Power Buy TViX-HD M6500A - Δήλωση ενδιαφέροντος

Reaction score
2
μπορείς να μας πεις από που το αγόρασες εαν δεν σε πειράζει?
φθηνότερη τιμή που το βρίσκω Ευρώπη είναι Γερμανία από idealo.de 399€ χωρίς δίσκο και μεταφορικά
απο mpc - club (http://www.mpcclub.com/). το ειχε για 400 κομματια αυτη την προσφορα .

Reaction score
0
Πήρα και εγώ το Μ6500 απο Γερμανία - http://www.tvix-shop.de και ήρθε σε 5 μέρες (Παρασκευή -> Τετάρτη).

Δυστυχώς μετά απο 2 μέρες ενασχόλησης μαζί του έχω μείνει με ανάμεικτες εντυπώσεις. Ενώ σε γενικές γραμμές λειτουργεί καλά, έχω μερικά προβλήματα μαζί του που σχεδόν μου το κάνουν άχρηστο.

α) Κολλήματα σε HD content όπως π.χ Prison Break S03 720p. Τα κολλήματα δεν προέρχονται απο υπερθέρμανση καθώς έχω τοποθετήσει μέσα έναν χαλασμένο σκληρό ώστε να γίνεται σωστή κυκλοφορία του αέρα όπως διάβασα σε σε forums του εξωτερικού.
b) Fast Forward και Rewind απλά άθλια. DVD players με 30 ευρώ κάνουν καλύτερη δουλειά σε αυτό τον τομέα.
c) Αν πάω να φορτώσω ελληνικούς sub/idx υποτιτλους (converted από .srt με το Subtitle Creator) το μηχάνημα κολλάει και θέλει reboot.
d) Γιατί τους είναι τόσο δύσκολο να υποστηρίξουν iso-8859-7 στους υποτίτλους; (ή έστω utf-8 - το δοκίμασα και αυτό και αντί να βγάζει τους ίδιους τους υπότιτλους βγάζει τους χρόνους του κάθε υπότιτλου... ).

Τα παραπάνω συμβαίνουν τόσο με το firmware 1.1.2.2 όσο και με το 1.1.3.2

Με 400+ ευρώ που κοστίζει θα περίμενα κάτι πολύ καλύτερο και ειλικρινά έχω μετανιώσει που λόγω έλλειψης χρόνου αυτή την εποχή δε προτίμησα να στήσω ενα HTPC με τα ίδια ακριβώς λεφτά. Αν δε χρειάζεστε HDMI 1.3 προτιμήστε το Popcorn Hour A-100 που με τα μισά λεφτά κάνει τα ίδια πράγματα και σε εκείνη την κατηγορία τιμής (250 ευρώ) παίζει χωρίς αντίπαλο καθώς είμαστε μακρία απο τη μέρα που θα φτιάχνεις HTPC με 250 ευρώ.

Μ6500 = HTPC killer? naaahhhh

Reaction score
0
ox, min mas les tetia tora, akomi den to paralavame... wall_1

Πήρα και εγώ το Μ6500 απο Γερμανία - http://www.tvix-shop.de και ήρθε σε 5 μέρες (Παρασκευή -> Τετάρτη).

Δυστυχώς μετά απο 2 μέρες ενασχόλησης μαζί του έχω μείνει με ανάμεικτες εντυπώσεις. Ενώ σε γενικές γραμμές λειτουργεί καλά, έχω μερικά προβλήματα μαζί του που σχεδόν μου το κάνουν άχρηστο.

α) Κολλήματα σε HD content όπως π.χ Prison Break S03 720p. Τα κολλήματα δεν προέρχονται απο υπερθέρμανση καθώς έχω τοποθετήσει μέσα έναν χαλασμένο σκληρό ώστε να γίνεται σωστή κυκλοφορία του αέρα όπως διάβασα σε σε forums του εξωτερικού.
b) Fast Forward και Rewind απλά άθλια. DVD players με 30 ευρώ κάνουν καλύτερη δουλειά σε αυτό τον τομέα.
c) Αν πάω να φορτώσω ελληνικούς sub/idx υποτιτλους (converted από .srt με το Subtitle Creator) το μηχάνημα κολλάει και θέλει reboot.
d) Γιατί τους είναι τόσο δύσκολο να υποστηρίξουν iso-8859-7 στους υποτίτλους; (ή έστω utf-8 - το δοκίμασα και αυτό και αντί να βγάζει τους ίδιους τους υπότιτλους βγάζει τους χρόνους του κάθε υπότιτλου... ).

