Racks

D

deleted user 10898

Guest
Το καλύτερο στην ηχητική επίδραση ενός ρακ ειναι όταν το καταργείς απο την θέση του ανάμεσα στα ηχεία.
Ο Bhutia το εχει αναλύσει διεξοδικά.
Κάποιοι εδώ διαβάζουν ακούν και μαθαίνουν. Το όφελος ειναι αποκλειστικά δικό τους.

Μια η συζητηση για τα racks ,μια η ιδεα που υπηρχε στο μυαλο μου για καμποσο καιρο ,το πηρα αποφαση κι εβγαλα τον "βωμο" αναμεσα απο τα ηχεια.Μια καλη αναβαθμιση (βασικα στο βαθος της μουσικης σκηνης) (και τσαμπα) ητο το τελικο αποτελεσμα.
View attachment 54985
View attachment 54986
Σας ευχαριστω για το μοιρασμα της γνωσης κι ευχομαι σε ολους καλη χρονια !

υ.γ.
Παω να βαλω το μεσοχοιρι για το βραδυ :D.....

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
93.670
Το καλύτερο στην ηχητική επίδραση ενός ρακ ειναι όταν το καταργείς απο την θέση του ανάμεσα στα ηχεία.
Κάποιοι εδώ διαβάζουν ακούν και μαθαίνουν. Το όφελος ειναι αποκλειστικά δικό τους.
Άντε, βάζετε μου ιδέες τωρα, να έχουμε πάλι μάχη με το "αφεντικό"....

D

deleted user 10898

Guest
Άντε, βάζετε μου ιδέες τωρα, να έχουμε πάλι μάχη με το "αφεντικό"....
Εμενα όταν μου ειπαν τα καλοπαιδα εδώ (πριν χροοοονια...) να δοκιμασω τα ηχεια στην μεγαλη διασταση του τοιχου, παραλιγο να χωρισω...
δεν της αρεσε....

Reaction score
1.565
Καλο δίσεκτο σε ολους. Μακάρι να αποδείξει οτι Πιάσαμε επιτέλους πάτο (που δεν το βλέπω δλδ).
Στο θέμα:
Αν είναι να φτάσεις όμως σε καλώδια μήκους τεσσάρων μετρων και το ενα να κανει γυρες για να κουμπωσει υπάρχει τελικά κέρδος;
Το κοστος του καλωδίου το αφημω στην άκρη για να μη βάλω flame.

D

deleted user 10898

Guest
Στο θέμα:
Αν είναι να φτάσεις όμως σε καλώδια μήκους τεσσάρων μετρων και το ενα να κανει γυρες για να κουμπωσει υπάρχει τελικά κέρδος;
Το κοστος του καλωδίου το αφημω στην άκρη για να μη βάλω flame.
ωραια ερωτηση.
η απλη λυση είναι τα μηχανήματα απλως σε βασεις στο πατωμα.
μηκος καλωδιων το ιδιο, αλλα γενικα ανακατωσούρα. μονο για dedicated χωρους.
όμως....
αφου μιλαμε για καλωδια, τη μεγαλυτερη επιπτωση στην αμαπαραγωγη εχουν τα καλωδια ηχειων.
αφου κανεις την μαγκια και διαβαζεις avsite και βγαζεις το ρακ από την μεση, ξερεις και την λυση...
τελικοι πισω από κάθε ηχειο και balanced καλωδιο από τον προενισχυτη στους τελικους ΟΣΑ ΜΕΤΡΑ γουστάρεις (που λεει ο λογος...)
μεγαλο οφελος στην αναπαραγωγή, πολύ ποιο μεγαλο από το κάθε ειδους ρακ και την θεση του.
και μπορει για οσους εχουν ηδη συστημα να είναι δυσκολο, αν όμως ξεκινάς να στησεις, τοτε είναι πολύ σημαντικη κινηση.
και αν θες να το παμε παρακατω, η λυση ενός ενεργου ηχείου με ενισχυτες ενσωματωμένους θα εδινε τα μεγιαστα αποτελέσματα για πολλους λογους, αλλα θα εβγαζε από το παιχνιδι τις τραμπες ενισχυτών και ηχειων, τα ματσαρισματα, τα γουστα κλπ άλλα που κραταν το χομπυ ζωντανο. (εγω σωθηκα...)

Dimifoot

Editor
Reaction score
93.670
ωραια ερωτηση.
η απλη λυση είναι τα μηχανήματα απλως σε βασεις στο πατωμα.
μηκος καλωδιων το ιδιο, αλλα γενικα ανακατωσούρα. μονο για dedicated χωρους.
όμως....
αφου μιλαμε για καλωδια, τη μεγαλυτερη επιπτωση στην αμαπαραγωγη εχουν τα καλωδια ηχειων.
αφου κανεις την μαγκια και διαβαζεις avsite και βγαζεις το ρακ από την μεση, ξερεις και την λυση...
τελικοι πισω από κάθε ηχειο και balanced καλωδιο από τον προενισχυτη στους τελικους ΟΣΑ ΜΕΤΡΑ γουστάρεις (που λεει ο λογος...)
μεγαλο οφελος στην αναπαραγωγή, πολύ ποιο μεγαλο από το κάθε ειδους ρακ και την θεση του.
και μπορει για οσους εχουν ηδη συστημα να είναι δυσκολο, αν όμως ξεκινάς να στησεις, τοτε είναι πολύ σημαντικη κινηση.
και αν θες να το παμε παρακατω, η λυση ενός ενεργου ηχείου με ενισχυτες ενσωματωμένους θα εδινε τα μεγιαστα αποτελέσματα για πολλους λογους, αλλα θα εβγαζε από το παιχνιδι τις τραμπες ενισχυτών και ηχειων, τα ματσαρισματα, τα γουστα κλπ άλλα που κραταν το χομπυ ζωντανο. (εγω σωθηκα...)
Βάλε και ενσωματωμένο dac, room equalization, dsp.
Και τέλος.
Το χόμπι πρέπει να προχωρήσει και να ξεφύγει απο τις αγκυλώσεις του παρελθόντος. Θα βρούμε στο δρόμο καινούργιες ακουστικες αναζητήσεις για να προβληματιστούμε, και πάνω απο ολα θα απολαμβάνουμε τη μουσική.

D

deleted user 10898

Guest
Βάλε και ενσωματωμένο dac, room equalization, dsp.
Και τέλος.
Το χόμπι πρέπει να προχωρήσει και να ξεφύγει απο τις αγκυλώσεις του παρελθόντος. Θα βρούμε στο δρόμο καινούργιες ακουστικες αναζητήσεις για να προβληματιστούμε, και πάνω απο ολα θα απολαμβάνουμε τη μουσική.
Σωστα, απλώς αυτή ειναι μια άλλη συζήτηση.
Ας μένουμε στα ρακ...

S

sk4t4

Guest
Εμενα όταν μου ειπαν τα καλοπαιδα εδώ (πριν χροοοονια...) να δοκιμασω τα ηχεια στην μεγαλη διασταση του τοιχου, παραλιγο να χωρισω...
δεν της αρεσε....
δεν της αρεσε....
Μη μου πεις οτι επαιξε καλυτερα...Ειμαι σιγουρος,απο περιπτωσεις γνωστων,οτι η εικονα πηγε περιπατο...

Dimifoot

Editor
Reaction score
93.670
Σωστα, απλώς αυτή ειναι μια άλλη συζήτηση.
Ας μένουμε στα ρακ...
Ναι, σωστα, παραφερθηκα και βγήκα εκτός τοπικ.
Ή μηπως όχι, αφού σε αυτα τα σετ απ δεν θα υπάρχουν ρακς....

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823
Για αρχη καλη χρονια σε ολους με υγεια και καλλιτερες μερες να ερθουν ......

Επι του ρακοθεματος τωρα θεωρω οτι και εδω ειναι ευκολο να πεσουμε στις οπτικα ευχαριστες εν μερη παγιδες του Hi End .........διαβαζα για ενα σουπερ καραντουπερ Αμερικανικου ρακ οπου τον ηχο το εφτιαχνε --λεει- ο τροπος και το συγκεκριμενο --λεει-- βερνικι που περνανε το MDF .....και ο ηχος αποκτα σαφηνεια-ακριβεια και γινεται συγκεκριμενος......ολο παπαριες για τα απανταχου θυματα που ζουν το παραμυθι τους(και εγω φυσικα το εζησα μαζι τους).

Θεωρω με βαση πραγματα που εχω διαβασει τοσα χρονια αλλα και με βαση την απλη μας λογικη οτι οτι και να βαλλουμε εχει τον ηχο του και σαφως το ακουσμα διαφοροποιειται μιας και αλλαζει το υλικο που θα χρησιμοποιηθει....αλλο το γυαλι,αλλο το μεταλλο αλλο το ξυλο.....

Θεωρω οτι oι κατασκευες των racks της Ελληνικης Exellixis ειναι τιμιοτατες και εξυπνα φτιαγμενες απο ανθρωπους που ειναι και αυτοι ψαγμενοι με τον ηχο και οχι τυχαιοι μουρατοι κατασκευαστες --3 και ανω εκατοστα το καθε ρακ στηριζομενες σε ραβδους μαγγανιου ικανου παχους που αποσβενουν σε γωνιωδες πιατακι -βιδα οπου εδραζονται τα ραφια.
5 εκατοστα για πηγη με μηχανικα μερη(πχ cd player-pick up)και 3 εκατοστα για τις υπολλοιπες συσκευες πιστευω οτι ειναι μια χαρα για τον οποιονδηποτε θελει να στηριξει σωστα ενα συστημα....
Ας ριξουμε το βαρος μας και τα χρηματα μας σε συσκευες ποιο ουσιαστικες η στα ηχεια μας και ας αφησουμε τις Χαιεντο υπερβολες που δυστυχως θα υπαρχουν.....

Αν θελει καποιος μπορει να βαλλει αν θελει ραφι στο ραφι με απομονωση πχ σαν τα προιοντα της Αudio Magic
sw63-sort.jpg

wallshelf.jpg

oπου και εδω εχουμε μια ας πουμε διπλη απομονωση απο το δαπεδο μαζι με το ρακ!

Σιγουρα δεν ειναι κακοι οι πειραματισμοι αλλα οι υπερβολες καραδοκουν ....ναι θεωρω οτι 6000 ευρω ειναι απιστευτη υπερβολη για ενα ρακ.....σαφως θα υπαρχει διαφορα στον ηχο αλλα και οτιδηποτε αλλο να βαλλουμε κατω απο τις συσκευες μας παλι διαφορες θα ακουσουμε ,τι να λεμε τωρα ρε σεις.....
Παρτε μια ενισχυταρα η εναν καλο κονβερτορα και εκει να δειτε διαφορες ....για να μην μιλησουμε και για σωστες μετρησεις του χωρου μας και ουσιαστικη παρεμβαση σε αυτον!!!

Σε αυτα ναι....να δωσουμε το κατι παραπανω.......τα λεω μετα απο 25 χρονια στον χωρο ζωντας και εγω το ονειρατα της Ηιgh End υπερβολης!!

Τουλαχιστον γραφω καποιες αραδες με κατι που εχω και εγω στο σαλονι μου........καλη χρονια και παλι λεβεντες....

Y

Yiannis_B

Guest
..........
Να πω συγκεκριμένο παράδειγμα να το δοκιμάσετε: Όσοι έχετε rotel rcd 991 δοκιμάστε να βάλετε απο πάνω του 2 εγκυκλοπαίδειες. Ακούστε το "you don't know what love is" από Cassandra Wilson.
Αν δεν κάνουν "μπαμ" οι διαφορές μην ασχολείστε παραπάνω!

Χρόνια πολλάαααα
Αν βάλεις 2 εγκυκλοπαίδειες πάνω από τον Rotel, το πιθανότερο είναι να παίζει μόνιμα το "μη βροντοχτυπάς τις χάντρες, η δουλειά κάνει τους άντρες, το γιαπί, το πηλοφόρι, το μυστρί...." :roflmao:

Reaction score
1.391
μη το γελας....
ολες οι συσκευες πονανε στα καπακια και ανω μερη γενικα...σεισμοί τριγμοί κ καταποντισμοι στον ηχο
[DOUBLEPOST=1451686532][/DOUBLEPOST]
Η φωτο ειναι απο το τσαρδι μου για του λογου το αληθες ...απλα εχω πουλησει το cd player αλλα...οχι το ρακ.....χαχαχαχα View attachment 55019
εναλες που εβαλες φωτο, τραβα μια ολοκληρωμενη να το χαρουμε....!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823
PA010232_2.jpg

[DOUBLEPOST=1451692796][/DOUBLEPOST]8-)8-):dance2::dance2::drinks::drinks::drinks:
[DOUBLEPOST=1451693002][/DOUBLEPOST]η μονη διαφορα Δημητρη τωρα ειναι οτι εφερα τα ηχητικα απο αριστερα σε σχεση με πριν......το ρακ ομως παραμενει το ιδιο...χαχαχαχα!!!

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.494
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid