Sony SR-11/12 εντυπώσεις

Μηνύματα
1.159
Reaction score
5
Updated on 23/05/2008

Handling / Built
Με την πρώτη φορά που κρατάς στα χέρια σου την SR12 διαπιστώνεις ότι η Sony έχει κάνει έρευνα και υλοποίησε ότι ενοχλούσε τους αγοραστές. Η κάμερα κουμπώνει στο χέρι σου άνετα και κάθε κουμπί είναι optimized για το αντίστοιχο δάχτυλο. Έτσι μπορείς να ζουμάρεις, να πατήσεις record αλλά και capture photo πανεύκολα καθώς τα κουμπιά βρίσκονται εκεί ακριβώς που θα έπρεπε. Εναλλακτικά, σου δίνει την δυνατότητα να διαχειριστείς τις προαναφερθείσες λειτουργίες και από την touch screen εκπληκτικής ποιότητας lcd. Αυτό υποθέτω το έκαναν για ευκολία όταν η κάμερα βρίσκεται σε τρίποδο. Τέλος, είναι αρκετά ελαφριά.
Η ποιότητα κατασκευής είναι ΚΟΡΥΦΑΙΑ. Άλλωστε το συνηθίζει η sony. Εξωτερικά είναι πιο σέξυ και πιο μικρή απ’ότι φαίνεται σε διάφορες φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Menu
Oι pc freaks & gadget lovers θα ερωτευτούν το μενού. Όλα γίνονται touch screen από ένα καλοφτιαγμένο μενού, που θυμίζει ότι βρισκόμαστε στο 2008 και όχι στα 90’s. Όλα είναι ξεκάθαρα, απλά και γίνονται γρήγορα.
Να σημειώσω ότι στο μενού μπορείς να επιλέξεις 4 ειδών αναλύσεις και bitrates για μεγαλύτερη διάρκεια του video.

Performance
Οι 10mp φωτογραφίες που τραβάει είναι απλά απίστευτες. Να μια καλή λύση για ερασιτέχνες που δεν θέλουν να κουβαλάνε πολλά. Τα ίδια λέγαμε όταν βγήκε και η PC330 το 2003 αλλά τώρα η ποιότητα βρίσκεται σε άλλο επίπεδο. Αυτό που θα κάνω άμεσα είναι να τραβήξω κάποια πλάνα ταυτόχρονα με την Canon S70 που έχω (7.1mp) και με την Sony και να μεταφέρω εντυπώσεις αλλά και links με τα jpeg.
Η ποιότητα του βίντεο στην ημέρα είναι εκπληκτική. Προσωπικά δεν έχω δει καλύτερη εικόνα από consumer κάμερα έως σήμερα. Η κίνηση είναι ομαλότατη στα 1920x1080 50i 16Mpbs χωρίς artifacts ή άλλες ενοχλητικές παρεμβολές στην εικόνα. Είναι πραγματικά crystal clear με όλη την έννοια της λέξης. Η Samsung M86 που έχω, έδειξε να ερωτεύεται το υλικό που τράβηξα. Επαναλαμβάνω, δεν έχω δει καλύτερη εικόνα έως σήμερα.
Το βράδυ δεν εντυπωσιάστηκα με την εικόνα. Ναι μεν ήταν εντυπωσιακά αναλυτική, αλλά παρατήρησα ελάχιστα artifacts κατά την γρήγορη κίνηση, κάποιον κόκκο και όχι καλή φωτεινότητα. Μακράν καλύτερη από την Pc330 αλλά not good enough στα μάτια μου. Υπάρχουν διάφορες επιλογές κλείστρου για καλύτερη απόδοση, αλλά μου χάλαγαν την ομαλότητα της κίνησης οπότε και τα απενεργοποίηση.
Μεγάλο ατού, η υποστήριξη x.vcolour. Αν δεν έχετε συμβατή τηλεόραση, αφαιρείται από την πληροφορία οπότε δεν υπάρχει θέμα να είναι πάντα on.

Connectivity
usb, hdmi τα πάντα. Συνδέετε την κάμερα στο pc με usb και κάνετε drag & drop τα αρχεία στον σκληρό. Έπειτα με το software που συνοδεύει την συσκευή φτιάχνετε με ένα κλικ είτε blu ray, είτε blu ray DVD είτε DVD.

Sound
Είχα διαβάσει ότι το 5.1 δεν είναι τόσο καλό όσο ισχυρίζεται η Sony. Δεν το είχα διαβάσει για την SR11/12 αλλά γενικά για παλαιότερες κάμερες της Sony. Οπότε όταν είδα πάνω στο μικρόφωνο το L, R, C, Rear δεν πολυχάρηκα.
Λοιπόν, όπως θα διαπιστώσετε και από το κλιπάκι που παραθέτω κάτωθι, το 5.1 ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ !!!! Άκουγα τον εαυτό μου από τα πίσω ηχεία όπως θα έπρεπε, την γυναίκα μου από το κεντρικό και τον ήχο του πάρκου από όλα !!! απίστευτο.... ειλικρινά. Το επίσης εντυπωσιακό είναι ότι το sony vegas ανανγωρίζει σωστά τα 6 κανάλια και μπορείς να κάνεις πολύ καλή και επαγγελματική δουλειά σε editing/rendering

Playstation3
Τα κλιπάκια που παραθέτω κάτωθι, αν τα αποθηκεύσετε σε usb/cd/dvd κτλ ως data, το ps3 θα τα παίξει 60i με αποτέλεσμα προβληματική εικόνα, flickering κτλ. Προφανώς το ps3 έχει θέμα να παίξει 1920x1080i 50i pal από αποθηκευτικό μέσω / data.
Ο σωστός τρόπος είναι να δημιουργήσετε ένα Blu Ray structure σε DVD. Τότε το ps3 το βλέπει ως blu ray και το παίζει άψογα (νύχτα με την μέρα η διαφορά). Προσωπικά χρησιμοποιώ αυτόν τον οδηγό http://forum.videohelp.com/topic346069.html (5 λεπτά δουλειά, μην πανικοβληθείτε, άλλωστε κάποια steps δεν τα χρειάζεστε) και καίω το blu ray DVD με Nero UDF 2.50

Editing
Παίζοντας με το Vegas Pro8 διαπίστωσα ότι ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής είναι ότι καλύτερο, ενώ με τον διπλοπύρηνο μου overclocked @ 3.6GHZ είχε μέτριες προς καλές επιδόσεις. Το Vegas 8 προς το παρόν δεν υποστηρίζει smart rendering σε AVC αλλά ούτε καν rendering σε FULL HD h264 AVC. Μια καλή εναλλακτική με υπέροχα αποτελέσματα είναι το rendering σε HD mpeg2 με Full HD 25mpbs bitrate, με μοναδικό μειονέκτημα το μεγαλύτερο μέγεθος αρχείου.

Video Samples:
http://rapidshare.com/files/111510788/01.rar
http://rapidshare.com/files/111514596/02.rar
θα ανεβάσω κι άλλα δίότι αυτά είναι τα πρώτα που τράβηξα με το που την πρωτοπήρα και δεν έχω πειράξει ρυθμίσεις. Είναι όλα στο Auto.

Photo Samples:
Later On Today
 

Μηνύματα
171
Reaction score
0
Στέλιο έχει το Hitech κάποιον "οδηγό" για το Adobe Premier CS3...
Μπας έχει καλύτερα και πιο "γρήγορα" αποτελέσματα το Premier από το Vegas ?

Μήπως έχεις να παραθέσεις έναν ενδεικτικό χρόνο rendering για κάποιο κλιπάκι (μέγεθος/χρόνο)? Ετσι για να έχουμε μια εικόνα (δεν έχω 4-πυρηνο ακόμα!!!)
 

VG

Μηνύματα
5.157
Reaction score
0
Οι φωτος που τραβαει ειναι αριστες...η Ixus 850 που εχω θα χρησιμοποιείται μονο για ειδικες αποστολες πλεον αφου η διαφορα στην ποιοτητα ειναι πολυ μεγαλη
 

Μηνύματα
1.159
Reaction score
5
@gnikos

μπορεί και να κάνω λάθος, αλλά νομίζω ότι το premiere δεν υποστηρίζει AVCHD editing & rendering....

Προσωπικά θεωρώ το vegas κορυφαία επιλογή. Με απλές κινήσεις διαμορφώνεις το υλικό και το κάνεις render είτε αυτό είναι mts είτε m2ts. Έχω φτιάξει μέχρι στιγμής 3 blu ray με τον νεογέννητο γιό μου. Με το premiere μου είχε βγει η πίστη και δεν αναγνώριζε τα κλιπάκια......

Στο vegas Pro 8b το editing γίνεται εύκολα με έναν διπλοπύρηνο επεξεργαστή και αρκετά GB μνήμης για previewing, απλά δεν έχεις την smooth κίνηση που θες και την γρήγορη σπιρτόζικη ανταπόκριση του προγράμματος. Δουλεύεις εύκολα όμως χωρίς να σου σπάνε τα νεύρα. Όσον αφορά στο rendering, περιμένω το Vegas Pro 8c update για smart AVCHD rendering (κάτι σαν το dv avi) σε 1920x1080.
Προς το παρόν κάνω render σε mpeg2 1920x1080 60i με άριστα αποτελέσματα, απλά το αρχείο βγαίνει πιο μεγάλο από το original λόγω υψηλού bitrate. Αυτή είναι και η βασική διαφορά μεταξυ AVC & Mpeg2. Το AVC προσφέρει καλύτερη ποιότητα εικόνας σε χαμηλότερα bitrates όταν στο Mpeg2 θες πολύ ψηλά bitrates.

Anyway, έχε υπόψιν σου επίσης ότι βγαίνει και το DVD Architect 5 σε 30 μέρες όπου είναι το αδερφάκι του vegas για dvd authoring. Το 5 θα δίνει την δυνατότητα Blu Ray authoring με κινούμενα μενού κτλ κτλ κτλ και εγγραφή είτε σε blu ray είτε σε DVD με blu ray structure. Καλή φάση ;)
 

Μηνύματα
171
Reaction score
0
Τελικά το CS3 "αναγνωρίζει" AVC μόνο μέσω κάποιου plugin, άλλης εταιρείας και λίγο τσουχτερής τιμής...
Πραγματικά ο συνδυασμός Vegas + Architect είναι μάλλον ο ιδανικότερος αυτή την στιγμή για το φορμα που μιλάμε.
Εχεις πρόχειρη καμμία φωτό που τράβηξες με την κάμερα...? Αν μπορείς να την κάνεις upload κάπου όπου να φαίνεται "ολόκληρη" (από πλευράς ποιότητας)...
Θενκς
 

Μηνύματα
401
Reaction score
1
Διρθώστε με αν κανω λαθος αλλα το αν θα ειναι 1 ή 10 megapixel δεν επηρρεαζει την ποιοτητα της εικονας αλλά το μέγεθος.
 

Μηνύματα
4.830
Reaction score
3
Απάντηση: Sony SR-11/12 εντυπώσεις

Updated on 23/05/2008
.....................
Sound
Είχα διαβάσει ότι το 5.1 δεν είναι τόσο καλό όσο ισχυρίζεται η Sony. Δεν το είχα διαβάσει για την SR11/12 αλλά γενικά για παλαιότερες κάμερες της Sony. Οπότε όταν είδα πάνω στο μικρόφωνο το L, R, C, Rear δεν πολυχάρηκα.
Λοιπόν, όπως θα διαπιστώσετε και από το κλιπάκι που παραθέτω κάτωθι, το 5.1 ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ !!!! Άκουγα τον εαυτό μου από τα πίσω ηχεία όπως θα έπρεπε, την γυναίκα μου από το κεντρικό και τον ήχο του πάρκου από όλα !!! απίστευτο.... ειλικρινά. Το επίσης εντυπωσιακό είναι ότι το sony vegas ανανγωρίζει σωστά τα 6 κανάλια και μπορείς να κάνεις πολύ καλή και επαγγελματική δουλειά σε editing/rendering.....................
Stelios, να είσαι καλά και να την χαίρεσαι.
Απ' όλα όσα έγραψες κράτησα το κομμάτι για τον ήχο.
Εδώ και αρκετό καιρό είχα γράψει ότι το 5.1 είναι κάτι το φανταστικό στο βίντεο.
Και μιας και έχω κάνει αρκετά βίντεο σε 5.1, αν έχεις καμιά απορία πες μου.

Καλές βιντεοσκοπήσεις σου εύχομαι και ΠΑΝΤΑ ΣΕ 5.1 :107:
 

Μηνύματα
919
Reaction score
1
Διρθώστε με αν κανω λαθος αλλα το αν θα ειναι 1 ή 10 megapixel δεν επηρρεαζει την ποιοτητα της εικονας αλλά το μέγεθος.
Λοιπον, λειπει το "ο" απο το "Δι(ο)ρθωστε" με και το επηρ(ρ)εαζει γραφεται με ενα "ρ" :138:

Απο τεχνικης πλευρας και με τα ολιγα που γνωριζω πιστευω οτι, 1 κιλο αστακοι που εχουν ιδια ποιοτητα με 10 κιλα απο αλλους (της ιδιας θαλασσας, ημερας, ωρας και τοπου ψαρεματος), δεν φτανουν για να χορτασει ενα τυπικο μελος του AVsite.

Ολιγον αλληγορικη η συγκριση αλλα αν βαλεις οπου αστακοι=video εικονα και οπου κιλα=megapixel δεν θα εχω πεσει και πολυ εξω. :137:
 

Μηνύματα
1.159
Reaction score
5
Κωνσταντινε σε ευχαριστώ πολύ,

Σε τι δουλεύεις τα project σου?
 

Μηνύματα
4.830
Reaction score
3
Απάντηση: Sony SR-11/12 εντυπώσεις

Stelios, δουλεύω ακόμα με SD (από miniDV) πάντα όμως σε 16:9 και εξακάναλο ήχο.
Ο ήχος καταγράφεται από εξωτερικό 4κάναλο μικρόφωνο και μετά από σχετική επεξεργασία φτιάχνω το κεντρικό κανάλι και το LFE.
Αν στις λήψεις που έχεις κάνει, υπάρχει σκηνή που άτομο μιλάει και γυρίζεις την κάμερα αριστερά ή δεξιά, θα διαπιστώσεις την κίνηση και ηχητικά. Το ίδιο θα συμβεί και όταν περνάει κάποιο όχημα από μπροστά σου και φεύγει πίσω από την κάμερα αριστερά ή δεξιά.
Και βέβαια αν τραβήξεις μέσα σε εκκλησία.... ΟΝΕΙΡΟ! ! !
 

Μηνύματα
44
Reaction score
0
Απάντηση: Sony SR-11/12 εντυπώσεις

Stelios καλές λήψεις με την sony. Εγώ περιμένω την δική μου sr-11 στα μέσα της άλλης εβδομάδας. Χαίρομαι πολύ διαβάζοντας τα σχόλιά σου, ειδικά για τις φωτογραφίες γιατί ήθελα να αποφύγω να κουβαλάω και φωτ. μηχανή. Αν μπορούσες θα ήθελα να με βοηθήσεις απαντώντας σε κάποια βασικά για μένα ερωτήματα.
1) τραβώντας σε HD μπορώ να δω καλή εικόνα σε CRT tv? (Απευθείας σύνδεση)
2) Υπάρχει περίπτωση να γράψω σε DVD και να προβάλω το κλιπ σε DVD player?(εικόνα που έχει τραβηχτεί σε HD)
3) Πες μας για το PMB που εμπεριέχεται, μπορείς να κάνεις καλή δουλειά?
Ζητώ συγνώμη για την ασχετοσύνη μου.
 

Μηνύματα
1.159
Reaction score
5
Eno δεν είναι ασχετοσύνη, είναι λογικές ερωτήσεις. Λοιπόν

01) Ναι μπορείς. Έχει αν δεν κάνω λάθος και ανταπτοράκι για να βγαίνει σε scart. Ποιότητα εικόνας δεν ξέρω καθώς δεν έχω CRT, αλλά φαντάζομαι ότι το downscale και η εικόνα θα παραμένει ότι καλύτερο έχεις δει στην crt. Αναμένω εντυπώσεις σου.

02 & 03) Το PMB έχει δύο βασικές λειτουργίες. Είτε να δημιουργήσεις ένα blu ray/blu ray DVD απευθείας από την κάμερα χωρίς καθυστερήσεις και encodings είτε να δημιουργήσεις ένα dvd που να παίζει σε όλα τα dvd players αλλά με encoding που αναλαμβάνει το πρόγραμμα. Το δεύτερο δεν το έχω χρησιμοποιήσει καθώς χρησιμοποιώ αποκλειστικά το Vegas. Ξέρω όμως ότι το κάνει και το κάνει αξιόπιστα. Σίγουρα όμως δεν θα έχει την ποιότητα κωδικοποίησης σε DVD που σου δίνουν 3rd party softwares όπως vegas, canopus κτλ κτλ
 

Μηνύματα
44
Reaction score
0
Απάντηση: Re: Sony SR-11/12 εντυπώσεις

Eno δεν είναι ασχετοσύνη, είναι λογικές ερωτήσεις. Λοιπόν

01) Ναι μπορείς. Έχει αν δεν κάνω λάθος και ανταπτοράκι για να βγαίνει σε scart. Ποιότητα εικόνας δεν ξέρω καθώς δεν έχω CRT, αλλά φαντάζομαι ότι το downscale και η εικόνα θα παραμένει ότι καλύτερο έχεις δει στην crt. Αναμένω εντυπώσεις σου.

02 & 03) Το PMB έχει δύο βασικές λειτουργίες. Είτε να δημιουργήσεις ένα blu ray/blu ray DVD απευθείας από την κάμερα χωρίς καθυστερήσεις και encodings είτε να δημιουργήσεις ένα dvd που να παίζει σε όλα τα dvd players αλλά με encoding που αναλαμβάνει το πρόγραμμα. Το δεύτερο δεν το έχω χρησιμοποιήσει καθώς χρησιμοποιώ αποκλειστικά το Vegas. Ξέρω όμως ότι το κάνει και το κάνει αξιόπιστα. Σίγουρα όμως δεν θα έχει την ποιότητα κωδικοποίησης σε DVD που σου δίνουν 3rd party softwares όπως vegas, canopus κτλ κτλ
Stelios σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Πιάνοντας την κάμερα στα χέρια μου θα έχουμε να πούμε περισσότερα. (και να ρωτήσω περισσότερα)!!!
 

Μηνύματα
16.004
Reaction score
14
Λοιπον, λειπει το "ο" απο το "Δι(ο)ρθωστε" με και το επηρ(ρ)εαζει γραφεται με ενα "ρ" :138:
μήπως είσαι επιρρεασμένος απο κάποιον παλιό καλό μας γνώριμο????:107:
 


Μηνύματα
44
Reaction score
0
Απάντηση: Sony SR-11/12 εντυπώσεις

Επιτέλους!!! Η κάμερα έφτασε. SR-11. Καταπληκτική!!! Πραγματικά κουμπώνει άριστα στο χέρι σου. πολύ καλή η LCD οθόνη από κάθε άποψη. Οι πρώτες λήψεις αν και έγιναν σε κλειστό χώρο με όχι καλό φωτισμό το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Σε κλειστό χώρο στο φως της ημέρας είναι φοβερή. Σε τηλεόραση CRT και είναι άπαιχτη δεν μπορώ να φανταστώ πως θα είναι σε full HD (να δω πως θα καταφέρω τη γυναίκα μου να αλλάξουμε tv). Stelios ποιο πρόγραμμα είναι καλύτερο sony vegas Pro or Platinum?
 

Μηνύματα
44
Reaction score
0
Απάντηση: Sony SR-11/12 εντυπώσεις

Stelios ξεκινάω. Προσπάθησα να γράψω με το PMB σε SD αλλά το DVD όταν το έπαιξα η εικόνα έβγαινε ψηφιδωτή. Πιστεύεισ ότι φταίει το dvd player?
 

Μηνύματα
1.159
Reaction score
5
Δεν έχω χρησιμοποιήσει το PMB για δημιουργία dvd οπότε δεν ξέρω. Υποθέτω όμως ότι ενδεχομένως το dvd player σου να μην μπορεί να ανταπεξέλθει σε υψηλά bitrates. Είναι παλαιό μοντέλο ?

Σε κάθε περίπτωση σου προτείνω το sony vegas pro (καθως διαχειρίζεται AVCHD και άλλα ενώ οι απλές εκδόσεις όχι) και κάνει καλή δουλειά σε dvd encoding.
 

Μηνύματα
44
Reaction score
0
Απάντηση: Sony SR-11/12 εντυπώσεις

Μοντέλο 5ετίας. Στο sony vegas pro μεχρι στιγμής δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη.
 

Μηνύματα
171
Reaction score
0
Υπάρχει κανένα καινούργιο δοκιμαστικό κλιπάκι παιδιά?
Τα αρχεία που ανέβασε ο Stelios τα είδα άνετα στον Media player, αφού κατέβασα και εγκατέστησα το Quicktime Alternative...
Πολύ ομαλή η κίνηση από την κάμερα...!
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.295
Μηνύματα
3.047.460
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale
Top