- Reaction score
- 15.548
Απάντηση: screen Gray vs White ....!!!!!!!
#41 ψηφίζω αριστερά.
#42 δεν με βοηθάει να καταλάβω διαφορές
(αν και επειδή ξέρω την σκηνή καλά το μάτι πάει αμέσως στην πλατεία και κατά πόσο γκρί είναι:126![]()
...και το βασικότερο είναι αυτό που φαίνεται στην προτελευταία φωτό που έβαλε ο Κώστας: το έντονο roll-off, που γίνεται φανερό από το πόσο πιο σκούρος είναι ο ουρανός στο αριστερό άκρο της γκρι οθόνης.Kαι φυσικα υπαρχουν και μειον....τα οποια θα το πουμε και αυτα..!!!
Δημήτρη γιατί να μπλεδίζει;Κανονικά η άσπρη έπρεπε να το κάνει αυτό.η Firehawk όντως μπλεδίζει. Διορθώνεται με το calibration βέβαια, αλλά και αυτό έχει το κόστος του σε φως για να γίνει.
Τ λες τωρα…Κοιτα, για σενα που εχεις συνηθισει να βλεπεις ταινιες στην τηλεοραση
με ολα τα φωτα ανοικτα ουτε...με τον Κουντα Κιντε θα δεις σημαντικη
διαφορα:136::142:
Προφανώς έχει να κάνει με κάποιο υλικό κατασκευής. Ειδικά οι κορυφαίες οθόνες δεν είναι απλά "πανιά", αλλά σύνθετες κατασκευές με πολλές επιστρώσεις. Η Studiotek και η Grayhawk είναι χρωματικά ουδέτερες, η Firehawk όχι.Δημήτρη γιατί να μπλεδίζει;Κανονικά η άσπρη έπρεπε να το κάνει αυτό.
Η πλήρης συσκότιση και το βάψιμο του χώρου σε σκοτεινούς τόνους δεν προστατεύουν μόνο την αντίθεση της εικόνας: εξαιρετικά σημαντικό είναι επίσης ότι απομονώνουν το οπτικό πεδίο του θεατή από άσχετα στοιχεία, η παρουσία των οποίων θα αποσπούσε την προσοχή του και θα κατέστρεφε την αίσθηση της "βύθισης" στην ατμόσφαιρα του θεάματος. Και αυτό είναι ανεξάρτητο του αν παρακολουθούμε σε προβολέα ή τηλεόραση.Τ λες τωρα…
Μονο με σβηστά φωτα δημιουργείται κινηματογραφική ( μη ξερασω) αισθηση.
Έχει να κάνει με το πόση φωτεινότητα έχει ξεκινώντας κανείς Ανδρέα: οι "μαύρες" οθόνες αυτού του τύπου, θέλουν προβολέα με πολύ μεγάλη φωτεινότητα για να καταλήξουμε τελικά σε αποδεκτά στο μάτι (ή μήπως θα έπρεπε να πω στον εγκέφαλο) επίπεδα λευκού.Για να δει άσπρη μερα η βιντεοπροβολη , θελει μαυρη οθονη… ( μα θελει
Μονο που με αυτη μου γενάτε η εξής απορία..
Αν με μια ελαφρώς γκρι οθονη το λευκο στα 100 ire δείχνει ποιο σκοτεινό ( σαν 90 IRE) στην απολυτη μαυρη ποσο θα χανει;
Μου κανει εντύπωση γιατι σε αυτά τα βιντεακια από το διπλανο θεμα φαίνονται μια χαρα τα λευκα του…
Εκτός και αν μας δουλεύουν..
ακριβως ετσι Δημητριε....Προφανώς έχει να κάνει με κάποιο υλικό κατασκευής. Ειδικά οι κορυφαίες οθόνες δεν είναι απλά "πανιά", αλλά σύνθετες κατασκευές με πολλές επιστρώσεις. Η Studiotek και η Grayhawk είναι χρωματικά ουδέτερες, η Firehawk όχι.
Όμως το βασικό που νομίζω ότι θέλει να δείξει ο Κώστας εδώ, είναι η διαφορά στο "ANSI" contrast όταν υπάρχει λίγο περιβαλλοντικό φως και όχι η χρωματική απόκλιση.
Ωραια Δημητρη αλλα γιατι μου τα λες σε μενα;Η πλήρης συσκότιση και το βάψιμο του χώρου σε σκοτεινούς τόνους δεν προστατεύουν μόνο την αντίθεση της εικόνας: εξαιρετικά σημαντικό είναι επίσης ότι απομονώνουν το οπτικό πεδίο του θεατή από άσχετα στοιχεία, η παρουσία των οποίων θα αποσπούσε την προσοχή του και θα κατέστρεφε την αίσθηση της "βύθισης" στην ατμόσφαιρα του θεάματος. Και αυτό είναι ανεξάρτητο του αν παρακολουθούμε σε προβολέα ή τηλεόραση.
Και γιατι τέρας μιλάμε με αριθμούς; ( στο περιπου)Απλά για να έχεις ικανοποιητικό μέγεθος οθόνης, θες προβολέα-τέρας.
Για 100" και τις κουρτίνες ανοιχτές μέρα μεσημέρι, είχα υπολογίσει ότι χρειάζεσαι τον Τιτάνα των 9000 lumens, που προανέφερα.Και γιατι τέρας μιλάμε με αριθμούς; ( στο περιπου)
Εσυ αμεσως μην χασεις....του ειπες και το νουμερο..:116:Για 100" και τις κουρτίνες ανοιχτές μέρα μεσημέρι, είχα υπολογίσει ότι χρειάζεσαι τον Τιτάνα των 9000 lumens, που προανέφερα.