- Reaction score
- 381
Τα personus τα έχει ακούσει κάποιος σε χρήση home cinema?
Για ακρόαση μουσικής μια χαρά φαίνονται. Στο home cinema όμως?????
Θα ήθελα κάποιου την άποψη που τα έχει ακούσει ή τα έχει και τα χρησιμοποιεί σε home cinema.
Τα personus τα έχει ακούσει κάποιος σε χρήση home cinema?
Απότι κατάλαβες φίλτατε akis, ακριβώς στην ίδια θέση κατέληξα και εγώ.Φίλε το σχέδιο σου είναι πανομοιότυπο με το δικό μου σπίτι και εξηγούμαι, εμένα είναι 6 μετρα επι 3.30 και κάνει και ακριβώς την ίδια γωνία που πάει πρός κουζίνα. Και ακριβώς την ιδια διαρύθμιση όπως η δική σου καναπές και τηλεόραση, με μόνη διαφορά ότι εκει που είναι εσένα η μπαλκονόπορτα εμένα είναι
3 ,3 μετρα τζαμαρία. Οπου λοιπόν και αν εστησα το sub ενα svs pb1000 δεν πήρα τον ήχο που ήθελα παρά μόνο σε αυτή την γωνία τέρμα δεξιά όπου και συ αναρωτιέσαι αν είναι κατάλληλη για το δεύτερο. Απλά το μόνο που δεν μπορώ να λύσω και ούτε θα καθήσω να τοο ψάξω είναι ότι στην αριστερή μεριά του καναπέως το χαμηλό σκοτώνει στην κυριολεξία στο μέσον είναι απόλαυση και στην δεξιά θέση κατάλληλη για την σύζυγο που θέλει πιό ήσυχες καταστάσεις. Δεν χάνεις να βάλεις έστω και αυτό που έχεις τώρα τέρμα δεξιά και να πάρεις μια πρώτη ιδέα αν ήδη δεν το έχεις κάνει ! Ακριβώς στην ίδια θέση είχα και το παλιό μου sub και ήταν το μόνο σημείο που απέδιδε και το παλιό και το καινούργιο, μπορεί βέβαια σε μένα να έπαιζε ρόλο και η τζαμαρία που όσο το είχα προς κέντρο και αριστερά δεν απέδιδε.

Και στη δική μου περίπτωση τζάμι μπαλκονόπορτας υπάρχει το οποίο μάλιστα ξεκινάει ακριβώς από τον πισω τοίχο (του καναπέ) απλά το σχέδιο μου ήταν πολύ πρόχειρο.Ημουν σίγουρος κατα 90% οτι θα καταλήξεις σε αυτη την θέση. η μόνη επιφύλαξη προς το αποτέλεσμα ήταν ότι στην δική μου περίπτωση έχω να κάνω αριστερά με τζαμαρία σχεδόν 3,5 μέτρων που στην δική σου περίπτωση δεν παίζει κάτι τέτοιο και ενδεχομένως να είχες και διαφορετικό αποτέλεσμα. Σε τέτοιους χώρους πάντως ομοιογενές αποτέλεσμα δεν θα το ακούσεις ότι και να κάνεις, εκτός αν σπείρεις subwoofer![]()
![]()
Ποιο minidsp?....το crystal όχι μόνο έγινε αγύριστο, αλλά βρέθηκε και 2ο ίδιο εκθεσιακό από μαγαζί οπότε έγιναν δύο. Το SVS πουλήθηκε σε συμφορουμίτη οπότε παρόλο που ο τίτλος και το δίλλημα ξεκίνησε ανάμεσα σε svs & velodyne ο τελικός νικητής ήταν η crystal audio!!!!
Πρώτες εντυπώσεις με τα δύο crystal ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΕΣ!!! Εξαφανίστηκε το βουητό του svs και το όλο σύνολο απέκτησε ατάκα, παρόλο που και τα crystal έχουν 2 bass reflex το κάθε ένα, αλλά όλα (μεγάφωνο και οπές) είναι προς τα κάτω.
Προφανώς από svs έπρεπε να πάω σε SB και όχι σε PB καθώς το bass reflex του PB ήταν πολύ mucho για το χώρο μου. Εκεί όμως το κόστος θα έφευγε ενώ τώρα έμειναν και χρήματα για το minidsp το οποίο αναμένεται και μετά ο Μανώλης θα αναλάβει την όλη ρύθμιση.
Βαζεις το πρωτο σαμπακι εκει που σε βολευει χωροταξικά..
Του δινεις συχνότητα να παιζει κ μπουσουλας σε ολο το δωμάτιο..
Εκει που θα ακουσεις βουητό, τοποθετείς το δεύτερο σαμπακι..
![]()
Ε ειμαι παλιός κ γω αργυ μου !αυτα τα κανανε τα παλια χρονια....και οσοι δεν το ειχαν και πολυ........
μετα ηρθε η τεχνολογια....και το μυαλο.......
Όποιος δε το έχει κάνει να το κάνει ΤΩΡΑ για να ακούσει τις πραγματικές δυνατότητες του συστήματός του!!!!Αν διαβάσεις το for your eyes only section θα δεις ότι αυτοί με τα καλύτερα συστήματα έδω μέσα φωνάζουν κάποιον να τα ρυθμίσει.Οι υπόλοιποι όλο κάτι αγοράζουμε και όλο κάτι μας φταίει και όλο κάτι άλλο "καλύτερο" θέλουμε να αγοράσουμε.
Ποιος ειναι;Οι τιμές του αντιπροσώπου εδώ δεν έχουν διάφορες με το εξωτερικό, τουλάχιστον για το 2x4hd που ρώτησα είναι ακριβώς οι ίδιες.