Single Ended

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Single Ended

Nαι με τα contriva, έκλαψα, στη κυριολεξία. Δεν έχω ακούσει κάτι παρόμοιο ποτέ. :126: Το ίδιο και ο άλλος που ήταν μαζί μου.
εκλαψε κυριολεκτικα αυτο μπορω να το επιβεβαιωσω.... εμενα απλα μου σηκωθηκε η τριχα οταν ακουγα τον Coverdale να τραγουδαει live το Soldier of Fortune στο Tokyo...

Τα Contriva ισα ισα τα κουνουσε ο Wavac αφου το ηχειο ειναι τερας αλλα ο ηχος στα πλαισια των δυνατοτητων οδηγησης του ενισχυτη ηταν απλα ανεπαναληπτος... Φωνες απο το υπερπεραν....

Αυτο που θελω να ακουσω καποια στιγμη στη ζωη μου ειναι οι μεγαλοι Wavac των 150 WRMS με τα Tidal Contriva η Piano. Τους εχω ακουσει με τα Sunray και ηταν μαγεια σε καποια κομματια αλλα αυτο το ηχειο θελει κτηνωδη οδηγηση και του πεφτανε λιγοι ....

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.353
Εδώ και μερικούς μήνες υπάρχει στο χώρο μου ένας S.E. με 845.

Αυτό που μπορεί να σου προσφέρει ένας τέτοιος ενισχυτής με ένα ηχείο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του, ειδικά στη μεσαία περιοχή, είναι απλά μοναδικό και δεν μπορεί (κατά τη γνώμη μου) να το πλησιάσει οποιοσδήποτε τρανζιστοράτος.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Single Ended

στα μεγαλα συμφωνικα εργα μπερδευεται ,μηπως φταιει το ηχειο και οχι ο ενισχυτης ?
οχι, τα ηχεια παιζoυν ανετα με διαστρωματωση! των τμηματων της ορχηστρας με σαφη ορια με push-pull 150w

D

deleted user 10898

Guest

Ειναι ενα καυτο ερωτημα με δυσκολη εως αναπαντητη απαντηση
Βαλε και τον χωρο ακροασης μεσα και κλεισε θεση εντατικης σε νευρολογικη κλινικη.
μετρημενος και γνωστες οι αδυναμιες του...

D

deleted user 10898

Guest

Κατά τη γνώμη μου,οι ΄΄ορθότερες΄΄ μονοτελείς υλοποιήσεις δεν χρησιμοποιούσαν καν γλόμπους...Είναι ενδεικτική η παράθεση της αναδρομής στην παρακάτω δοκιμή:
http://www.stereophile.com/solidpoweramps/pass_labs_xa305_power_amplifier/
εισαι ρε φιλε γατονι στοχω πει κατεπαναληψιννν
εαν διαβασεις απο την αρχη το νημα μου πουθενα δεν λεω για λαμπιονια!
single ended (parallel...) με mosfetακια επεσε στα χερια μου.
xtreme υλοποιηση που το φθανει στα ακρα...

ο ηχος στις μεσαιες ειναι τοσο "ανθρωπινος" (ξερετε την αγαπη μου για τον Ανθρωπο..) που ειναι σκετος πειρασμος.

εαν μου εξηγησεις γιατι απο την στιγμη που με ικανοποιουν οι σταθμες και δεν μπαινω στα ορια της αυξημενης παραμορφωσης του ενισχυτη, γιατι αυτη η υλοποιηση εχει μια δυσκολια στην ακριβη περιγραφη των οριων της ορχηστρας, θα σε φιλησω... :120:

D

deleted user 10898

Guest
α τα ηχεια που τον δοκιμαζω τωρα ειναι αναισθητα!! αλλα με ομαλη αντισταση...

Reaction score
3.967
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Single Ended

.....................
single ended (parallel...) με mosfetακια επεσε στα χερια μου.
xtreme υλοποιηση που το φθανει στα ακρα...

ο ηχος στις μεσαιες ειναι τοσο "ανθρωπινος" (ξερετε την αγαπη μου για τον Ανθρωπο..) που ειναι σκετος πειρασμος.
....................................

Μέ το παρδόν αγαπητέ, επειδή δημιούργησες τυράκι - κ τόφαγα!- μπορείς να εκθέσεις την ταυτότητα ΤΟΥ αντικειμένου?:126:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.571

Αυτό που μπορεί να σου προσφέρει ένας τέτοιος ενισχυτής με ένα ηχείο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του, ειδικά στη μεσαία περιοχή, είναι απλά μοναδικό και δεν μπορεί (κατά τη γνώμη μου) να το πλησιάσει οποιοσδήποτε τρανζιστοράτος.

Τα λέω, τα ξαναλέω, αλλά μάλλον στου Κου-Φού την πόρτα χτυπάω...

Με οποιονδήποτε σωστό ενισχυτή (πχ, ε, τι να λέω τώρα...) μπορείς να πάρεις τον ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ ήχο ενός SET ή οποιουδήποτε άλλου ενισχυτή, με χρήση ψηφιακών φίλτρων, όπως αυτά που ΄χει ενσωματωμένα το metric halo. :126:

Το αντίθετο, δε γίνεται. Δηλαδή, σε ένα ενισχυτή χωρίς παραμορφώσεις, μπορείς να προσθέσεις όσες παραμορφώσεις θες, αλλά σε ένα ενισχυτή με μπόλικες παραμορφώσεις και μικρής ισχύος, δε μπορείς να τον κάνεις ...άνθρωπο.:138:

Επίσης, δυο σωστά ηχεία, σε φροντισμένο χώρο, με τις ανάλογες διορθώσεις χώρου από μηχάνημα ισοστάθμισης χώρου, παίζουν ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο. Αντίθετα, δυο λάθος ηχεία, ιδίως σε μη φροντισμένο χώρο, ότι και να τους κάνεις, λάθος θα παίζουν.:138:

εαν μου εξηγησεις γιατι απο την στιγμη που με ικανοποιουν οι σταθμες και δεν μπαινω στα ορια της αυξημενης παραμορφωσης του ενισχυτη, γιατι αυτη η υλοποιηση εχει μια δυσκολια στην ακριβη περιγραφη των οριων της ορχηστρας, θα σε φιλησω...
θα σου εξηγούσα, αλλά φοβάμαι (μη με πλακώσεις στα φιλιά...):138:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.571

Πεστα άλλη μία ρε Κώστα, δεν μας τα εχεις πει αρκετές φορές. :137:
έτσι φαίνεται..

προφανώς είναι σοφή επιλογή να φτιάξεις ένα μικρό λαμπάτο, ή να τον πάρεις έτοιμο, καθώς είναι πολύ πιο οικονομική επιλογή από ένα αντικειμενικά σωστό ενισχυτικό στάδιο, εφόσον σου αρέσει ο ήχος του (στην πλειοψηφία του κόσμου αρέσει) κι εφόσον μπορεί να οδηγήσει τα ηχεία σου.

άλλωστε είναι γνωστό πως σε λαμπάτες υλοποιήσεις δύναται να επιτύχεις πολύ πιο σωστό ήχο (με την έννοια του μετρήσιμου), αλλά αυτό δεν είναι επιθυμητό ούτε σε έτοιμες υλοποιήσεις ούτε σε ιδιοκατασκευές, διότι ο κάτοχος αυτού του προϊόντος το γουστάρει για τις ευφωνικές παραμορφώσεις του, και καλά κάνει, γούστα είναι αυτά. Έτσι, αποφεύγονται πολλές γνωστές για τα πλεονεκτήματά τους λύσεις, όπως πχ αυτή της ανάδρασης.

ΙΜΗΟ, ο συνειδητός κάτοχος λυχνιακών υλοποιήσεων, μπορεί να επιτύχει πολύ πιο εύκολα ευχάριστο και εντυπωσιακό ήχο στο χώρο του, παρά ακολουθώντας την δύσκολη οδό της αντικειμενικότητας.

Απ'αυτή τη σκοπιά του θέματος, και δεδομένου ότι το χόμπι μας δεν υπάρχει για να μας παιδεύει αλλά αντίθετα για να μας προσφέρει ώρες χαλάρωσης και ευχαρίστησης, ο "λαμπάκιας" (ή κοινώς "γλομπάκιας") κάνει τη σοφότερη επιλογή.

Όμως, στο τέλος του δρόμου της υψηλής πιστότητας, η δύσκολη οδός της αντικειμενικότητας, κερδίζει κατα κράτος.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.872
Απάντηση: Single Ended

Δηλαδη για να καταλαβω,ενας λαμπατος ,ασχετως σχεδιασης και τροφοδοσιας ,με λιγα βατ(μεχρι 20 ~) αδυνατει να παιξει ενα εργο με πολλα δυνατα περασματα σε ικανες σταθμες?
Ναι, αδυνατεί.

Reaction score
968

... δεν υπάρχει για να μας παιδεύει αλλά αντίθετα για να μας προσφέρει ώρες χαλάρωσης και ευχαρίστησης, ο "λαμπάκιας" (ή κοινώς "γλομπάκιας") κάνει τη σοφότερη επιλογή.
Xαλάρωση με γλόμπους αστείο μου ακούγεται. Το άγχος μη τυχόν απορυθμιστηκε καμια λάμπα ή μη τυχόν ξέφυγε κάποιο ματσάρισμα πως το υπολογίζεις?

Reaction score
1.788
Απάντηση: Single Ended

το σαββατο ημουν καλεσμενος να ακουσω το καινουργιο ηχειο της [δικιας μας] TYNE AYDIO. Kαθωτι ο κατασκευαστης ειναι πολυ φιλος ειχα την χαρα να το ακουσω στο σπιτι του με διαφορους ενισχυτες. δεν χρειαστηκαν παραπανω απο 5-6 βατ !!! το ηχειο ειναι 97db . οι σταθμες τρελες!!!! αξιζει να το ακουσετε στην εκθεση. θα παιξει με μικρο ενισχυτη set.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.526
Τα ΄χουμε πει και παλιοτερα.........
Τα 3 ΧΧΧ (χωρος-χρονος-χρημα) που πρεπει να εχει ο "σωστος" χαλιεντας.
Η πλακα ειναι οτι δεν φτανουν αυτα...............
πρεπει να τα εχει, επι ( Χ ) 3!!!! Τυχαιο???? δε νομιζω......

Πρεπει να εχει το σωστο, το ενεργο, το μεγαλο monitor, (απο atc100 και πανω ή το κλαιν μαιν 400D ή 500D)που με ενα sacd sony9000es εισαι αρχηγος.

πρεπει να εχει ενα μεγαλο πανελ (π.χ. Mag. 20,1 ή καποιο μεγαλο Analysis ή ενα Wisdom τελος παντων.)

Πρεπει να εχει και μια κορνα μεγαλη, (π.χ. avantgarde ή το Anima του Morfea)

Ολα τα παραπανω με τα αναλογα ενισχυτικα βεβαια...κ.λ.π.

Πολλα τα Χ λοιπον, αλλα δε βαριεσε χομπυ ειναι δε θα πεθανουμε κιολας.

Γεια σου Ear!!!!

Reaction score
968
Τα ΄χουμε πει και παλιοτερα.........
Τα 3 ΧΧΧ (χωρος-χρονος-χρημα) που πρεπει να εχει ο "σωστος" χαλιεντας.
Η πλακα ειναι οτι δεν φτανουν αυτα...............
πρεπει να τα εχει, επι ( Χ ) 3!!!! Τυχαιο???? δε νομιζω......

Πρεπει να εχει το σωστο, το ενεργο, το μεγαλο monitor, (απο atc100 και πανω ή το κλαιν μαιν 400D ή 500D)που με ενα sacd sony9000es εισαι αρχηγος.

πρεπει να εχει ενα μεγαλο πανελ (π.χ. Mag. 20,1 ή καποιο μεγαλο Analysis ή ενα Wisdom τελος παντων.)

Πρεπει να εχει και μια κορνα μεγαλη, (π.χ. avantgarde ή το Anima του Morfea)

Ολα τα παραπανω με τα αναλογα ενισχυτικα βεβαια...κ.λ.π.

Πολλα τα Χ λοιπον, αλλα δε βαριεσε χομπυ ειναι δε θα πεθανουμε κιολας.

Γεια σου Ear!!!!
..άμα δεν την έχει και μεγάλη, δε μετράει τίποτα από τα ανωτέρω :142:

Reaction score
968
Re: Απάντηση: Single Ended

το σαββατο ημουν καλεσμενος να ακουσω το καινουργιο ηχειο της [δικιας μας] TYNE AYDIO. Kαθωτι ο κατασκευαστης ειναι πολυ φιλος ειχα την χαρα να το ακουσω στο σπιτι του με διαφορους ενισχυτες. δεν χρειαστηκαν παραπανω απο 5-6 βατ !!! το ηχειο ειναι 97db . οι σταθμες τρελες!!!! αξιζει να το ακουσετε στην εκθεση. θα παιξει με μικρο ενισχυτη set.
Η ευαισθησία των ηχείων θέλει προσοχή.
Τα νούμερα που δίνουν οι κατασκευαστές είναι για την περιοχή τυπικά από 300 Hz έως 2 kHz άντε 3 kHz! Άρα, τα 97 dB δεν λένε τίποτα για τις χαμηλές συχνότητες που βρίσκεται το ζουμί. Μπορεί να βαράνε δυνατά, αλλά .... μπάσα έχει??????

http://www.youtube.com/watch?v=4m48GqaOz90&ob=av3e

Reaction score
1.788
Απάντηση: Re: Απάντηση: Single Ended

Η ευαισθησία των ηχείων θέλει προσοχή.
Τα νούμερα που δίνουν οι κατασκευαστές είναι για την περιοχή τυπικά από 300 Hz έως 2 kHz άντε 3 kHz! Άρα, τα 97 dB δεν λένε τίποτα για τις χαμηλές συχνότητες που βρίσκεται το ζουμί. Μπορεί να βαράνε δυνατά, αλλά .... μπάσα έχει??????
ΕΧΕΙ!!!!!

Reaction score
10
Metal δεν ακούω, hard rock δεν ακούω, μποτιές δεν γουστάρω με τη καμία, άρα αν το σκεφτείτε είναι ελάχιστα αυτά που δεν μπορώ να ακούσω με 55 βατάκια.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.739
Members
38.490
Νεότερο μέλος
Nikos88