sub για μουσική σε σπίτι. Επαγγελματικό vs Οικιακό.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.282
:o:o:o:o:o. όταν θα έχω dedicated χώρο ναι σίγουρα. Τώρα που και το δεύτερο sub στο σαλόνι είναι θέμα για το big boss είναι το μόνο που μπορώ να κάνω. Άσε το άλλο που σε ένα χρόνο μέσα έχω δώσει 6-7 χιλιάρικα και δεν το είχα στα άμεσα σχέδια αυτό.
@Artemios αργείς.

Reaction score
380
:o:o:o:o:o. όταν θα έχω dedicated χώρο ναι σίγουρα. Τώρα που και το δεύτερο sub στο σαλόνι είναι θέμα για το big boss είναι το μόνο που μπορώ να κάνω. Άσε το άλλο που σε ένα χρόνο μέσα έχω δώσει 6-7 χιλιάρικα και δεν το είχα στα άμεσα σχέδια αυτό.
Πριν βάλεις το χειροποίητο rack μια χαρά χώρο είχες....:p
Το λελουδικό κατάφερες και το έστειλες από εκεί.....
Βάλε καμία φωτό του χώρου και πίσω και πλάι, να σου προτείνουμε καμία ιδέα για το που θα μπορούσες να βάλεις το 2ο.
Στο λέω γιατί κι'εγώ το ίδιο θέμα είχα αλλά τελικά μια χαρά μπήκε και το 2ο και δεν ενοχλεί κανέναν μας!!!;)
Στο έγραψαν και στην αγγελία σου. 2 μικρότερα καλύτερα από 1 μεγαλύτερο....
Ίσα ίσα που αν πας σε dedicated χώρο, με 1 δυνατό μπορεί και να είσαι καλυμμένος.

Last edited:

Reaction score
7.890
O artemios να πάρει κάτι καλύτερο ;-) για να πάρω εγώ κάτι ακόμη καλύτερο που με έχει ψήσει ο termagazi.
Δλδ τώρα κρεμόμαστε από την επιλογή του @Artemios. Εγώ θα του δόσω και 5 κουτιά λουκούμια original Συριανά ;)
[DOUBLEPOST=1540909928][/DOUBLEPOST]
Δλδ τώρα κρεμόμαστε από την επιλογή του @Artemios. Εγώ θα του δόσω και 5 κουτιά λουκούμια original Συριανά ;)
Εντωμεταξύ όλοι κάτι καλύτερο θέλουμε. Και εγώ δε ψήνομαι έχω αρχίσει και καίγομαι ήδη.
Εννοείς μεγαλύτερο γιατι καλύτερο στη κατηγορία του δύσκολο. Ασε που απο τα λεγόμενα του και το 2κ είναι σχετικά μεγάλο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663
Δε χρειάζεται "κάτι καλύτερο", όπως το έχετε στο μυαλό σας.
Απλώς χρειάζονται πολλά σαμπ, ιδίως σε προβληματικούς χώρους.

Αν ο χώρος έχει ακυρωσάρα στους 55 κύκλους και πάρεις σαμπ που βγάζει 150 ντεσιμπέλ στους 55 κύκλους, τότε ο χώρος θα ακυρώνει και τα 150 ντεσιμπέλ και συ θα κοιτάς σα χαζός.

Αντιθέτως, βάζοντας 4 μικρά, 8-ιντσα σαμπ στις 4 γωνίες του ταβανιού και άλλα 4 ίδια μικρά σαμπ στη μεσότητα τοίχων και ταβανιού, θα σε πάρει και θα σε σηκώσει ο δγιάλος στο μπάσο το γεμάτο και στους 55 κύκλους, χωρίς καμία απολύτως ισοσταθμιση χώρου. Τίποτα, καθόλου διόρθωση σε κανένα σαμπ. Ούτε ντιρακ ούτε τίποτα.

Φάκιν φάκτς & φάκιν κόμον σενς.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663
Αν θέλουμε να δείξουμε ποιο είναι το "καλύτερο" σαμπ, τότε η απάντηση είναι απλή: το αρέι.

Και αν θέλουμε να δείξουμε ποιο είναι το "καλύτερο" αρέι σαμπ, και πάλι η απάντηση είναι απλή: το εντοιχισμένο αρέι.

Όλα αυτά τα "καλύτερα", είναι λόγω λοβών ακτινοβολίας, δηλαδή επειδή η ακτινοβολία τους τιθασεύσει τον όποιο χώρο.

Στις χαμηλές συχνότητες ακούς το χώρο, δεν ακούς το σαμπ. Μόνο χώρο ακούς. Τόσο απλό είναι.

Reaction score
7.890
Μικρό είναι. Πολύ μικρό.
Σε δυο χρόνια θα το βάλει για πούλημα.
Καλά αυτό εννοείται. Ότι και να έχεις πάντα μικρό - λίγο έιναι. Αυτό έχω αταλάβει. Ξεκίνησα με ένα 10αρι. Στους 3 μήνες πείρα 12αρι. Παράλληλα αγοράζω το svs. Μόλις το είδα λέω το κάναμε club. Και τώρα φένεται πολύ λίγο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663
Καλά αυτό εννοείται. Ότι και να έχεις πάντα μικρό - λίγο έιναι. Αυτό έχω αταλάβει. Ξεκίνησα με ένα 10αρι. Στους 3 μήνες πείρα 12αρι. Παράλληλα αγοράζω το svs. Μόλις το είδα λέω το κάναμε club. Και τώρα φένεται πολύ λίγο.
Λάθος.
Μια χαρά ήταν το 10-άρι.
Κι άλλα 10-άρια ήθελες για να σωθείς.
Ακολούθησες τον λάθος δρόμο, του "πιο δυνατού", πήγες στο 12-άρι, και βλέπουμε την συνέχεια των αλλεπάλληλων λαθών, που φυσικά έχουν προδιαγεγραμμένο μέλλον... Συνεχίζεται το λάθος.

Όσες φορές κι αν το επαναλάβεις, πάλι λάθος θα βγάζει στο τέλος. Κάποτε, οφείλει να γίνει κατανοητό το "σωστό" στην υπόθεση...

Reaction score
7.890
Δε χρειάζεται "κάτι καλύτερο", όπως το έχετε στο μυαλό σας.
Απλώς χρειάζονται πολλά σαμπ, ιδίως σε προβληματικούς χώρους.

Αν ο χώρος έχει ακυρωσάρα στους 55 κύκλους και πάρεις σαμπ που βγάζει 150 ντεσιμπέλ στους 55 κύκλους, τότε ο χώρος θα ακυρώνει και τα 150 ντεσιμπέλ και συ θα κοιτάς σα χαζός.

Αντιθέτως, βάζοντας 4 μικρά, 8-ιντσα σαμπ στις 4 γωνίες του ταβανιού και άλλα 4 ίδια μικρά σαμπ στη μεσότητα τοίχων και ταβανιού, θα σε πάρει και θα σε σηκώσει ο δγιάλος στο μπάσο το γεμάτο και στους 55 κύκλους, χωρίς καμία απολύτως ισοσταθμιση χώρου. Τίποτα, καθόλου διόρθωση σε κανένα σαμπ. Ούτε ντιρακ ούτε τίποτα.

Φάκιν φάκτς & φάκιν κόμον σενς.
Έλα ΑΛΕΚΟ πόσα? 8 μικρά? 8. Έχουμε μέλος δικηγόρο? Για τα περι διαζυγίου.:o:roflmao:
[DOUBLEPOST=1540911630][/DOUBLEPOST]
Λάθος.
Μια χαρά ήταν το 10-άρι.
Κι άλλα 10-άρια ήθελες για να σωθείς.
Ακολούθησες τον λάθος δρόμο, του "πιο δυνατού", πήγες στο 12-άρι, και βλέπουμε την συνέχεια των αλλεπάλληλων λαθών, που φυσικά έχουν προδιαγεγραμμένο μέλλον... Συνεχίζεται το λάθος.

Όσες φορές κι αν το επαναλάβεις, πάλι λάθος θα βγάζει στο τέλος. Κάποτε, οφείλει να γίνει κατανοητό το "σωστό" στην υπόθεση...
Ναι μισό. Το 13αρι πχ εχει την ικανότητα να κατέβει στους 14. Και ας υποθέσουμε ότι εκεί δεν έχουμε θέμα. Βάζοντας 4 μικρότερα που δεν έχουν συνήθως αυτήν την ικανότητα πχ πάνε μέχρι 20. Τι γίνεται από εκεί και κάτω?

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425
Πέντε πέντε δέκα
δέκα δέκα ανεβαίνω τα σκαλιά..
..Πέντε πέντε δέκα
δέκα δέκα κατεβαίνω τα σκαλιά
φεύγω για τα ξένα για την ξενιτιά...:lolsign:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663
Έλα ΑΛΕΚΟ πόσα? 8 μικρά? 8. Έχουμε μέλος δικηγόρο? Για τα περι διαζυγίου.:o:roflmao:
[DOUBLEPOST=1540911630][/DOUBLEPOST]

Ναι μισό. Το 13αρι πχ εχει την ικανότητα να κατέβει στους 14. Και ας υποθέσουμε ότι εκεί δεν έχουμε θέμα. Βάζοντας 4 μικρότερα που δεν έχουν συνήθως αυτήν την ικανότητα πχ πάνε μέχρι 20. Τι γίνεται από εκεί και κάτω?
Εσύ από τη μια έχεις μπάχαλο μπάσο, κι από την άλλη ψάχνεις τι; Τι γίνεται στους 14 κύκλους;:p

Είσαι εντελώς αδιόρθωτος.:D

Καταρχήν δε ξέρεις τι στάθμη χρειάζεται στους 14 για να γίνει "αντιληπτή", κι όχι "ακουστή", διότι δεν ακούγεται.

Αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα, που δεν έχει νόημα να αναλύσω, τζάμπα πάει το σάλιο.:lol:

Αφετέρου, το άθροισμα πολλαπλών σαμπ, έχει ως αποτέλεσμα την επέκταση της απόκρισής τους σε χαμηλότερες συχνότητες από ότι παίζει το καθένα μόνο του, και φυσικά υψηλότερες στάθμες. Αυτά όμως και τα 2, είναι εντελώς ανούσια.:lol::lol::lol:

Το μόνο ουσιαστικό, είναι ότι τα πολλαπλά σαμπ θα παίζουν σωστά σε οποιοδήποτε χώρο, κι εσύ ακούς το χώρο.

Όλα τα υπόλοιπα, είναι εκτός θέματος.:lolsign:

Σα να μιλάμε μεις για σαμπ, και συ για πλυντήρια πιάτων.:p

Ξέρω ότι παρασύρεται ο καθένας από τις ανακοινώσιμες προδιαγραφές απόκρισης και τις μετρήσεις σε διάφορα sites. Όλα αυτά είναι αποπροσανατολιστικά. Δε δουλεύει έτσι το πράγμα... Το καταλαβαίνεις μόλις ακούσεις ένα μεγάλο pa array να σε βαράει στη σπονδυλική στήλη να σου συμπιέζει το σπληνάντερο και να πάει να σου βγάλει τη χοληδόχο κύστη από τα μάτια.:lol::lol::lol:

Και λέει ότι παίζει από 40 κύκλους...:lolsign:

Reaction score
7.890
Εσύ από τη μια έχεις μπάχαλο μπάσο, κι από την άλλη ψάχνεις τι; Τι γίνεται στους 14 κύκλους;:p

Είσαι εντελώς αδιόρθωτος.:D

Καταρχήν δε ξέρεις τι στάθμη χρειάζεται στους 14 για να γίνει "αντιληπτή", κι όχι "ακουστή", διότι δεν ακούγεται.

Αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα, που δεν έχει νόημα να αναλύσω, τζάμπα πάει το σάλιο.:lol:

Αφετέρου, το άθροισμα πολλαπλών σαμπ, έχει ως αποτέλεσμα την επέκταση της απόκρισής τους σε χαμηλότερες συχνότητες από ότι παίζει το καθένα μόνο του, και φυσικά υψηλότερες στάθμες. Αυτά όμως και τα 2, είναι εντελώς ανούσια.:lol::lol::lol:

Το μόνο ουσιαστικό, είναι ότι τα πολλαπλά σαμπ θα παίζουν σωστά σε οποιοδήποτε χώρο, κι εσύ ακούς το χώρο.

Όλα τα υπόλοιπα, είναι εκτός θέματος.:lolsign:

Σα να μιλάμε μεις για σαμπ, και συ για πλυντήρια πιάτων.:p

Ξέρω ότι παρασύρεται ο καθένας από τις ανακοινώσιμες προδιαγραφές απόκρισης και τις μετρήσεις σε διάφορα sites. Όλα αυτά είναι αποπροσανατολιστικά. Δε δουλεύει έτσι το πράγμα... Το καταλαβαίνεις μόλις ακούσεις ένα μεγάλο pa array να σε βαράει στη σπονδυλική στήλη να σου συμπιέζει το σπληνάντερο και να πάει να σου βγάλει τη χοληδόχο κύστη από τα μάτια.:lol::lol::lol:

Και λέει ότι παίζει από 40 κύκλους...:lolsign:
Ναι το έχω καταλάβει και δε μιλάω για πλυντήριο. όλο αυτό που λες συμβαίνει όταν μπορείς να βάλεις στις ιδανικές θέσεις τα sub. αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα και το άλλο δεύτερο μπορεί να μπει σε σημείο το οποίο έχει μετρηθεί και ξέρεις ότι και εκεί έχει ακύρωση. και να το βάλεις θα βοηθήσει κάπου?

Reaction score
15.548
εγω αυτο που βλεπω ειναι οτι ολοι εσεις που εχετε ειδικο χωρο να κανετε οτι θελετε,εχετε φαγωθει να κανετε τα σαλονια των αλλων μ@υρδjλ@ .....

Στην πραγματικοτητα τωρα....ακομα και εσεις που εχετε ειδικο χωρο να κανετε καλη δουλεια τα κανατε μ@υρδjλ@ :roflmao:

τα σαλονατα συστηματα για οσους δεν εχουν καταλαβει ειναι κοινοχρηστος χωρος και δεν μπορει καποιος να κανει αυτα που μπορουν να γινουν σε ειδικο χωρο....

ελεος πια !!!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663
Ναι, ναι, μπορούν να βάλουν 14 ηχεία γύρω γύρω όλοι και στη μέση ο Μανώλης, και να τα κάνουν όλα πο@τανα, αλλά 2-3 σαμπ δε μπορούν, ένα και "να βαράει":D:D:D

Βρε άντε φτυς'τα μπούτχιας..:lolsign:

Reaction score
7.890
Ναι, ναι, μπορούν να βάλουν 14 ηχεία γύρω γύρω όλοι και στη μέση ο Μανώλης, και να τα κάνουν όλα πο@τανα, αλλά 2-3 σαμπ δε μπορούν, ένα και "να βαράει":D:D:D

Βρε άντε φτυς'τα μπούτχιας..:lolsign:
Ναι δίκιο έχεις για τα γύρο γύρο.

Αλλά η διαφορά είναι ότι βρίσκονται σε κάποιο ύψος και είναι μικρά και έχουν και κάποια καλαισθησία. τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση, πέρα από τις κολώνες που είναι μεγάλες

Τα sub είναι ογκώδη και άσχημα και λίγο δύσκολο να μπουν ψηλά σε ένα σαλόνι. οπότε είναι δύσκολο να τα ενσωματώσεις στη καθημερινότητα. Τουλάχιστον για μένα τα 2 είναι το maximum στη παρούσα φάση που το έχω στημένο στο καθιστικό.

Reaction score
15.548
δεν τα καταλαβαινει αυτα που λες και ουτε ειχε ποτε του πολυκαναλο συστημα στο σαλονι του

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.816
Members
38.498