Technics SL-1200 CLUB

Reaction score
2.248
Απάντηση: Technics SL-1200 CLUB

Στα αναλογικά δουλεύει το μυαλό, το μάτι και το αυτί. Είσαι σε εγρήγορση, πως να το κάνουμε. Δουλεύει το ρημάδι το μυαλό....

Αναλογιστείτε τι πρέπει να κάνετε για να ακούσετε ένα βινύλιο.
(resonance frequency, VTA, VTF, azimouth, compliance, antiscating, geometry, matching, leveling, grounding, maintenance, testing και και και)

Απεναντίας για να ακούσεις ένα CD to βάζεις και ακούς. Το μυαλό δεν δουλέυει... Βάλε/βγάλε και κάνε zapping με το control και άκου με το στόμα ανοιχτό και το βλέμα της αγελάδας.:116:

(Αντε για το μάτι να σου βάλουν και καμιά ντουζίνα λαμπιόνια να αναμοσβήνουν)

Και ναααααα το τηλεκοντρόλ πάτημα.......:136:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Με ενα cd oμως μπορεις επι πολυ ωρα να ασχοληθεις με την συντροφο σου.......................να κουβεντιασετε,να ξανακουβεντιασετε,να μαναξανακουβεντιασετε χωρις "συγγνωμη καλη μου να αλλαξω πλευρα στο δισκο".
Με ενα σκληρο δισκο δε......................λυνεις το Κυπριακο.

If you Know what I mean:437:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

ρε σεις μολις τωρα συνειδητοποιησα οτι ποσταρουμε στο Technics club.

να παμε την κουβεντα σε αλλο ποστ με τιτλο

Το αναλογικο η το ψηφιακο φερνει πιο κοντα τους ανθρωπους
στην τρελλα

Reaction score
29.538

Τώρα μου έφυγαν εμένα τα σφραγίσματα.:204::626:
Που δεν εχω.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Τώρα μου έφυγαν εμένα τα σφραγίσματα.:204::626:
Που δεν εχω.
Α ρε Geomiat που σου χρειαζεται!

Για γραψε για τα πετρινα χρονια του πικαπ σου :126:

Reaction score
1.815
Μα ρε παίδες τόσες μέρες κάθομαι και σας διαβάζω στο Technicsoclub!
Mήπως είστε όλοι εκτός θέματος???

Γιαααααααα βάλτε καμια φωτογραφία του πικαπακίου και της κεφάλας του γιατί δε θα λύσουμε το Κυπριακό, ούτε θα αναλύσουμε την ψηφιακή τεχνολογία εδώ μέσα!

Ρε σεις.. είναι βλασφημία στο Technics club να αναφέρεστε στα ψηφιακά!!! Ημαρτον!

Που είναι οι φωτογραφίες που όλοι θα βάζατε εεεεε??? Μοστράρετεεεεεεεεε άντεεεε

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Ρε σεις.. είναι βλασφημία στο Technics club να αναφέρεστε στα ψηφιακά!!! Ημαρτον!
Ενα τρισαγιο μας χρειαζεται και ευλογια για να επανελθουμε στον ισιο δρομο

Reaction score
1.815
Re: Απάντηση: Technics SL-1200 CLUB

Ενα τρισαγιο μας χρειαζεται και ευλογια για να επανελθουμε στον ισιο δρομο
Πές τα Χριστόδουλε! Εμμμμμ Χρυσόστομε ήθελα να πω! Βγήκα κι εγώ απ τα νερά μου με σας που έμπλεξα!:142::143:

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Technics SL-1200 CLUB

Μα ρε παίδες τόσες μέρες κάθομαι και σας διαβάζω στο Technicsoclub!
Mήπως είστε όλοι εκτός θέματος???

Γιαααααααα βάλτε καμια φωτογραφία του πικαπακίου και της κεφάλας του γιατί δε θα λύσουμε το Κυπριακό, ούτε θα αναλύσουμε την ψηφιακή τεχνολογία εδώ μέσα!

Που είναι οι φωτογραφίες που όλοι θα βάζατε εεεεε??? Μοστράρετεεεεεεεεε άντεεεε
Δεν μου είπες αν σου άρεσε το :"BALANCING TEST PASSED".

Έχει τέτοιο το δικό σου;

:142:

Reaction score
1.815
Re: Απάντηση: Re: Technics SL-1200 CLUB

Δεν μου είπες αν σου άρεσε το :"BALANCING TEST PASSED".

Έχει τέτοιο το δικό σου;

:142:
Λοιπόν αυτό το είδα και το γούσταρα πολύ! Που ακριβώς το μπανίζουμε στο μηχάνημα???

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Technics SL-1200 CLUB

Λοιπόν αυτό το είδα και το γούσταρα πολύ! Που ακριβώς το μπανίζουμε στο μηχάνημα???
Σηκώνουμε το περιστρεφόμενο πλατώ, γιατί πλατώ μπορούμε να πούμε και όλη την μονάδα πλην βραχίονα-κεφαλής, και είναι αυτοκόλλητο αλουμινόχαρτο από κάτω.

Η επιβεβαίωση έρχεται με την εμφανή ύπαρξη σημείων που έχει αφαιρεθεί μέταλλο για να επιτευχθεί το ζύγισμα.

Αυτά για το ORIGINAL. Δεν ξέρω αν υπάρχει από ΜΚ ΙΙ και μετά.

Θα πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε το "drilling" για την αφαίρεση μετάλλου ακόμα και αν δεν υπάρχει το αυτοκόλλητο. Εκτός και αν άλλαξε κάτι στην επεξεργασία του πλατώ...

:107:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Εισαγεις καινα δαιμονια....................

Reaction score
29.538

Oχι υπάρχει το εχει και το δικό μου.Βέβαια το δικό μου είναι νεώτερο του αντιστοίχου του καράβελου, αλλά τεςπά.
Παίδες κάτι είπε ο Μάνος , που του σφύριξα , αλλά δεν το πιάσατε.
Σήμερα αφαίρεσα τον γρανίτη κάτω απο το sl, που είχα τοποθετήσει το καλοκαίρι.
Μιλάμε οτι ο ηχος άλλαξε άρδην προς το καλύτερο .
Πιο μαλακός , πιο υγρός , πιο αέρινος θα έλεγα, με την πρώτη. Το ίδιο είπαμε και οι δυο συμμετέχοντες , εγώ και ο jargongr, κατε'υθείαν, λες και μας πάτησαν ενα κουμπί και έπρεπε να πούμε τα ιδια πράγματα.Εφυγε το μάρμαρο και μαζί και η σκληρότητα , ξυνίλα, δεν ξέρω ρε σεις , μου έκανε τρομερή εντύπωση.Εγω το μόνο που είχα εντοπίσει πέραν της ηχητικής αλλαγής που θεωρούσα οτι άλλα άκουγαν τα αυτιά μου ήταν οτι, οταν έπαιζε το πικάπ και χτυπούσα επάνω στο ρακ , οχι στο μάρμαρο, ο ήχος της κρούσης περνούσε και στο πικάπ , και έβγαινε φυσικά στα ηχεία.Τώρα δεν είναι καθόλου έτσι.
Πρώτα απο όλα δεν περνάει τόσο πολύ ο χτύπος.Λογικό , εν μέρει.Μετά εχει σαφώς αλλάξει χαρακτήρα ο ήχος , παντού , σε όλες τις στάθμες, απο χαμηλές εως υψηλές. Μαλάκωσε ρε παιδί μου ο ήχος, εγινε πιο απαλός.Δεν ξέρω τι ακριβώς άλλαξε , αν και το μαντεύω , αλλά θα ήθελα μια ενημέρωση απο geovaz μεριά.
Κάτι που είχε γράψει ο εαρ, το είχα δει αλλά δεν ήμουν σίγουρος οτι το είχα πιάσει.
Οπως και να εχει το ρακ είναι αρκετά μεγάλο και βαρύ απο μόνο του οπότε φορτωμένο ,όπως είναι σίγουρα επιτυγχάνει καλύτερη απόσβεση κραδασμών λόγω μάζας , πιθανότατα χωρίς τον γρανίτη. Το γιατί είναι που μου διαφεύγει.?

Reaction score
2.248

Καλημέρα John. Κανονικά ένα πλατό που κάνει απόσβεση κραδασμών διαμέσου της μάζας του και είναι μηχανικά απομονωμένο (μαλακά ποδαράκια) δεν πρέπει να έχει ηχητική διαφορά όπου και να είναι τοποθετημένο.
Το ότι όμως έχει σημαίνει ότι μέρος των κραδασμών περνάνε από το εξωτερικό περιβάλον σε αυτό μέσω των μαλακών ποδίων και φυσικά αντίστροφα μέρος των κραδασμών του πλατό αποσβένονται και στη στήριξη (που είναι ο γρανίτης σου εδώ)

Κοντολογίς, η απομόνωση κραδασμών που επιχειρείται είναι ήτε ημιτελής ή οι ελαστικές σφαίρες που έχουν τα ποδαράκια του πλατώ σου έχουν "ξεραθεί".

Η γνώμη μου είναι ότι πλατό μικρής μάζας με χαμηλό συντελεστή απόσβεσης οφείλουν να γειώνονται με ακίδες σε βάσεις μεγαλύτερης μάζας και υψηλότερου συντελεστή απόσβεσης από αυτά.

Εαν όμως νομίζεις ότι η μάζα του πλατώ σου είναι αρκετή για απόσβεση κραδασμών, κοίτα να "βοηθήσεις" τα ελαστικά ποδαράκια με κάποιο επιπρόσθετο μαλακό υλικό από κάτω.

Reaction score
29.538

Sorbothane, ας πούμε?
Ο γρανίτης, πατούσε επάνω στο ρακ μόνο με κάτι τσοχάκια.

Reaction score
2.248

Ναι, ξέχνα τον γρανίτη και "βοήθησε" την απομόνωση του πλατώ

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, "βοήθησε" την απομόνωση του πλατώ
βαλτο σε μια κατσαρολα μεσα.Tefal αντικολλητικη:405:

Τελευταια Μηνυματα