QSC RMX2450 clipping

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.777
Εσύ μη μιλάς, έχεις 8? 10? subs γύρω γύρω! :139::136::140:

Αυτό το ενισχυτάκι θα το ρούφαγε γιά αστείο το δικό μου sub, δυστυχώς...

Reaction score
7
Απάντηση: QSC RMX2450 clipping

Στο site αυτο που παραθετεις βλεπω πως ο παρεχομενος ενισχυτης δεν ειναι ο 2450 αλλα ο 1450 που δεν εχει 1300 αλλα 800 watt/8Ω bridged.

Anyway

στο διλλημα μεταξυ ενος xls5000 και ενος ζευγαριου hypex 2k με ενα ζευγος καταλληλων παλμοτροφοδοτικων ειμαι και εγω.Για οδηγηση sub.

Εχω υπολογισει πως με 2 τροφοδοτικα connex θα παει περιπου 1200 ευρω:122:

Αυτα τα 500 ευρω διαφορα απο τον crown με κρατανε απο το να ξεκινησω σιγα σιγα την υλοποιηση + το οτι ειναι diy(υψηλου κοστους) με οτι συνεπαγεται αυτο

Παντως αν το προχωρησεις με τα 2 hypex 2Κ θα χρειαστει απλα μια ευκολη αλλαγη στην καλωδιωση,να χωρισεις τα 4 μεγαφωνα (που κατα πασα πιθανοτητα ειναι series-parallel και ειναι 8ωμα) και να φτιαξεις 2 ξεχωριστα 4ωμα φορτια (2 μεγαφωνα παραλληλα ανα φορτιο) οπου το καθε ενα θα οδηγει ενα 2Κ.(Οποτε εχεις 1Κβατ ανα μεγαφωνο).

Για να αφησεις την καλωδιωση ιδια, θα χρειαστεις οπως ειπες εναν μοναδικο υπερισχυρο (ή bridgable στα 8Ω) διακοπτικο που απο οσο γνωριζω μονο στα επαγγελματικα υπαρχει(βλεπε pl380) αλλα πλεον το κοστος ειναι υπερπολλαπλασιο του xls 500 ακομα και του rmx5050.

Για το unbalanced στον xls δες το manual (σελ. 9) (ναι,δουλευει μια χαρα με unbalanced)

Παντως τον κανεις δοκιμη απο thomann και αν δεν σ αρεσει τον στελενεις πισω σε 30 (νομιζω) μερες με μονη ζημια τα μεταφορικα προς Γερμανια:138:

Reaction score
5.615
Εσύ μη μιλάς, έχεις 8? 10? subs γύρω γύρω! :139::136::140:
Αυτό το ενισχυτάκι θα το ρούφαγε γιά αστείο το δικό μου sub, δυστυχώς...

Ναι, σαν αναφορά κατ' αντιστοιχία το λέω, όχι πως σου τον προτείνω για το James L4000p.

Λίγο κάτω από τις 10 η ώρα έχω το ποτενσιόμετρο στον Klipsch ενισχυτή για να έχει την ίδια απόδοση με τον W4S.

Αυτό με rca σύνδεση. Θα δοκιμάσω και με xlr.

Reaction score
7

Τωρα που ξαναβλεπω την προδιαγραφη ισχυος των sub σου (1kw , αρα 250 w ανα μεγαφωνο) ,εισαι σιγουρος πως θελεις να τα ταισεις με τετοια τερατα?

Βεβαια ενας καλος ενισχυτης θα σε κανει να ψαχνεις για καινουργια sub πλεον κτλ κτλ

Γνωστη ιστορια σε εμας τους βαρεμενους :135:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.777
Re: Απάντηση: QSC RMX2450 clipping

Στο site αυτο που παραθετεις βλεπω πως ο παρεχομενος ενισχυτης δεν ειναι ο 2450 αλλα ο 1450 που δεν εχει 1300 αλλα 800 watt/8Ω bridged.

Anyway

στο διλλημα μεταξυ ενος xls5000 και ενος ζευγαριου hypex 2k με ενα ζευγος καταλληλων παλμοτροφοδοτικων ειμαι και εγω.Για οδηγηση sub.

Εχω υπολογισει πως με 2 τροφοδοτικα connex θα παει περιπου 1200 ευρω:122:

Αυτα τα 500 ευρω διαφορα απο τον crown με κρατανε απο το να ξεκινησω σιγα σιγα την υλοποιηση + το οτι ειναι diy(υψηλου κοστους) με οτι συνεπαγεται αυτο

Παντως αν το προχωρησεις με τα 2 hypex 2Κ θα χρειαστει απλα μια ευκολη αλλαγη στην καλωδιωση,να χωρισεις τα 4 μεγαφωνα (που κατα πασα πιθανοτητα ειναι series-parallel και ειναι 8ωμα) και να φτιαξεις 2 ξεχωριστα 4ωμα φορτια (2 μεγαφωνα παραλληλα ανα φορτιο) οπου το καθε ενα θα οδηγει ενα 2Κ.(Οποτε εχεις 1Κβατ ανα μεγαφωνο).

Για να αφησεις την καλωδιωση ιδια, θα χρειαστεις οπως ειπες εναν μοναδικο υπερισχυρο (ή bridgable στα 8Ω) διακοπτικο που απο οσο γνωριζω μονο στα επαγγελματικα υπαρχει(βλεπε pl380) αλλα πλεον το κοστος ειναι υπερπολλαπλασιο του xls 500 ακομα και του rmx5050.

Για το unbalanced στον xls δες το manual (σελ. 9) (ναι,δουλευει μια χαρα με unbalanced)

Παντως τον κανεις δοκιμη απο thomann και αν δεν σ αρεσει τον στελενεις πισω σε 30 (νομιζω) μερες με μονη ζημια τα μεταφορικα προς Γερμανια:138:

Το δικό μου το έστειλαν, ευτυχώς, με τον RMX2450.

Οσον αφορά στον Hypex, αν η διαφορά σε ποιότητα είναι πολύ μεγάλη, και σε δύναμη παρόμοια, να το σκεφτούμε βρε παιδί μου! Ποιός θα τον φτιάξει όμως? Εγώ μέχρι RCA κολλάω! Αντε να περάσω και καμιά κόλληση. :114:

Με το Sub, αν μπούμε στο χορό του Hypex, θα χορέψουμε! Το δύσκολο που μπορώ να φανταστώ, είναι να βγάλουμε μπόρνες χωρίς να χάσουμε το σφράγισμα, παρόλο που το έχω κάνει σε Sub αυτοκινήτου παλιά.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.777
Re: Απάντηση: QSC RMX2450 clipping

Τωρα που ξαναβλεπω την προδιαγραφη ισχυος των sub σου (1kw , αρα 250 w ανα μεγαφωνο) ,εισαι σιγουρος πως θελεις να τα ταισεις με τετοια τερατα?

Βεβαια ενας καλος ενισχυτης θα σε κανει να ψαχνεις για καινουργια sub πλεον κτλ κτλ

Γνωστη ιστορια σε εμας τους βαρεμενους :135:
Χέστα! :142:

Πάντως, καθώς μας έχει δείξει η εμπειρία, όσο και να τους δώσεις, θέλουν κι άλλο! Ειδικά τα sealed subs, ότι κι αν λένε οι κατασκευαστές! Είπαμε, τι ξέρουν οι άσχετοι? :143::135:

P.S. Καλά ήμουν με τα 2 REL μου τόσα χρόνια! Λίγο και καλό.

Reaction score
1.772

να τα παρουμε ενα ενα.

το σαμπ λεει 8ohm αρα ο qsc αποδιδη 1200 watt.

ο hypex εχει μεγαλη διαφορα σε ποιοτητα αλλα με ενα καναλη θα παιζεις στα ιδια watt.

με δυο καναλια πρεπη να αλλαξεις το φορτιο εσωτερικα (καλωδιωση).

εγω προτεινω τις εξης λυσεις.

ξεβιδωνης το γουφερ και μας περιγραφης την καλωδιωση.

αν υποθεσουμε οτι τα γουφερ ειναι διπλοπηνιακα σου δινω οδηγιες πως να τα συνδεσεις

ωστε να δινουν 4 ωμ και με τον ενισχυτη που εχεις να οδηγουνται στο οριο η

σου φτιαχνω αν θελεις για καλυτερο ηχο εναν hypex 1 μονο καναλη που

παλη θα τα οδηγη στο οριο.( με καναλη θα στοιχιση 700-800 ευρω).

αν τα γουφερ ειναι 16 ωμ τοτε μπορεις να τα κανης να δινουν φορτιο 2 ωμ.

ο qsc δεν μπορει να οδηγηση 2ωμ γεφυρωμενος ενω ο hypex μπορει και αποδιδη

2000watt παλι αρκετα για να τα οδηγηση στο οριο.

σε ολες τις περιπτωσεις δεν χρειαζεσαι δευτερο ζευγαρι μπορνες αλλα μονο αλλαγη

εσωτερικα.

η αλλη λυση ειναι να αφησης το σαμπ οπως ειναι και να αναζητησεις ενισχυτη

τουλαχιστον 2000w/8ohm 4000watt/4ohm γεφυρωμενος (ακριβη λυση κατα τη γνωμη μου)

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.777
Ευχαριστώ γιά τις πληροφορίες, back!

Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα σφάξω το σαμπάκι, να δούμε πως είναι, και θα αποφασίσουμε μετά όλοι μαζί τι θα κάνουμε!

Αν δεν μας βγούν τα Ω, παίρνω τον Crown.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.777
Το ξέρω, αλλά αν δεν βρούμε άκρη?

Θα σφάξω αύριο, και βλέπουμε.

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: QSC RMX2450 clipping

Το ξέρω, αλλά αν δεν βρούμε άκρη?

Θα σφάξω αύριο, και βλέπουμε.

δεν ξερω αν μπερδευτηκες με ολα αυτα που εγραψα.

ο δικος σου πιθανον να παιξη πιθανον και οχι αναλογα αυτα

που θα βρουμε οταν τα ξεβιδωσης.

ο hypex μπορει να τα παιξη σε καθε περιπτωση.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Aπ ότι θυμάμαι η σειρά xls είναι η φτηνή της Crown με οτι συνεπάγεται.
Προήλθε απτην σειρά GB της C-Audio, οταν εξαγοράστηκε απ την Crown.

Reaction score
1.772

Aπ ότι θυμάμαι η σειρά xls είναι η φτηνή της Crown με οτι συνεπάγεται.
Προήλθε απτην σειρά GB της C-Audio, οταν εξαγοράστηκε απ την Crown.
ειναι φασον απο κινα.

οπως και οι behringer και οι rmx.

Reaction score
7

ειναι φασον απο κινα.

οπως και οι behringer και οι rmx.
+1

O xls5000 ειναι οικονομικο αντιγραφο του rmx 5050 (ειχα επισυναψει μια φωτο στο αλλο thread)

Εχουν ψιλομπλεξει τα μπουτια τους με τα κινεζικα φασον μπορω να πω.:140:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Δημήτρη οι Crown έχουν τρομερό roll off κάτω απ τα 20-22Hz.Ρώτα και τον Jargon.:126:
Oπότε ή αγγαρεύεις τον back και σου φτιάχνει 2 hypex των 2kw έκαστος ή αρχίζεις και τα σκας με λύσεις του τύπου QSC 5050,Lab Gruppen κτλ...

Τελευταία λύση είναι η ακουστική διαμόρφωση του χώρου για να ξεμπερδέψεις με την βύθιση των 50Hz.
Ο οποίος μάλλον είναι ο λόγος που τα φτύνει ο ενισχυτής τόσο εύκολα.
Στα 25Ηz και στα 100Hz έχεις τίποτα αντίστοιχα φαινόμενα;

Σε ποιά σκηνή του Inception τα φτύνει;
Αν είναι εκεί που αναποδογυρίζει το Παρίσι,τότε το πρόβλημα είναι πέριξ των 25Hz(αν βρώ το waterfall θα δεις το γιατί).

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Σχετικα με τους ισχυρους επαγγελματικους , μαλλον πρεπει να ξαναψαξεις:136:

Ο 5050 δεν ειναι ο ισχυροτερος ,ουτε καν απο τη γκαμα της qsc.Δες ενα διακοπτικο (11 κιλακια,παρακαλω) τον pl380 με 2*4kw στα 2Ω.

Για μεγαλυτερα θηρια (στα 12 kg :138:) παιζει ενας lab gruppen 2*7kw fp14000.

Και για πολυκαναλους τυπους υπαρχει στα 20 kw o lab gruppen plm20000q
(πιο ελαφρυς απο τον 2450 στα 17 κιλακια, 1κιλο/kw :135: ) Η τιμη του ειναι λιγο βαρια στα 8χιλιαρικα ,αλλα αν σκεφτεις οτι αλλοι χρεωνουν εναν single ended toso....
I like this guy..:137:

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67