Roksan Radius 5 - Συμβουλές για ρυθμίσεις

Reaction score
325
Και για το tracking στις παραμικρές βρωμίτσες να αυξήσω λίγο το βάρος της βελόνας?. Κάπου το είχε πάρει το μάτι μου ότι στους unipivot πρέπει να κάνεις αυτό γιατί πηδάνε με το παραμικρό αλλά δεν ξέρω αν είναι αλήθεια.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
H SAS παιζει απο 1.0-1.5γρ .
Περιπου στο 1.2γρ θα ελεγα οτι ειναι οκ.
Σε ενα απο τα πικαπ μου της εχω 1.0γρ και ειναι μια χαρα.
Μαζευει οντως διαφορα αλλα καλυτερα ειναι να καθαριζεις τον δισκο πριν απο καθε παιξιμο.
Και με το ψηλοτερο βαρος παλι θα μαζευει η βελονα.

Reaction score
325
Στο 1.25 την έχω όπως λέει και το manual της. Τώρα που τον ξανακοίταγα τον συγκεκριμένο δίσκο είχε διάφορα σαν κολήμένα πάνω δεν ξέρω που τα μάζεψε αυτά. Για καθαρισμό μια και σε βρήκα λες νεράκι? οινόπνευμα η κάτι άλλο?

Reaction score
325
Και το phono το ρύθμισα στα 220μv και 470ohm. Μου ακουγόταν λίγο κρατημένο στα μεσαία και αφού κοίταξα τα τεχνικά χαρακτηριστικά είδα ότι η black pearl αυτές τις ρυθμίσεις πρέπει να έχει. Πριν το είχα στα 100μv με 100ohm

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Για καθαρισμό μια και σε βρήκα λες νεράκι? οινόπνευμα η κάτι άλλο?
Για τον δισκο εννοεις?
Ενα μιγμα ισοπροπυλικης αλκοολης και απεσταγμενου νερου(70/30 %) χρησιμοποιω σε τετοιες περιπτωσεις και τοπικα μεχρι να ξεκολλησει η ακαθαρσια με μικρο βουρτσακι.

Reaction score
325
thx και αυτή την αλκοόλη που λες να την βρω η να πάρω με την μια ένα καθαριστικό μπουκαλάκι από 3345rpm

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Ισοπροπυλικη αλκοολη η κατα το Αγγλικοτερο, isopropyl alcohol

Λιγη προσοχη,μην το εισπνεεις και ειναι ευφλεκτον ( η ευφλεγκτον ????....χαχαχα)

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Aν το πεις σωστα και σε ρωτησουν " τι ? " μην πανικοβληθεις δεν θα φταις εσυ :biggrin:

Reaction score
325
Να πω για άλλη μια φορά ότι αυτό το πικάπ φαίνετε ότ απλά λατρεύει τα ροκ ακούσματα χωρίς βέβαια να υστερεί στα ηλεκτρονικά είδη αλλά στα ροκ ιδίως μιλάμε κεντάει. Απλά άκουσα ξανά τον δίσκο των Goat που δεν τον είχα ακούσει ακόμα στο πικάπ και συγκεκριμένα τον παγανιστικό τους ύμνο και μπορώ να πω ότι με καθήλωσε έτσι όπως έπαιξε σε αυτό το πικάπ. Απλά απίστευτο άκουσμα! Από πίσω δαιμονισμένο μπάσο να κεντάει και το synth να παίζει τους ύμνους.
Det Som Aldrig Forandra

Reaction score
325
Κάτι δεν έχω κάνει καλά στο όλο στήσιμο. Εχώ μερικές φορές jump σε σημεία που δεν θα έρπεπε καν να υπήρχαν καθώς το βινύλιο έιναι πεντακάθαρο.Αλλούς δίσκους τους παίζει μια χαρά αλλά γενικά με το που βρει ένα σκουπιδάκι κάνει jump η τις περισσότερες φορές μπορεί να μπει σε λούπα. Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι οτι αν το βάλω σε κάποια λεία επιφάνει όπως καθρεφτάκι ο βραχίωνας φεύγει προς τα έξω και σταματάει λίγο πριν το τέλος του πλατό!. Το είχα βάλει πάνω στο καθρεφτάκι που έχω για τη ρύθμιση της κεφαλής και έβαλα την βελόνα στο κέντρο περίπου του δίσκου και ο βραχίωνας έφυγε προς τα έξω σαν να επιπλέει.
Να θυμίσω ότι το ίδιο συμβαίνει όπως είχα γράψει και όταν σηκώνω το lever.
Λέτε να το ξαναρυθμίσω? Είναι κάποιο λάθος που έχω κάνει στις ρυθμίσεις του. Κάτι άλλο που δεν είχα αναφέρει είναι ότι όταν έφτιαχνα τον βραχίωνα κάπως βγήκε από το πίσω μέρος του ο βραχίωνας αλλά το ξανάβαλα μέσα καθώς από τι φαίνετε είναι κουμποτό και όχι κολημένος αν καταλαβαίνετε τι λέω. Πάντως είναι ίσιος και ο βραχίωνας και το pivot του από τι δείχνουν οι φυσαλίδες καθώς και το πλατό είναι ευθιγραμισμέννο.

Reaction score
666
Άνετα μπορεί να "πηδάει" η βελόνα σε δίσκο καινούργιο. Μπορεί κάποια αυλάκια να έχουν πρόβλημα. Το έχω συναντήσει σε κάποιους δίσκους κι εγώ. Πήδημα αλλά και loop. Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, ούτε έχει σχέση με τις ρυθμίσεις του βραχίονα-κεφαλής. Έτσι είναι η βινυλιακή αναπαραγωγή, περιορισμοί του μέσου.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Παντα στο ιδιο σημειο το κανει?
Το αντισκεητινγκ στο καθρεφτακι σωστα δουλευει αφου δεν υπαρχει "σκεητινγκ".....

Reaction score
325
Δεν το κάνει στο ίδιο σημείο αλλά γενικά δείχνει ότι στην παραμικρό σκουπιδάκι έχει μια τάση να πηδάει ιδίως προς τα έξω. Οπως έγραψε ο βραχίωνας ιδίως και με το lever του έχει μια τάση στην κυριολεξία να επιπλέει προς τα έξω.
Πλέον άρχισα να τον ξαναστήνω από την αρχή όλο το βραχίωνα. Εβγαλα και το φελό έλυσα και όλα τα άλεν και ξεκίνησα από το μηδέν. Κάπως έφερε παράλληλα τώρα τον βραχίωνα ξανά και πλέον αυτό το τράβηγμα που είχε ο βραχίωνας προς τα έξω δεν το έχει! Δεν ξέρω τι μπορεί να είχα κάνει πριν μπορεί να είχα βιδώσει πολύ την βιδούλα του pivot που είναι για μικρορύθμιση του βραχίωνα.
Και σε καθρεφτάκι δεν επιπλέει έτσι όπως πριν και κάνει μια φυσιολογική μικρή ώθηση προς τα έξω αν δεν το αφήσω μαλακά.
Θέλω να μου πείτε γιατί με ενδιαφέρει να το ρυθμίσω τον βραχίωνα να είναι τελείως παράλληλος με το πλατό. Εχει ένα διάγραμμα η roksan με γραμμές. Θα πρέπει αυτές τις γραμμές όταν τις κοιτάω από τα πλάγια να τρέχουν παράλληλα προς τον βραχίωνα?

Reaction score
325
Κάθισα ξανά και το ρύθμισα από την αρχή. Εβγάλα και τον φελό που είχα βάλει και βάζω τους δίσκους τώρα κατευθείαν πάνω στο ακρυλικό αν και δεν ξέρω κατα πόσο είναι καλό αυτό.
Πλέον δεν κυλάει ο βραχίωνας προς τα έξω όταν τον ανεβάζω με το lever και είναι αρκετά σταθερός. Δεν μπορώ να φανταστώ τι βλακεία είχα κάνει πριν πάντως έβαλα και έναν δίσκο να παίξει και έγινε η αναπαραγωγή χωρίς κάποιο πρόβλημα.
Τώρα βλέποντας πως θα πάει γενικά κατά την αναπαραγωγή. Νομίζω όμως ότι έχω εξαντλήσει τις ικανότητες μου στο να το ρυθμίσω δλδ δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω κάτι καλύτερα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster