Prometheus (2012)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.627
Reaction score
83.106
Απάντηση: Prometheus (2012)

Μόλις γύρισα κι εγώ από την ταινία.

Υπέροχη!!!!!!!!!!!!!

Ούτως ή άλλως, η "σειρά" Alien αποτελεί την κορυφαία οπτική απόλαυση για μένα. Τώρα έγινε ακόμα καλύτερη!!!
 

Μηνύματα
3.738
Reaction score
2.875
Απάντηση: Prometheus (2012)

Πολύ καλή , alien γαρ ...
Την είδα odeon αλλα , αν και 3d για πρώτη μου φορά , δεν ενθουσιάστηκα.
Τα γυαλιά δεν κάθονται καλά στη μύτη ενώ έβγαζαν θολούρα.
Είχα και ένα μηρυκαστικό με βρωμερά νάτσος πίσω μου , που αφού έφαγε... έφυγε!

Κουλή η πρόσκληση στο "λάθος" πλανήτη
Μου τη σπάει που σε πολλά τα sci-fi, προσγειώνονται αμέσως στο σωστό σημείο, χωρίς καμία ένδειξη , πχ beacon
 

loyis7

Movies
Μηνύματα
5.310
Reaction score
4.142
Απάντηση: Prometheus (2012)

Δεν ξέρω παιδιά αν σας άρεσε και εσάς, αλλά θεωρώ πως ήταν καταπληκτική και η μουσική που συνόδευε την ταινία σε κάμποσες σκηνές.

Δύο που θυμάμαι συγκεκριμένα ήταν στην αρχή αρχή που μας έδειχνε τα τοπία στους τίτλους αρχής ακόμα, και μια στις τελευταίες σκηνές της ταινίας που
ακούγεται η φωνή της πρωταγωνήστριας και την βλέπουμε να αναχωρεί μαζί με το David και το διαστημόπλοιο...

Ridley Scott = Master σε ότι κάνει !!!


Και επειδή είμαι και γαμώ τα παιδιά σας βάζω σε video τα πρώτα 3:30 λεπτά της ταινίας σε 720p που τράβηξα με το κινητό μου (για καθαρά λόγους να δω αν λειτουργέι το τράβηγμα της ταινίας 3D από κινητό αν του "φορέσεις" τα γυαλιά 3D :116:) όπου και ακούγεται πεντακάθαρα η θεσπέσια αυτή μουσική-μελωδία...!!!

Enjoy...








Ακούγεται και η φωνή μου στην αρχή του βίντεο λιγάκι...:105:


Επειδή το youtube μου το κατέβασε το video (αναμενόμενο) σας βάζω το link για το κομμάτι από το OST (Original Sound Track):

 
Last edited by a moderator:

Μηνύματα
2.611
Reaction score
13
Απάντηση: Prometheus (2012)

5/10 και αυτο μονο για την κινηματογραφηση και το περιβαλλον.
Αθλιο σεναριο , διαλογοι και υποκριτική , αψυχολογητες αντιδρασεις , μηδεν χαρακτηρες που να σε πειθουν εστω κ λιγο.
Κριμα... γιατι η πρωτη σκηνη ειναι καταπληκτική.
Εικαστικά πάρα πολύ ομορφη..είναι για συλλογη σε bluray.
Και το 3d ξεκουραστο χωρις επιτηδευση. Ρεαλιστικοτατο ,απο τα καλυτερα που εχω δει.
 



minas

Πισιά
Μηνύματα
3.907
Reaction score
3.700
Απάντηση: Prometheus (2012)

Ανυπομονούμε για το director's cut λοιπόν...
Το σενάριο είχε τα προβληματάκια του, και πράγματι κάποιοι χαρακτήρες λειτουργούν αναπάντεχα, αλλά όπως και να το κάνεις η σκηνοθεσία είναι πολύ καλή και η μυθολογία ενδιαφέρουσα...
7/10 για εμένα, για να μη σας αφήσω με την απορία :)
 

Μηνύματα
202
Reaction score
19
Μετά από συζητήσεις με φίλους και διάφορες θεωρίες που διάβασα στο ίντερνετ περιμένω με αγωνία να ξαναδώ την ταινία και την κυκλοφορία του blu ray,που άκουσα πως θα έχει +20-30 λεπτά.Το review μου για όποιον έχει χρόνο και ενδιαφέρεται.Δεν έχει spoilers,τα έβαλα για μην φάω όλη τη σελίδα.
Το 1979 και το 1981 ο νεαρός άπειρος σκηνοθέτης Ridley Scott δημιούργησε δύο ταινίες επιστημονικής φαντασίας,ορόσημο για το είδος που αποτελούν ακόμα πηγή έμπνευσης για πολλούς δημιουργούς.Το Alien και το Blade Runner με τα εξαιρετικά οπτικά εφέ και τις ιντριγκαδόρικες ιστορίες τους αναγνωρίστικαν ως πραγματικά διαμάντια της 7ης τέχνης χρόνια μετά την κυκλοφορία τους στις αίθουσες.

Καταξιωμένος πλέον ο Ridley Scott μετά από πολλές καλλιτεχνικές και εμπορικές επιτυχίες επιστρέφει στην επιστημονική φαντασία με τον Προμηθέα.Το 2094 μια ομάδα εξερευνητών θα ξεκινήσει ένα ταξίδι που χρηματοδοτείται από την εταιρία Wayland με σκοπό να δώσει απαντήσεις σε αναπάντητα ερωτήματα που αφορούν την προέλευση του ανθρώπου.Κανείς τους όμως δεν περιμένει την τροπή που θα πάρουν τα πράγματα και την απειλή που θα δημιουργηθεί για τη γη.

Ο Προμηθέας αποτέλεσε στοίχημα από την αρχή.Η Fox επέτρεψε η ταινία ,παρά το μεγάλο budget της να κυκλοφορήσει με την R rated έκδοσή της και να μην κοπούν σκηνές.Η παραγωγή της ταινίας ξεκίνησε με την ιδέα του prequel των Alien αλλά όπως προχώρησε το σενάριο από Damon Lindelof (Lost) και Jon Spaihts την τοποθετεί στον κόσμο του Alien χωρίς όμως να την κάνει ακριβώς prequel.Δεν θέλω να αποκαλύψω τίποτα,έτσι θα πω απλά πως υπάρχουν αρκετά στοιχεία για το background "πλασμάτων" που είδαμε στο πρώτο Alien.

Ο Scott επηρεασμένος από το Avatar του James Cameron,παίρνει όλη την παραγωγή πάνω του(της τάξης των 130εκ) και σκηνοθετεί την ταινία σε 3d.Στο καστ συναντάμε τους άσημους Noomi Rapace(από το Σουηδικό "Κορίτσι με το Τατουάζ") και Logan Marshall-Green ("Devil") ως το ζευγάρι εξερευνητών που μετά από χρόνια ερευνών θα καταφέρουν να πείσουν τον Peter Wayland(που υποδύεται ο αγνώριστος Guy Pearce) να χρηματοδοτήσει την αποστολή τους,που ελπίζουν να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν.H Charlize Theron είναι η αρχηγός του σκάφους και συντονίζει τις ενέργειες όλων όσων βρίσκονται μέσα σε αυτό,ενώ ο Idris Elba είναι ο καπετάνιος-πρώην στρατιωτικός,του οποίου ο χαρακτήρας έχει και τη μεγαλύτερη εξέλιξη στη διάρκεια της ταινίας.Ο Scott σε πολλές του ταινίες έχει προωθήσει γυναίκες πρωταγωνιστές και η Noomi Rapace αποτελεί την τυπική πλέον ηρωίδα του,που φέρνει στο μυαλό την Ριπλει από τη σειρά Alien.Συναντάμε και άλλους (κάπως πιο τυποποιημένους) χαρακτήρες, αυτός όμως που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ο David,ένα ανδροειδές,δημιούργημα του Wayland (που προσπαθεί να μιμιθεί τον Peter O'Toole από Lawrence of Arabia) ,το οποίο υποδύεται ο ανεβασμένος Michael Fassbender.Ερμηνευτικά ο Fassbender χαρίζει ακόμη μία δυνατή ερμηνεία και αναδεικνύεται πλέον ως ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του,δοκιμασμένος σε πολλά είδη ταινιών.

Οι χώροι και τα σκηνικά που έγιναν τα γυρίσματα είναι μοναδικά,ενώ οπτικά εφέ,κοστούμια,φωτογραφία χαρίζουν μοναδικές εικόνες.Η πραγματική επιτυχία όμως βρίσκεται στη σκηνοθεσία που σε συνεργασία με το editing (από τον οσκαρούχο Pietro Scalia - Black Hawk Down - ) δημιουργεί σασπένς και παράνοια στην ατμόσφαιρα για όλη τη διάρκεια της ταινίας,ενώ μας χαρίζει μερικές πρωτότυπες κλειστοφοβικές σκηνές δράσης και horror που είναι πιθανό να αηδιάσουν και να τρομοκράτησουν.Ο Scott επιστρέφει σε αυτό που ξέρει να κάνει πολύ καλά και αυτό φαίνεται από το τελικό αποτέλεσμα.

Φυσικά δεν είναι όλα ξεκάθαρα.Υπάρχουν απορίες για τις πράξεις και τα κίνητρα των πρωταγωνιστών ενώ οι ερωτήσεις για τη δημιουργία του ανθρώπου δεν έχουν ακριβείς απαντήσεις και η ταινία αφήνει εμάς να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα.Κάτι παρόμοιο είδαμε και σε άλλες σπουδαίες sci-fi ταινίες όπως η Οδύσσεια του Διαστήματος και το πρώτο Alien.Βέβαια αυτό αποτελεί μεγάλο ρίσκο για τους δημιουργούς αφού ζούμε στην εποχή του ίντερνετ και οι άνθρωποι θέλουν να παίρνουν άμεσες απαντήσεις.

Τελικά ο Προμηθέας είναι ένα επικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας που καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία να ξεκινήσει μία νέα μυθολογία ταινιών που μπορεί να ολοκληρωθεί με κάποιο σίκουελ.Είναι μία από τις κλασικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας? Η πρώτη μου άποψη μου είναι ναι,αλλά μόνο ο χρόνος θα πει με σιγουριά.
 

Μηνύματα
3.738
Reaction score
2.875
Απάντηση: Prometheus (2012)

Σενάριο Damon Lindelof (Lost, Star Trek reboot) .

Ο τύπος είναι εγγύηση κακού σεναρίου
 

loyis7

Movies
Μηνύματα
5.310
Reaction score
4.142
Απάντηση: Prometheus (2012)

Σενάριο Damon Lindelof (Lost, Star Trek reboot) .

Ο τύπος είναι εγγύηση κακού σεναρίου

Μην ξηγιέσαι έτσι...

Ο τύπος είναι από τους καλύτερους στο είδος του.
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.627
Reaction score
83.106
Απάντηση: Prometheus (2012)

Εντάξει, μη τσακωθούμε και για τον σεναριογράφο. :105:

Εγώ το βρήκα μια χαρά για ταινία Alien. Αν ήταν πιο "ψαγμένο" θα ξέφευγε από τη βασική λογική της ταινίας.

Ακόμα και το casting το βρήκα πετυχημένο.

Πρώτη φορά που μου άρεσε ο Fassbender. :116:
 

Μηνύματα
28.176
Reaction score
50
Απάντηση: Prometheus (2012)

αρχισαν και οι απομιμισεις !!!

A movie created from "found footage" of a lost military expedition that exposes the origins of life on earth.

 



minas

Πισιά
Μηνύματα
3.907
Reaction score
3.700
Απάντηση: Prometheus (2012)

Αστείο με μικρό σπόιλερ (μικρό, όχι σαν του σύντεκνου από πάνω!)
 


Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
Απάντηση: Prometheus (2012)

Μερικές πικρές αλήθειες μετά τον αρχικό εντυπωσιασμό σ'ένα κλασικό-πλέον- βίντεο-υπόστρωμα:

[youtube]X3BV2u8YWps[/youtube]
 


Μηνύματα
239
Reaction score
49
Απάντηση: Prometheus (2012)

Η ταινια πραγματικα με απογοητευσε,,,, θεωρω οτι οι χαρακτηρες ειναι οτι να ναι... δεν μπορω να πιστεψω οτι ειχαν τετοιο project και γυρισανε τετοια χαζοαμερικανια,,,
Το σεναριο τεραστια κενα,,, η σκηνοθεσια καλη ,,, η παραγωγη πολυ καλη...
 

loyis7

Movies
Μηνύματα
5.310
Reaction score
4.142
Απάντηση: Prometheus (2012)

Μιας και είμαι από αυτούς που απόλαυσαν την ταινία Prometheus και θέλω να δω και την συνέχεια τι θα επακολουθήσει, χαίρομαι για τις ειδήσεις που θα δείτε παρακάτω...




Prometheus Sequel Targets 2014 or 2015 Release

Source: The Hollywood Reporter August 1, 2012

Plans for a sequel to Ridley Scott's Prometheus were rumored to be on the table before the 20th Century Fox project even began production but, today, The Hollywood Reporter confirms that the studio is, indeed, moving forward with another science fiction thriller, planned to hit theaters in either 2014 or 2015.

Stars Michael Fassbender and Noomi Rapace are both contracted to reprise their roles of David and Elizabeth Shaw, respectively. Writer Damon Lindelof, however, is not necessarily attached to return as screenwriter and the studio is said to be in talks with other writers to board the project.

The original film, a quasi-prequel to Scott's 1979 Alien, saw a team of scientists and explorers embarking on a journey to a distant world, where they discovered the answers to some of humanity's most profound questions.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.311
Μηνύματα
2.858.165
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top