PS3 vs Xbox 360 vs Wii - Τα πρώτα παγκόσμια νούμερα και για τις 3 κονσόλες

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Τα πρώτα παγκόσμια νούμερα και για τις 3 κονσόλες

Πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν θα υπάρξουν και σύντομα μάλιστα παιχνίδια που θα αναδεικνύουν τις δυνατότητες της κονσόλας?Τα software houses κατά τη γνώμη μου δεν θα δυσκολευτούν και πολύ να κάνουν τη δουλειά τους.
Cell.

Έχεις ακούσει τη γνώμη των προγραμματιστών για τους Dual Core? Αναγκαίο κακό γι'αυτούς. Πρέπει να μάθουν τη δουλειά τους απο την αρχή κατά ένα τρόπο. Το έχει παραδεχτεί δημόσια o John Carmack (industry leader στο gaming) και άλλοι. Και σαν να μην έφτανε ο πονοκέφαλος των multi-core επεξεργαστών, τώρα σκάει μύτη και η Sony με τον Cell που μοιάζει περισσότερο με GPU στον τρόπο που δουλεύει. Believe me, η Sony θα έχει φάει απίστευτο μπινελίκι πίσω απο τις πόρτες των software houses.

Reaction score
4
Re: Τα πρώτα παγκόσμια νούμερα και για τις 3 κονσόλες

Παιδες μην βιαζεστε γιατι ερχετε και το μικρο ps3 στα 450 ευρω. Με φουλ hdmi συν ολα τα αλλα που ξερετε.
Εκει θα παιχτουν πολλα στις πωλησεις.
Σκεφτειτε μονο οτι η προηγουμενη αγορα κονσολων ηταν συγκεντρωτικα απο ολες τις κονσολες γυρω στα 150 εκατομυρια(και λιγα λεω). Μεχρι στιγμης εχουν πουληθει συνολικα 15 εκατομυρια κονσολες.
Οποτε ειναι ακομη πολυ νωρις ωστε να εχει κερδιθει καποια μαχη.
Μην βιαζεστε...

Reaction score
164

(άν υποθέσουμε πως το xbox premium πάει στα 350Ε).
Και γιατί να μην υποθέσουμε ότι θα πάει πιο κάτω; Θα πέσει 150€ το PS3 και 50 το 360, με ένα χρόνο παραπάνω στην αγορά και 1.5χρόνο παραπάνω στην Ευρώπη;
Πόσο καλύτερα νομίζεις ότι θα γίνουν τα παιχνίδια για το xbox?(δεν λέω πως δεν θα βελτιωθούν αλλά πως δεν θα γίνουν σίγουρα όπως τα φαντάζεσαι εσύ....)
Halo 3... Forza Motorsport 2... και έχουμε συνέχεια... Γιατί να μην υποθέσουμε ότι το PS3 δεν θα γίνει όσο καλό εσύ υποθέτεις; Σε αυτή τη φάση "μυρίζουμε τα νύχια μας". Αλλά όλο υπέρ του PS3 το σπρώχνεις... "Οι τιμές θα πέσουν, αλλά του PS3 περισσότερο"... "Τα παιχνίδια θα βελτιωθούν, αλλά του PS3 περισσότερο..." :happy_8:

Reaction score
0

Κάθε πράγμα που βγαίνει στην αγορά πάντα στην αρχή είναι δύσκολο.Αλλά τι να κάνουμε η τεχνολογία προχωράει με τεράστια βήματα.Έτσι λοιπόν και στην περίπτωση του ps3 δεν θα αργήσει να ξεπεραστεί η δυσκολία για τους προγραμματιστές.

Reaction score
164

Κάθε πράγμα που βγαίνει στην αγορά πάντα στην αρχή είναι δύσκολο.Αλλά τι να κάνουμε η τεχνολογία προχωράει με τεράστια βήματα.Έτσι λοιπόν και στην περίπτωση του ps3 δεν θα αργήσει να ξεπεραστεί η δυσκολία για τους προγραμματιστές.
Κουίζ: Τι πάει γρηγορότερα;
Ένα αυτοκίνητο που οδηγείται δύσκολα, αλλά ελπίζουμε ότι οι οδηγοί θα το μάθουν...
ή ένα αυτοκίνητο που ήδη το γνωρίζουν σε μεγάλο ποσοστό οι οδηγοί, έχει παρόμοιες επιδόσεις με το πρώτο και έχει ξεκινήσει νωρίτερα;

Reaction score
4

Με το που βγουν καποια καλα game engines και πουληθουν σε ολες τια εταιρειες , οπως γινεται παντα δηλαδη , τοτε δεν υπαρχει καμια δυσκολια για τους developers να βγαλουν παιχνιδια. Βασικα μετα μονο γραφικα βαζουν χοντρα χοντρα αμα θελουμε να το πουμε.
Απλα ειναι πολυ νωρις και δεν εχει φταχτει ενα γερο framework για το ps3 κατι που ομως ειναι θεμα χρονου.

Βασικα παντως καλο ειναι να βγαινουν και για τις 2 κονσολες καλα παιχνιδια γιατι εχω και τις δυο .:cool_1:

Reaction score
0

ρε unforgiven στο τέλος θα μας πείς ότι η πολυαγαπημένη σου κονσόλα θα πάει στα 200Ε...Για το ότι είμαι σίγουρος για το ps3 έχω να σου πώ πως η κονσόλα έχει απίστευτες ικανότητες(πιστεψέ με).Είμαι πεπεισμένος πως δεν θα αργήσει και πολύ να σκάσει η βόμβα(εννοώ να βγεί ένα κορυφαίο παιχνίδι).Δεν έχω τίπτα με το xbox ίσα ίσα μέχρι την έλευση του ps3 πίστευα πως ήταν η κορυφαία κονσόλα.όμως τώρα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.

Reaction score
164

ρε unforgiven στο τέλος θα μας πείς ότι η πολυαγαπημένη σου κονσόλα θα πάει στα 200Ε...
Δεν είπα αυτό... Αλλά αν υποθέτεις ότι το PS3 θα πέσει από τα 650 στα 500, τότε θα πρέπει να υποθέσεις ότι και το 360 θα πέσει από τα 400 στα 300 και το core από τα 300 στα 230. Απλή αριθμητική είναι...
Επιπλέον μετά από πόσο καιρό θα πέσουν οι τιμές; Μετά από 1 χρόνο; Ενάμιση; Αν ναι, τότε ήρθε η ώρα για το 360, ενώ το PS3 απέχει 18 μήνες. Αυτές είναι οι προβλέψεις, αν θέλεις να κρατάς ίσες αποστάσεις, χωρίς να σημαίνει ότι είναι και σωστές.
Για το ότι είμαι σίγουρος για το ps3 έχω να σου πώ πως η κονσόλα έχει απίστευτες ικανότητες(πιστεψέ με).
Όσο καλή διάθεση και να έχω, δεν πιστεύω σε απίστευτες ικανότητες. Πχ και το ΧΒΟΧ ήταν απίστευτο σε σχέση με το PS2, αλλά δεν έκανε και τίποτα σπουδαίο.
Είμαι πεπεισμένος πως δεν θα αργήσει και πολύ να σκάσει η βόμβα(εννοώ να βγεί ένα κορυφαίο παιχνίδι).Δεν έχω τίπτα με το xbox ίσα ίσα μέχρι την έλευση του ps3 πίστευα πως ήταν η κορυφαία κονσόλα.όμως τώρα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.
Πόσες βόμβες θα έχουν σκάσει μέχρι τότε για το 360; Πάλι από την μια μεριά τα βλέπεις;
Και γιατί το PS3 είναι η κορυφαία κονσόλα; Ποιά παιχνίδια σε κάνουν να το πιστεύεις; Πρόσεξε τι θα απαντήσεις... Τίποτα δεν είναι καλό τώρα για κάτι που προβλέπουμε ότι θα βγει στο μέλλον...

Reaction score
1

Unforgiven , το παράδειγμα σου είναι άσχημο , διότι οδηγός = καταναλωτής και όχι τα software houses ... Και το xbox360 είναι πολυπύρηνο , εκεί γιατί δεν γκρινιάζουν; μήπως λένε μπούρδες και θέλουν περισσότερα λεφτά με κώδικα του 2000 ; Αντε να δουλέψουν και λίγο τα μαμόθρεφτα ...

Reaction score
164

Unforgiven , το παράδειγμα σου είναι άσχημο , διότι οδηγός = καταναλωτής και όχι τα software houses ... Και το xbox360 είναι πολυπύρηνο , εκεί γιατί δεν γκρινιάζουν; μήπως λένε μπούρδες και θέλουν περισσότερα λεφτά με κώδικα του 2000 ; Αντε να δουλέψουν και λίγο τα μαμόθρεφτα ...
Αν και δεν κατάλαβα σε ποιό παράδειγμα αναφέρεσαι, άλλο 3 πυρήνες γνωστής αρχιτεκτονικής και άλλο 7 καινούριοι.
Τέλος πάντων, ο καιρός θα δείξει... Και με ανοιχτό μυαλό μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε. :smoking:

Reaction score
19

Εγώ πάντως από όλες αυτές τις ανταπαραθέσεις που παρακολουθώ από την αρχή τους έχω καταλήξει στο εξής:

Το αντικειμενικά βολικότερο 360, που όπως φένεται για κάποιους λόγους κερδίζει την εκτίμηση των πιο ψαγμένων, βρίσκεται ουσιαστικά αντιμέτωπο με το brand name Sony (και όχι τόσο με το PS3) που ηχεί στα αυτιά των καταναλωτών γνώριμο και ασφαλές.

Ενδιαφέρουσα μάχη από πολλές απόψεις*, αρκεί να την παρακολουθεί κανείς νηφάλεια.

*ιδιαίτερα για το αν θα καταφέρει η Microsoft να λυγίσει την πρωτοκαθεδρία της Sony στο χωράφι των home consumer electronics και ποιος ξέρει... να μπει κι αυτή περισσότερο δυναμικά. Ήδη με τα HTPC, και όχι μόνο, δείχνει ότι θέλει να βρίσκεται και στο σαλόνι μας!

Reaction score
4

Παντως το ρεκορ παιχνιδιων σε κονσολα εχει γινει στο ps2 , την πιο δυσκολη κονσολα στο να γραψεις παιχνιδια.
Σε γλωσσα μηχανης γραφοντουσαν τα παιχνιδια. Μιλαμε να βαρας το κεφαλι σου σαν προγραμματιστης.:pc::pc::pc:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Τα πρώτα παγκόσμια νούμερα και για τις 3 κονσόλες

Παιδες μην βιαζεστε γιατι ερχετε και το μικρο ps3 στα 450 ευρω. Με φουλ hdmi συν ολα τα αλλα που ξερετε.
Σιγά μην έχει 450Ε................αν έρθει κιόλας στην Ευρώπη..........πού το άκουσες?

Reaction score
4
Re: Απάντηση: Re: Τα πρώτα παγκόσμια νούμερα και για τις 3 κονσόλες

Σιγά μην έχει 450Ε................αν έρθει κιόλας στην Ευρώπη..........πού το άκουσες?
Εβγαλε ανακοινωση μεσα απο τον browser του ps3 και αναφερει οτι θα το φερουν, θα εχει φουλ hdmi support και θα ειναι και σε αυτην την τιμη περιπου.

Reaction score
164

Εβγαλε ανακοινωση μεσα απο τον browser του ps3 και αναφερει οτι θα το φερουν, θα εχει φουλ hdmi support και θα ειναι και σε αυτην την τιμη περιπου.
Και τι διαφορές θα έχει από αυτό των 650€;

Reaction score
4

Και τι διαφορές θα έχει από αυτό των 650€;
Θα εχει σκληρο 20 gb μονο, δεν θα εχει wireless και ακομη δεν θα εχει memory card reader.

Reaction score
164

Θα εχει σκληρο 20 gb μονο, δεν θα εχει wireless και ακομη δεν θα εχει memory card reader.
Θα τα παίρνει εξτρά;

Reaction score
4

Θα τα παίρνει εξτρά;
Ναι ετσι πιστευω και εγω.
Λογικα για τον δισκο ξερουμε σιγουρα.
Usb card readers υπαρχουν ηδη.
Αλλα για το wirelless δεν ξερω και μην σας παρω στον λαιμο μου.

Reaction score
0

Θα ηθελα να ρωτησω τον blizard, -(ναι μεν το PS3 ειναι ανωτερο hardwarικα απο το XBOX360)- πως περιμενει η σονυ μεσα στο μικρο (πλεον) χρονο ζωης μιας κονσολας να εκμεταλευτουν τα software houses αυτο το πολυπλοκο πολυπυρηνο και δυσκολοπρογραμματιστο συστημα και να δαπανησουν τοσο χρημα ωστε να το δουμε στην πραξη ενω με το ΧΒΟΧ360 εχουν ευκολη υποδομη λογω της συμβατοτητας του συστηματος με τα wintel που δουλευουν ΟΛΑ τα software houses...
Περίπου έτσι είναι ... το 360 είναι πιο συμβατό με έτοιμο software, γιαυτό κατάφεραν μετά από ένα χρόνο να το εκμεταλλευτούν σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Στο ps3 είναι στην αρχή και δεν τους συμφέρει να επενδύσουν τρομερά , γιαυτό και δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα από τις πραγματικές δυνατότητές του ουσιαστικά .

ΥΓ
Δεν ξέρω με τι ρυθμούς θα βελτιώνονται τα games , αλλά οι προοπτικές υπάρχουν...
Αν τα πάνε καλά θα αποκτάει όλο και μεγαλύτερο πλεονέκτημα τιμής-απόδοσης το ps3 σε σχέση με το xbox360 αλλά και με το xbox740 , και θα πουλάει για πολλά χρόνια όπως το ps2….
Αν όχι τότε θα έχουμε κάνει μια στροφή προς την λογική των pc.

Reaction score
164

Ναι ετσι πιστευω και εγω.
Λογικα για τον δισκο ξερουμε σιγουρα.
Usb card readers υπαρχουν ηδη.
Αλλα για το wirelless δεν ξερω και μην σας παρω στον λαιμο μου.
Το γυρίζει σιγά-σιγά η Sony προς μια "modular" φιλοσοφία; Αυτό δεν κατηγορούσε στη Microsoft;

Αν τα πάνε καλά θα έχει τεράστιο πλεονέκτημα τιμής-απόδοσης το ps3 σε σχέση με το xbox740 και θα πουλάει για πολλά χρόνια…. αν όχι τότε θα έχουμε κάνει μια στροφή προς την λογική των pc
Εννοείς σε σχέση με το 360; Προεξοφλείς πολλά πράγματα... Πχ ότι τα παιχνίδια του PS3 θα είναι δύο-τρεις φορές καλύτερα από του 360 (όση διαφορά πχ έχουν τα καλύτερα παιχνίδια το PS2 σε σύγκριση με τα πρώτα το PS One), ώστε να έχουμε "τεράστιο πλεονέκτημα τιμής-απόδοση", αν σκεφτούμε μάλιστα ότι το PS3 είναι πιο ακριβό από το 360... Μήπως είσαι υπερβολικά αισιόδοξος; Ποιό preview παιχνιδιού σου έχει δείξει ότι θα είναι συντριπτικά και αδιαμφισβήτητα ανώτερο από το Forza 2;
Και πού βασίζεις ότι αν αποτύχει το PS3 θα έχουμε στροφή προς τη φιλοσοφία των PC; Ποιά είναι αυτή η φιλοσοφία που ακολουθεί το 360 και δεν ακολουθεί το PS3;

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.947
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm