sub για μουσική σε σπίτι. Επαγγελματικό vs Οικιακό.

Timaras

Reaction score
2.153
Τα sub είναι ογκώδη και άσχημα και λίγο δύσκολο να μπουν ψηλά σε ένα σαλόνι. οπότε είναι δύσκολο να τα ενσωματώσεις στη καθημερινότητα.
Ερώτηση και προς τις δύο πλευρές:
Αν βρεις μια μαζεμένη καμπινούλα με ένα 8άρι ή 2 6,5άρια και ξαπλωμένη την κλείσεις σε μια κατασκευή γυψοσανίδας στο ταβάνι που θα τρέχει γύρω γύρω κάνεις κάτι?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.282
Ερώτηση και προς τις δύο πλευρές:
Αν βρεις μια μαζεμένη καμπινούλα με ένα 8άρι ή 2 6,5άρια και ξαπλωμένη την κλείσεις σε μια κατασκευή γυψοσανίδας στο ταβάνι που θα τρέχει γύρω γύρω κάνεις κάτι?
Όχι, τίποτα.

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.282
Άρα πρέπει να είναι ελεύθερα στους τοίχους!
Δεν εννοούσα αυτό. Ειναι μικρές μονάδες, χρειάζονται πολλές για να γίνουν σαμπγούφερ.

Reaction score
3.486
Αν θέλουμε να δείξουμε ποιο είναι το "καλύτερο" σαμπ, τότε η απάντηση είναι απλή: το αρέι.

Και αν θέλουμε να δείξουμε ποιο είναι το "καλύτερο" αρέι σαμπ, και πάλι η απάντηση είναι απλή: το εντοιχισμένο αρέι.

Όλα αυτά τα "καλύτερα", είναι λόγω λοβών ακτινοβολίας, δηλαδή επειδή η ακτινοβολία τους τιθασεύσει τον όποιο χώρο.

Στις χαμηλές συχνότητες ακούς το χώρο, δεν ακούς το σαμπ. Μόνο χώρο ακούς. Τόσο απλό είναι.
Κύριε καθηγητά έχω άγνωστες λεξεις!

Reaction score
891
Εν όψη βλακ φράιντεϊ, έχω αρχίσει να ψήνομαι για αγορά sub. Μη ρωτάτε χώρο κτλ, θα αλλάξει μέσα στα επόμενα 2 χρόνια οπότε δεν την ψάχνω έτσι τη δουλειά. Η ερώτηση είναι, επειδή έχω τον Marantz PM7003 (με Klipsch RF-10), αν στο μέλλον χτυπήσω και δεύτερο sub, θα υπάρχει θέμα διότι έχω μόνο μια έξοδο; Επίσης τα crossover κτλ πώς μπορούν να ρυθμιστούν στον ενισχυτή μου; Δεν έχω δεί κάτι να μπορώ να πειράξω.

Timaras

Reaction score
2.153
Sub έχεις τώρα?Πού το έχεις συνδέσει και ποιο είναι?Στην pre out έξοδο το συνδέεις?

pm7003.JPG

Reaction score
891
Δεν έχω ακόμη τίποτα, είμαι καινούριος στο sub, κι εγώ το είχα ως εξάρτημα "ταινιάδων" αλλά διαβάζω εδώ και όλοι έχουν καλά λόγια να πούν και λέω να επενδύσω κι εγώ. Ο ενισχυτής μου έχει pre-out μόνο. Εφόσον αγοράσω και δεύτερο αργότερα, απλώς βάζω splitter και τροφοδοτώ και το άλλο sub?

Διαβάζω συνεχώς για το Presonus Temblor Τ10 και η τιμή του είναι μια χαρά για αυτά που θα ήθελα να δώσω και το ψήνω να δω μήπως κάνουν καμιά έκπτωση προς τέλος του μήνα. Κι επειδή δεν είδα με γρήγορη ματιά ρυθμίσεις για X-over, λέω μήπως αυτά τα απλά sub δεν κάνουν για τον ενισχυτή μου και πρέπει να κοιτάξω κάτι που να έχει δική του ρύθμιση.

Ευκαιρία για ακροάσεις δεν έχω, είμαι Λάρισα και το πρόγραμμά μου είναι σφιχτό για εκθέσεις και τέτοια.

Timaras

Reaction score
2.153
Ο ενισχυτής μου έχει pre-out μόνο. Εφόσον αγοράσω και δεύτερο αργότερα, απλώς βάζω splitter και τροφοδοτώ και το άλλο sub?
Ο ενισχυτής σου έχει l-r preouts.Μπορείς να τροφοδοτήσεις με το l το ένα sub και με το r το άλλο
Κι επειδή δεν είδα με γρήγορη ματιά ρυθμίσεις για X-over, λέω μήπως αυτά τα απλά sub δεν κάνουν για τον ενισχυτή μου και πρέπει να κοιτάξω κάτι που να έχει δική του ρύθμιση.
Έχει
Temblor T10.jpg

Το Νο1 είναι υψιπερατό φίλτρο στα 80hz για να χρησιμοποιήσεις τις εξόδους του sub προς τα ηχεία και έτσι να παίζουν από 80hz και πάνω.
Το Νο2 είναι βαθυπερατό ρυθμιζόμενο φίλτρο και αφορά τις συχνότητες που θα παίζει το sub.Κόβει από τη συχνότητας ρύθμισης και πάνω.
[DOUBLEPOST=1542139256][/DOUBLEPOST]
...λέω μήπως αυτά τα απλά sub δεν κάνουν για τον ενισχυτή μου...
Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.Ο ενισχυτής σου δεν κάνει για το κάτι παραπάνω,αυτό που θα απογειώσει το σύστημά σου. :)

Reaction score
891
Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.Ο ενισχυτής σου δεν κάνει για το κάτι παραπάνω,αυτό που θα απογειώσει το σύστημά σου. :)
Χαχα όχι δεν το εννοούσα έτσι. Η αλήθεια είναι ότι υπέθεσα ότι τα φθηνότερα subs δε θα είχαν δικούς τους ελέγχους...
Επίσης νόμιζα ότι ο ενισχυτής είναι αξιόλογος για τα χρήματά του, αλλά εσείς ξέρετε.

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.282
Να σημειώσουμε εδώ, πως οταν πάρουμε σήμα απο την έξοδο του ανωτέρω σαμπ προς τα ηχεία, αυτό πρέπει να περάσει απο ενισχυτή πριν φτάσει στα ηχεία (εκτός κι αν ειναι ενεργά)

Timaras

Reaction score
2.153
Χαχα όχι δεν το εννοούσα έτσι. Η αλήθεια είναι ότι υπέθεσα ότι τα φθηνότερα subs δε θα είχαν δικούς τους ελέγχους...
Επίσης νόμιζα ότι ο ενισχυτής είναι αξιόλογος για τα χρήματά του, αλλά εσείς ξέρετε.
Αξιόλογος είναι εάν έχεις ένα ζευγάρι ηχείων μόνο.Αν όμως αρχίσεις να ψάχνεις για υπογούφερ και τρόπους ενσωμάτωσής τους στο υπόλοιπο σύστημα και στο χώρο δεν κάνει.

Reaction score
891
Ωχ αυτό δεν το ήξερα... Σωστά βέβαια... Άρα δεν κοιτάω για σαμπ με αυτόν τον ενισχυτή. Έχω κι έναν μικρό Marantz NR1501 που θα μπορούσα να δοκιμάσω sub, αλλά ο PM7003 είναι σίγουρα ανώτερος.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.816
Members
38.498