SA-CD vs HD

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.960
Απάντηση: Re: SA-CD vs HD

Το ότι είναι ραδίκια από που προκύπτει;

:201: (Έτοιμος για απαντήσεις!)
Απ' αυτό εδώ:

... and they
proved to be 100% identical with the original ("checksum"). But why then the diffences? A
crosscheck with different DVD-writers showed minimal differences in sound-quality – stereoplay is
sure, that the differences noted by the reviewers originate between harddisc and player.
Τέτοιους ασχετομαλάκες δεν θα τους εμπιστευόμουν ούτε καφέ να μου φτιάξουν.

Reaction score
11
Re: Απάντηση: Re: SA-CD vs HD

Τέτοιους ασχετομαλάκες δεν θα τους εμπιστευόμουν ούτε καφέ να μου φτιάξουν.
Ωστε και οι του "STEREOPLAY" είναι ασχετομαλάκες;

Δηλαδή κάτι ανθρωπάκια σαν και μένα θα πρέπει να το βουλώσουν άπαξ δια παντός! :120:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.960
Απάντηση: SA-CD vs HD

Δεν θέλω να σε στενοχωρώ, ο Θέμης το έθεσε πιο κομψά. Αλλά η κατάσταση με όλους αυτούς τους νέοκοπους έχει γίνει πια αφόρητη. Είναι τόσοι οι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα μεταξύ του σκληρού δίσκου και του SACD, που είναι πραγματικό θαύμα που ακόμα κι αυτοί οι ασχετομαλάκες παραδέχονται ότι οι διαφορές είναι απειροελάχιστες. Για να το ρίχνουν σε τέτοια συμπεράσματα, δεν έχουν καν ιδέα, ούτε για το πώς δουλεύει ένας σκληρός δίσκος, ούτε για το πώς τον ελέγχει ο ελεγκτής, ούτε για το τί δίνει και πώς το δίνει, ούτε καν σε τί διαφέρει το DSD από το PCM...

Πάντως, αυτό που έφτιαξε η Sony είναι κάτι πραγματικά λαμπρό, για το SACD μιλάω, αλλά η ίδια το θάβει. Αν ήμουν στη θέση τους, αυτή τη στιγμή όλα τα DVD drive των υπολογιστών θα έπαιζαν SACD, και εγώ ο ίδιος θα είχα δώσει το plugin στον Peter Pawlowski.

Οι διαφορές οφείλονται στο σκληρό δίσκο και το drive, και μη χέ... Άιντε μη πω τίποτα βαρύτερο...

Reaction score
11
Δηλαδή σε τι ακριβώς κάνουν λάθος, γιατί σαν ημιμαθής μη ειδικός εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω!

:111:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: SA-CD vs HD

Πάντως, αυτό που έφτιαξε η Sony είναι κάτι πραγματικά λαμπρό, για το SACD μιλάω, αλλά η ίδια το θάβει. Αν ήμουν στη θέση τους, αυτή τη στιγμή όλα τα DVD drive των υπολογιστών θα έπαιζαν SACD, και εγώ ο ίδιος θα είχα δώσει το plugin στον Peter Pawlowski.
Άντε ντε...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.960

Δηλαδή σε τι ακριβώς κάνουν λάθος, γιατί σαν ημιμαθής μη ειδικός εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω!
Είναι τόσοι οι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα μεταξύ του σκληρού δίσκου και του SACD, που είναι πραγματικό θαύμα που ακόμα κι αυτοί οι ασχετομαλάκες παραδέχονται ότι οι διαφορές είναι απειροελάχιστες. ......
...

Reaction score
140
Όχι ρε γ@μοτο
Τώρα τι κάνουμε , θέλει κανένας το minerva γιατί πάω να πάρω sacd
6 η ώρα δεν ανοίγουν τα μαγαζιά?:428:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.960

Δε χρειάζεται, δεν έχω το πηδάλιο της Sony.

Reaction score
140
Χωρίς πλάκα ,σωστή είναι η παρατήρηση ότι ακόμα και η sony του έχει κάνει μνημόσυνο του sacd εδώ και καιρό
Υποψιάζομαι ότι αρχίζουν να μένουν στα ράφια cd sacd κτλ και η έντυπη δημοσιογραφία πρέπει να κάνει την δουλειά της όπως πάντα

Reaction score
11
Eγώ εντωμεταξύ, όσο βλάκας και εαν είμαι, ελπίζω πως έχω το δικαίωμα να αναρωτιέμαι:
και ο Michael Bishop της Telarc, πόσο ασχετομαλάκας δικαιούται άραγε να είναι; Γιατί υπάρχει αυτή η αναφορά:

Despite the controversy and the apparent challenges of DSD and Super Audio CD, supporters of the latter are very vocal in their enthusiasm. These supporters include some of the top names in the classical field, such as Michael Bishop at Telarc, who has an astounding reputation. If he says it sounds better, few will doubt him. There is no arguing with the fact that DSD and SACD offer audible benefits for some kinds of material and recording techniques.

εδώ:

http://www.avrev.com/home-theater-feature-articles/audio-related-articles/battle-of-the-discs-dvd-audio-vs.-sacd.html

:422:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.960

Αδύνατο να συνεχίσω τη συζήτηση. Ή δεν με καταλαβαίνεις, ή δεν θέλεις να με καταλάβεις...

Reaction score
3.085
Θάβεται το SA-CD?

......Πάντως, αυτό που έφτιαξε η Sony είναι κάτι πραγματικά λαμπρό, για το SACD μιλάω, αλλά η ίδια το θάβει. Αν ήμουν στη θέση τους, αυτή τη στιγμή όλα τα DVD drive των υπολογιστών θα έπαιζαν SACD, και εγώ ο ίδιος θα είχα δώσει το plugin στον Peter Pawlowski....
Χωρίς να διαφωνώ πως η μη προώθηση του SACD στον κόσμο των υπολογιστών λειτουργεί αρνητικά για το μέσον, εν τούτοις δεν ξέρω αν πρέπει να λέμε πως η Sony θάβει το μέσον.

Από εδώ τουλάχιστον δεν προκύπτει κάτι τέτοιο:

http://www.sony.gr/product/hfc-super-audio-cd-player

Και από την υποστήριξη κάποιων - λίγων αλήθεια, αλλά καλών - δισκογραφικών εταιρειών. Π.χ.:
http://www.telarc.com/SACD/
ή
http://www.naxos.com/catalogue/item.asp?item_code=BIS-SACD-1516

Ένας από τους τελευταίους της ενισχυτές δέχεται σήμα DSD μέσω της θύρας HDMI, ο STR-6400ES. Αν δεν κάνω λάθος, κάποιο BD player από τα τελευταία βγάζει το σήμα από την HDMI και μπορεί να συνεργαστεί με τον πιο πάνω ενισχυτή.

Το θάβει πράγματι;

Reaction score
11
Re: Θάβεται το SA-CD?

Ένας από τους τελευταίους της ενισχυτές δέχεται σήμα DSD μέσω της θύρας HDMI, ο STR-6400ES. Αν δεν κάνω λάθος, κάποιο BD player από τα τελευταία βγάζει το σήμα από την HDMI και μπορεί να συνεργαστεί με τον πιο πάνω ενισχυτή.
Nαι, είναι το SCD XA5400ES, το οποίο έχει θεωρηθεί το καλύτερο που έβγαλε ποτέ η SONY σε απόδοση, ξεπερνώντας και το μηχάνημα, (για πολλούς), αναφοράς επί χρόνια, το XAS9000!

:107:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.960

Χωρίς να διαφωνώ πως η μη προώθηση του SACD στον κόσμο των υπολογιστών λειτουργεί αρνητικά για το μέσον, εν τούτοις δεν ξέρω αν πρέπει να λέμε πως η Sony θάβει το μέσον.

Από εδώ τουλάχιστον δεν προκύπτει κάτι τέτοιο:

http://www.sony.gr/product/hfc-super-audio-cd-player

Και από την υποστήριξη κάποιων - λίγων αλήθεια, αλλά καλών - δισκογραφικών εταιρειών. Π.χ.:
http://www.telarc.com/SACD/
ή
http://www.naxos.com/catalogue/item.asp?item_code=BIS-SACD-1516

Το θάβει πράγματι;

Πόσες από αυτές τις παραγωγές έχουν παραχθεί αμιγώς σε διαμόρφωση DSD; Παραγωγές ακόμη και από την ίδια τη Sony, όχι μόνον από τη Naxos ή την Telarc. Τα δύο βασικά περιβάλλοντα παραγωγής ήχου σήμερα (και χτες) είναι τα ProTools και το περιβάλλον της Steinberg, (Cubase - Nuendo - Wavelab). Ποιο από αυτά υποστηρίζει DSD;

Βεβαίως, προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να δεχθώ οποιαδήποτε παραγωγή, ακόμη κι αν αυτή έγινε ολόκληρη σε PCM και μετεβλήθη σε DSD μόνον στην παραγωγή του glass master. Το βασικό πλεονέκτημα - νομίζω - του DSD είναι η κάπως αυξημένη αποσφαλμάτωση κατά την ανάγνωση ενός μέσου με μεγάλες μηχανικές ανοχές, όπως ο οπτικός δίσκος. Αλλά η ουσία της στάσης της Sony παραμένει. Όλα τα studio έχουν ProTools και Nuendo σε PCM. Και η Sony κάθεται και τους βλέπει. Είμαι λάθος;

Reaction score
140
Όντως ο κόσμος δεν μπορεί η δεν θέλει να καταλάβει τι έρχεται και τι φευγει
Φίλε Παναγιώτη έβαλες λινκ για cd του 2006
Μήπως είδες η συμπαθέστατη naxos τι έχει στα new releases?

Currently available for streaming and download only. This item will be issued on physical CDs at a later time
Και φυσικά sacd πουθενά!
και η telarc που μάλλον θα συγχωρεθεί εάν δεν αρχίσει τα flac έχει 3 ολόκληρα sampler σε sacd !

D

deleted user 10898

Guest

Nαι, είναι το SCD XA5400ES, το οποίο έχει θεωρηθεί το καλύτερο που έβγαλε ποτέ η SONY σε απόδοση, ξεπερνώντας και το μηχάνημα, (για πολλούς), αναφοράς επί χρόνια, το XAS9000!

ανακριβες...

Reaction score
11

ανακριβες...
Aν αυτοί δεν ξέρουν εγώ τι να πω;

The future of SACD

The Sony SCD-XA5400ES is a very impressive player with SACD, yet in some respects an even more impressive one with CD.

It somehow manages to better the more elderly, but more expensively-engineered SCD-XA9000ES, from which it appears to have been derived. In its time the 9000 set new standards, that others have sometimes equalled, but that have only occasionally bettered.

It's worth remembering at this point, though, that the old 9000 was no slouch in the same areas where the new model excels. All of which bodes well for the future of SACD and for anyone who cares about sound quality on 12cm optical disc. Excellent news indeed.

Και αυτά τα λέει το "TECHNICAL RADAR" εδώ:

http://www.techradar.com/reviews/audio-visual/hi-fi-and-audio/cd-players-recorders/sony-scd-xa5400es-465933/review?artc_pg=3

Ίσως είναι .... χαζομαλάκες....

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.960

Αν πάνε να προβλέψουν το μέλλον του SA CD ως μέσου, με βάση το πόσο καλό είναι το 5400ES, είναι όντως χαζομαλάκες.

Reaction score
10
Eγώ εντωμεταξύ, όσο βλάκας και εαν είμαι, ελπίζω πως έχω το δικαίωμα να αναρωτιέμαι:
και ο Michael Bishop της Telarc, πόσο ασχετομαλάκας δικαιούται άραγε να είναι; Γιατί υπάρχει αυτή η αναφορά:

Despite the controversy and the apparent challenges of DSD and Super Audio CD, supporters of the latter are very vocal in their enthusiasm. These supporters include some of the top names in the classical field, such as Michael Bishop at Telarc, who has an astounding reputation. If he says it sounds better, few will doubt him. There is no arguing with the fact that DSD and SACD offer audible benefits for some kinds of material and recording techniques.

εδώ:

http://www.avrev.com/home-theater-f...s/battle-of-the-discs-dvd-audio-vs.-sacd.html

:422:
Και άλλοι τόσοι supporters χρησιμοποιούν pcm dac, τι πρέπει να κάνουμε? :121:

Reaction score
11
Eντελώς συμπτωματικά και κοιτάζοντας το θέμα για το oscilator που ποστάρησα στο thread για το jitter, "ανακάλυψα" και το σημερινό "editorial" του περιοδικού που κάνει το test. Αναφέρεται στο SACD και λέει:

They already forced us to accept changes for worse, this is one for the better. Yes, we are taking sides, and we take side in favour of SACD

Aυτό μπορείτε να το δείτε εδώ:

http://www.videohifi.com/editoriale_tre_eng.htm

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508