screen Gray vs White ....!!!!!!!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.469
#41 ψηφίζω αριστερά.
#42 δεν με βοηθάει να καταλάβω διαφορές
(αν και επειδή ξέρω την σκηνή καλά το μάτι πάει αμέσως στην πλατεία και κατά πόσο γκρί είναι:126:)

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: screen Gray vs White ....!!!!!!!

#41 ψηφίζω αριστερά.
#42 δεν με βοηθάει να καταλάβω διαφορές
(αν και επειδή ξέρω την σκηνή καλά το μάτι πάει αμέσως στην πλατεία και κατά πόσο γκρί είναι:126:)

τα συννεφα δεν σου λενε κατι...:118::116:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.469
Μου λένε αλλά αν θυμάμαι καλά και σε μια οθόνη να προβάλουμε την συγκεκριμένη εικόνα πάλι έχουν διαφορά μεταξύ τους(δεξιά-αριστερά σύννεφα).

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.217
Απάντηση: Re: screen Gray vs White ....!!!!!!!

Kαι φυσικα υπαρχουν και μειον....τα οποια θα το πουμε και αυτα..!!!
...και το βασικότερο είναι αυτό που φαίνεται στην προτελευταία φωτό που έβαλε ο Κώστας: το έντονο roll-off, που γίνεται φανερό από το πόσο πιο σκούρος είναι ο ουρανός στο αριστερό άκρο της γκρι οθόνης.

Βέβαια το πλεονέκτημα σε "ANSI" contrast όταν υπάρχει περιβαλλοντικό φως, είναι υπαρκτό και ουσιαστικό. Αρκεί αυτό να είναι πολύ λίγο και να έρχεται από το πλάι κι όχι κατευθείαν από πίσω.

Πάντως τα μάτια του Γιώργου δεν κάνουν πουλάκια: η Firehawk όντως μπλεδίζει. Διορθώνεται με το calibration βέβαια, αλλά και αυτό έχει το κόστος του σε φως για να γίνει.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.469
Να σε ρωτήσω.
Καμιά ''σκοτεινή'' σκηνή υπάρχει;
Πχ στο τουμπάρισμα της Aston κάνατε καμιά σύγκριση;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.469
Re: Απάντηση: Re: screen Gray vs White ....!!!!!!!

η Firehawk όντως μπλεδίζει. Διορθώνεται με το calibration βέβαια, αλλά και αυτό έχει το κόστος του σε φως για να γίνει.
Δημήτρη γιατί να μπλεδίζει;Κανονικά η άσπρη έπρεπε να το κάνει αυτό.

Reaction score
6
Απάντηση: screen Gray vs White ....!!!!!!!

Κοιτα, για σενα που εχεις συνηθισει να βλεπεις ταινιες στην τηλεοραση
με ολα τα φωτα ανοικτα ουτε...με τον Κουντα Κιντε θα δεις σημαντικη
διαφορα:136::142:
Τ λες τωρα…
Μονο με σβηστά φωτα δημιουργείται κινηματογραφική ( μη ξερασω) αισθηση.

Για να δει άσπρη μερα η βιντεοπροβολη , θελει μαυρη οθονη… ( μα θελει;)
Μονο που με αυτη μου γενάτε η εξής απορία..
Αν με μια ελαφρώς γκρι οθονη το λευκο στα 100 ire δείχνει ποιο σκοτεινό ( σαν 90 IRE) στην απολυτη μαυρη ποσο θα χανει;
Μου κανει εντύπωση γιατι σε αυτά τα βιντεακια από το διπλανο θεμα φαίνονται μια χαρα τα λευκα του…
Εκτός και αν μας δουλεύουν..

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.217

Δημήτρη γιατί να μπλεδίζει;Κανονικά η άσπρη έπρεπε να το κάνει αυτό.
Προφανώς έχει να κάνει με κάποιο υλικό κατασκευής. Ειδικά οι κορυφαίες οθόνες δεν είναι απλά "πανιά", αλλά σύνθετες κατασκευές με πολλές επιστρώσεις. Η Studiotek και η Grayhawk είναι χρωματικά ουδέτερες, η Firehawk όχι.
Όμως το βασικό που νομίζω ότι θέλει να δείξει ο Κώστας εδώ, είναι η διαφορά στο "ANSI" contrast όταν υπάρχει λίγο περιβαλλοντικό φως και όχι η χρωματική απόκλιση.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.217

Τ λες τωρα…
Μονο με σβηστά φωτα δημιουργείται κινηματογραφική ( μη ξερασω) αισθηση.
Η πλήρης συσκότιση και το βάψιμο του χώρου σε σκοτεινούς τόνους δεν προστατεύουν μόνο την αντίθεση της εικόνας: εξαιρετικά σημαντικό είναι επίσης ότι απομονώνουν το οπτικό πεδίο του θεατή από άσχετα στοιχεία, η παρουσία των οποίων θα αποσπούσε την προσοχή του και θα κατέστρεφε την αίσθηση της "βύθισης" στην ατμόσφαιρα του θεάματος. Και αυτό είναι ανεξάρτητο του αν παρακολουθούμε σε προβολέα ή τηλεόραση.

Για να δει άσπρη μερα η βιντεοπροβολη , θελει μαυρη οθονη… ( μα θελει;)
Μονο που με αυτη μου γενάτε η εξής απορία..
Αν με μια ελαφρώς γκρι οθονη το λευκο στα 100 ire δείχνει ποιο σκοτεινό ( σαν 90 IRE) στην απολυτη μαυρη ποσο θα χανει;
Μου κανει εντύπωση γιατι σε αυτά τα βιντεακια από το διπλανο θεμα φαίνονται μια χαρα τα λευκα του…
Εκτός και αν μας δουλεύουν..
Έχει να κάνει με το πόση φωτεινότητα έχει ξεκινώντας κανείς Ανδρέα: οι "μαύρες" οθόνες αυτού του τύπου, θέλουν προβολέα με πολύ μεγάλη φωτεινότητα για να καταλήξουμε τελικά σε αποδεκτά στο μάτι (ή μήπως θα έπρεπε να πω στον εγκέφαλο) επίπεδα λευκού.
Πάντως δεν πρόκειται για απάτη. Η ιδέα λειτουργεί και στην θεωρία και στην πράξη, όπως είχα διαπιστώσει από μια δοκιμή που είχα κάνει παλιότερα, με αφορμή ένα θέμα για τον Τιτάνα. Απλά για να έχεις ικανοποιητικό μέγεθος οθόνης, θες προβολέα-τέρας.

Reaction score
15.548

Προφανώς έχει να κάνει με κάποιο υλικό κατασκευής. Ειδικά οι κορυφαίες οθόνες δεν είναι απλά "πανιά", αλλά σύνθετες κατασκευές με πολλές επιστρώσεις. Η Studiotek και η Grayhawk είναι χρωματικά ουδέτερες, η Firehawk όχι.
Όμως το βασικό που νομίζω ότι θέλει να δείξει ο Κώστας εδώ, είναι η διαφορά στο "ANSI" contrast όταν υπάρχει λίγο περιβαλλοντικό φως και όχι η χρωματική απόκλιση.
ακριβως ετσι Δημητριε....

σιγα-σιγα ομως τα θεματα που μπαινουν.....γιατι.... αν δεν το καταλαβαινετε ειναι πολλα......:111::112:

Reaction score
6

Η πλήρης συσκότιση και το βάψιμο του χώρου σε σκοτεινούς τόνους δεν προστατεύουν μόνο την αντίθεση της εικόνας: εξαιρετικά σημαντικό είναι επίσης ότι απομονώνουν το οπτικό πεδίο του θεατή από άσχετα στοιχεία, η παρουσία των οποίων θα αποσπούσε την προσοχή του και θα κατέστρεφε την αίσθηση της "βύθισης" στην ατμόσφαιρα του θεάματος. Και αυτό είναι ανεξάρτητο του αν παρακολουθούμε σε προβολέα ή τηλεόραση.
Ωραια Δημητρη αλλα γιατι μου τα λες σε μενα;
Δεν ειμαι εγω ο νονός της περίφημης κινηματογραφικής αίσθησης.. :126:

Απλά για να έχεις ικανοποιητικό μέγεθος οθόνης, θες προβολέα-τέρας.
Και γιατι τέρας μιλάμε με αριθμούς; ( στο περιπου)

Reaction score
15.548

Η ενταση της φωτεινοτητας ειναι εκεινη που ξεπλενει ενα χρωμα και του αλλαζει την αποχρωση......

Οσο ποιο σκουρο ειναι ενα αντικειμενο χρειαζεται και περισοτερη ενταση φωτεινοτητας ωστε να του αλλαξεις την αποχρωση .....

Ακομα και η μαυρη οθονη μπορει να δειχνει σχεδον λευκη με την καταλληλη φωτεινοτητα.......

Το βιντεακι που αναφερεις Ανδρεα-Cinemusic δειχνει ποση φωτεινοτητα ρουφηξε η οθονη για να δειξει το λευκο με ελαχιστη αντανακλαση....ενω στην λευκη οθονη(οπως ειδες)το υπολοιπο το εστειλε πισω :116:

Γι'αυτο και οι χωροι που ειναι τελειως μαυροι εχουν καλυτερη αντιθεση.....
Προσπαθουν ολοι να αποφυγουν τις αντανακλασεις συν του οτι δεν σου αποσπα την προσοχη το συνθετο...:116:

Για τις τν δεν το συζηταμε.....ειναι φτιαγμενες καθαρα για ημερησια θεαση...

Reaction score
15.548

HOT SPOT εχουν ολες οι εικονες.....:112:

Γιατι.....?....θα το πουμε παρακατω...

H λυση ειναι απλη....αλλα δεν μπαινει παντου....:112:

Οπως βλεπετε με την απομακρυνση του προβολεα εχουμε 2πλο κερδος.....
1)μειωνουμε το hot-spot
2)εχουμε καλυτερο on/off

Reaction score
15.548

Το hot-spot(ανομοιομορφια φωτεινοτητας)την εχουν ολες οι εικονες......

Αυτο εχει να κανει με το πως ειναι κατασκευασμενος ο προβολεας να δειχνει την καλυτερη ομοιομορφια σε σχεση με την τοποθετηση του απεναντι απο την οθονη και με το αν εχει ιριδα η οχι.....

Οσο καλυτερο φακο εχουμε...οσο λιγοτερο φακο δουλευουμε με χωρις ιριδα και σωστη τοποθετηση....τοσο το καλυτερο......

Ακομα και προβολεις που λενε οτι δουλευουν χωρις ιριδα με native on/off μεγαλο.....ιδου το μεγαλειο τους...:116:

Οποτε Δημητριε (max)στο hot-spot εχουμε δυο υπευθηνους...οθονη-προβολεα..
Φαντασου αυτον με μια οθονη κερδους..λευκη η γκρι..!!!!!!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.217

Και γιατι τέρας μιλάμε με αριθμούς; ( στο περιπου)
Για 100" και τις κουρτίνες ανοιχτές μέρα μεσημέρι, είχα υπολογίσει ότι χρειάζεσαι τον Τιτάνα των 9000 lumens, που προανέφερα.

Reaction score
15.548

Για 100" και τις κουρτίνες ανοιχτές μέρα μεσημέρι, είχα υπολογίσει ότι χρειάζεσαι τον Τιτάνα των 9000 lumens, που προανέφερα.
Εσυ αμεσως μην χασεις....του ειπες και το νουμερο..:116:

Reaction score
15.548

Xρωματικη αποκλιση λογο χρωματος οθονης.....:118:

Οποιαδηποτε οθονη ειναι γκρι πραγματικα,τοτε δεν εχουμε χρωματικη αποκλιση......

Οι συγκεκριμενες οθονες ειναι με σφραγιδα ουδετεροτητας...
Οποτε το κεφαλαιο χρωμα το ξεχνατε.....

Reaction score
150
Δεν μιλάω αλλά μιας και θα έχω σύντομα και Firehawk (δηλαδή την έχω στην κούτα) και Studiotek 130 θα κάνω συγκρίσεις και θα σας πω.

Πάντως την Firehawk την επέλεξα με γνώμονα την δυνατότητα προβολής με χαμηλό φωτισμό για θέαση οικογενιακού υλικού όπως ντοκυμαντέρ, καρτουν και και games γιατί όπως λέει και ο Κεφάλας...μεγάλα παιδιά.....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.377
Members
38.693
Νεότερο μέλος
ΑποστολοςΒαζ