Technics SL-1200 CLUB

Reaction score
11.755
Από Αγγλικά πώς πας;

24-bit precision gives you about 16.77 million values. Assuming a total groove width of 50 x 10^-6m, the maximum movement of the cutter is physically bounded at about half that. Much more and the cutter will be in the space for an adjacent groove. Thus, 50 microns width divided by 16.77 million gives us about 3 x 10^-12m, i.e. ~0.03 angstroms.

The diameter of a hydrogen atom is 1.0 angstroms (1 x 10^-10m). That would make the resolution of a 24-bit digital signal equivalent to an analog cutter whose resolution is just about 1/30 the width of a hydrogen atom. Sadly, this seems to be physically impossible, as none of the particles smaller than atoms are stable enough to be used in records.

Of course, records aren't made of hydrogen, they're made of the polymer pvc. One molecule of pvc is about 100,000 angstroms. This means that, if the cutters were actually removing single pvc molecules the vinyl records would have about 11 bits of resolution. Sadly, they don't get even that precise, though I'm not sure the actual precision. To get down to a record made of hydrogen atoms (possible under very low temp/very high pressure I suppose) one would need 19 bits. Anything beyond that is useless as long as the laws of physics hold.

Therefore, all other things being equal, digital is superior to vinyl. That said, mastering on CDs is often terrible while the mastering on records is often made somewhat better. This varies from CD to CD and record to record, and CDs are technologically far superior to records.
Πηγή

Reaction score
3.967
Απάντηση: Technics SL-1200 CLUB

Άρχοντα δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος σε στρίμωξε στα σκοινιά!!:109:

Γιά προχώρα στο παρασύνθημα, για προχώρα..:142:

Reaction score
11

Άρχοντα δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος σε στρίμωξε στα σκοινιά!!:109:

Γιά προχώρα στο παρασύνθημα, για προχώρα..:142:
Λάθος το θέτεις!

:107:

Reaction score
11

Ρε παιδιά εδώ είσαστε όλοι ακόμα και περιμένετε;
Δεν υπάρχει ματς σήμερα! Αύριο! Να φύγετε να πάτε αλλού!
(Κάνω μαθήματα Αγγλικών).

:142:

Reaction score
11

Ο φίλος ο Petros Dalipis το έθεσε αριστοτεχνικά και θέλει μελέτη!
(Σίγουρα πάντως θα γίνει ματς!)

Reaction score
11.755
Μόλις γύρισα σπίτι.

Ήμουν στο φίλο DIMPAS, που έχει και αυτός 1200 MK2 και ακούγαμε μουσικούλα στο background (μα καλά, κάθε λίγο και λιγάκι να αλλάζουμε πλευρά!!), κάνοντας ταυτόχρονα και δουλειά. Μετά πέσαν και κάτι μάσες παρέα με το βινύλιο της Belinda Carlisle και γουστάραμε.

Να το πικαπάκι του. Δίπλα στο B&W και δεν καταλαβαίνει τίποτα από κραδασμούς!

Φίλε caravelle, όταν παραθέτω κάτι στα Αγγλικά, πάντα ρωτάω αν ο συνομιλητής μου το κατανοεί. Μακάρι να ήμουν σπίτι και να είχα χρόνο να το μεταφράσω. Αφού το διάβασες όμως :444:

Reaction score
1.815
Μόλις γύρισα σπίτι.

Ήμουν στο φίλο DIMPAS, που έχει και αυτός 1200 MK2 και ακούγαμε μουσικούλα στο background (μα καλά, κάθε λίγο και λιγάκι να αλλάζουμε πλευρά!!), κάνοντας ταυτόχρονα και δουλειά. Μετά πέσαν και κάτι μάσες παρέα με το βινύλιο της Belinda Carlisle και γουστάραμε.

Να το πικαπάκι του. Δίπλα στο B&W και δεν καταλαβαίνει τίποτα από κραδασμούς!

QUOTE]

Πω πω ευλάβια με το βραχίονα!!!! Ωραίοςςςςςςς

Reaction score
5.879

Λοιπον για να δουμε τωρα πως θα το αλφαδιασουμεεεε!!!
Εχω στην κατοχη μου σημερα τα παρακατω αλφαδια,ποιο θα κανει την δουλεια σωστα?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Ενα ψηφιακο,καλιμπραρισμενο,χωρις τζιττερ.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Technics SL-1200 CLUB

Ούτε θεωρητικά, λυπάμαι.
Το λοιπόν, όταν λέω θεωρητικά εννοώ αυτό ακριβώς:

Tώρα ότι στην πράξη, όπως λέει και το εντυπωσιακό άρθρο που παράθεσες, (άσχετα αν λίγο παρακάτω ανασκευάζει...ελαφρώς ο ίδιος), υπάρχουν περιορισμοί που καταλήγουν να λειτουργεί και το αναλογικό σαν...ψηφιακό, ε, αυτό είναι και ο λόγος που υπάρχουν και προοδεύουν τα ψηφιακά!

Πάντως η θέση η δική μου είναι πως η διαδικασία της εγγραφής, δυστυχώς, σπάνια εκμεταλλεύεται πλήρως όλες τις δυνατότητες του μέσου και έτσι υπάρχουν 24/192 εγγραφές με χειρότερη απόδοση από το 16/44 και βινύλια με καλύτερη η και χειρότερη απόδοση από τα προηγούμενα!

Reaction score
2.248

Παρών

Το στρόγλυλο δεν θα σε προβληματίσει.

Το ίσιο θα δείξει σωστότερα αλλά θέλει μία οριζοντίωση στην κάθετο και μία στην παράλληλο.

Οποιο και να βάλεις να είναι στο πάνω στο πλατώ εκεί που ακουμπά η βελόνα.

Reaction score
11.755
Αυτό που ίσως δυσκολεύει κάποιους να καταλάβουν, είναι ότι τα σκαλοπάτια από το ψηφιακό σήμα εξομαλύνονται από κυκλώματα και εκεί είναι η μαγκιά που κάποια DAC τα καταφέρνουν καλύτερα από άλλα (εκτός από τα αναλογικά του στάδια). Μαθηματικά είναι άλλωστε, με χειροπιαστό ανάλογο ---> Πάρε μια λίμα και φάε (εξομάλυνε) τις γωνίες στο ψηφιακό σήμα.

Γιάννη είχα γράψει για τις αεροστάθμες, τώρα που έχεις τη σωληνωτή στα χέρια σου, μέτρησε αν έχει σφάλμα με τον τρόπο που είχα περιγράψει.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.867
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef