SET ή push-pull για KLIPSCH?

MVL

Reaction score
0
Απέκτησα σήμερα(!) τα ηχεία Heresy III Klipsch(αφού προβληματίστηκα αν έπρεπε να αναβαθμίσω το υπάρχων τραντζιστοράτο σύστημα ή να πάω σε κάτι διαφορετικό). Μου έχουν ήδη προταθεί ενισχυτές απο την craftworks και Aaron από φιλους σε προηγουμενο thread γιά ηχεία.Επιπλέον έχει κανείς εμπειρία με τους ενισχυτες TRV-A300SE και TRV 35SE της ιαπωνικής Tri και ηχεία σαν αυτά της Klipsch (99db ευαισθησία)? Εχω διαβασει καλές κριτικές και στο διεθνή ηλεκτρονικό τύπο. Στο ήχο όμως έχω διαβάσει ότι ο TRV-A300SE ειναι ρυθμισμένος να δουλευει άνετα στο 1 watt ή και λιγότερο. Ο δεύτερος-puss-pull δινει 45 watt . Θα ήθελα SET αλλά θα είναι επαρκής? Θα θέλει γενικά πιό πολύ "νταντεμα" από έναν puss-pul?
Ευχαριστώ

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: SET ή puss-pull για KLIPSCH?

Καλορίζικα τα ηχεία!!!

Το ερώτημα για set ή για Push pull θυμίζει λίγο το κλασσικό "σουβλάκια ή πίτσα για το βράδυ;". Και η απάντηση είναι μόνο μία "ότι σου κάνει όρεξη". Και περί ορέξεως...

Reaction score
8
Re: SET ή puss-pull για KLIPSCH?

οι ενισχυτες με 300Β με μια λυχνια ανα καναλι δινουν περιπου 8 με 9 βατ, που μαλλον ειναι αρκετα με τα δεδομενα ευαισθησιας του ηχειου σου. Οι 300Β εχουν παχια ολογλυκα μεσαια, αλλα χανουν στα ακρα. Αν θες πιο αχρωματιστη SET πας σε υλοποιηση με 845 με πιο ουδετερο ηχο και 20 βατ περιπου στο καναλι η στην 805 με 40 βατς.

MVL

Reaction score
0

Ευχαριστώ για τις συμβουλές.
Μετά από στρώσιμο μιας εβδομάδας με τα Klipsh Heresy III εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ούτε άγριες ούτε τσιριχτές κόρνες είναι-όπως κάποιοι τις περιγράφουν- παρότι τις οδηγούν solid state ενισχυτικά ( Arcam A-85-P-85).Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι εξίσου καλόηχα με τα Audio Vector C2MKII και επιπλέον πιο γεμάτα μεσαία και φωνές και βέβαια με πιό ανοιχτο και λεπτομερή στα ψηλά ήχο, πολύ μεγαλύτερο soundstage και πιό πολύχρωμα και εξωστρεφή αν ο όρος αυτός αποδίδει κάτι.Επιπλέον πολύ καθαρά σε μεγάλες εντασεις. Ετσι ενώ σκεπτόμουν ότι έπρεπε οπωσδήποτε να τις ματσάρω με λάμπα τώρα το ξανασκέφτομαι. Θα ενδιαφερόμουν να μάθω την εμπειρία άλλων που έχουν τα ιδια ή παρόμοια Klipsch πως τα έχουν ματσάρει.

MVL

Reaction score
0

Η αγορά εγινε από το Γερμανικό ηλεκτρονικό κατάστημα hifisound-eshop. Τιμή και σχόλια δικά σας . Δεν ξέρω ποιά είναι η εμπειρία σας αλλά νομιζω ότι μερικοί αποκλειστικοί αντιπρόσωποι το παρακάνουν εδώ.Ισως επειδή είναι αποκλειστικοί. Καπου στο site εχουν περιγραφεί οι λεγόμενες ¨δίκαιες" τιμές των made in USA προιόντων.

Reaction score
1.380
Απάντηση: SET ή puss-pull για KLIPSCH?

Καλοακουστα και απο εμενα. Επειδη κοιταω τα Heresy τωρα τελευταια και η αγορα θα γινει (αν γινει) απο το ιδιο μαγαζι εχω αρκετες ερωτησεις.

Στην αγγλικη (μεταφρασμενη) σελιδα γραφουν "Notice: Socket not included!" Αυτο σημαινει οτι δε περιλαμβανονται οι βασεις του ηχειου; Το ρωταω γιατι ειδα αρκετα net μαγαζια να δινουν τα ηχεια σε χαμηλοτερη τιμη χωρις τις βασεις. Βεβαια socket δε σημαινει βαση αλλα δε μπορω να καταλαβω τι ειναι αυτο που δε περιλαμβανεται.

Στον ηχο τωρα. Με τι τα οδηγεις και πως ακουγονται μετα απο δυο μηνες που τα εχεις; Ειχα παλιοτερα τα RF 3II και κατεληξα να τα δωσω γιατι "φωναζαν" πολυ με M.Fidelity ενισχυτικα. Δε ξεχνω βεβαια οτι ηταν παρα πολυ ευαισθητα σε αλλαγες στο συστημα. Οταν τους εβαλα Nordost καλωδια ακουσα τα πιο γλυκα πριμα που εχω ακουσει, ομως το χαμηλο ειχε σχεδον χαθει! Εισαι ευχαριστημενος απο τη χροια του ηχειου και απο το χαμηλο του?

Τα εχεις στο πατωμα ή σε βασεις; Δεν εννοω τις δικες τους βασεις αλλα κατι σαν αυτες http://www.hifisound.de/oxid/oxid.p...dc1f2e49fa7.39095100/ATACAMA-SL-STANDS-BLACK/ Υπαρχουν αρκετοι που τα εχουν σε βασεις ενω αλλοι υποστηριζουν οτι χανεται το χαμηλο αν τα σηκωσεις απο το πατωμα.

Περιμενω τις εντυπωσεις σου.

Reaction score
5.615
To "socket" είναι το "φρύδι" που υπάρχει κάτω από το ηχείο. Είναι ουσιαστικά μια ξύλινη, αφαιρούμενη, επικλινής βάση έτσι ώστε από τρία μέτρα απόσταση και καθήμενος να σε κοιτάζουν τα ηχεία.

Όντως το χαμηλό μειώνεται σε περίπτωση που μπει σε βάση. Για να το εκφράσω καλύτερα όμως, μειώνεται η αντήχηση του sealed κουτιού και η αλλελεπίδραση αυτής με το πάτωμα.

Τα οδηγώ με καλώδια dnm reson, με διπλοενίσχυση. Προ χρησιμοποιώ τον electrocompaniet 4.7, τελικό για το 12ιντσο τον Electrocompaniet AW120DMB (2x120rms) και για τις κόρνες τον OTL τελικό Atma-sphere S30 (2x30rms).

Μίλησε κανείς για σκληρές υψηλές; Με κολλημένο το αυτί μου στις κόρνες των υψηλών και τα πρίμα είναι σκέτη γλύκα, οι φωνές από την κόρνα των μεσαίων μεστές και υγρές και το χαμηλό από το 12ιντσο σφιχτό, ταχύτατο και ξηρό σαν από την έρημο. Το αποτέλεσμα είναι τόσο μεθυστικό, που πιάνω τον εαυτό μου να μένω έτσι στα τέσσερα για δύο και τρία κομμάτια, ξεχνώντας να σηκωθώ όρθιος.

Η ισχύς και ο ρυθμός του Electrocompaniet συνηγορούν στη δύναμη των χαμηλών, σε σημείο που δεν έχω ανάγκη την κουτίλα, την οποία εξουδετερώνω τοποθετώντας ολόκληρο το ηχείο πάνω σε auralex gramma.

Reaction score
141
Καλοριζικα φιλε και καλες ακροασεις.Εχω τα ιδια εδω και καμποσο καιρο και ο ηχος τους μου αρεσε περισσοτερο οταν τα εβαλα σε βασεις 25ποντους υψος.Τα παιζω με Spark A88T και kimber 8tc.

MVL

Reaction score
0
οι βασεις ήλθαν κανονικά με τα ηχεία. Η όλη συμπεριφορά του καταστήματος επαγγελματική. Ο ηχος ακόμη υπό ανάλυση και σε αναμονή λαμπάτου ενισχυτή πολύ σύντομα. Γενικά διαφάνεια, γλύκα, πολυχρωμία μια μεγάλη αλλαγή σε σχέση με τα Audiovector C2 mkII που άκουγα. Συντομα θα δώσω πιο πολλες λεπτομέρειες.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
Απάντηση: Re: SET ή puss-pull για KLIPSCH?

Η αγορά εγινε από το Γερμανικό ηλεκτρονικό κατάστημα hifisound-eshop. Τιμή και σχόλια δικά σας .
Αλήθεια, πόσο τιμώνται στην Ελλάδα;

MVL

Reaction score
0
Αλήθεια petkef το πηρες 1800 χωρίς παζάρεμα? Από που?
Η τιμή καταλόγου στην Ελλάδα είναι 2500 η έκπτωση για αγορά τοις μετρητοίς 10% όταν ρώτησα. Τιμη λοιπόν 2250 για μενα που είμαι από επαρχία συν μεταφορικα 20-50 ευρω σύνολο 2300. Βεβαια υπάρχει και το θέμα -εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος- που σημαίνει 5 χρόνια εγγύηση από την Klipsch για τα συγκεκριμένα ηχεία. Αν δεν είναι η αγορά από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο τότε την τυχόν επισκευή αναλαμβάνει ο πωλητής που το πήρες και οχι η Klipsch αν τυχον χρειαζόταν με ότι αυτό συνεπάγεται. Αν κάποιος πάλι αποφασίσει να δώσει 1000 ή εστω 500 ευρω παραπάνω για να έχει το παραπάνω όφελος γιά το ¨'ρόλεξ" του συγνώμη για το klipsch και επιπλέον να μην έχει το φόβο μήπως ειναι klipsh αντι για Klipsch (όπως folex αντι rolex) του είναι άλλο θέμα.

Reaction score
684
Απάντηση: Re: SET ή push-pull για KLIPSCH?

Η τιμή καταλόγου στην Ελλάδα είναι 2500 η έκπτωση για αγορά τοις μετρητοίς 10% όταν ρώτησα. Τιμη λοιπόν 2250 για μενα που είμαι από επαρχία συν μεταφορικα 20-50 ευρω σύνολο 2300. Βεβαια υπάρχει και το θέμα -εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος- που σημαίνει 5 χρόνια εγγύηση από την Klipsch για τα συγκεκριμένα ηχεία. Αν δεν είναι η αγορά από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο τότε την τυχόν επισκευή αναλαμβάνει ο πωλητής που το πήρες και οχι η Klipsch αν τυχον χρειαζόταν με ότι αυτό συνεπάγεται. Αν κάποιος πάλι αποφασίσει να δώσει 1000 ή εστω 500 ευρω παραπάνω για να έχει το παραπάνω όφελος γιά το ¨'ρόλεξ" του συγνώμη για το klipsch και επιπλέον να μην έχει το φόβο μήπως ειναι klipsh αντι για Klipsch (όπως folex αντι rolex) του είναι άλλο θέμα.
αν ρωτησεις στον Κοσμα στη στοα Φεξη θα παρεις μεγαλυτερη εκπτωση απο 10%. Πολυ μεγαλυτερη...

MVL

Reaction score
0
Επίσης θέλω να ακούσω συγκριτικα και υπομονετικά τα Klipsch Heresy III με τρανζίστορ (Arcam A-85), Tripath (Trends) και Λάμπα (Dialogue I)
πριν σας πω τις εντυπώσεις μου.

Reaction score
141
Απο Αποθηκη.Τα πληρωσα εκει και με το καρτελακι πηγα και τα πηρα απο τον Λαϊο καινουρια ,σφραγισμενα.

MVL

Reaction score
0
Μερικες πρώτες εντυπώσεις: Τα klipsch θα φωνάξουν σε κακές ηχογραφήσεις, σε γυμνό χώρο, με μετρια τραντζιστορ (ακουγονται σαν ράδιο τότε οπως το χαραχτήρισε η σύζυγος). Με τους συγκεκριμένους Arcam (A85-p-90) (είχε χαραχτηριστει από μεγαλα περιοδικά του εξωτερικου αλλα και από τον ¨ηχο" σαν ένας από τους καλύτερους ολοκληρωμένους ανεξαρτήτως τιμής) παιζουν πολύχρωμα, καθαρά, γλυκά, με μεσουψηλές πλούσιες και πεντακάθαρες. Βεβαια μεσολαβουν και δυο λαμπατα buffer SILVER NOTE MAGIC BOX , Musical fidelity Χ3V3 ME PSU X3, DAC Aqvox, και πηγες Audio analogue primo (τονικοτητα που μιμείται πονηρά πικ-απ) και philips 963 SA . Τα καλώδια ειναι Nordost φτηνη σειρα. Αυτά τα ηχεία δεν είναι ισως να παιζουν στο παρασκήνιο ώρες και να κάνουμε κάτι άλλο. Τα ακούμε όταν ακούμε μουσική για background music διαλέγουμε άλλα! Οχι γιατί θα σε κουράσουν απλά δεν θα σε αφήσουν να συγκεντρωθείς! Δεν είναι τόσο¨"ματ" όσο κάποια αγγλικά ή δανέζικα αλλά τώρα αυτό το ματ δεν μου αρέσει! Μοιάζει να κρύβει και να¨'συγχωρεί".

Reaction score
0
Απάντηση: SET ή push-pull για KLIPSCH?

Προχτές άκουσα τα heresy III με Gainclone 3875 (αν θυμάμαι καλά), ιδιοκατασκευής φίλου. Απίστευτο αποτέλεσμα.
Ούτε φώναξαν, ούτε τσίρισαν, ούτε γκρίνιαξαν καν.

Την προενίσχυση αναλάμβανε ο Cary SLP-98.

Υ.Γ. Τι σου είναι ένα 12ιντσο σε 20 τετραγωνικά...

MVL

Reaction score
0
Απο τα μέχρι τώρα posts βλέπω ότι όλοι παίζετε τα heresy iii με λάμπες με θαυμαστά αποτελέσματα. Λογικό αφού αυτά τα ηχεία σχεδιάστηκαν την εποχή που τα ενισχυτικά ήταν με λυχνίες. Εχει κανείς δοκιμάσει κανένα αξιοπρεπές ενισχυτικό της χρηματικής κατηγορίας του στερεάς κατάστασης?
Εχει επίσης κανείς ματσαρει με PRIMA LUNA?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.061
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp