Roksan Radius 5 - Συμβουλές για ρυθμίσεις

Reaction score
325
Ναι είναι κάθετη και πλέον και η φυσαλίδα είναι τελείως μέσα στο κέντρο και όχι όπως ήταν πριν που έφευγε προς τα πίσω.

Reaction score
325
εδώ φώτο από την κεφαλή από μπροστά

θέλει πάντως αυτός ο βραχίωνας πολύ σταθερό χέρι από τι είδα όταν το τοποθετείς. Κάτι άλλο που πρέπει να αλλάξω είναι το βαράκι πίσω καθώς έχει ένα σχοινάκι που έχει αρκετά χαλαρή θηλιά και δεν κάθετε στην θέση που το βάζω και φεύγει και πάει ποιο μπροστά.
Να το αλλάξω η να φτιάξω ποιο σφιχτή θυλιά μόνος μου? Κανονικά μπετονιά δεν πρέπει να έχουν?

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Μπετονια,κλωστη κανουν. Φτιαξε το μονος σου,διατηρησε το μηκος της κλωστης που εχει τωρα

Reaction score
325
Ισια δεν σου φαίνεται και σένα η κεφαλή? Και εδώ το σύστημα μου πλέον :)

Επόμενος στόχος είναι να αλλάξω το dacmagic με το teac 501 και μετά για νέα ηχεία εκεί λέω να πάω για κάτι Ελληνικό και μπορεί αργότερα να αλλάξω και τον τελικό του συστήματος

Reaction score
677
Έχω την εντύπωση πως τα ντουλάπια κάτω από το πικάπ δεν είναι και ότι καλύτερο.
Σίγουρα από κάποιες εντάσεις και πάνω θα σου κάνουν ζημιά.
Στην θέση σου θα έβρισκα άλλη θέση για το πικαπ.

Reaction score
325
από κραδασμούς από το πάτωμα? Πάντως λόγο ότι είναι διαμέρισμα δεν παίζω δυνατά την μουσική

Reaction score
677
από κραδασμούς από το πάτωμα? Πάντως λόγο ότι είναι διαμέρισμα δεν παίζω δυνατά την μουσική
Οχι από το πάτωμα.
Συνήθως τα ντουλάπια,ειδικά αν δεν είναι τίγκα γεμάτα,λειτουργούν σαν υπογούφερ.
Δυνάμωσε λίγο ένταση,βάλε επάνω το χέρι σου και θα δεις.

Reaction score
325
Εβαλα σήμερα και έπαιξα για ώρα και δεν έβγαλε το παραμικρό πρόβλημα. Ο ήχος του είναι απλά εκπληκτικός και νομίζω μεγάλη αναβάθμιση από το project που είχα ποιο αναλυτικός και πάρα πολύ ποιο γλυκός από αυτόν που άκουγα στο project.
Το μόνα θέματα που έχω είναι με το βαρίδι που η κλωστή που έχει δεν κάθεται με τιποτα στα αυλάκι του άξονα. Λέω να πάρω κανά βαρυδάκι από το 3345rpm αλλά τι θα πρέπει να προσέξω? Ο βραχίωνας παίρνει συγκεκριμένα βαρύδια?
Τέλος κάτι άλλο που με προβληματίζει είναι ότι αν ο βραχίωνας είναι προς την μέση και τέλος του δίσκου και τον σηκώσω με το lever τότε φεύγει μόνο του καθώς σηκώνετε και έρχεται προς την εξωτερική πλευρά. Κανονικά δεν θα έπρεπε να σηκώνετε και να κατεβαίνει χωρίς μετακίνηση? Και που λέτε να ωφείλετε αυτό? Το πλατό είναι αλφαδιασμένο τελέιως και ελεγχμένο με αλφάδι.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Για να μην καθεται η κλωστη στο αυλακι του αξονα ισως ειναι πιο χοντρη απ οτι πρεπει.Βρες την πιο λεπτη μπετονια που μπορεις και αλλαξε την.
Αν εννοεις το βαριδι του antiskating καλυτερα ασε αυτο που εχεις.Το οτι ο βραχιωνας ερχεται προς τα εξω οταν τον σηκωσεις,ισως να ει αναι πολυ το antiskating?Eπισης κοιταξε το λαστιχενιο κοματι στον μηχανισμο ανυψωσης του βραχιωνα,ισως χρειαστει λιγο καθαρισμα με οινοπνευμα ωστε να μην γλιστρα ο βραχιωνας οταν τον σηκωνεις

Reaction score
325
Ok θα το κοιτάξω μήπως κάνω ποιο μικρή την θυλιά του η αν βρω κάποια μπετονιά να την βάλω στο βαρύδι αν και με τόσο λεπτοδουλειές δεν είναι ότι καλύτερο μου. Πάντως κάτι άλλο που ήθελα να προσθέσω είναι πόσο εντυπωσιακός είναι ο κινητήρας του πικάπ. ΜΙλάμε άμεση εκκίνηση και άμεσο σταμάτημα.

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Το σχοινάκι είναι απο μεταξωτή κλωστή για να μην φέρνει κραδασμούς και ΜΟΝΟ με αυτή πρέπει να παίξεις......Υπάρχει και αντιπροσωπία στην Ελλάδα μία γνώμη και βοήθεια, δεν βλάπτει.

Reaction score
325
Για βοήθεια λίγο χλωμό εκεί που βρίσκετε με εκεί που μένω.. Για να πάω εκεί στο κέντρο που είναι κοντά σε πλάκα πρέπει να διοργανώσω εκδρομή κανονικά :p. Πάντως δεν το ξερα ότι είναι από μεταξωτή κλωστή. Αρά το μόνο που μένει είναι να φτιάξω λίγο την θηλιά της μικρότερη ώστε να εφαρμόζει καλά στα αυλάκια.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Δεν ξερω αν ειναι μεταξωτη αλλα αν θα την αλλαξεις βαλε κατι ευλυγιστο και λεπτο ωστε να κινειται ευκολα με τις λιγοτερες τριβες.

Reaction score
325
Εντάξει κάπως την έφτιαξα και σταθεροποιήθηκε στο αυλάκι της. Σήμερα που είχα χρόνο να ακούσω λίγο το πικάπ και να παίξω μερικούς δίσκους μπορώ να πω ότι είναι απλά απίστευτο!! Απίστευτα μουσικό, γλυκό, ήσυχο χωρίς τα πολλά ενοχλητικά σκρατς που είχα με το project(μάλλον κακορυθμισμένη κεφαλή θα ήταν) και ευχαριστιέσαι στην κυριολεξία να ακούς μουσική.
Για άλλη μια φορά ανακαλύπτω ξανά την μουσική μου. Φοβερό το πικάπ παιδιά και μάλλον ο βραχίωνας του κάνει όλη την δουλειά αλλά και το μοτέρ του δεν πάει πίσω καθώς άμεση εκκίνηση και φοβερά ήσυχο. Πολύ ευχαριστημένος :)

Reaction score
325
Συνέχεια εντυπώσεων με το πικάπ. Το πικάπ το συγκεκριμένο μαζί με την sas την βελόνα είναι φοβερά μουσικό αν μπορώ να το χαρακτηρίσω έτσι. Δεν ξέρω σε άλλους τι εντυπώσεις δίνει αλλά στο δικό μου σύστημα δεν έχει τόσο δυναμισμό χωρίς βέβαια να στερείτε βαθιών μπάσων αλλά μπορώ να το χαρακτηρίσω και αναλυτικό τον ήχο του αλλά και αρκετά γλυκό και μουσικό.
Νομίζω του αρέσει αρκετά τα ροκ ακούσματα που τα αποδίδει άριστα ακόμα και την electro jaz των cinematic orchestra την αποδίδει άψογα. Το κακό είναι ότι όσο αναβαθμίζω τις πηγές τόσο φένεται η γυμνία αυτών εδώ των ηχείων που έχω

http://www.whathifi.com/Review/KEF-C5/

αν και για τα δικά μου αυτιά δεν είναι τόσο χάλια που λέει το review εκεί που όντος χάνουν είναι στην μεσαία τους περιοχή που είναι κάπως σαν κρατημένα και να μην ξεδιπλώνετε η μουσική. Από τι καταλαβαίνετε πάω για ηχεία αλλά θα ανοίξω άλλο νήμα
Αυτό που γενικά που δεν μπορώ να πιστέψω είναι πως τα κατάφερα και το έστισα το πικάπ και με τριβελίζει η αμφιβολία μήπως έχω κάνει κάπου λάθος αλλά όπως έγραψα παίζει άψογα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα :p

Reaction score
325
Συνέχεια με ερώτηση. Σε γενικές γραμμές είμαι αρκετά εντυπωσιασμένος από το πικάπ και από τον ήχο που έχει. Το μόνο θέμα που έχω είναι ότι είναι πολύ ευαίσθητο έχει πάνω ο δίσκος τρίχες, κολλημένες βρωμιες κτλ. Τότε κολλάει πανεύκολα δλδ δεν το ξεπερνάει το κόλλημα. Μήπως αν αυξήσω το tracking force να λύσει αυτό το θέμα.
Μετά με το θέμα στα σκουπιδάκια χρησιμοποιώ φελό και όχι τσόχα αλλά μου έκανε εντύπωση με ένα δίσκο των cinematic orchestra που έπαιζα όταν κόλλησε η βελόνα πέρασα ελαφρά το δάχτυλο από αυτό το σημείο και είχε κολλήσει κάτι πάνω στον δίσκο που δεν έφευγε με το απλό σφουγγαράκι που έχω να καθαρίζω τους δίσκους. Δεν ξέρω αν είναι καλός ο φελός για το πικάπ και μήπως θα πρέπει να ξαναγυρίσω στην τσόχα?

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
To radius δεν εχει ακρυλικο πλατω?
Αν ναι μην χρησιμοποιεις την τσοχα.Βγαλε την και ξαναρυθμισε το VTA

Reaction score
325
Και το βάζω κατευθείαν πάνω στο ακρυλικό? Δεν έχουν κίνδυνο οι δίσκοι για φθορές? Φελλό χρησιμοποιώ που είχα αγοράσει από 3345rpm

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Ναι κατέυθειαν στο ακρυλικο.
Μην φοβασαι δεν παθαινουν τιποτα οι δισκοι.
Αν θελεις να εχεις οπωσδηποτε ματ, ο φελλος ειναι καλυτερος στο ακρυλικο πλατω παρα η τσοχα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster