Small Listening Room

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.755
Αυτό το software δεν το βλέπω σόι. Μέτρα με REW καλύτερα.

Δεν καταλαβαίνω τι γίνεται στο πρώτο διάγραμμα στους 500Hz, πολύ βαθιά και πλατιά καταβόθρα

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.562
Ειναι μετρηση του rt60, απλα δεξια εχει επιλογες για να το δεις σαν..... anechoic, ambient, raw.
Η απο κατω φωτο ειναι με την επιλογη rt60.
Eχω και το umik ..........θα κανω και μετρησεις με rew με την βοηθεια του φιλου back.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.034
Αυτό το software δεν το βλέπω σόι
Μια χαρά είναι, από Θέμη, το γνωστό.

Θέλει μεγαλύτερη ανάλυση στον κάθετο άξονα για να φανούν τα βουνά και οι χαράδρες....

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.562
Eυχαριστω Βασίλη..........

Ειναι 12'' αυτοκινητου (old schooll) jbl 1200gti με "σκληρη" αναρτηση, και με ατακα απο αλλο πλανητη.
Για σινεμα υπαρχουν καλυτερα, για μουσικη...........ελαχιστα.
To κουτι ειναι 60 λιτρα και to reflex συμφωνα με την jbl, αν και καποια στιγμη θα κανω το μεγαλυτερο των 73 λιτρων.

Ρε σεις......................εγω ειμαι της παλιας σχολης...................................
Που εβαζες το δισκακι στο σιντι και πατουσες play..:)

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.562
Συνεχεια λοιπον με πολλες δοκιμες και με την βημα-βημα, βοηθεια του φιλου Γιωργου (@back )
που πρεπει να ευχαριστησω και απο εδω.
Πηγαμε λοιπον απο εδω....
IMG_20200403_190127.jpg

εδω.........
IMG_20200404_143751.jpg

Πως εγινε.............................ειχαν στηθει τα σαμπ, στις δυο γωνιες και ειχαμε κατι τετοιο...
20-3-20 1032+1200subs.jpg

Οποτε αρχισε το χαμαλικι. Λιγο απο δω λιγο απο κει, μια εφτιαχνε το ενα μια χαλουσε το αλλο.
Δραστικη λυση λοιπον να ερθουν τα σαμπ στη μεση του δωματιου.
Ηρθαν λοιπον τα σαμπ στη μεση του μηκους των πλαινων τοιχων (5 μετρα) στα 2,50 δηλαδη και σηκωθηκαν στο μισο υψος του ταβανιου (2,55μετρα) στα 1,26 για την ακριβεια.
Δοκιμες παρα πολλες με σταθερο το ενα σαμπ και μετακινηση μονο του αλλου ανα 10-15εκατοστα μπρος - πισω, μεχρι να ερθει μια καλη μετρηση. Το ιδιο εγινε και με το αλλο. Τελικα τα σαμπ εδωσαν τις καλυτερες μετρησεις στα 2,65 μετρα απο τον τοιχο. Φυσικα ειχε μπει κρος στα 80ΗΖ με 4ης Linkvitz. (και δω ειχαν γινει πολλες δοκιμες) στα σαμπ και δορυφορους. Δεν ειχε μπει ακομα delay βεβαια.
Φτασαμε ομως σ΄ αποτελεσμα, που εδειξε μηδενικο node o χωρος.

No node.jpg

Αλλα.....................εμενε αυτη η βυθιση στα 70-90ΗΖ . Αυτη η μετρηση ειναι τα σαμπ και τα genelec μαζι.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.562
Αρχισα μετα να εφαρμοζω delay στα σαμπ (αφου ηταν πιο κοντα απο τους δορυφορους) και επαιρνα διαφορες μεγαλυτερες, αλλα δεν τις αποθηκευσα, οπως αυτες.
Delay.jpg

Εκει που επαθα πλακα (.....ολο το εγχειρημα βεβαια του Γιωργου ηταν) ηταν οταν μου ειπε βρες την μεγαλυτερη βυθιση.
Μα............................την μικροτερη θελουμε του λεω........ ρε...βρεστην μου λεει.................ο.κ. τη βρισκω, και μου λεει........... τωρα κανε ......."αυτο".................. και θα ερθει φλατ.

Εγινε .......................................και εμεινα "πακης" ............κουιζ.

Οι τελικες μετρησεις ειναι αυτες............
With and no correct..jpg
IMG_20200404_215748.jpg
IMG_20200405_221155.jpg

Ακουσα δυο τραγουδια και τ' κλεισα μετα, αλλα σημερα και αυριο και μεθαυριο, κ.λ.π. θα κατσω να ακουσω.

Οι πρωτες εντυπωσεις ειναι οτι το μπασο εγινε πεντακαθαρο, αλλα και λιγοτερο?
Θελω και αλλα σαμπ.......................σιγουρα.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.562
Φάση;

Ναι...............αλλα δεν αλλαζεις φαση στα ενεργα μονο στα σαμπ...............................ε αυτο εγινε .
Εγω δεν εχω Plate Amplifier στα sub, οποτε αλλαξα τα καλωδια των ηχειων.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.034
Ε, όταν "καθαρίζει" το μπάσο, ακούγεται "λιγότερο" από πριν που ήταν "βρώμικο".

Άμα θες κι άλλο μπάσο, δώσε κι άλλη κλίση στο ταργκετ κερβ.

Πριν δώσεις κι άλλο μπάσο, κατέβασε αυτό στο κυκλάκι. Μπορεί να είσαι οκ, αν και θέλει λίγο πιο όμορφη πτώση στο φάσμα, πολύ φλατ είναι από 150 έως 4κ..

279137_60750e4737f44ae55e7b639c7a64e49b~2.jpg

Reaction score
11.806
Ναι...............αλλα δεν αλλαζεις φαση στα ενεργα μονο στα σαμπ...............................ε αυτο εγινε .
Ναι αυτό. Έχει περιγραφεί από τον Κώστα στο παρελθόν (μεταφέροντας τις μελέτες των "μεγάλων"), με σαφήνεια. Σωστά έπραξες.
Αλλά αυτό με τα καλώδια των ηχείων δεν το κατάλαβα καλά. Επίσης δες αν είσαι σωστός στη φάση, αλλά έναν ή περισσότερους κύκλους εκτός.

Reaction score
1.772
Ε, όταν "καθαρίζει" το μπάσο, ακούγεται "λιγότερο" από πριν που ήταν "βρώμικο".

Άμα θες κι άλλο μπάσο, δώσε κι άλλη κλίση στο ταργκετ κερβ.

Πριν δώσεις κι άλλο μπάσο, κατέβασε αυτό στο κυκλάκι. Μπορεί να είσαι οκ, αν και θέλει λίγο πιο όμορφη πτώση στο φάσμα, πολύ φλατ είναι από 150 έως 4κ..

View attachment 160379
δεν έχει έλεγχο στο eq ο Platon. ότι του κάνει ο lyngdorf μονος του που δεν κάνει και πολλά.
η μπλε καμπύλη είναι χωρίς eq και η κίτρινη η διορθωμένη
να σας πω και ένα tip για όσους δεν το ξερεται.
τα sub που τοποθετούνται πίσω από το μισό του δωματιου θέλουν αναστροφη φάσης.
και άλλο ένα τιπ στα jbl το + είναι το μαυρο

Last edited:

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.562
Ναι αυτό. Έχει περιγραφεί από τον Κώστα στο παρελθόν (μεταφέροντας τις μελέτες των "μεγάλων"), με σαφήνεια. Σωστά έπραξες.
Αλλά αυτό με τα καλώδια των ηχείων δεν το κατάλαβα καλά. Επίσης δες αν είσαι σωστός στη φάση, αλλά έναν ή περισσότερους κύκλους εκτός.
Ακριβως..........

Τα σαμπ μου ειναι παθητικα, αρα για να αλλαξω φαση αλλαζω τα καλωδια του + και -
Εναν ή περισσοτερους κυκλους εκτος? δηλαδη? τι εννοεις?

Ναι Κωστα......................οι 1250 και 1600 κυκλοι ειναι θεμα, δεν ξερω πως θα το φτιαξω.
Δεν μπορω (οπως ειπε ο Γιωργος) να κανω EQ, O Lyngdorf κανει αυτοματο room correction.
Εχει καπια preset οπως φαινεται εδω.......................
Lyngdorf preset.jpg

Επιλεγω SOFT απλα.

Last edited:

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.185
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe