Reviewers ανάμεσά μας...

Reaction score
5
Πέρα από το χιούμορ αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι Βαγγέλης αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Κύπρο, οπόταν δικαιολογημένα δεν μπορεί δώσει το παρόν του στην συζήτηση.

Reaction score
3
Αντώνης K. said:
Πέρα  από το χιούμορ αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι Βαγγέλης αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Κύπρο, οπόταν  δικαιολογημένα δεν μπορεί δώσει το παρόν του στην συζήτηση.
Εσύ ρε,που το ξέρεις? Απο την Κύπρο είσαι? :lol: :lol: :lol:

Reaction score
3.579
Την διαφήμιση/καταγγελία  στο 4ο τεύχος του περιοδικού High Fidelity, του αντιπροσώπου  Music  Lover, την διάβασε κανείς ?
Είναι ακριβώς πίσω από το εξώφυλλο.

Αξίζει να τη σχολιάσουμε. H διαφήμιση/καταγγελία εμπλέκει και μια κατηγορία από reviewers.

Reaction score
3.579
Πολύ πρωτότυπη η ιδέα της διαφήμισης όταν την συνδιάζεις με καταγγελίες, για να υποστηρίξεις τα προΙόντα που αντιπροσωπεύεις.

Βλέπετε πόσο μεγάλη σημασία δίνουν οι αντιπρόσωποι σε αυτά που γράφονται για τα προΙόντα τους στο internet και στα περιοδικά ειδικού τύπου ?

Ειδικά το internet είναι η καλύτερη πηγή πληροφόρησης για τον καταναλωτή.

Reaction score
0
Γειας σας φίλτατοι! Αντώνη μη ...καρφώνεις, χα,χα. Ναι ήμουν Κύπρο και γενικά συνέχεια είμαι στο τρίγωνο Αθήνα, Ρώμη, Ελλάδα. Η Κύπρος είναι βέβαια η μεγάλη μου αγάπη και χωρίς να κατάγομαι απο εκεί. Να θυμάστε ότι η Κύπρος θα πρέπει να είναι το πρότυπο ανάπτυξης για όλους τους Ελληνες. Εκεί μπορείς να δεις ότι ο ελληνας μπορεί να παράγει χωρίς να είναι τεμπέλης. Το μόνο που με στεναχωρεί είναι η σχεδόν παντελής απουσία ( ή δε το έχω καταλάβει ακόμα και παρακαλώ όποιο Κύπριο έχει πληροφορίες να με ενημερώσει) κρίσιμης μάζας μουσικού ακροατηρίου και εννοώ ακροατηρίου "σοβαρής" μουσικής. Φυσικά και δε σνομπάρω τα άλλα είδη μουσικής, αλλά π.χ δεν άκουσα ΚΑΝΕΝΑ ραδιοσταθμό να πάιζει jazz, rock κ.λ.π. Παντού τα γνωστά και χιλιοακουσμένα γλυκανάλατα τραγουδάκια. Δε είδα πουθενά κάποιο κλαμπάκι με μουσική "εγκεφαλική". Διόλου απίθανο είναι να υπάρχουν πολλοί ακροατές διαφορετικής μουσικής αλλά το "τουριστικό" περιβάλλον να έχει στραφεί προς αλλού για ευνόητους λόγους.Εξάλλου γιατί στην Ελλάδα γενικά το ίδιο δε γίνεται?Πάντα όμως εδώ θα υπάρχουν συναυλίες και μέρη με διαφορετική μουσική. Οσο για τα Ελληνικά περιοδικά ειδικού τύπου, αυτά στη Κύπρο αντιμετωπίζονται φυσικά σαν περιοδικά ξένου τύπου και είναι πανάκριβα. Εχει δίκιο ο Αντώνης για τη τιμή που ανέφερε για κάποιο ελληνικό περιοδικό, 8.5 λίρες φίλοι μου είναι περίπου 15 ευρώ! Μπορώ όμως να ΄πω ότι ο ΗΧΟΣ ( τον αγόρασα από εκεί!) κοστίζει γύρω στις στις 5 λίρες , δηλαδή κάπου στα 8.5 ευρώ.

Τώρα για το θέμα που έχετε αναπτύξει, θα πω ΜΟΝΟ το εξής απλό:
Aναγκαίες και ικανές συνθήκες για την υπόθεση reviewer κατά τη ταπεινή μου γνώμη είναι
1) ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΠΑΦΗΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ( επαφή μόνο με αυτούς που παράγουν, τους κατασκευαστές)
2) ΙΚΑΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ
3) ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΟ ΧΏΡΟ

Αυτά τα απλά. Τί γίνεται αν υπάρξει κάτι παράδρομο αν έχουν ικανοποιηθεί οι πιο πάνω συνθήκες? Ουσιαστικά ένα μπορεί να είναι το παράδρομο. Να δώσει ο αρθρογράφος ένα κείμενο και να το δει τυπωμένο με αλλαγές! Τότε, αν δεν έχει κάνει αυτός ανοησία ( που θα το ξέρει βέβαια...) ή ο Δ/της Σύνταξης του το άλλαξε ΚΑΙ καλά το έκανε ( άρα είναι σωστός), ή, έχουν επιβληθεί άνωθεν όροι και σκοπιμότητες. Στη τελευταία περίπτωση απλά ο αρθρογράφος ρίχνει το γάντι του και φεύγει σα κύριος.Αυτή είναι η αξιοπρεπής διαδικασία, δεν υπάρχει άλλη. Το θέμα της αντικειμενικότητας-υποκειμενικότητας, σηκώνει τεράστια συζήτηση. Το μόνο που μένει και σε συνδιασμό με τα άνωθεν γραφόμενα, εδώ, είναι να έχεις παρακολουθήσει τα γραπτά του αρθρογράφου και να δεις αν συχνωτίζεσαι κάπως μαζί του. Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Πώς αγοράζουμε αυτοκίνητο? Διαβάζουμε ειδικό τύπο, κοιτάμε την αισθητική΄και τη χρηστικότητα και τελικά τα "ακουμπάμε".
Πάντως, μη σας περνά απο το μυαλό ότι η εργασία αυτή είναι τόσο εύκολη, ειδικά αν το βλέπεις επαγγελματικά αλλά πάντα με χομπίστικη διάθεση. Πρέπει να προσέχεις διπλά και τριπλά τί γράφεις και πώς το γράφεις. Η εμπειρία παίζει τρομερό ρόλο, όπως σε πολλά άλλα πράγματα. Σημείο κλειδί είναι όχι να " λες την αλήθεια" αλλά να συγκρατείς τον ενθουσιασμό σου. Γιατί την αλήθεια από από πού μπορείς να τη ξέρεις, δεν έχεις το αλάθητο...
Β.Λ

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.799
Βαγγέλη τα κριτήρια που βάζεις είναι ιδανικά, πόσοι τα τηρούν? μάλλον ελάχιστοι, μπορείς να εξηγήσεις λίγο το 1ο σου κριτήριο γιατί εκεί δεν ξέρω καν αν τηρείται.
2ον Βαγγέλη μετά από κάποια απουσία σου από το reviewing μήπως -λέω- μήπως τα παρουσιάζεις λίγο εξιδανικευμένα τα πράγματα? (πάντα καλοπροαίρετα "ομιλώ")
ή αλλιώς που αποδίδεις τα διάφορα "δωράκια"?
3ον Βαγγέλη το πρώτο σου ριβιού -μετά την απουσία σου- είναι πολύ ενθουσιώδες και δεν σου κρύβω ότι και εμένα οι διεθνείς πληροφορίες μου είναι πολύ καλές για το FBI, είναι τελικά τόσο καλό?
Τι γνώμη έχεις για παρουσίαση τέτοιων μηχανημάτων σε περισσότερα του ενός συστήματα και μάλιστα χομπιστών, πέραν του δικού σου ή του περιοδικού για διαμόρφωση καλύτερης γνώμης αλλά και "τριβής" με το κοινό?
γενικά παίζει κάποια αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής ριβιού κάτι άλλο διαφορετικό ή θα μένουμε στα ίδια και το λέω επ'ευκαιρία της επανόδου σου, λίγος φρέσκος αέρας και κάποιες αλλαγές μπορεί να βελτιώσουν το κλίμα σε αυτό το χόμπυ.

Reaction score
0
Γιώργο γειά! Θα πρέπει όλοι μας να στοχεύουμε το ιδανικό και όχι να υποβιβάζουμε τους εαυτούς μας στις ανάγκες και στα κοινότυπα!
Δε χρειάζεται να ασχολούμαστε τόσο πολύ με το θέμα, ειδικά "εμείς " οι χομπίστες. Και ξέρεις γιατί? Αυτοί που ασχολούνται και "καίγονται" είναι τα μέλη του οικονομικού κυκλώματος ( η έννοια κύκλωμα δεν είναι απαραίτητο τελολογικά να είναι αρνητική ). Ποιά είναι αυτά? Oι αντιπρόσωποι και τα περιοδικά, απλά πράγματα. Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες και σωστά κάνουν να θέλουν να βγάλουν χρήματα. Οι reviewers είναι κάπου στη μέση και καλό θα είναι να είναι εντελώς αμέτοχοι σε αυτά. Εντελώς τυφλοί. Να έχουν πάθος σε αυτό που κάνουν και να δίνουν τον εαυτό τους. Εξάλλου, το χόμπυ αυτό ρε παιδιά είναι και πρέπει να είναι και λίγο χαβαλές. Ας αφήσουμε τους άλλους να κτυπιούνται για τα χρήματα και εμείς να γελάμε ακούγοντας μουσική ή βλέποντας τα εργάκια μας! Η προσπάθεια απόκτησης πλούτου δεν έχει αποδειχτεί ότι κάνει καλό στην υγεία. Ολοι και όλα κάποτε τελείώνουν κάποια στιγμή, χα,χα.
Επίσης, μη νομίζετε ότι κόλπα δεν παίζονται στις γνωστές μεγάλες χώρες...Εκεί να δείτε...Για ρωτήστε πόσο στοιχίζει μία καταχώρηση στο πιο γνωστό σας ξένο περιοδικό? Ενας μικρός αντιπρόσωπος ή κατασκευαστής είναι αδύνατο να επιβιώσει με αυτό το τρόπο. Τί θα κάνει δηλαδή, θα βγάζει κάποια χρήματα μόνο και μόνο για να πληρώνει τις διαφημίσεις? Τελικά, το μυστικό είναι να αποκωδικοποιούμε τα γραφόμενα . Τί εννοεί ο ποιητής, δηλαδή....Το αναγνωστικό κοινό πλέον έχει εμπειρία και ξέρει περίπου τί γίνεται , δεν έχω δεί να είναι τυφλό. Αρα, βάζοντας κρίση απο τη μια μεριά και έστω αυτή την ενημέρωση απο τον ειδικό τύπο, κάπου θα καταλήξει.
Με ρώτησες για κάποιο μηχάνημα που έκανα τεστ. Δυστυχώς ή ευτυχώς ένας reviewer αν είναι επαγγελματίας δεν επιτρέπεται να συνεχίζει την άποψή του και τη συζήτηση πάνω στα άρθρα του! Διότι οτιδήποτε πει θα του επισυναφθεί αρνητικά. Γράφει ,λέει την άποψή του και αυτό ήταν όλο. Δεν είναι αυτός που θα ορίζει την αγορά, εσύ θα έχεις την τελική κρίση.
Α, να δώσω και έναν άλλο όρο?
Επειδή πολλά παίζονται (και δικαίως πολλοί είναι αυτοί που υποπτεύονται εδώ...) στη λίστα με τα μηχανήματα αναφοράς, να καταθέσω πολύ σύντομα την άποψή μου.
Ναι, μπορεί πραγματικά και ανθρώπινα να "γουστάρεις" ένα μηχάνημα και να τόχεις αναφορά. Ομως , αν είσαι πολύ καλός αρθρογράφος, η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να κάνεις "τουμπεκί ψιλικομένο σε φετούλες..." και να μην αναφέρεις ΤΙΠΟΤΑ. Να ΄κρατήσεις το γούστο σου μυστικό όσο γίνεται και να είσαι πολύ φειδωλός. Εχω δεί " πασίγνωστους" αρθρογράφους του εξωτερικού, να έχουν μία τεράστια λίστα με μηχανήματα αναφοράς. Δικό τους θέμα, οκ. Δικό σας θέμα επίσης είναι να αποφασίσετε αν αυτό δεν είναι μία κραυγαλέα διαφήμηση...Ελα, μωρέ, σας είπα πιο πάνω μην ασχολείστε, χαλάτε τη ψυχή σας, το μυαλό σας και τη τσέπη σας. Βάλτε το αυτί σας κάτω, τη λογική , τα χρήματα που μπορείτε να διαθέσετε κοιτάξτε και τα περιοδικά, περιλούστε τα όλα αυτά με μπολικη κρίση και do it. Να ζούμε τη ζωή μας απλά και όμορφα και θα διάγουμε μιά χαρά. Το μπέρδεμα γενικά στη ζωή είναι ακραία αντιερωτικό και είναι ενταγμένο στο κόλπο-συνομωσία που λέγεται ΕΛΕΓΧΟΣ. Και στο ενδιάμεσο κάποιοι γελούν και έχουν τριάντα πόρσε, βιλάρες, σκαφάρες και...τάλλα. Θέλετε να παίζετε το παιχνίδι τους? Χάνετε το πιο πολύτιμο αγαθό, το χρόνο μας....

Β.Λ

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Κώστας Κόγιας said:
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Υπαρχει περιπτωση να "αλλαξει περιεχομενο" μια κριτικη στον δρομο απο τα χερια του reviewer εως την κυκλοφορια του περιοδικου?
Εαν ναι , πως αντιμετωπιζει ο εκαστοτε reviewer την "αλλαγη νοηματων" της πνευματικης του περιουσιας?
Λες γι' αυτό πολλά "ριβιούζ" να βγαίνουν άρες μάρες κουκουνάρες; Είπα κι εγώ ρε παιδί μου... :) :lol:

Για να μας απαντήσει κανένας προϊστάμενος...
Πάντως από την στιγμή που κανείς δεν βρέθηκε να πει στον Κόγια: "τι μ@λ@κίες λες", σημαίνει ότι συμφωνεί.
Είναι έτσι?

- Εγώ θα ήθελα να γίνει πιο συγκεκριμένος ο Κώστας για να ξέρουμε για τι πράμα μιλάμε...
- Βαγγέλη πες μας αν θέλεις κι εσύ την άποψή σου ή την εμπειρία σου στο θέμα σε παρακαλώ.
- Ο προϊστάμενος θέλει να μας πει δυό λογάκια?

Reaction score
3.579
Βαγγέλη, καλωσόρισες για άλλη μια φορά στο site μας. Πείρες πολλές απουσίες αλλά τελικά θα περάσεις την τάξη γιατί τις δικαιολόγησε όλλες ο κηδεμόνας σου.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχεις βαρεθεί όλα αυτά τα χρόνια να δοκιμάζεις άψυχα αντικείμενα όπως είναι τα μηχανήματα ήχου.

Αλλη μια ερώτηση που αφορά το στρώσιμο των μηχανημάτων και των καλωδίων:

Παλαιότερα υποστήριζες ότι το στρώσιμο γίνεται στα αυτιά μας και όχι στα μηχανήματα. Μάλλιστα υποστήριζες ότι τα μηχανήματα όσο περνάει ο χρόνος αρχιζουν να γερνάνε με εμφανή ακουστικά φαινόμενα γήρανσης.

Σήμερα, μετά από τόσα  πολλά χρόνια ενασχόλησης με τον χαΙφιντελισμό, πιστεύεις το ίδιο ή άλλαξες γνώμη;

Σε ευχαριστώ για την συμμετοχή σου.

Reaction score
3.579
Την ίδια ερώτηση για το στρώσιμο, έχω να κάνω και στον Νικόλα Κορακάκη. Θα ήθελα να μας απαντήσει αφού πρώτα μας απαντήσει ο Βαγγέλης ο Λαζάρου.

Reaction score
3.579
Το αν τελικά τα παίρνουν τα περιοδικά ή/και οι reviewers είναι δύσκολο να το κρίνουμε εμείς, αν δεν έχουμε ζήσει και εργαστεί οι ίδιοι σε αντίστοιχο περιβάλλον.

Το να τα πέρνει και κάποιος από αυτούς που ασχολούνται με τον ειδικό τύπο είναι απόλυτα φυσιολογικό.
Θα ήταν εκτός πραγματικότητας αν πίστευε το αντίθετο.

Και να ήταν μόνο τα περιοδικά και οι reviewers ...
Στον τομέα της υγείας βλέπετε τι γίνεται.

Reaction score
0
Nαι, τα μηχανήματα γερνάνε, φυσιολογικότατο. Αν το μηχάνημα έχει δοκιμαστεί σωστά από τον κατασκευαστή του, έχει στρώσει λογικά εκεί. Ενας σοβαρός κατασκευαστής πριν τα ρίξει στην αγορά, θα πρέπει να τα έχει βάλει να δουλεύουν συνέχεια και στο φούλ τουλάχιστον για μία εβδομάδα. Εκτός αν είναι χαζός και θέλει μετά να πληρώνει το λάθος του να μην τα βάλει! Απο εκεί και μετά τα μηχανάκια ακολουθούν το νόμο της φθοράς.Για ένα μεγάλο διάστημα η φθορά είναι πολύ μικρή και μετά παίρνει τη κατιούσα. Κοιτάξτε μόνο τις προδιαγραφές των ηλεκτρολυτικών πυκνωτών και θα καταλάβετε τί εννοώ. Γενικά η έννοια "στρώσιμο" έχει επινοηθεί για να καλύψει αδυναμίες των μηχανημάτων. Θέλουμε στην αντίθετη περίπτωση να εννοήσουμε, ότι τα υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά ενός μαχητικού αεροσκάφους ή της NASA, στην αρχή ...δεν δουλεύουν καλά και θέλουν στρώσιμο;Αυτά είναι γελοία πράγματα και έχουν σκοπιμότητα από πίσω τους. Εκτός, όμως κάποιων ηλεκτρομηχανικών εξαρτημάτων και αυτό με κάποια επιφύλαξη. Για παράδειγμα, ενός μεγαφώνου ή μιάς κεφαλής. Εκεί και ειδικά όπου υπάρχει μηχανική αδράνεια και τριβή , φαίνεται ότι χρειάζεται κάποιο στρώσιμο. Ομως η φθορά πάντα θα υπάρχει...Ειδικά για τα ηχεία έχει παρατηρηθεί πως αν τά παίζουμε συνεχώς (σε μικρή ένταση όταν δεν κάνουμε προσωπικές ακροάσεις) , είναι σε μία κατάσταση εγρήγορσης ( το Q έρχεται πιο εύκολα στη τιμή που έχει ορίσει ο κατασκευαστής του μεγαφώνου) και η αδράνεια έρχεται με πιο προοδευτικό-μαλακό τρόπο. Δοκιμάστε να τα έχετε σε εγρήγορση για ένα μήνα και θα δείτε θεαματικές διαφορές! Μάλιστα θα ακούτε περίφημα ακόμα και σε πολύ μικρές εντάσεις. Επίσης πού και πού αλλά με προσοχή πρέπει να τα "τσιτώνουμε" προοδευτικά για να έχουμε πλήρη ανάπτυξη min/max της ανάρτησης. Αυτή του είδους η " εκπαίδευση" των μηχανημάτων είναι κλάσεις ανώτερη απο το γνωστό " στρώσιμο".

Τώρα, για το αν τα παίρνει κάποιος, τί με ρωτάτε ρε παιδιά? χα, χα. Προφανώς κάποιοι θα τα παίρνουν με κάποιο τρόπο, παντού γίνεται. Και τί μέλλει γενέσθαι? Τα μηχανήματα θέλουν "εκπαίδευση " ή "στρώσιμο". Οι άνθρωποι τί θέλουν; Παιδεία! Αν την αποκτήσουμε όλοι αυτά τα φαινόμενα θα εξαλειφθούν. Οσοι από εμάς έχουν λίγο απο αυτή, θα καταλάβουν αυτούς που τα "παίρνουν" (βασικός όρος στην έννοια της παιδείας, είναι η ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ) και θα τους αγνοήσουν, απλό πράγμα. Προσέξτε όμως την παραπληροφόρηση και τις κακεντρέχειες....Το πιο εύκολο πράγμα σε αυτό το τόπο είναι να κατηγορήσεις κάποιον.
Ο στόχος εδώ δεν είναι η πορεία (δυστυχώς!) αλλά το αποτέλεσμα. Ποσώς με ενδιαφέρει -στην περίπτωσή μας- τί είναι αυτός που κατασκευάζει, γράφει, εκδίδει, πουλάει κ.λ.π, φθάνει το τελικό του προιόν να μου κάνει...Αν τελικά επιμένω να ασχολούμαι με τα παρασκήνια του ενδιάμεσου χώρου, μπορώ να κάνω και τό άλλο, αν κόπτομαι να αλλάξω τη κατάσταση: Να μπω και εγώ στο χώρο -κύκλωμα. Και εκεί θα δω τη γλύκα....και μετά ας βγω να τα πω...
Σας είπα πιο πριν, χάνουμε το χρόνο μας με αυτά...

Reaction score
3.579
Θα ήθελα να ρωτήσω τον συντονιστή της κατηγορίας αν θέλει να συνεχίσουμε με πιο ωφέλημα πράγματα απ' το να συζητάμε τα περί διαπλοκής.

Υπάρχουν και πολλά άλλα τεχνικά θέματα που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε σε αυτό το thread .

Σπύρο, να δώσουμε ένα τέλος με το τι γίνεται στο παρασκήνιο και να συγκεντρωθούμε στο αντικείμενο που έχει να κάνει μόνο με τον ήχο και τη σωστή αναπαραγωγή ?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Γιώργο δεν μπορώ να επιβάλω το τι θα συζητάμε και τι όχι, και μάλιστα από την στιγμή που ο διάλογος είναι κόσμιος.

Φυσικά και θεωρώ τεράστια ευκαιρία την ύπαρξη τόσο του Βαγγέλη, όσο και του Νίκου που μας χαρίζουν τον πολύτιμο χρόνο τους, και σίγουρα θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε καταλλήλως την ευκαιρία και να τους "βομβαρδίσουμε" με ερωτήσεις περί τεχνικών θεμάτων, όσο και θεμάτων αναπαραγωγής ήχου.

Και δεν βρίσκεις τόσο εύκολα ανθρώπους του χώρου που μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν...

Τώρα για την "διαπλοκή" ισχύει ότι και στην πολιτική. Δεν έχουμε αποδείξεις για συγκεκριμένα άτομα που "διαπλέκονται" αλλά έχουμε ενδείξεις (έστω και "αποχρώσες"). Υπάρχει μία περιρέουσα ατμόσφαιρά λοιπόν που ενισχύει τις αμφιβολίες κάποιων (και όχι λίγων). Και όσο πλανάται αυτή η κατάσταση δυστηχώς θα επηρεάζει τις συζητήσεις μας...

Reaction score
3.579
Βαγγέλη,
κάποτε σε μια συζήτηση που έγινε στην Ηχοέκφραση,  με αφορμή την παρουσίαση του ΄πικάπ' σαν μέσο αναπαραφωγής των αγαπημένων μας δίσκων, μας μίλησες και για το ρόλο που παίζει η σωστή τροφοδοσία στα μηχανήματά μας.

Μας είπες ότι η  σωστή τροφοδοσία ξεκινάει από τον πλησιέστερο σταθμό της ΔΕΗ και τερματίζει στο πολύπριζο του συστήματός μας.
Μας μίλησες και για το power factor correction που ελάχιστοι κατασκευαστές τον ενσωματώνουν στις συσκευές τους.

Υπάρχει τρόπος να διορθώσουμε την ποιότητα του ρεύματος που πάιρνουμε από τον πάροχο -ΔΕΗ- στην δική μας περίπτωση, χωρίς να δημιουργήσουμε άλλου είδους προβλήματα.

Κάποτε είχες αναφερθεί με άρθρο σου στον ειδικο τύπο για την balanced AC τροφοδοσία. Θα ήθελα να μας πεις τη γνώμη σου αν μπορούμε να ωφεληθούμε και εμείς από αυτή την μέθιοδο. Πως μπορούμε να συνδιάσουμε την AC balanced τροφοδοσία και το power factor corection ?

Αν προτιμάς, θα μπορoύσες να ανοίξεις ένα δικό σου thread αφιερωμένο στην βελτίωση της ποιότητας του ρεύματος που τροφοδοτούμε τα μηχανήματά μας.

Υπάρχουν άνθρωποι που ξοδεύουν αρκετά χρήματα για τα καλώδια ρεύατος. Οι διαφορές ακούγονται. Πως μπορούμε να εξηγήσουμε αυτό το φαινόμενο.  Είναι μύθος η πραγματικότητα ?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εγώ βλέπω μια άρνηση πάντως να συζητήσουμε ευθέως με τους reviewers, θέματα που έχουμε ήδη θίξει σε άλλα thread. Δεν καταλαβαίνω το γιατί, ειδικά από αυτούς που τα έχουν φέρει κατά καιρούς στην επιφάνεια.

- Πολύ εύκολα θα μπορούσε κανείς να πει:
"Εδώ... έγραψες αυτή τη μ@λ@κία. Γιατί αγοράκι μου? Τι πίνεις?..."

- Αντ' αυτών, αρκούμαστε σε αμπελοφιλοσοφίες...

- Επίσης η άποψη του Βαγγέλη ή του Νίκου για τεχνικά θέματα δεν νομίζω ότι έχει καμιά σχέση με το θέμα... Ας μείνουμε στα των περιοδικών.

Reaction score
3.579
Σπύρο, οι αποφάσεις μου δεν επηρεάζονται  από το το παρασκήνιο.  Εντάξει μου αρέσει να ακούω τα σχετικά κουτσομπολιά αλλά τελικά αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι η συνεχής βελτίωση με το ελάχιστο κόστος.

Reaction score
3.579
Νίκος Τσαρουχάς said:
Εγώ βλέπω μια άρνηση πάντως να συζητήσουμε ευθέως με τους reviewers, θέματα που έχουμε ήδη θίξει σε άλλα thread. Δεν καταλαβαίνω το γιατί, ειδικά από αυτούς που τα έχουν φέρει κατά καιρούς στην επιφάνεια.

- Πολύ εύκολα θα μπορούσε κανείς να πει:
"Εδώ... έγραψες αυτή τη μ@λ@κία. Γιατί αγοράκι μου? Τι πίνεις?..."

- Αντ' αυτών, αρκούμαστε σε αμπελοφιλοσοφίες...

- Επίσης η άποψη του Βαγγέλη ή του Νίκου για τεχνικά θέματα δεν νομίζω ότι έχει καμιά σχέση με το θέμα... Ας μείνουμε στα των περιοδικών.
Για τα τεχνικό θέμα που με ενδιαφέρει εμένα, είπα στον Βαγγέλη να ανοίξει ένα καινουργιο thread.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.130
Το συγκεκριμένο θέμα αφορά τους reviewers και το ρόλο τους εντός και εκτός των σελίδων. Η μέχρι τούδε έκβαση του θέματος είναι απολύτως χρήσιμη και ωφέλιμη. Παρακαλώ συνεχίστε.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.006
Members
38.525