sony VPL-HW40ES vs epson EH-YW9200w

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
110.889
Οταν βλεπω ταινιες μ αρεσει να εχω ενα μικρο απαλο αναμμενο φως στο χωρο πολυ μικρο
Προσπάθησε να μην έχεις.

Η διαφορά στο μαύρο είναι αρκετά μεγάλη. ;)

abcd

Super Moderator
Reaction score
110.889
http://www.avart.gr/?product=elite-screens-te106hw2-e24-235x132-ηλεκτροκίντη-169-elite-screens
αν (ξανα)κανω την υπερβαση αυτη αξιζει το κοστος?
Έχω elite σταθερή και είμαι ευχαριστημένος.

Αν πάρεις αυτή θα κρατήσει πιστεύω αρκετά χρόνια χωρίς ζάρες.

Αν πάρεις κάποια χωρίς προεντατήρες, στα 3-4 χρόνια μπορεί να ξεκινήσουν οι σπαστικές ζάρες.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Η αποσταση του προβολεα πρεπει να ειναι οσο το δυνατον πλησιεστερα της οθονης! Οσο πιο πισω τον εχεις, τοσο περισσοτερο φωτεινοτητα χανεις στην telephoto θεση του φακου. Και πιστεψε με, αν και φωτεινος ο προβολεας, θα τη χρειαστεις την φωτεινοτητα σε λιγο καιρο που η λαμπα θα μειωσει την φωτεινοτητα της.

Reaction score
1.469
Και ιδίως όταν βλέπει 3D.
Οκ οποτε ξεκαθαριζει το πραγμα 106 η 110' με προεντατηρες τελος
Τωρα υπαρχει καταστημα που θα μπορουσα να δω κ να συγρινω γκρι με λευκη οθονη;
Η αγοραζω τυφλα;γιατι δεν μπορω να δωσω αλλο ενα χιλιαρικο σε 3 μηνες αν δεν μ αρεσει το γκρι πχ
καταλαβαινετε...

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.455
Η αποσταση του προβολεα πρεπει να ειναι οσο το δυνατον πλησιεστερα της οθονης! Οσο πιο πισω τον εχεις, τοσο περισσοτερο φωτεινοτητα χανεις στην telephoto θεση του φακου. Και πιστεψε με, αν και φωτεινος ο προβολεας, θα τη χρειαστεις την φωτεινοτητα σε λιγο καιρο που η λαμπα θα μειωσει την φωτεινοτητα της.
Όσο πιό κοντά είναι ο φακός στην οθόνη, όσο περισσότερο φακό χρησιμοποιούμε δηλαδή, τόσο περισσότερες παραμορφώσεις έχουμε.
Καλύτερα είναι κοντά στο κέντρο της ρύθμισης zoom όπου έχουμε το μέσο όρο φωτεινότητας-παραμορφώσεων.

Reaction score
6
Για καλώδιο HDMI που ρώτησες, κοίτα μη σε δουλέψουν με τα υποτιθέμενα... hi-end καλώδια. Το καλώδιο hdmi περνάει ψηφιακό σήμα, που σημαίνει ότι αν "κλειδώνει" τότε δίνει το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα το καλώδιο των 5 ευρώ με αυτό των 500. Μόνο αν χρειάζεσαι μεγάλο μήκος αξίζει να μην πάρεις το απολύτως φτηνότερο γιατί μπορεί να μην κλειδώνει ή να χαλάσει λόγω κακής ποιότητας και εν τέλει να το διπλοπληρώνεις, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος για υπερβολές.

Reaction score
1.469
Το καλωδιο θα ειναι 7-8 μετρα κ θα βαλω οχι το ακριβοτερο αλλα ενα καλο
Γιατι αυτο; Γιατι οταν ειχα δει τον sony 40 στην αρχη με ενα πλακε φτηνο καλωδιο κ μετα με ενα καλο κ φυσικα ακριβοτερο καλωδιο ειδα διαφορα οποτε κ πειστηκα να παρω καλο καλωδιο χωρις υπερβολες

Reaction score
6
Μήπως το πρώτο δεν ήταν hdmi; Ξαναλέω, το hdmi μεταδίδει ψηφιακό σήμα, δηλαδή δεδομένα. Όπως ένα πρόγραμμα για τον υπολογιστή δεν γίνεται... καλύτερο αν το dvd player έχει καλύτερα καλώδια, έτσι και η εικόνα ή μεταδίδεται σωστά ή καθόλου.

Reaction score
1.469
Ομως να πω κ κατι αλλο
Βλεπω οτι δεν υπαρχει στανταρ κανονας για την τοποθετηση του προβολεα κ οταν θα πρεπει να τρυπησω το ταβανι για να τον τοποθετησω οποτε πρεπει να τρυπησω μια κ μονο φορα δεν μπορω να κανω λαθος τοτε αγχωνομαι κ δεν ξερω τι να κανω
Στο σαιτ της epson οπως εγραψα κ παραπανω μου βαζοντας ολα τα στοιχεια κ τις διαστασεις του δωματιου κτλ κτλ μου βγαλε πως ο προβολεας απ το ταβανι πρεπει να εχει αποσταση 1.8μ....??????
[DOUBLEPOST=1449734923][/DOUBLEPOST]Ητα
Μήπως το πρώτο δεν ήταν hdmi; Ξαναλέω, το hdmi μεταδίδει ψηφιακό σήμα, δηλαδή δεδομένα. Όπως ένα πρόγραμμα για τον υπολογιστή δεν γίνεται... καλύτερο αν το dvd player έχει καλύτερα καλώδια, έτσι και η εικόνα ή μεταδίδεται σωστά ή καθόλου.
Ηταν στην εισοδο hdmi του προβολεα δρν νομιζω πως γινεται να μην ηταν hdmi..ετσι δεν ειναι;

Reaction score
6
Ναι, hdmi θα ήταν. Τότε θα ήταν η εντύπωσή σου ότι έβλεπες διαφορά, εφόσον δεν μπορούσες να το δεις και δίπλα δίπλα ;-)
Ο 9200 έχει αρκετό ζουμ και lens shift, δύσκολα θα τον κρεμάσεις σε ακατάλληλο μέρος! Ρυθμίζεται δηλαδή το πού θα πέσει η εικόνα. Αλλά εννοείται ότι πριν κάνεις τρύπες θα το δοκιμάσεις για να σιγουρευτείς...

Reaction score
1.469
Ναι, hdmi θα ήταν. Τότε θα ήταν η εντύπωσή σου ότι έβλεπες διαφορά, εφόσον δεν μπορούσες να το δεις και δίπλα δίπλα ;-)
Ο 9200 έχει αρκετό ζουμ και lens shift, δύσκολα θα τον κρεμάσεις σε ακατάλληλο μέρος! Ρυθμίζεται δηλαδή το πού θα πέσει η εικόνα. Αλλά εννοείται ότι πριν κάνεις τρύπες θα το δοκιμάσεις για να σιγουρευτείς...
Κοιτα να σου πω τον ειδα την ιδια στιγμη στο ιδιο καρε της ταινιας στην ιδια οθονη κ οντως ειχε διαφορα
Τωρα για την τοποθετηση απλα επειδη μπορω να τον βαλω οπου θελω θελω δεν εχω περιορισμο απο αποψη ταβανιου θελω να τον βαλω στο ιδανικο σημειο αν υπαρχει ιδανικο σημει ετσι κ για ψυχολογικους λογους κ επειδη ειναι ενα ταβανι με μονωση κ δεν υπαρχει η επιλογη να κλεισουν αυτες οι τρυπες με λιγο στοκαρισμα κ βαψιμο κτλ για αυτο προβληματιζομαι
Ομως απ οτι βλεπω θα φερω τον ανθρωπο απ το μαγαζι που τον πηρα κ οτι μου πει θα κανω κ κανω τον σταυρο μου μετα να ειναι γνωστης κ να με κατευθυνει σωστα

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.324
Βαλτον στην μεση περιπου του zoom σε ενα τραπεζακι , βρες την θεση στο περιπου ,βαλε την βαση στο ταβανι ,βαλε τον προβολεα , ααα και παρε 120 οθονη !

Reaction score
1.469
Βαλτον στην μεση περιπου του zoom σε ενα τραπεζακι , βρες την θεση στο περιπου ,βαλε την βαση στο ταβανι ,βαλε τον προβολεα , ααα και παρε 120 οθονη !
Ναι σωστο θα το κανω οντως αυτο
120 λες;με 3,50-3,80μ αποσταση απ την οθονη;;
Ξερεις τι εχω παθει προσφατα πηρα για αλλο σημειο μια 55' led για 2,5μ αποσταση περιπου κ οταν καθομουν να δω κουραζομουν κ σκεφτηκα υπερβολη εκανα τοτε μια 48" επρεπε
Αυτο εχω στο μυαλο μου τωρα κ προσανατολιζοναι στις 106 το πολυ 110
[DOUBLEPOST=1449740652][/DOUBLEPOST]
Απίθανο να είχε διαφορά αν δεν είχε αλλαχτεί κάποια ρύθμιση.
Αληθεια ειχε διαφορα με μονη αλλαγη το καλωδιο
Διαφορα μαλιστα που ενα ματι σαν το δικο μου που προβολεα δεν ειχε ξαναδει εκτος απ το καφε που βλεπαμε την μπαλα :) την αντιληφθηκε

abcd

Super Moderator
Reaction score
110.889
Το καλωδιο θα ειναι 7-8 μετρα κ θα βαλω οχι το ακριβοτερο αλλα ενα καλο
Γιατι αυτο; Γιατι οταν ειχα δει τον sony 40 στην αρχη με ενα πλακε φτηνο καλωδιο κ μετα με ενα καλο κ φυσικα ακριβοτερο καλωδιο ειδα διαφορα οποτε κ πειστηκα να παρω καλο καλωδιο χωρις υπερβολες
Πάρε αυτό που έχω (είχε γύρω στα 15€ όταν το είχα πάρει), και ένα καλό που λες.

Αν δεις διαφορά στο αγοράσω εγώ το φθηνό. :)

Reaction score
1.469
Παρηγγειλα τελικα μια οθονη elite screen 110' μοντελο saker με εντατηρες
Πηρα κ blue ray sony 7000 ελπιζω να διαβαζει τις ταινιες μου απο ntfs usb stick
Και τωρα θελω να κανω μια ερωτηση
Μου ειπαν πως ο προβολεας θα ενωθει με hdmi με τον av ενισχυτη μου marantz sr5010 και μετα το blueray η και το playstation 3 θα συνδεθει με τον marantz για να εχω εικονα απο ολα με τον προτζεκτορα
Ισχυει;
[DOUBLEPOST=1450043473][/DOUBLEPOST]Φαλη
Που μενεις?
φαληρο,γιατι;

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Παρηγγειλα τελικα μια οθονη elite screen 110' μοντελο saker με εντατηρες
Πηρα κ blue ray sony 7000 ελπιζω να διαβαζει τις ταινιες μου απο ntfs usb stick
Και τωρα θελω να κανω μια ερωτηση
Μου ειπαν πως ο προβολεας θα ενωθει με hdmi με τον av ενισχυτη μου marantz sr5010 και μετα το blueray η και το playstation 3 θα συνδεθει με τον marantz για να εχω εικονα απο ολα με τον προτζεκτορα
Ισχυει;
[DOUBLEPOST=1450043473][/DOUBLEPOST]Φαλη

φαληρο,γιατι;
Ναι ισχυει. Απο τον ενισχυτη θα βγαινει μονο ενα hdmi που θα πηγαινει στον προβολεα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.112
Members
38.654
Νεότερο μέλος
panaplio