PS3 Media Server

Μηνύματα
1.578
Reaction score
4
Απάντηση: Re: PS3 Media Server

Νίκο, πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που μας δίνεις.
Να ρωτήσω και κάτι ακόμα, αν γίνεται.

Τρέχοντας κάποια 1080p mkv, όπως ήταν αναμενόμενο, μέσω του wireless έπαιζαν με σπασίματα.
Μετά έκανα copy από το PS3 το αρχείο στον δίσκο του PS3 και τα έτρεξα από εκεί.
Ε τότε, λειτουργόυσε κανονικά χωρίς σπασίματα, ένα μικρό που δοκίμασα. Δεν δοκίμασα μεγάλο αρχείο.

Αυτό είναι κάτι το λογικό ή απλά τύχη?
Γιατί αν αυτό μου εξασφαλίσει σταθερότητα, απορρίπτω αμέσως την αγορά αυτόνομου media player.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Εκανες copy το mkv αρχείο στο PS3 και το έπαιξε? Το ίδιο το MKV αρχείο??? με υπότιτλους?

Σε κάθε περίπτωησ πάντως το θέμα του ασύρματου δικτύου είναι ένα σοβαρό bottleneck. Εννοείτε ότι αρχεία που διαβάζονται απο τον δίσκο θα παίζουν αρκεί να υποστηρίζονται απο το PS3.
Ο βασικότερος λόγος για τον οποίο χρησιμοποιούμε τον PSMS είναι για τους υπότιτλούς. Το PS δεν υποστηρίζει εξωτερικούς υπότιτλους και απο όσο ξέρω δεν υποστηρίζει ούτε mkv αρχεία με υπότιτλους.

Το PS3 Media server αυτό που κάνει είναι να παίρνει το video κομάτι του mkv το οποίο συνήθως είναι κωδικοποιημένο σε h.264 (ή AVC ή άλλο υψηλής συμπίεσης αλγόριθμο) και το μετατρέπει σε MPEG2-PS stream με τους υπότιτλους ενσωματωμένους.
Ετσι ανεξάρτητα του τι είδους αρχείο ή/και κωδικοποίηση έχει αυτό, το PS3 θα λάβει ένα stream που θα το καταλαβαίνει και θα το παίξει.

Σημείωσε εδώ ότι το PSMS δεν κάνει transcode όλα τα αρχεία παρα μόνο αυτά που χρειάζονται.
Ετσι πχ. αν ένα αρχείο ΔΕΝ έχει υπότιτλους και περιέχει video με κωδικοποίηση h.264 που υποστηρίζετε natively απο το PS, τότε το stream θα σταλεί ως έχει στο PS (και σε αυτό έχεις το πλεονέκτημα ότι ακόμα και το wireless δίκτυό θα είναι αρκετό για να βλέπεις 1080p αρχεία).
Σε γενικές γραμμές, είναι πολύ διαφορετικό το να "στέλνεις" το ίδιο το αρχείο στο PS και αυτο να κάνει την αποδικωποίηση/αποσυμπίεση απο το να στέλνεις το αποδικωποιημένο/αποσυμπιεσμένο stream.
 

Μηνύματα
7
Reaction score
0
Απάντηση: PS3 Media Server

Γεια,εχω win 7 και προσπαθω να να κανω δικτυο με το ps3 απευθειας με καλωδιο ethernet αλλα δεν τα καταφερνω.Εβαλα την ip που πρεπει στο pc αυτη που εχει το προγραμμα pms,το εκανα restart αλλα δεν το βρισκει,εβγαλα το τειχος προστασιας,ενεργοποιησα το network discovery αλλα τιποτα δεν το βρισκει το ps3
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.607
Μηνύματα
2.867.643
Members
37.937
Νεότερο μέλος
Hdch
Top