Τα παραπάνω συμβαίνουν τόσο με το firmware 1.1.2.2 όσο και με το 1.1.3.2

Με 400+ ευρώ που κοστίζει θα περίμενα κάτι πολύ καλύτερο και ειλικρινά έχω μετανιώσει που λόγω έλλειψης χρόνου αυτή την εποχή δε προτίμησα να στήσω ενα HTPC με τα ίδια ακριβώς λεφτά. Αν δε χρειάζεστε HDMI 1.3 προτιμήστε το Popcorn Hour A-100 που με τα μισά λεφτά κάνει τα ίδια πράγματα και σε εκείνη την κατηγορία τιμής (250 ευρώ) παίζει χωρίς αντίπαλο καθώς είμαστε μακρία απο τη μέρα που θα φτιάχνεις HTPC με 250 ευρώ.

Μ6500 = HTPC killer? naaahhhh

Reaction score
0
Πήγα τον εξωτερικό σκληρό στο σαλόνι όπου έχω το TviX και παίζοντας HD υλικό απο εκεί τα κολλήματα σταμάτησαν. Εγκατέστησα και το Netshare για NFS sharing αντί του SΜΒ (απλό file sharing των windows) που χρησημοποιούσα και είχα εξίσου καλή απόδοση χωρίς κολλήματα όπως με τον εξωτερικό σκληρό. Με το που σταμάτησαν τα κολλήματα βελτιώθηκε και αισθητά η απόδοση των FF και Rewind controls.
Ίσως εμπιστεύτηκα υπερβολικά τα ξένα reviews που λέγανε πως το SMB performance στο 6500 είχε βελτιωθεί πολύ απο τα 4100/5100. Επιμείνετε σε NFS shares και εσωτερικούς/εξωτερικούς δίσκους και δε θα υπάρχει πρόβλημα.

Συνεπώς μπορείτε να αγνοήσετε τα α) και β) προβλήματα.

Μακάρι να λυνόταν και το πρόβλημα με τους ελληνικούς υπότιτλους που έχω.

Reaction score
14
στο 4100 το μοναδικό πρόβλημα που είχα και έχω είναι όταν λειτουργεί με mkv στα 1080p/24..Κίνηση καταπληκτική αλλά κάθε μισό/ ένα λεπτό περίπου σε τυχαίο σημείο κάνει ένα στιγμιαίο κόλλημα..
Αν απενεργοποιήσω το 24hz απλά δεν έχω κανένα πρόβλημα σε κανένα αρχείο..
Όλα τα mkv's παίζουν ¨νερό"...Και καλύτερα παίζουν τα 1080..(!!)
Υπότιτλοι srt->idx και 100% επιτυχία..
Παίζει με ένα 500 εσωτερικό και 2x500 εξωτερικούς..

Reaction score
0
...Τα κολλήματα δεν προέρχονται απο υπερθέρμανση καθώς έχω τοποθετήσει μέσα έναν χαλασμένο σκληρό ώστε να γίνεται σωστή κυκλοφορία του αέρα όπως διάβασα σε σε forums του εξωτερικού...
Διαβαζω σωστα;;;;;;;;????????

Και εχεις και απορια;;;;;;;;????????

Reaction score
0
Ο σκληρός είναι τελείως χαλασμένος-νεκρός, χωρίς σύνδεση (δεν είναι καν sata) οπότε προφανώς δε τον έβαλα εκεί μέσα για να τραβήξω υλικό απο εκεί.

Ο λόγος που τον έβαλα είναι οτι το μεγαλύτερο πρόβλημα του 6500 είναι η υπερθέρμανση αν δεν υπάρχει σκληρός δίσκος μέσα. Χωρίς τον σκληρό δίσκο η ροή του αέρα μέσα στο κουτί είναι λανθασμένη με αποτέλεσμα το κεντρικό chip να ζεσταίνεται υπερβολικά και να κολλάει.

Αν πάρετε το 6500 χωρίς να έχετε σκοπό να του βάλετε μέσα λειτουργικό σκληρό δίσκο πρέπει οπωσδήποτε να καλύψετε τον χώρο μέσα με κάτι άλλο. Ο πιό εύκολος τρόπος είναι ένας παλίος 3,5'' σκληρός. Χαρτόνια, μονωτικές ταινίες, αφρολέξ κ.α θα κάνουν την ίδια δουλεία απλά ο νεκρός σκληρός είναι η πιο εύκολη λύση.

Άλλο ένα "feature"... του μηχανήματος που ενώ λύνεται εύκολα, είναι το λιγότερο απαράδεκτο στην κατηγορία τιμής του. Μα είναι δυνατόν να μην κάναν καθόλου testing χωρίς σκληρό μέσα;...

Reaction score
0
Το πηρα και εγω...
Παιζει τα παντα που εχω δοκιμάσει (ts, mkv, avi, xvid...) αλλα δεν εχω βρει ακομα την ακρη για υποτιτλους... Αμα κανω τα srt - idx / κολλάει το μηχάνημα και δεν παίζει...

Reaction score
0
Οι οδηγιες ειχαν δωθει απο ενα αλλος μελος, για το 5100.
Αμα τις ακολουθησεις παιζουν μια χαρα!
Μετατρεπεις το srt σε sub/idx και τους δινεις το ιδιο ονομα με το αρχειο σου!
Εαν ειναι MKV - ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ το αρχειο να εχει ενσωματωμένο υπότιτλο. Αν ειναι απλο xvid< οτε θα παιξει κανονικα!
Εχω την εκδοση 1.3.33 firmware. Ισως να θελεις αναβαθμηση!

Reaction score
0
Τελικά πήρα το popcorn το οποίο παίζει *srt subs ελληνικά μια χαρά. review εν καιρώ
Παίζει και *.mkv? Με ενσωματωμένους υπότιτλους? Μπορείς να το φορτώσεις από το δίκτυο κανονικά? Το βλέπεις μέσω δικτύου?

Reaction score
0
Λοιπόν το 6500 έφτασε μέχρι και το pixmania (αν και δεν βλέπω ακόμα τιμή χωρίς εσωτερικό σκληρό ). Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με η χωρίς δίσκο αφού έτσι και αλλιώς θα βάλουμε . Οι κριτικές και τα σχόλια χρηστών αρκετά (ιδίως στο mpc club). Για μένα που το βασικό ζητούμενο είναι η καλλίτερη δυνατή ποιότητα εικόνας μου φαίνονται αρκετά θετικά (κάποιες αναβαθμίσεις που ετοιμάζονται όλο και κάτι θα βοηθήσουν στα προβληματάκια).
Πότε αρχίζουμε ?

Reaction score
0
Να προσθέσω οτι τελικα το pixmania έχει και το tvix 6500 χωρίς σκληρό στα 417 € (το βρήκα μέσω skroutz )

Reaction score
1
Παίζει και *.mkv? Με ενσωματωμένους υπότιτλους? Μπορείς να το φορτώσεις από το δίκτυο κανονικά? Το βλέπεις μέσω δικτύου?
παίζει *.mkv με *.srt οι ελληνικοί υπότιτλοι ποτέ δεν είναι ενσωματωμένοι. δίκτυο ναι μέσω myihome

Reaction score
0
Λίγα είναι sothoms επειδή πρακτικά είναι από 11-22 κι αυτά με σκαμπανεβάσματα.
Περιμένουμε τα 108

Reaction score
429
κάποιος που το έχει το έχει συνδέσει ασύρματα.
Το site τους προτείνει την D-Link.
Να χρησιμοποιήσω την 108 δηλαδή;

Reaction score
0
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ..
ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΟΜΑΣΤΑΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣE ΚΑΠΟΙΟ POWER BUY) .. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ? ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ?

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.998
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos