QBox HD - DuoLabs ...Mega Review...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: QBox HD - DuoLabs ...Mega Review...

Οταν λες διαφορετικός ? Εννοείς τις κάρτες DVB-S2 , DVB-T και τις εισόδους για τις κεραίες?

Reaction score
1
η διαφορα ειναι στο 3το usb εμενα ειναι απο εξω δες φωτο,
εχει μηπως και αλλες διαφορες????

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Νέο firmware....

12/02/2010

--------------------------------------------------------------------------------
Working with bootloader from 25/09/2009

Release “Fire Distribution Beta” 2010.02.11

Bootloader:

Ticket #362: Fixed bug: Set ethernet to full duplex.
Kernel:

Ticket #347: Fixed bug: Set default MAC speed to 100 Mbps.
Ticket #369: Fixed bug: When only the WiFi module is connected, the kernel sets the speed of internal mac to 10Mbps
Initramfs:

Ticket #370: Enhancement: Change the error images when the USB pendrive is not found. It contains a user friendly version.
Drivers:

Ticket #336: Fixed bug: stmfb: No signal to TV is sent after turning it off and on again.
Ticket #341: Fixed bug: PVR: Stop and Play from the same point of the movie doesn’t work (driver side).
Ticket #342: Fixed bug: PVR: Pause during Timeshift (driver side).
Ticket #344: Fixed bug: smartcard: problem when reading bytes.
Enigma2:

Ticket #266: Fixed bug: PVR: Crash in Media Player when pressing ‘green’ button after ‘blue’ button (2x or 4x).
Ticket #286: Fixed bug: PVR: Crash in Media Player when copying.
Ticket #341: Fixed bug: PVR: Stop and Play from the same point of the movie doesn’t work (e2 side).
Ticket #342: Fixed bug: PVR: Pause during Timeshift (e2 side).
Ticket #364: Fixed bug: PVR: FF/RW do not work at speeds greater than 8x
Ticket #366: Fixed bug: WiFi DHCP client problem.
Ticket #356: Fixed bug: Fix terrestrial.xml for italian and german freqs after factory reset.
Ticket #360: Enhancement: Add DVB-T freqs for Poland.
Ticket #361: Enhancement: Add DVB-T freqs for Tallin(Estonia).
Filesystem:

Ticket #367: Fixed bug: Reset WiFi module with ethernet adapter.
Ticket #363: Enhancement: Remove unused temporary files from rootfs.
Ticket #371: Enhancement: Optimize lircd performanc.
Update package (this .tbz file):

Ticket #380: Sometimes writing the NOR flash fails

http://www.qboxsvn.com/blog/?page_id=161

Reaction score
0

Παιδιά γεια σας και από μένα

Βρίσκομαι στο ψάξιμο για combo HD δέκτη με DVB-S2 και DVB-T(που να τρέχει όμως enigma και cccam). Έχω στην κατοχή μου τον 910HD αλλά το εμου incubuscamd που υποστηρίζει είναι προς το παρών σε κακά χάλια γι' αυτό ψάχνω με υποστήριξη cccam.
Έχω διαβάσει όλες τις απαντήσεις γι' αυτό το θέμα αλλά ακόμα δεν μπόρεσα να καταλάβω αν τελικά ο δέκτης αυτός μπορεί να τρέξει cccam. Ο φίλος humax8100 αναφέρει ότι με το dvb plugin 1.1.1 μπορεί να δουλέψει ενώ σε ένα άλλο post λέτε ότι ακόμα δεν λειτουργεί. Τελικά ποιά είναι η "αλήθεια" ;;;

Reaction score
0

Γεια χαρά στα παιδιά του forum. Λυπάμαι που ξαφνικά χάθηκα εκεί που τα λέγαμε λίγο πριν την παρουσίαση των δεκτών και συγκρητικού και κατά το Mega review. Κρίμα που έχασα και το επόμενο.
- Όλα αυτά λόγο υγείας μιας και ήμουν στα Νοσοκομείο.
Κάτι είχα αναφέρει για πρόβλημα υγείας αλλά δεν περίμενα τόσο γρήγορες εξελίξεις.
Τώρα μπορώ να πω τουλάχιστον για την ώρα τέλος καλό όλα καλά.

- Επιστρέφοντας πλέον στο σπίτι ενεργοποίησα την νέα κάρτα της Nova v5.7 Kapa. Εδώ τώρα θέλω λίγο βοήθεια μιας και κλεισμένος στο σπίτι όλη ημέρα η κάθε βοήθεια στο θέμα θα ήταν πολύ χρήσιμη για εμένα. Έχω διαβάσει σχεδόν όλο το thread μέχρι κάποιο σημείο και όλα τα post αλλά δεν έχω το κουράγιο να το ξανα ψάξω και στο serch δεν βρήκα πληροφορείες και έτσι κάνω εδώ την ερώτησή μου.
- Εχω προ αναφέρει ότι έχω έναν AZbox Premium HD και έναν QboxHd, εκτός από 4-5 Dreambox και κάποιους άλλους όλοι μου παίζουν την νέα κάρτα (Kapa) που εκτός από modula irdeto και στην θύρα ενσωματομένει Smart slot απευθείας. (σημείωση: οι περισσότεροι όπως ο AZbox, Dreambox κ.α. για την λειτουργεία της κάρτας χρησιμοποιούν κάποιο EMU) και όχι με Hardware irdeto.
Όλοι διαβάζουν και αποκωδικοποιούν την Kapa εκτός από τον QboxHD και θα ήταν μεγάλη βοήθεια αν μπορούσα να την δουλέψω και από τα front smart slot.
- Σαν Υ.Γ να πω πως την προηγούμενη v4 (μιλάμε πάντα για original) την διάβαζε ο QboxHD μια χαρά όπως και όλοι οι άλλοι δεκτές.

- Αν λοιπόν κάποιος φίλος μπορεί να μου δείξει τον δρόμο για την ανάγνωση της (Nova Kapa) στον QboxHD όχι με Modula αλλά στο front smart slot θα ήμουν υπόχρεος.
- Γνωστό περιοδικό του χώρου σε άρθρο προηγούμενου μήνα έγραφε ότι την διαβάζει άνετα όπως και σχεδόν όλες τις συνδρομητικές ασχέτως κωδικοποίησης. Μιλούσε ξεκάθαρα για την νέα Κ και μόνο με το Radar EMU.
- Υ.Γ2 σορρυ για το μεγάλο μήνυμά μου και σορρυ επίσης αν τυχόν είμαι off topic.
Ελπίζω να μην σας κούρασα.
Χαιρετώ.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

περαστικά φίλε paris13, :109:
το δευτερο μέρος του Συγκρτικού είναι σε λίγες ημέρες, μετατέθηκε για την ακρίβεια στις 27 Μαρτίου.
Περισσότερα εδώ...
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=79840

Οσον αφορά την καπα, θεωρητικά επρεπε να την παίζει απ'ευθείας.
Εγω προσωπικά δεν έχω καπα, οπότε δεν μπορώ να δοκιμάσω...:121:

Reaction score
0

περαστικά φίλε paris13, :109:
το δευτερο μέρος του Συγκρτικού είναι σε λίγες ημέρες, μετατέθηκε για την ακρίβεια στις 27 Μαρτίου.
Περισσότερα εδώ...
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=79840

Οσον αφορά την καπα, θεωρητικά επρεπε να την παίζει απ'ευθείας.
Εγω προσωπικά δεν έχω καπα, οπότε δεν μπορώ να δοκιμάσω...:121:
Να σαι καλά φίλε Πάνο, κατά τα άλλα την (Κ) θεωρητικά ναι θα έπρεπε να την διαβάζει αλλά φως δεν δίνει παρότι μέσα από το Radar EMU βλέπεις πως επιστρέφει ecms όπως κάνουν άλλες κάρτες orig που έχω π.χ μια συνδρομητική ενός χρόνου AlJazeera ή όπως έκανε η προηγούμενη v4. Κατά περίεργο τρόπο ενώ δείχνει να την βλέπει και να την διαχειρίζεται μια χαρά δεν λέει να ανοίξει.

- Όπως και να χει πρώτα να πω πως παρακολούθησα το συγκριτικό μέσο web video και δεν ξέρω αν καταφέρω να έρθω στο επόμενο μιας και θυμάμαι ότι ήταν 20 του μήνα και μεταφέρθηκε της 27. Ίσως είναι νωρίς να βγω έξω από το σπίτι.
- Και τέλος αν κάποιος άλλος φίλος από το φόρουμ ξέρει πως μπορεί να γίνει με την νέα κάρτα της Nova αν θέλει ας μπει στην διαδικασία να μου πει τη περίπου πρέπει να κάνω. Αν πάλι όχι δεν χάλασε και ο κόσμος. :142:

Ευχαριστώ γενικά και χαίρομαι που επέστρεψα. Τα λέμε.
Χαιρετώ

Reaction score
0

Γεια χαρά στα παιδιά. Βλέπω στο συγκεκριμένο thread έπαψαν οι επισκέψεις και μάλλον το θέμα QboxHD έχει ψιλό εγκαταλειφθεί... αν είναι έτσι κρίμα πολύ κρίμα γιατί πλέον ο δέκτης αυτός στην έκδοση fw fire 19.3.2010 είναι ποιο ώριμος από ποτέ και τα προβλήματα ελάχιστα, για να μην πω πως δεν έχω καν δει προβλήματα. Το δε Radar στην έκδοση 4.2 κάνει ότι πολλοί άλλοι δέκτες δεν κατάφεραν μέχρι τώρα και κάνει σχεδόν τα πάντα. Ένα πράγμα δεν μου κάνει το οποίο είναι από τα σοβαρότερα που θα ήθελα και αυτό είναι να μου διαβάσει την νέα κάρτα της Nova version 5,7 Kappa στα Front smart reader slot.
Εγώ δεν την παλεύω άλλο έχω κάνει τα πάντα αλλά που θα πάει κάποια στιγμή... Duolabls είναι αυτή..! Η οποία έχει λάβει το μήνυμα όχι μόνον από εμένα αλλά από πολλούς Έλληνες που τους ενδιαφέρει άμεσα το θέμα. Άλλωστε πολλοί θέλουν να βλέπουν και στο δίπλα δωμάτιο και αυτό με Modula δεν γίνεται. Προσωπικά με χαλάει να έχω δώσει 500 Ευρώ και να βλέπω από Modula όταν ο AZboxHD αλλά και όλοι οι derambox να την δουλεύουν μια χαρά. Άρα δεν είναι θέμα EMU η γνήσιου irdeto τουλάχιστον σε αυτή την φάση.
Ας μην σας σταυρώνω άλλο με την ανησυχία μου αφού όπως φαίνεται έτσι κι αλλιώς σχεδόν κανείς δεν πολύ ασχολείται πλέον.
Σορρυ για το μεγάλο κείμενο, ελπίζω να μην σας πολύ κουράσει.
Χαιρετώ.

Υ.Γ Για τον φίλο τον Πάνω όπου και χαιρετώ επί τη ευκαιρία και εύχομαι ακόμα και νωρίτερα να ανοίξει το Digea... Ελπίζω να γίνει το συντομότερο, σιγά σιγά θέλω να αποδεσμευτώ από την Nova που την πληρώνω 8 χρόνια τώρα.!

Reaction score
0

Γεια χαρά. Όλα είναι εδώ έτσι όπως τα ...άφησα την τελευταία φορά που έκανα ποστ. Εμείς να είμαστε καλά πρώτα απ' όλα υγεία.
Να ρωτήσω κάτι πάλι που αν και έχω βρει την άκρη ώστε ο δέκτης μου (QboxHD) να μου δίνει φως σε irdeto με την γνήσια νέα κάρτα της Nova codename kappa v5.7 με το OScam EMU, θέλω να εγκαταστήσω το Cccam EMU και να το κάνω να συνεργαστεί με το Radar η με το OScam.
Αν ξέρει κάποιος φίλος να μου πει αν, που και πως θα εγκαταστήσω το Cccam σε αυτόν τον δεκτή.
Ευχαριστώ για τυχόν βοήθεια.
Χαιρετώ.

