιμή που μπορούσαμε να πάρουμε...
εχεις απολυτο δικιο, ΜΟΝΟ ΠΟΥ εκεινη την εποχη που ημουν και στην παρουσιαση και εμεινα με τους υπολοιπους οταν εφυγε ο νασος κανεις μας δεν περιμενε να φτασουμε στα 50+ κομματια, αρα τα δεδομενα μας απο τοτε εχουν αλλαξει.

Θελω να πιστευω λοιπον πως μπορει να υπαρξει διαφορετικη τιμη αν παραγγειλουμε 10, 50 ή 500 ΑΜΟΙ. Οπως ακριβως γινεται και με τις περισσοτερες συναλλαγες στην εποχη μας.

Τελος θεωρω απαραδεκτο το γεγονος πως εχει ξεκινησει μια συζητηση απο 16 Μαρτιου για την τιμη της ΑΜΟΙ και το μονο (αν δεν κανω λαθος) που εχει πει ο νασος στις 16/3 ειναι:

Η τελική τιμή λιανικής θα είναι 2.200 !
τοσες μερες δηλαδη που το συζηταμε θεωρει πως δεν πρεπει να κανει καποιο σχολιο?

Το να γινει μια εκπτωση (τυχαια ποσα) 50euro στο ποσο των 2000euro δεν νομιζω να κανει διαφορα σε κανεναν.

Αλλα απο εκει και περα βλεπεις μια αλλη αντιμετωπιση, οπως εχουν γινει τα πραγματα τωρα.

Προσωπικα ο μονος λογος που παραμενω στο power buy ειναι:

τιμη ΑΜΟΙ + "τιμη" ρυθμισης (ευχαριστουμε παρα πολυ Β.Λ.), οικονομικα με συμφερει.
ΚΑΙ αυτο οφειλεται πιο πολυ στον Β.Λ.

τελος, αρκετα μεγαλο reply ειναι.

Reaction score
0
Χρήστο δέν καταλαβαίνω και εγώ πλέον αυτή την ιστορία με το service menu και το αν έχει ρύθμιση στο backlight ή όχι. Δέν ξέρω αν διαβάσατε στο άλλο thread της AMOI, αλλά ο φίλος απο την Κύπρο που την παρέλαβε χθες επιβεβαιώνει το πρόβλημα στα μαύρα. Μπορεί παρακαλώ ο αντιπρόσωπος να μας δηλώσει εδώ εάν το backlight μπορεί να ρυθμιστεί ή όχι; Δέν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει εμείς να ψάχνουμε το service menu όταν υπάρχει επίσημος αντιπρόσωπος που μπορεί να απαντάει υπεύθυνα σε αυτά τα θέματα. Να γράψω επίσης οτι μετά τις πληροφορίες απο την Κύπρο δέν καταλαβαίνω και την "προνομιακή" μας μεταχείριση στο θέμα των καμένων pixel, αν και αυτό είναι κάτι στο οποίο ένας καλός αντιπρόσωπος πάντα μπορεί να σε εκπλήξει ευχάριστα ακόμα και αν σου αναφέρει τα standard της μαμάς εταιρίας...(προφανώς 4 δίνει από το εργοστάσιο η ΑΜΟΙ).

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
gkontoleta, να σου θυμίσω οτι η τηλεόραση ΔΕΝ μας έλεγε σε τί συχνότητα κλείδωνε (άλλο ένα απο τα σημεία που συζητούσαμε οτι ίσως θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν στο νέο firmware) και άρα το οτι εμείς της ζητήσαμε να δείξει 85Hz, δέν συμαίνει ότι αυτή το έκανε...(θα ήταν εξάλου λογικό να κάνει την...Κινέζα :smile: ). Εάν λοιπόν δέν παίξουμε .ts αρχείο 60Hz να παρατηρήσουμε την κίνηση... δέν είμαστε 100% σίγουροι (απο HTPC βέβαια που να ξέρουμε οτι παίζει σωστά στα 60Hz).
Από τη στιγμή που δέχεται 60Hz ή 85Hz ή θα παίξει σωστά ή δεν θα παίξει καθόλου δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο, εκτός και αν κάνει reclock οπότε ακόμη καλύτερα.
Τα περισσότερα clips που είδαμε ήταν στα 60Hz.

Reaction score
1
Παιδιά,συγνώμη για την παρέμβασή μου μιας και δεν έχω λάβει μέρος στο Power Buy.
Πιστεύω ότι "γκρινιάζοντας" είστε άδικοι τόσο με τους εαυτούς σας όσο και με το όλο Project (Αντιπρόσωπο-Ηχοέκφραση-Οργανωτές).

Δηλαδή,άντε και βγαίνει ο αντιπρόσωπος και λέει ότι "κόβει" 50 ευρώ.
Θα σωθείτε;

Όταν την παραγγείλατε,οι περισσότεροι από εσας το έκαναν αφού ΠΡΩΤΑ την είδαν να παίζει και γνωρίζοντας ότι θα έχουν στο σαλόνι τους ΠΡΩΤΟΙ ότι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή την στιγμή παγκοσμίως από πλευράς ανάλυσης χωρίς να στερηθούν και πιθανή απώλεια στην ποιότητα κατασκευής.

Στη συνέχεια,το project "ενισχύθηκε" με την ΔΩΡΕΑΝ ρύθμιση του Βαγγέλη και πιστέψτε με ότι ο Βαγγέλης λόγω του πολύ καλού ονόματος που έχει στην αγορά δεν παρέχει ΔΩΡΕΑΝ την δουλειά του (και κάνει πολύ καλά).

Τα "δυναμωτικά" συνεχίσθηκαν με τις extra παροχές από την αντιπροσωπεία αλλά και με την τιμή της βάσης(αλήθεια,για ψάξτε λίγο στο Internet να δείτε τιμές για βάσεις flat τηλεοράσεων).

Μέσα σε όλα αυτά,υπολογίστε και την χαρά που νοιώσατε δηλώνοντας συμμετοχή για την απόκτηση της Amoi την ίδια στιγμή που κάποιες χιλιάδες αγοραστών ανά τον κόσμο έχουν πληρώσει δύο και παραπάνω φορές την Philips 9830 για να κάθονται τώρα να περιμένουν τον αντικαταστάτη της μετά τα πολλά προβλήματα που παρουσίασε.

Έχουν ακουστεί πολλά επιχειρήματα για να μειωθεί η τιμή.

"Του κάναμε τσάμπα διαφήμιση και έγινε η παρουσίαση στον Ήχο..."

Δηλαδή,θα σας ερχόταν πιο φθηνά,να είχε γίνει πρώτα η παρουσίαση με τα πολύ καλά σχόλια του περιοδικού και μετα να πάτε να την αγοράσετε;
Πιστεύετε ότι ο αντιπρόσωπος με τον "αέρα" της πολύ καλής κριτικής,θα καθόταν να διαπραγματευθεί μαζί σας για 20-30 κομμάτια που αρχικά υπολογιζόταν ή θα έλεγε ότι θα δώσετε κάτι παραπάνω αλλά θα πάρετε μια τηλεόραση με άριστη κριτική;

Ο Αντιπρόσωπος οφείλει να μας προσέξει τώρα που γίναμε 50..."
Μα το έχει κάνει ήδη ακόμη και τότε που είσασταν...κανένας.
Στο κάτω κάτω,ο Αντiπρόσωπος δεν είναι ούτε η Coca Cola ούτε ο Όμιλος Λάτση.
Μια μεσαία επιχείρηση είναι με ανθρώπους που έχοντας μεράκι γι αυτό που κάνουν,παρακολουθούν τις εξελίξεις και ΠΡΟΛΑΒΑΝ να πάρουν την αντιπροσωπεία.
Φανταστείτε Αντιπρόσωπος να ήταν ένας από τα μεγάλα ονόματα του κλάδου και να του ζητούσατε να σας πει πως θα ρυθμίσετε το backlight μέσα από το service menu...
Μάλλον για γραφικούς θα σας περνούσαν.
Άσε που δεν θα δεχόντουσαν με τίποτα τη δημιουργία του Power Buy...

Μιας και αναφέρθηκαν οι "νόμοι της αγοράς",να σας θυμίσω κάποιους, πχ. στην αγορά αυτοκινήτου.
Βγαίνει η Χ αντιπροσωπεία και λέει ότι από σήμερα το μοντέλο ΧΧΧΧ το δίνουμε με δωρεάν δερμάτινο σαλόνι.
Μία ημέρα πριν,κάποιοι-ίσως και ένας από εσάς-ΠΛΗΡΩΣΑΝ το δερμάτινο σαλόνι.
Δεν νομίζω να έχει την απαίτηση να του επιστρέψουν τα χρήματά του,αλλά και να την έχει,μάλλον ματαιοπονεί!

Κάποιοι μέσα από την απαίτηση για νέα τιμή της Amoi,ίσως να σκεφθούν ότι θα τα "κονομήσει ο Καφάτος και η Ηχοέκφραση".
Ας υποθέσουμε ότι είναι αλήθεια (σιγά μην είναι).
Που είναι το κακό;
Έχει δεχθεί όλο αυτό τον καιρό,πάρα πολύ κόσμο που ζητάει να δει την τηλεόραση και εκείνος πρόθυμα,φιλόξενα και με μεγάλη αγάπη-και άδειες τσέπες-γι'αυτό που χρόνια τώρα κάνει,ασχολείται ώρες ατέλειωτες.

Πιστεύετε ότι δεν αξίζει να αμοιφθεί γι'αυτό;
Προσέξτε όμως.
Η τελευταία ερώτησή μου απευθύνετε σε όλους εσάς/εμάς οι οποίοι κάθονται μπροστά σ'ένα pc διαβάζοντας το AvSite,κάνοντας την πλάκα τους,γνωρίζοντας νέους φίλους με κοινά ενδιαφέροντα,πιθανόν γεμίζοντας συναισθηματικά/υπαρξιακά κενά,χωρίς αυτό να τους κοστίζει το παραμικρό.
Και αυτό το ΟΦΕΙΛΟΥΝ/ΜΕ σε έναν-ΑΡΧΙΚΑ-άνθρωπο.
Φυσικά δεν περιμένω να συμφωνήσει ο Καφάτος με το τελευταίο,όπως γνωρίζω ότι δεν έχει την παραμικρή απαίτηση για όλα τα παραπάνω.

Τέλος,ας σκεφθούμε λίγο και τους διοργανωτές.
Αυτούς που πίστεψαν στο project,μίλησαν ώρες με τους Κινέζους,διαπραγματεύθηκαν με τον Αντιπρόσωπο,χάρηκαν με την ιδέα ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν κάτι τόσο δύσκολο-και το πέτυχαν-το άγχος τους έτσι ώστε να πάνε όλα καλά μέχρι το τέλος.

Μήπως πρέπει τελικά να χαρείτε και εσείς αυτό το τόσο σπάνιο για το καταναλωτικό κοινό στην Ελλάδα που όλοι μαζί πετύχατε;

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Σωκρατη , μην περιμενεις να συμφωνησω(οπως πολυ σωστα ειπες) σε ολα οσα μας ειπες.
Παντως να ξερεις πως ειναι απο τα ωραιοτερα μηνυματα που εχω διαβασει και με συγκινησες ρε μαγκα :oops:
Και κυριως , εχεις πιασει το θεμα σωστα!

V

VIDEOMIX

Guest
Νομίζω πως η υπερβολή δεν κάνει καλό και αυτό ειναι που θέλει να τονίσει ο Ανδρεάδης. Διοτι στο μέλλον θα σκέφτωνται οι όποιοι θέλουν να δημιουργήσουν power bue... <<θα κάνω όλη αυτή την προσπάθεια και στο τέλος θα τα ακούσω και απο πάνω. Άστο καλύτερα>>
Απ'την άλλη μεριά, εαν η παράδοση αργίσει κανα 2-3 μήνες, λογικό είναι ο καθένας να περιμένει και να θέλει "διόρθωση" στην τιμή.

Reaction score
0
Από τη στιγμή που δέχεται 60Hz ή 85Hz ή θα παίξει σωστά ή δεν θα παίξει καθόλου δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο, εκτός και αν κάνει reclock οπότε ακόμη καλύτερα.
Τα περισσότερα clips που είδαμε ήταν στα 60Hz.
Εχω δει πολλές φορές driver κάρτας γραφικών να "νομίζει" ότι παίζει στα 50hz και το μέσο προβολής να είναι στα 60Hz ή και το ανάποδο, οπότε ειδικά όταν το HTPC έδειξε οτι κλείδωσε στα 85Hz με την TV... άρχισα να ανησυχώ (να προσθέσω εδώ, για να μήν έχει κανείς αμφιβολίες, οτι το bandwidth του single link DVI ΔΕΝ αρκεί ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ για 1080p στα 85Hz και άρα το PC σαφώς απλά ΝΟΜΙΖΕ οτι είχε κλειδώσει στα 85). Τα περισσότερα clips που είδαμε να πω επίσης οτι ΔΕΝ είχαν ομαλή κίνηση, αλλά βέβαια όπως ξέρουμε αυτό μπορεί να οφείλεται σε εκατό άλλους λόγους και ΟΧΙ στην TV.

NLS

Reaction score
1
τα σπασίματα που είδαμε ήταν πλήρως άσχετα με το τι θα συνέβαινε με διαφορά 50 με 60Hz (σκέψου το λίγο μαθηματικά και θα δεις)

στην παρουσίαση βλέπαμε ένα σπασιματάκι ανά 2-3 δεύτερα, ότι κάνει και το ένα δικό μου PC δηλαδή λόγω φόρτου (και κακού CODEC και αργού CPU ή δίσκου κλπ.)

Reaction score
0
Νίκο και εγώ έγραψα οτι τα σπασίματα είναι πιθανό να οφείλονται σε άλλους λόγους (setup του HTPC), αλλά πρέπει να σου πω οτι σε περίπτωση που προσπαθούμε να δούμε NTSC υλικό σε 50Hz μέσο προβολής το εμφανέστερο σύμπτωμα είναι ακριβώς αυτά τα κοψιματάκια ανά 2 δευτερόλεπτα. Επειδή το αρχικό υλικό είναι συνήθως φιλμ και άρα μιλάμε για την όλη διαδικασία FILM->NTSC->PAL είναι αστείο να συζητάμε για απλά μαθηματικά και διαφορά 50-60Hz (όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ψάξει στο internet για film cadence, 3:2 / 2:2 pulldown, deinterlacing, transcoding και θα βρει αναλυτικές πληροφορίες για μια διαδικασία η οποία είναι σε συνεχή εξέλιξη ) :wink:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.947
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm