Reviewers ανάμεσά μας...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.078
Αντώνης K. said:
Πόσο θεμιτή και στα πλαίσια του νόμου είναι, η αναδημοσίευση φωτογραφιών και κειμένων από τα περιοδικά στο site? Θέλω να ανοίξω ένα θέμα με την αναφορά  κάποιου περιοδικού σαν σημείου αναφοράς για την συζήτηση.
Ασ' τα σάπια. Μήπως εκτός από ηλεκτρικό και τηλέφωνο, έχει φτάσει στην Κύπρο και κανένας σκάνερ;

Reaction score
5
Και scanner έφτασε και φωτοτυπική! Απλά ήθελα να ανοίξω ένα νέο θέμα για συζήτηση αλλά βαριέμαι την γραφειοκρατία! :lol:

Αγνή καθαρή ενέργεια πώς διασφαλίζεται? 8)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.078
Με dedicated ανεμογεννήτρια. :mrgreen:

Στην Ελλάδα, για να στήσεις ανεμογεννήτρια χρειάζεσαι 45 δικαιολογητικά. Φαντάζομαι, ότι στην Κύπρο, που είναι ανεπτυγμένη χώρα, αρκούν τα μισά.

Reaction score
3.574
Αντώνης K. said:
Πόσο θεμιτή και στα πλαίσια του νόμου είναι, η αναδημοσίευση φωτογραφιών και κειμένων από τα περιοδικά στο site? Θέλω να ανοίξω ένα θέμα με την αναφορά κάποιου περιοδικού σαν σημείου αναφοράς για την συζήτηση.

Τι περιμένεις ;;;

Reaction score
0
χαιρετώ την παρέα! Φίλοι μου, να μην έχουμε την εντύπωση πως μητροπολιτική Ελλάδα είναι στα πάντα ...παράδεισος. Γενικά ...τρίχες...Αν συγκριθούμε με τη μεγαλόνησο ( σχεδόν στα πάντα) χάσαμε. Η παροχή υπηρεσιών εκεί είναι σε άλλο επίπεδο. Ξεχάστε τη local γυφτιά. Οσο, για το ρεύμα, πρίζες και τα άλλα συναφή , είναι όλα κλάσεις ανώτερα. Αξίζει να δώσεις τα συγχαρητήρια στους αδελφούς μας Κύπριους για το επίπεδο ζωής τους, ενώ έχουν υποφέρει τα πάνδεινα και επίσης πάραυτα λατρεύουν την μητροπολιτική Ελλάδα, μας αγαπούν. Σε αντίθεση με εμάς που "κομπλεξικά" είμαστε λίγο μπλαζέ. Τολμώ να πω και ας είναι ενάντια στους πόθους μου ως Ελλην, ότι ...ευτυχώς που δεν είμαστε ένα κράτος. Θα την είχαν βάψει....

Β.Λ

Reaction score
0
θα αναφερθώ επίσης και σε ένα λεπτό πράγματι θέμα ανάμεσά μας. Εμείς εδώ έχουμε αναπτύξει ένα κώδικα επικοινωνίας που φαίνεται να τον καταλαβαίνουν πλήρως οι ...ιθαγενείς. Επίσης, πολλοί από εμάς γνωρίζονται προσωπικά και μπορούν άνετα να ανταλλάσουν ακόμα και ...φιλοφρονήσεις. Ετσι, αν κάποιος είναι π.χ Ελληνας της διασποράς και μπαίνει στο φόρουμ, μην απατάστε πως θα τα καταλάβει όλα όσα λέγονται και ειδικά με τον τρόπο που λέγονται κάποιες φορές. Ειλικρινά σας μιλώ, υπάρχει περίπτωση τώρα που το avsite έχει μεγαλώσει πολύ, να υπάρξουν άνθρωποι σε μακρυνές αποστάσεις από εμάς που θα μπορούσαν ακόμα και να στεναχωρηθούν. Εμείς οφείλουμε να προσέχουμε αυτό το πολύ λεπτό σημείο και συγγνώμη που το αναφέρω. Πιστεύω ότι απλά δεν έχει περάσει από το μυαλό μας, θεωρούμε ότι όλοι διέπονται από τους ίδιους κώδικες επικοινωνίας. Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Εδώ, για παράδειγμα μεταξύ βορά και νότου, υπάρχουν διαφορετικά λεκτικά ιδιώματα και άλλα πολλά .Φανταστείτε λοιπόν τί μπορεί να παθαίνει ένας Ελληνας που έχει μεγαλώσει π.χ στην Αυστραλία, ή στην Κύπρο...

Β.Λ

Reaction score
0
Κώστας Κόγιας said:
Λες γι' αυτό πολλά "ριβιούζ" να βγαίνουν άρες μάρες κουκουνάρες; Είπα κι εγώ ρε παιδί μου...  :)  :lol:

Για να μας απαντήσει κανένας προϊστάμενος...
Είναι το πρώτο κείμενο που γράφω στο avsite και θέλω να ζητήσω συγγνώμη που θα είμαι δηκτικός με το καλημέρα.
Το κείμενο του κ. Κόγια μου θύμισε κάτι που διάβασα πριν μήνες στο 2ο τεύχος του High Fidelity. Αντιγράφω λοιπόν:

Δοκιμή ενισχυτών Octave 130, σελίδα 79, δεύτερη στήλη
" Αν μου ζητούσαν να προσδώσω ένα χαρακτηρισμό στους συγκεκριμένος μονοφωνικούς της Octave, θα τους αποκαλούσα με μια φράση ως τους τελικούς με τα χίλια πρόσωπα. Χωρίς καμία δόση υπερβολής, θα μπορούσα να κάνω ακόμα και χρήση της λέξης "μεταμόρφωση" για να περιγράψω το πόσο μεγάλη ήταν η διαφορά στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα, κάθε στιγμή που μεταπηδούσα σε υψηλότερα επίπεδα χωρητικότητας πυκνωτών, εξ'αιτίας των δύο προαιρετικών εκδόσεων αυτών των "μαύρων κουτιών" ή αλλιώς Black Boxes της Octave"

Τέσσερεις παράγραφοι πιό κάτω
"Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα ναμείνω λίγο περισσότερο στα Black Boxes και τα Super Black Boxes της Octave, με σκοπό να απονείμω τα εύσημα στον κύριο Hofmann, όχι τόσο για τα σημαντικά οφέλη σε θέματα οδήγησης που προσδίδουν οι εν λόγω συσκευές στους ενισχυτές, αλλά για το γεγονός ότι έχει καταφέρει να διατηρήσει αναλλοίωτα τα ηχητικά τους χαρακτηριστικά, είτε αυτοί παίζουν χωρίς τα μαύρα κουτιά, είτε παίζουν με τα απλά Black Boxes, είτε με τα Super Black Boxes."

Θέλω να ελπίζω οτι παρότι είναι αποσπάσματα απο συνολικό κείμενο δεν αλλάζει το νόημα. Και τελικά ρωτάω.Τί απο τα δύο ισχύει; Διατηρούν "αναλλοίωτα τα ηχητικά τους χαρακτηριστικά" ή έχουν "μεγάλη διαφορά στο ηχητικό αποτέλεσμα".

Reaction score
3.574
Βαγγέλη, η Κύπρος είναι Ελληνική ή οχι ?
Το λες σας να θεωρείς τους αδελφούς μας τους Κύπριους ότι δεν είναι Ελληνες ή εμάς που ζούμε στην μητροπολιτική Ελλάδα ότι δεν είμαστε Ελληνες αλλά γύφτοι.

Αν είμασταν ένα κράτος, θα ήταν καλύτερη σήμερα η Κύπρος, κι όχι κομμένη και ραμμένη στη μέση όπως είναι σήμερα.

Reaction score
3.574
Φίλε μου Algol, μπήκες δυναμικά στο avsite και μου αρέσεις.

Προσπαθώ και εγώ να καταλάβω αυτά το κείμενο αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι ήθελε να μας πει ο ποιητής μας.
Πολλες φορές εγώ όταν διαβάζω τέτοιου είδους κριτικές είμαι σίγουρος ότι ο reviewer δεν έχει ακούσει στην πραγματικότητα το μηχάνημα προς δοκιμή αλλά από κάπου αντιγράφει όμορφες ποιητικές προτάσεις άλλων reviewers.
Με αυτό τον τρόπο ο οποιοσδήποτε μπορεί να γράψει κριτικές, ακόμα και ένας κουφός.

Reaction score
0
E, μάλλον δεν το πιασες Γιώργο! Το εντελώς αντίθετο εννοούσα! Τα γραφόμενά μου είναι ξεκάθαρα. Η ΚΥΠΡΟΣ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Προσωπικά μίλησα για την ποιότητα της ζωής εκεί και την σύγκρινα με την εδώ. Και -ως υπόθεση εργασίας-για να τονίσω τη διαφορά, ανέφερα υποθετικά πως αν είμασταν ένα κράτος, προφανώς η Κύπρος θα ήταν απλά ένα "νησί", ενώ τώρα είναι νησάρα! Οσο για τη γυφτιά, ναι επιμένω.Δεν θίγω κανέναν, μακριά από εμένα, αλλά ο κύκλος είναι πολύ φαυλίζων στα εντόσθια της μητρόπολης.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.078
Βαγγέλη το θυμήθηκα. Ένα μπαράκι στη Λευκωσία που λέγεται Babylon, αι παίζει μόνο ροκιές. Έχει μέσα κι ένα αμερικάνικο μπιλιαρδάκι. Αν ξαναπάς, πήγαινε κανένα βράδι...

Reaction score
3.574
Βαγγέλη, η ποιότητα ζωής στην Κύπρο δεν έπεσε από τον ουρανό.
Πλέπε ξένους επενδυτές και ξένες τράπεζες που έχουν ανοίξει υποκαταστήματα στην Κύπρο.
Ποιός καταθέτει στην Κύπρο και γιατί ?

Reaction score
0
To αποτέλεσμα μετράει! Έδώ γιατί δεν επενδύουν? Ιδανικές κοινωνίες δεν υπάρχουν. Το ελάχιστο προσδοκούμενο σήμερα στο καπιταλιστικό γίγνεσθαι, είναι τουλάχιστον να περνάς καλά. Το από πού θα ρθει το χρήμα είναι άλλη υπόθεση. Αν δεν μας αρέσουν αυτά υπάρχει κσι ο άλλος ...δρόμος. Είμαστε όμως έτοιμοι για ...επανάσταση? Και εν πάσει περιπτώσει, ας κόψουμε τη συζήτηση αυτή γιατί δεν έχει σχέση με τα θέματα του forum, χα,χα!
Β.Λ

Reaction score
3.574
Vagelis Lazarou said:
Και εν πάσει περιπτώσει, ας κόψουμε τη συζήτηση αυτή γιατί δεν έχει σχέση με τα θέματα του forum, χα,χα!
Β.Λ
Εχει σχέση με τους reviewers .

Για πες μας λοιπόν ,
Θυμάσαι ποιό ήταν το μεγαλύτερο ψέμα που αναγκάστηκες να γράψεις σαν reviewer ?

Είχες την ευκαιρία να επανορθώσεις ?

Reaction score
0
Ψέμα ποτέ, ούτε μικρό ούτε μεγάλο. Αλλο μπορεί να συνέβηκε, αλλά και πάλι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν έκανες λάθος. Υπάρχει περίπτωση να άκουσες κάτι και να ενθουσιάστηκες ανθρώπινα και μετά από καιρό να άκουσες κάτι καλύτερο (με δεδομένο ότι ή ήταν σύγκριση μηχανημάτων, ή, οι συνθήκες δεν ήταν οι ιδανικότερες). Ομως αυτά τα πράγμτα πάνε όπως με τις εμπειρίες στη ζωή. Μικρός ξέρεις πιο λίγα. Μεγαλώνεις και γίνεσαι σοφότερος. Η πείρα σε ένα reviewer παίζει μεγαλύτερο ρόλο από ότι το ...αυτί. Παίζει επίσης ρόλο και οι τεχνικές γνώσεις.(για να μην σε παραμυθιάζουν οι διάφοροι κατασκευαστές -οι αντιπρόσωποι είναι αδιάφορο τί λένε-ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά, νέες σχεδιάσεις κ.λ.π). Ξέρετε πόσες μπαρούφες λένε ορισμένοι κατασκευαστές? Ειδικά αυτοί που εσκεμένα μπερδεύουν και μεταφυσικά κόλπα μέσα...Ή, προσπαθούν με ημι-επιστημονικά τρύκ να σου αποδείξουν κάτι που έχει δημοσιευθεί πριν 50 χρόνια. Οταν κάποιος σου μιλά για κρασιά, για τα μαγνητικά ρευστά της γης και πως τον επιρέασαν στη σχεδίαση κ.α , πουλάει τρέλα. Θέλει να δείξει (ειδικά σε Ευρωπαίο δημοσιογράφο) ότι είναι in και κουλτούρας! Κάποτε ένας (πολύ μεγάλος και γνωστός) μουλεγε κάτι τέτοια και είχε μέχρι και ...επαναστατικές ιδέες και μετά έμπαινε σε ...Μercedes 600 (long version) να πάει σε πονηρό spa... Ενας άλλος ( πασίγνωστος) του έπαιρνα πριν κάποια χρόνια συνέντευξη σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας και επειδή (δήθεν) τον ενοχλούσε το ηχείο από πάνω μας, ανέβηκε στη καρέκλα και ξεσύνδεσε το καλώδιο. Αποικιοκράτης ήταν και ήθελε να δείξει τη μαγκιά του και την επίσης "δήθεν" ιδισυγκρασία του . Το ηχείο δεν ενοχλούσε, ίσα-ίσα που ακουγόταν...Εχω ακούσει και έχω δει τέτοια...
Ύπάρχουν όμως reviewers που τσιμπάνε με τέτοιες μ.....ς και γράφουν μετά απίστευτα πράγματα για αυτούς και υπάρχουν και πολλοί αναγνώστες που επίσης τα διαβάζουν και παραμυθιάζονται. Τα μηχανήματα ναι, αρκετές φορές θέλουν έμπνευση και υπάρχουν εξαίρετοι κατασκευαστές, χωρίς αμφιβολία. Αλλά η έμπνευση και η πραγματική δημιουργία δεν μπορεί να έρθει από πραγματικά τρελούς ή περίεργους. Αν ήταν όντως τρελοί-περίεργοι και τους αφήναμε να κατασκευάσουν το σπίτι μας, τις γέφυρές μας και τα αυτοκίνητά μας, θα μπαίναμε μετά μέσα? Μπα...

Reaction score
3.574
Βαγγέλη, καλή σου μέρα. ΄
Σε ευχαριστώ για την απάντηση στην προηγούμενη ερώτηση. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφεις.

Πάμε τώρα σε κάτι άλλο που έχει αρκετό ενδιαφέρον.

Στην Ηι-Εnd κατηγορία υπάρχει ένα θέμα που σκοπό έχει να προγραμματίσουμε ένα σεμινάριο μουσικής & ήχου, βλέπε

http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=11913.0

Έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για τη θέση του εισηγητή κάποιοι επαγγελματίες μουσικοί που είναι και ταυτόχρονα λάτρεις του ήχου, αλλά όχι απαραίτητα και των μηχανημάτων αναπαραγωγής.

Εννοείται ότι θέλουμε να μας τιμήσεις κι εσύ με την συμμετοχή σου.

Όπως καταλαβαίνεις, η παρουσίαση θα έχει και κάποιο κόστος το οποίο προσπαθούμε να καλύψουμε.

Αν γίνει κάτι απλό, το κόστος θα είναι μικρό οπότε θα μπορούσε λογικά να τα καλύψουν ακόμα και τα ίδια τα μέλη του φόρουμ. Αν όμως θελήσουμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό, όπως για παράδειγμα να κλείσουμε το σεμινάριο με μια μουσική συναυλία με μεγάλη ορχήστρα, το κόστος θα ξεπεράσει τις οικονομικές δυνατότητες των μελών μας.
Το σεμινάριο το προγραμματίζουμε για τα μέσα Σεπτέμβρη.

Για να μην μακρηγορώ, ψάχνουμε για σπόνσορες .

Θα ήθελα να μεταφέρεις το μήνυμα στην διεύθυνση του περιοδικού που συνεργάζεσαι , ΗΧΟΣ & ΕΙΚΟΝΑ και να τους ρωτήσεις αν επιθυμούν να βοηθήσουν οικονομικά αυτή μας την προσπάθεια.
Επίσης όπου αλλού νομίζεις ότι θα μπορούσαμε να απευθυνθούμε, παρακαλώ να μας ενημερώσεις.

Το μεγαλύτερο κόστος είναι αυτό της μεγάλης ορχήστρας και του μουσικού θεάτρου που θα μας φιλοξενήσει.
Υπάρχουν πολλές προτάσεις στο τραπέζι από την πλευρά των εισηγητών. Αυτό που μας απασχολεί τώρα περισσότερο είναι το οικονομικό ζήτημα.

Αν έχεις κάποιες προτάσεις, μπορείς να τις γράψεις στο αντίστοιχο θέμα της Hi-End κατηγορίας ή να μου τις στείλεις με p.m.

Όλα τα ανωτέρω φυσικά ισχύουν για όλους όσους θα μπορούσαν να βοηθήσουν με κάποιο τρόπο.

Reaction score
3.574
Η πρόταση ισχύει και για τον αγαπητό μας φίλο και μέλος Νικόλα Κορακάκη και το περιοδικό που συνεργάζεται το HIGH FIDELITY.

Reaction score
3.574
και φυσικά όλους τους reviewers των Ελληνικών και ξένων περιοδικών που κυκλοφορούν στην Ελλάδα και την Κύπρο που έχουν σαν βασικό αντικείμενο τον ήχο.

Reaction score
0
Πολύ ωραία ιδέα! Προσωπικά, είμαι εξωτερικός συνεργάτης στα περιοδικό δεν έχω καμία σχέση με οτιδήποτε άλλο εκτός από το να γράφω άρθρα. Η σωστότερη διαδικασία κατά τη γνώμη μου θα ήταν να απευθυνθείτε στη Δ/ση του περιοδικού. Με μεγάλη μου χαρά να είμαι και εγώ μαζί σας. Οταν ανακοινώσετε τον ακριβή χρόνο, θα ξέρω 100% αν θα μπορώ, λόγω του ότι περίπου το μισό μου χρόνο βρίσκομαι στο εξωτερικό.
Β.Λ

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.959
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988