Reaction score
0

φιλε μου με πιο image σου επαιξε η καρτα της nova γιατι εμενα δεν μου την παιζει με image του napo το τελευταιο,και αν θελεις πες μας μια βοηθεια για το πως εγκαταστησουμε το OScam.Ευχαριστω.

Reaction score
0

φιλε μου με πιο image σου επαιξε η καρτα της nova γιατι εμενα δεν μου την παιζει με image του napo το τελευταιο,και αν θελεις πες μας μια βοηθεια για το πως εγκαταστησουμε το OScam.Ευχαριστω.
Κατ' αρχήν γεια χαρά και σορρυ για την καθηστέρηση της απάντησης αλλά δεν γίνονταν εκ των πραγμάτων να μπω στο Forum νωρίτερα από σήμερα. Τώρα είδα την ερώτηση και σου απαντώ.
- Λοιπόν και εγώ το image του Napo team χρησιμοποιώ, το τελευταίο της 31.3.2010 με το fire image 19.3.2010 αν θυμάμαι καλά.
Αυτό βέβαια παίζει τον ρόλο του για την συμβατότητα του Radar και OsCam.
Το θέμα είναι ότι αντίθετα με το EMU Radar που δεν χρειάζεται κάποια παραμετροποίηση π.χ. στο config (παρ' όλο που κάρτα σε irdeto Nova 5.7 kappa δεν δίνει φως) στο OsCam πρέπει να κανείς πολλές με την διάφορα ότι επιτέλους βλέπεις. Για να γίνω όσο μπορώ λιγότερο κουραστικός θα προσπαθήσω να τα πω εν' τάχη και αν δεν καταλάβεις κάτι τα ξανά λέμε.
Στην φάση που είμαστε τώρα (image 3os.2010 Napo, Radar 4.5) το OsCam έκδοση 2154.1 (αν δεν κάνω λάθος) εκτός από τις αλλαγές που πρέπει να κανείς σε πολλά config στο φάκελο (/var/oscam/conf/) σε εμένα τουλάχιστον τα πράγματα ήταν πολύ εύκολα μέχρι την έκδοση του oscam 2034.0, αλλά υπήρχαν και κάποια προβλήματα. Παγώματα κ.α.
Με την εγκατάσταση του Radar 4.5 αλλάζουν όμως και κάποια αρχεία που έχουν να κάνουν με τον εσωτερικό Reader του δέκτη αλλά και πάλι οι προγραμματιστές έχουν δώσει περισσότερη προσοχή για Ιταλία και άλλες κωδικοποιήσεις αλλά για Ελλάδα και Irdeto λιγότερο. Έτσι ενώ όλοι οι ξένοι (περισσότερο Ιταλοί) λένε ότι δουλεύει καλύτερα από κάθε άλλη φορά και είναι και ποιο σταθερό το EMU από τα προηγούμενα εγώ για να το πετύχω αυτό έχω βγάλει την έκδοση oscam 2154.1 και έχω εγκαταστήσει την ακριβός προηγούμενη (νομίζω 2131). Όχι γιατί αυτή δεν δουλεύει αλλά το να εξηγήσω τώρα θα φάω δυο σελίδες ακόμα. :) *Ως εδώ καλά και εύκολα όμως να σου πω ίσως το κυριότερο που πρέπει να κανείς είναι να αντικαταστήσεις το oscam.sh4 από τον φάκελο oscam με αυτό της έκδοσης 2034.
Όσο για την εγκατάσταση 1) ακόμα και να μην μπορείς μέσο server που το image του Napo τον έχει περασμένο το αφήνεις ως έχει και το oscam EMU το περνάς και χειροκίνητα απλά δώσε παντού δικαιώματα 755. Αν τώρα έχεις εγκαταστήσει την τελευταία από τον Server του Napo η κανείς uninstall και εγκατάσταση την 2131.0 η και χειροκίνητα όπως προ είπα.
Σαν Υ.Γ να ζητήσω συγνώμη για το μεγάλο κείμενο και ελπίζω την κατανόησή σας μιας και γράφω με iPhone.
Χαιρετώ.

Reaction score
0

Κατ' αρχήν γεια χαρά και σορρυ για την καθηστέρηση της απάντησης αλλά δεν γίνονταν εκ των πραγμάτων να μπω στο Forum νωρίτερα από σήμερα. Τώρα είδα την ερώτηση και σου απαντώ.
- Λοιπόν και εγώ το image του Napo team χρησιμοποιώ, το τελευταίο της 31.3.2010 με το fire image 19.3.2010 αν θυμάμαι καλά.
Αυτό βέβαια παίζει τον ρόλο του για την συμβατότητα του Radar και OsCam.
Το θέμα είναι ότι αντίθετα με το EMU Radar που δεν χρειάζεται κάποια παραμετροποίηση π.χ. στο config (παρ' όλο που κάρτα σε irdeto Nova 5.7 kappa δεν δίνει φως) στο OsCam πρέπει να κανείς πολλές με την διάφορα ότι επιτέλους βλέπεις. Για να γίνω όσο μπορώ λιγότερο κουραστικός θα προσπαθήσω να τα πω εν' τάχη και αν δεν καταλάβεις κάτι τα ξανά λέμε.
Στην φάση που είμαστε τώρα (image 3os.2010 Napo, Radar 4.5) το OsCam έκδοση 2154.1 (αν δεν κάνω λάθος) εκτός από τις αλλαγές που πρέπει να κανείς σε πολλά config στο φάκελο (/var/oscam/conf/) σε εμένα τουλάχιστον τα πράγματα ήταν πολύ εύκολα μέχρι την έκδοση του oscam 2034.0, αλλά υπήρχαν και κάποια προβλήματα. Παγώματα κ.α.
Με την εγκατάσταση του Radar 4.5 αλλάζουν όμως και κάποια αρχεία που έχουν να κάνουν με τον εσωτερικό Reader του δέκτη αλλά και πάλι οι προγραμματιστές έχουν δώσει περισσότερη προσοχή για Ιταλία και άλλες κωδικοποιήσεις αλλά για Ελλάδα και Irdeto λιγότερο. Έτσι ενώ όλοι οι ξένοι (περισσότερο Ιταλοί) λένε ότι δουλεύει καλύτερα από κάθε άλλη φορά και είναι και ποιο σταθερό το EMU από τα προηγούμενα εγώ για να το πετύχω αυτό έχω βγάλει την έκδοση oscam 2154.1 και έχω εγκαταστήσει την ακριβός προηγούμενη (νομίζω 2131). Όχι γιατί αυτή δεν δουλεύει αλλά το να εξηγήσω τώρα θα φάω δυο σελίδες ακόμα. :) *Ως εδώ καλά και εύκολα όμως να σου πω ίσως το κυριότερο που πρέπει να κανείς είναι να αντικαταστήσεις το oscam.sh4 από τον φάκελο oscam με αυτό της έκδοσης 2034.
Όσο για την εγκατάσταση 1) ακόμα και να μην μπορείς μέσο server που το image του Napo τον έχει περασμένο το αφήνεις ως έχει και το oscam EMU το περνάς και χειροκίνητα απλά δώσε παντού δικαιώματα 755. Αν τώρα έχεις εγκαταστήσει την τελευταία από τον Server του Napo η κανείς uninstall και εγκατάσταση την 2131.0 η και χειροκίνητα όπως προ είπα.
Σαν Υ.Γ να ζητήσω συγνώμη για το μεγάλο κείμενο και ελπίζω την κατανόησή σας μιας και γράφω με iPhone.
Χαιρετώ.
Επειδή πέρασε ο χρόνος κάνω νέο ποστ σαν Υ.Γ.

Υ.Γ2 Τώρα που διαβάζω από το PC μου ότι είχα ετοιμάσει στο iPhone μου και έκανα αυτό το ποστ βλέπω ότι στην ουσία δεν βοηθάει και πολύ. Έτσι εν' τάχη ...σίγουρα έχεις κάποιο Radar EMU στον δέκτη σου βάλε η άσε όποια έκδοση OsCam σε βολεύει η άφησε όποια ήδη έχεις, κάνε τις αλλαγές στα Config του oscam Path = /var/oscam/conf -Αλλάζοντας τα oscam.conf - oscam.serv -oscam.user όπου είναι τα 3 κυριότερα που με αυτά μπορείς να έχεις φως (εγώ σιγά σιγά τα έκανα όλα,) τέλος πάντων έχει παραδείγματα αλλά και τα text βοηθούν πολύ και απλά πριν την ενεργοποίηση του EMU μην ξεχάσεις το overide του oscam.sh4 από την έκδοση 2034.0 και τα δικαιώματα 755. Α.!!! και επίσης στο αρχείο oscam.conf θα πρέπει να στο [dvbapi] να καταργήσεις το au = 1 με # μπροστά η 0 αντί 1 αυτό είναι σημαντικό.
Τέλος αν έχεις την τελευταία έκδοση oscam 2154.1 τότε δεν θα βρεις στον αντίστοιχο φάκελο το oscam.sh4 αλλά 2 αρχεία oscam-webif.sh4 και oscam-nowebif.sh4. Έτσι θα αλλάξεις το oscam.sh4 της 2034.0 με το oscam-webif.sh4 με όνομα όμως oscam-webif.sh4 και στο αρχείο start_oscam άφησε το WEBIF=0 σε 0 δλδ ως έχει default.

Χαιρετώ :140:

Reaction score
0

Γεια χαρά και πάλι. Για όποιον ενδιαφέρεται και ακόμα δεν μπορεί να δει την original νέα κάρτα της Nova v.5.7 kappa μπορεί αντί του OsCam EMU να χρησιμοποιήσει το mbox-newcs που και εύκολο στο σετάρισμα και εντελώς απροβλημάτιστο στην λειτουργία του. Στέλνει κανονικά στην κάρτα τα EMM και έτσι δεν χρειάζεται να μπαίνει μετά από κάποιες ώρες σε Modula η άλλον δεκτή για να ανοίξει, κάτι που συνέβαινε συχνά με το OsCam το οποίο ναι μεν κάνει δουλειά αλλά θεωρώ ότι είναι φτιαγμένο περισσότερο στα μέτρα των Ιταλών.

Είναι κρίμα να έχεις έναν δέκτη των 500 Ευρώ και να είσαι αναγκασμένος να βλέπεις με Modula και για να μοιράσεις μέσα στο σπίτι σου να πρέπει να πληρώσεις και κάποιο «συμβατό» Spliter όταν ο δέκτης σου το κάνει από χέρι.

Χαιρετώ.

Reaction score
0

Γειά.
Πως μπορώ να δω στο qboxhd την κάρτα AL JAZEERA v 5.7 irteto.
Exv to RADAR 4.12.Σε μαντούλα irdeto την βλέπει κανανικα.Για να την δω απο το card r.τι ρυθμίσεισ πρέπει να γίνουν στο radar?
Ευχαριστώ.

Reaction score
35
Απάντηση: Re: Απάντηση: QBox HD - DuoLabs ...Mega Review...

νέα έκδοση image, 1.02 – 03/10/2010
αρκετα βελτιωμένη και σταθερη....
Τα δοκιμάζω εδώ και λίγες μέρες, όντως είναι πολύ πιο σταθερό από το παρελθόν. Αλλά με emu τι γίνεται; Το radar δεν παίζει σε νέα images, το oscam δε παίζει σωστά irdeto.

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.619
Members
38.473