Raidsonic ICY BOX IB-MP309HW

minas

Πισιά
Reaction score
4.125
Απάντηση: Raidsonic ICY BOX IB-MP309HW

Φίλε Μηνά

σε εμένα πρόβλημα θερμοκρασίας δεν παρουσίασε ποτέ έως τώρα η πλακέτα αλλά ο δίσκος μονο (και γι αυτό τον έχω χωρίς καπάκι και με ένα 6άρι να τον δροσίζει). Ο ανεμιστήρας του κουτιού από την άλλη σταματά σε μένα όταν το θέσω σε standby (αρνητικό κατ εμέ διότι αν δουλεύουν τα torrent ο δίσκος πέρνει φωτιά!). Επίσης για παρεμβολές δεν έχω προσέξει κάτι (αν και δεν βλέπω συχνά tv) αν και απέχει από την tv περί τους 80 πόντους....

Δυστυχώς αρχίζω να υποψιάζομαι ότι και η raidsonic δεν είναι ότι καλύτερο στο θέμα υποστήριξης :117:.
(Πάλι καλά που έχω συμβιβαστεί με το μηχανάκι και δεν πολυδίνω σημασία στα αρνητικά του).
Το πρόβλημά μου δεν είναι ότι σταματαει ο ανεμιστήρας στο standby (παρ' όλο που συμφωνώ ότι είναι πρόβλημα εάν το χρησιμοποιείς για torrents) αλλά ότι γυρνάει σε standby τη στιγμή που του ζητάω να παίξει ταινία. Ακόμα κι αν σταματήσω την ταινία δεν βγαίνει από "standby".
Για να μην υπάρχει παρεξήγηση, εννοώ ότι ανάβει το κόκκινο LED και δεν λειτουργεί ο ανεμιστήρας, κατά τα άλλα έχω εικόνα. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η συμπριφορά είναι από λάθος στο firmware. Ένα απλό fan: on/off/auto θα έλυνε όλα τα προβλήματα.

Reaction score
13

Το πρόβλημά μου δεν είναι ότι σταματαει ο ανεμιστήρας στο standby (παρ' όλο που συμφωνώ ότι είναι πρόβλημα εάν το χρησιμοποιείς για torrents) αλλά ότι γυρνάει σε standby τη στιγμή που του ζητάω να παίξει ταινία. Ακόμα κι αν σταματήσω την ταινία δεν βγαίνει από "standby".
Για να μην υπάρχει παρεξήγηση, εννοώ ότι ανάβει το κόκκινο LED και δεν λειτουργεί ο ανεμιστήρας, κατά τα άλλα έχω εικόνα. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η συμπριφορά είναι από λάθος στο firmware. Ένα απλό fan: on/off/auto θα έλυνε όλα τα προβλήματα.
Αυτό πρέπει να είναι πρόβλημα στο μηχανάκι σου (λόγω firmware μάλλον) διότι σε εμένα όταν κοκκινίσει το LED τότε η εικόνα (το video τμήμα του μηχανήματος) σβύνει.

minas

Πισιά
Reaction score
4.125

Να υποθέσω δηλαδή ότι όταν ξεκινάς μια ταινία, συνεχίζει να είναι αναμμένο το μπλε LED και να λειτουργεί ο ανεμιστήρας?

Εμένα κάθε φορά που ξεκινάω ταινία γυρίζει σε κόκκινο και σταματάει να περιστρέφεται. Επιπλέον, συνήθως δεν ξεκινάει πάλι όταν σταματήσει η ταινία και επιστρέψει στο μενού. Αυτή τη συμπεριφορά είχε και στα 2 διαφορετικά icybox που δοκίμασα, τόσο με το παλιό όσο και με το νέο firmware.

Reaction score
13

Να υποθέσω δηλαδή ότι όταν ξεκινάς μια ταινία, συνεχίζει να είναι αναμμένο το μπλε LED και να λειτουργεί ο ανεμιστήρας?

Εμένα κάθε φορά που ξεκινάω ταινία γυρίζει σε κόκκινο και σταματάει να περιστρέφεται. Επιπλέον, συνήθως δεν ξεκινάει πάλι όταν σταματήσει η ταινία και επιστρέψει στο μενού. Αυτή τη συμπεριφορά είχε και στα 2 διαφορετικά icybox που δοκίμασα, τόσο με το παλιό όσο και με το νέο firmware.

Ακριβώς. Το LED παραμένει πράσινο έως ότου θέσω το icybox σε standby. Και μόνο τότε σβύνει ο ανεμιστήρας.

minas

Πισιά
Reaction score
4.125

Ακριβώς. Το LED παραμένει πράσινο έως ότου θέσω το icybox σε standby. Και μόνο τότε σβύνει ο ανεμιστήρας.
Χμμμ, πολύ περίεργο. Εγώ έχω μόνο μπλε και κόκκινο χρώμα στο LED, με τη συμπεριφορά που σου περιέγραψα. Εκτός αυτού, το ένα ποδαράκι του πολυχρωματικού LED δεν ήταν συνδεμένο και στα 2 icybox που δοκίμασα -φαντάζομαι εσκεμμένα. Εσύ έχεις πράσινο/κόκκινο μόνο ή έχεις και μπλε χρώμα? Θα ανεβάσω φωτογραφία μόλις προλάβω.

Reaction score
13

Λοιπόν

Κόκκινο LED (standby): το fan δεν δουλεύει - το video out είναι off - τα torrent δουλεύουν - ταινία δεν παίζει.

Μπλε LED (Power ON): το fan δουλεύει - το video out είναι ON - τα torrent δουλεύουν - ταινία παίζει.

Πράσινο χρώμα δεν έχω πουθενά. Έχω την εντύπωση ότι το power led δεν είναι πολυχρωματικό αλλά δίχρωμο (κόκκινο - μπλε) και είναι και τα 3 ποδαράκια του συνδεδεμένα.

Reaction score
0

Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με τον Minas έχω και εγώ. Μετά από 50-60 λεπτά ταινίας κολλάει. Υπάρχει άραγε κάποιος σκληρός δίσκος που δεν υπερθερμαίνεται?

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Raidsonic ICY BOX IB-MP309HW

Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με τον Minas έχω και εγώ. Μετά από 50-60 λεπτά ταινίας κολλάει. Υπάρχει άραγε κάποιος σκληρός δίσκος που δεν υπερθερμαίνεται?
Υποτίθεται ότι οι δίσκοι που δουλεύουν σε λιγότερες στροφές,θερμαίνονται και λιγότερο.Άσε που είναι και αθόρυβοι.
Εγώ έχω πάρει έναν της σειράς Green Power thw WD και βρήκα την υγειά μου από θόρυβο και θερμοκρασία(Υπάρχει και σε μεγαλύτερες χωρητικότητες).

minas

Πισιά
Reaction score
4.125

Εκτός από τους 3.5" Green που είναι μάλλον η ακαλύτερη πρόταση για αυτό το μέγεθος, μπορείς να στραφείς και σε 2.5" δίσκο για φορητό που θα περιστρέφεται σε ακόμα μικρότερη ταχύτητα, και επιπλέον θα έχει περισσότερο χώρο ελεύθερο για ψύξη.
Για την ιστορία, εμένα κρεμούσε ακόμη και χωρίς δίσκο, και πλέον τη θέση του δίσκου καταλαμβάνει ο USB powered ανεμιστήρας.

Reaction score
1

Έκανα την αγορά πρίν κανένα μήνα,

έβαλα και έναν WD μισό τέρα , όχι πράσινο αλλά τον μπλέ :103:

με κλειστό καπάκι και "ξεχασμένο" το μηχάνημα αρκετές ώρες ανοιχτό (όχι downloads) ακόμα δεν έχει κολλήσει ούτε μια φορά.

Αν και σε αυτού του κόστους nmt's δεν θα θεωρούσα παράλογο κανένα κρασαρισματάκι, όμως μάλλον είμαι τυχερός.

Από άποψη απόδοσης μετά από καμιά 15ριά ταινίες μπορώ να πω είναι μια χαρά, δεν σκίζει μιας και που και πού ειδικά σε 1080 μεγάλες ματρόσκες τραβάει κάτι πηδηματάκια, μικρά μεν αλλά με προσοχή τα διακρίνεις.

Από ήχο χωρίς να έχω τραγικές απαιτήσεις σε ένταση μου φαίνετε οκεικ.

Reaction score
0

δεν μπορω να βρω την προηγουμενη διευθυνση,δλδ του κεντρικου μενου http://192.168.1.69:8883/torrent/bt.cgi απο εδω μπορεις να ελενχεις τα τορρεντ σου μεσα σε δικτυο..εγω θελω να παω στην προηγουμενη φαση επιλογης οπου μπορεις να μπεις απομακρισμενα στον σκληρο δισκο του ΝΜΤ..εχει κανεις ιδεα?

φιλικα

Reaction score
0

μαλλον δεν καταλαβε κανεις τι λεω...

Reaction score
13

Αυτό μάλλον πρέπει να έχει απαντηθεί στα νήματα που υπάρχουν για τα άλλα NMT (αν δεν κάνω λάθος παλιά το είδα δει κάπου....).

Reaction score
0

καλως φιλε,παντως αν δεν το ξερεις και συ ψαχτο γιατι μπορεις πλεον με αυτο το κολπο να βλεπεις πχ στο pc ταινιες που εχεις αποθηκευμενες στο icybox οπως κανεις και με το ανοιγμα των τωρρεντ απομακρισμενα απτον explorer οποιουδηποτε pc στο δικτυο..

Reaction score
0

@Zookiper
Άμα ενεργοποιήσεις την samba στο raidsonic και μετά από το pc σου,
με Star => Run => \\ip-raidsonic\ δεν σου αρκεί αυτό για να λύσεις το πρόβλημα σου .....

Reaction score
1

Θα πρότεινα επίσης FTP μιας και ειναι ο γρηγορότερος τρόπος να αντιγράψεις αρχεία στο nmt.

Με ένα free ftp client, εγώ έχω αυτό filezilla-project.org.

Μπορεί να πιάσει σχεδόν διπλάσια ταχύτητα απο samba, μιας και δεν έχει περιορισμό στο bandwidth όπως το samba.

Reaction score
0

να σε ρωτησω johny,το usb φαν που το βρηκες?λεω να την κανω και γω την μοντα..και δεν βρησκω τπτ...

Reaction score
13

να σε ρωτησω johny,το usb φαν που το βρηκες?λεω να την κανω και γω την μοντα..και δεν βρησκω τπτ...
Μάλλον ο Minas θα πρέπει να σου απαντήσει διότι αυτός χρησιμοποιεί USB fan. Εγώ απλά έχω ενώσει την θετική άκρη στον διακόπτη ON/OFF και την αρνητική στο μεταλλικό μέρος της βάσης που στηρίζεται ο σκληρός δίσκος. Αλλά θέλει ΠΡΟΣΟΧΗ να μην γίνει κανένα βραχυκύκλωμα και πάει περίπατο το τροφοδοτικό! Αν δεν κατέχεις καθόλου από ηλεκτρονικά μην το επιχειρήσεις! Δοκίμασε την πιο σίγουρη (και ασφαλής για άπειρους χρήστες) λύση με το USB (απλά εκεί θα έχεις μόνο 5V).

minas

Πισιά
Reaction score
4.125

Κι εμένα η πρώτη μου μετατροπή ήταν σχεδόν όπως του Johnny. Επειδή όμως δεν εμπιστεύομαι ότι το σασί είναι σωστά γειωμένο, δεν νιώθω άνετα να χρησιμοποιήσω τη σχάρα του δίσκου για επιστροφή.

Πολύ απλά ο ανεμιστήρας που είχα συνδέσει στην αρχή έπαιρνε +12V και 0V απευθείας από τους ακροδέκτες του διακόπτη...by the book.

Με λίγες δοκιμές παρατήρησα ότι η ροή αέρα που χρειάζομαι είναι σημαντικά λιγότερη, οπότε αποφάσισα ότι μου αρκούν τα 5V του USB. Πήρα ένα καλώδιο προέκτασης USB, το έκοψα στη μέση και αφού αφαίρεσα τα καλώδια DATA, συνεδεσα τα 5V+GND στον ανεμιστήρα μου. Δεδομένου ότι ο ανεμιστήρας του ICYBOX είναι συνέχεια offline, με τα 5V που δίνω στον δικό μου είναι εντελώς αθόρυβο.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.187
Members
38.426
Νεότερο μέλος
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΟΞΑΣ