- Reaction score
- 5.615
υ.γ.καλα τι sub ειναι αυτο με 4χ10 δεν ειναι ιδιοκατασκευη;
http://www.jamesloudspeaker.com/productdet.cfm?page=itemdetail&id=97
υ.γ.καλα τι sub ειναι αυτο με 4χ10 δεν ειναι ιδιοκατασκευη;
Εσύ μη μιλάς, έχεις 8? 10? subs γύρω γύρω! :139::136::140:
Αυτό το ενισχυτάκι θα το ρούφαγε γιά αστείο το δικό μου sub, δυστυχώς...
Στο site αυτο που παραθετεις βλεπω πως ο παρεχομενος ενισχυτης δεν ειναι ο 2450 αλλα ο 1450 που δεν εχει 1300 αλλα 800 watt/8Ω bridged.
Anyway
στο διλλημα μεταξυ ενος xls5000 και ενος ζευγαριου hypex 2k με ενα ζευγος καταλληλων παλμοτροφοδοτικων ειμαι και εγω.Για οδηγηση sub.
Εχω υπολογισει πως με 2 τροφοδοτικα connex θα παει περιπου 1200 ευρω:122:
Αυτα τα 500 ευρω διαφορα απο τον crown με κρατανε απο το να ξεκινησω σιγα σιγα την υλοποιηση + το οτι ειναι diy(υψηλου κοστους) με οτι συνεπαγεται αυτο
Παντως αν το προχωρησεις με τα 2 hypex 2Κ θα χρειαστει απλα μια ευκολη αλλαγη στην καλωδιωση,να χωρισεις τα 4 μεγαφωνα (που κατα πασα πιθανοτητα ειναι series-parallel και ειναι 8ωμα) και να φτιαξεις 2 ξεχωριστα 4ωμα φορτια (2 μεγαφωνα παραλληλα ανα φορτιο) οπου το καθε ενα θα οδηγει ενα 2Κ.(Οποτε εχεις 1Κβατ ανα μεγαφωνο).
Για να αφησεις την καλωδιωση ιδια, θα χρειαστεις οπως ειπες εναν μοναδικο υπερισχυρο (ή bridgable στα 8Ω) διακοπτικο που απο οσο γνωριζω μονο στα επαγγελματικα υπαρχει(βλεπε pl380) αλλα πλεον το κοστος ειναι υπερπολλαπλασιο του xls 500 ακομα και του rmx5050.
Για το unbalanced στον xls δες το manual (σελ. 9) (ναι,δουλευει μια χαρα με unbalanced)
Παντως τον κανεις δοκιμη απο thomann και αν δεν σ αρεσει τον στελενεις πισω σε 30 (νομιζω) μερες με μονη ζημια τα μεταφορικα προς Γερμανια:138:
Χέστα! :142:Τωρα που ξαναβλεπω την προδιαγραφη ισχυος των sub σου (1kw , αρα 250 w ανα μεγαφωνο) ,εισαι σιγουρος πως θελεις να τα ταισεις με τετοια τερατα?
Βεβαια ενας καλος ενισχυτης θα σε κανει να ψαχνεις για καινουργια sub πλεον κτλ κτλ
Γνωστη ιστορια σε εμας τους βαρεμενους :135:
Πολύ καλή πρόταση.... να φτιαξεις 2 ξεχωριστα 4ωμα φορτια (2 μεγαφωνα παραλληλα ανα φορτιο) ...
Το ξέρω, αλλά αν δεν βρούμε άκρη?
Θα σφάξω αύριο, και βλέπουμε.
ειναι φασον απο κινα.Aπ ότι θυμάμαι η σειρά xls είναι η φτηνή της Crown με οτι συνεπάγεται.
Προήλθε απτην σειρά GB της C-Audio, οταν εξαγοράστηκε απ την Crown.
+1ειναι φασον απο κινα.
οπως και οι behringer και οι rmx.
I like this guy..:137:Σχετικα με τους ισχυρους επαγγελματικους , μαλλον πρεπει να ξαναψαξεις:136:
Ο 5050 δεν ειναι ο ισχυροτερος ,ουτε καν απο τη γκαμα της qsc.Δες ενα διακοπτικο (11 κιλακια,παρακαλω) τον pl380 με 2*4kw στα 2Ω.
Για μεγαλυτερα θηρια (στα 12 kg :138παιζει ενας lab gruppen 2*7kw fp14000.
Και για πολυκαναλους τυπους υπαρχει στα 20 kw o lab gruppen plm20000q
(πιο ελαφρυς απο τον 2450 στα 17 κιλακια, 1κιλο/kw :135: ) Η τιμη του ειναι λιγο βαρια στα 8χιλιαρικα ,αλλα αν σκεφτεις οτι αλλοι χρεωνουν εναν single ended toso....