Technics SL-1200 CLUB

Reaction score
37
Απάντηση: Technics SL-1200 CLUB

Για την εκτύπωση του protractor όταν πας file->print-> επέλεξε Page scaling = None.
Αυτό το antiskating πολύ μας έχει παιδέψει. :138:
Επίσης δεν κατάλαβα, έχω λάθος το ύψος του βραχίονα; Μα μου φαίνεται πως κάνει σούζα αν το βάλω πιό χαμηλά :116:

Reaction score
2

πολύ γουστάρω! πολύ κινητικότητα στο θέμα. Δε νομίζω φίλε vinjun7 οτι έχει λάθος και σωστό.."παράλληλος στο δίσκο να είναι ο βραχίονας" και ας είναι και στο 10. Βασικά για μένα δεν είναι τόσο ο ήχος..σιγά να μην καταλάβω εγω διαφορές από το σφράγισμα του τραγουδιστή με τα κουβαδάκια που έχω. Περισσότερο για να μην μου "γδέρνει" η βελόνα τους πανάκριβους δίσκους μου..χοχοχο

Reaction score
5.871

πολύ γουστάρω! πολύ κινητικότητα στο θέμα. Δε νομίζω φίλε vinjun7 οτι έχει λάθος και σωστό.."παράλληλος στο δίσκο να είναι ο βραχίονας" και ας είναι και στο 10. Βασικά για μένα δεν είναι τόσο ο ήχος..σιγά να μην καταλάβω εγω διαφορές από το σφράγισμα του τραγουδιστή με τα κουβαδάκια που έχω. Περισσότερο για να μην μου "γδέρνει" η βελόνα τους πανάκριβους δίσκους μου..χοχοχο
Δεν το εθεσες σωστα,τους audiophile δισκους σου!!:143::136:

Reaction score
37

πολύ γουστάρω! πολύ κινητικότητα στο θέμα.
Και εγώ γουστάρω!
Μπράβο στον Γιάννη! :205:

"παράλληλος στο δίσκο να είναι ο βραχίονας" και ας είναι και στο 10.
Το ίδιο θέλω και εγώ και ελαφρός (0.5mm) κατηφορικός, κάπου το διάβασα αυτό δεν θυμάμαι όμως που :108:

Βασικά για μένα δεν είναι τόσο ο ήχος..σιγά να μην καταλάβω εγω διαφορές από το σφράγισμα του τραγουδιστή με τα κουβαδάκια που έχω. Περισσότερο για να μην μου "γδέρνει" η βελόνα τους πανάκριβους δίσκους μου..χοχοχο
:205:

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Technics SL-1200 CLUB

Επίσης το antisating , το βάζουμε περίπου στο μισό απο το βάρος ανάγνωσης , και,οχι στο ακέραιο του βάρους που προτείνουν ολοι.
Αυτο και γω πρωτη φορα το ακουω....

Η αρχη δεν ειναι το σωστο antiskating αλλα το σωστο βαρος.
Υποτιθεται οτι αφου βαλουμε τη κεφαλη σωστα, πρωτα πρεπει να βρουμε το 0.
Αυτο με το ματι ειναι οταν ο βραχιονας ειναι παραλληλος με το πλατω.
Το ματι ομως δεν ειναι και τοσο ακριβες οργανο, ωστε να βρει χιλιοστα της μοιρας. Θυμαμαι οτι ειχα ενα κουτακι που ειχε τις σωστες διαστασεις και το εβαζα κατω απο το βραχιωνα και ετσι ηταν πιο ευκολο να δω αν ο βραχιονας ηταν παρραλληλος με το κουτι.
Ουτε και τα γραμμαρια που ειναι χαραγμενα πανω στο βραχιονα εχουν απολυτη ακριβεια.
Γιαυτο, τουλαχιστον εγω εχω μια μικρη ζυγαρια και αφου σεταρω, με το ματι και βαλω τα γραμμαρια, ζυγιζω και βαζω το αντιστοιχο antiskating. Ποτε δεν ειχα προβλημα.
Βεβαια περνουσα ωρες ανεβοκατεβαζοντας το βραχιονα, να δω αν πεφτει οχι μονο καθετα αλλα και στο ιδιο αυλακι ( περιπου ).
Το λαθος antiskating μπορεις να το δεις αν εχεις VU μετρα στον ενισχυτη, οπου θα σου δειχνει μικροτερη ενδειξη σε ενα καναλι, που σημαινει οτι η βελονα παταει πιο πολυ δεξια η αριστερα.

Τρακτορας δε χρειαζεται απο τη στιγμη που θα βαλεις το headshell πανω στο εργαλειο που σου δεινει το πικαπ.
Οσες φορες δοκιμασα ετσι για να δω αν ειμαι σωστος, δεν χρειαστηκε να επεμβω.

Οσον αφορα το υψος του βραχιονα, εχει οδηγιες στο manual για το σωστο υψος. Και αυτο παιζει ρολο. Πρεπει η βελονα μπαινει καθετα στο αυλακι.

Ρε σεις θα με ξανακανετε αρρωστο ? .....πως την εχετε δει ?????
:137:

Reaction score
29.516

Τι εννοείς ? θα σε ξανακάνουμε άρρωστο? Γιατί είσαι καλά νομίζεις?
Για τα σίδερα είσαι και συ όπως όλοι μας.:116:

Reaction score
37
Απάντηση: Re: Απάντηση: Technics SL-1200 CLUB

Ώπα κάτσε βοήθα ντέ! :135:

Το λαθος antiskating μπορεις να το δεις αν εχεις VU μετρα στον ενισχυτη, οπου θα σου δειχνει μικροτερη ενδειξη σε ενα καναλι, που σημαινει οτι η βελονα παταει πιο πολυ δεξια η αριστερα.
Δεν το είχα σκεφτεί αυτό.
Αν δεν έχεις τέτοιο ενισχυτή όμως;
Λέτε να υπάρχει τίποτα που να δείχνει την εντάση του σήματος στο κάθε κανάλι;
πχ να μεσολαβεί μεταξύ ενισχυτή & πικάπ;

Οσον αφορα το υψος του βραχιονα, εχει οδηγιες στο manual για το σωστο υψος.
Σε ποιό manual?

Επίσης προτράκτορας & εργαλείο έχουν ~2mm διαφορά....
να τ'αφήσω; :142:

Αρρώστια!!!! :116:

Reaction score
2

Για το αριστερά δεξιά της κεφαλής πάνω στο head shell καμιά άποψη;

Reaction score
29.516

Παίδες νεα στοιχεία στο φως της δημοσίοτητας.
Λοιπόν, σήμερα μου ήρθανε απο Λουκά Στεφανίδη , απο σαλόνικα μεριά , 4 βινύλια lp45.
Μιας όψεως. Κυριλε audiophile εγγραφή.4 τεμάχια αποτελούν το σύνολο των κομματιών ενος κλασσικού 33lp.Εκανα λοιπόν μια δοκιμή , για να δω τι σκατά κάνει το antiskating εκεί που το είχα, δλδ στο 0.8 περίπου.
Καλά μιλάμε βάραγε στο γάμο του καραγκιόζη.
Το έφτασα στο 2 , ναι στο 2 το antiscating , για να μείνει ο ρημαδοβραχίονας σταθερός.
Κεφαλή η γνωστή σε όλους dl 304.Βάρος ανάγνωσης το προτεινόμενο 1,2 gr.
Μετά απο αυτό εγω θα σκίσω το καλσόν μου.Μπορεί και τίποτα άλλο.Για ψαχτείτε παίδες γιατί τελικά ο καθένας λέει οτι θέλει.Μιλάμε για ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ.
Για ψάχτε το το ζήτημα.
Που είναι αυτός ο PETERMENI ρε παιδί μου?

Reaction score
29.516

Για το αριστερά δεξιά της κεφαλής πάνω στο head shell καμιά άποψη;

Χωρίς προτράκτορα δεν γίνεται να ρυθμίσεις , πάντως το μαμά εργαλείο δεν εχει καμμιά ιδιαίτερη ακρίβεια , μόνο με το μάτι , αλλά και αυτό σε οδηγεί να βάλεις την κεφαλή με μικρή κλίση προς τα μέσα.Δλδ η εσωτερική βιδα της κεφαλής λίγο πιο πίσω απο την εξωτερική.Αυτό δείχνουν και οι προτράκτορες.
Τώρα για το ύψος τα πράγματα είναι απλά. Πρέπει οταν παίζει το εργαλείο να είναι παράλληλος ο βραχίονας με τον δίσκο.
Οσο αφορά στο βάρος ανάγνωσης με την κλίμακα που εχει το αντίβαρο πίσω το φέρνεις πολύ καλά. Εγω εχω μια ζυγαριά της otofon και το διασταύρωσα , το ίδιο δείχνει και η ζυγαριά.

Reaction score
37

Εγω εχω μια ζυγαριά της otofon και το διασταύρωσα , το ίδιο δείχνει και η ζυγαριά.
Ζυγαριά ortofon;!!
Που την βρίσκουμε;
Είχα δεί μία pro-ject.

Reaction score
2

Το εργαλείο που έχει μέσα η κεφαλή με βοηθάει μόνο στο ποσο μέσα ή έξω είναι. Αν θα προεξέχει ή οχι μπρός πίσω. Δε μου δείχνει τπτ για το αριστερά δεξιά. Κάνω λάθος;

Reaction score
29.516

Oppostoλη είσαι λάθος . Και θα σου πω γιατί ." Αν τα δυο κανάλια δεν εχουν την ιδια στάθμη , συχνό φαινόμενο στα βινύλια , τι θα δείς και τι θα μετρήσεις με δυο κανάλια που είναι κουκουρούκου? Υπάρχουν δίσκοι τεστ , αλλά άντε βρες τους.
Εχω εναν αλλά είναι μανούρα σκέτη .Χώρια του οτι είναι χιλιοπαιγμένος και ταλαιπωρημένος.
Τεςπα , ο μόνος σωστός τρόπος κατά την γνώμη μου είναι σε δίσκο χωρίς αυλάκια δλδ ατύπωτο , απο κοπτικό εργαλείο , κατεβάζουμε το λιφτ , και βλέπουμε τι κάνει ο βραχίονας. Αν τσουλάει- ολισθαίνει προς το κέντρο του δίσκου αυξάνουμε το antiskating.
Αν ολισθαίνει προς την περιφέρεια του δίσκου μειώνουμε το antiskating.
Πόσο ? τόσο που να μένει ο βραχίονας στην ίδια θέση σταθερός.Εννοείται οτι ο δίσκος περιστρέφεται φυσικά.

Reaction score
29.516

Ζυγαριά ortofon;!!
Που την βρίσκουμε;
Είχα δεί μία pro-ject.

Ναι την είχε μέσα μια OM -30 που είχα αγοράσει πριν χρόνια. Το 84 αν θυμάμαι καλά.

Reaction score
29.516

Το εργαλείο που έχει μέσα η κεφαλή με βοηθάει μόνο στο ποσο μέσα ή έξω είναι. Αν θα προεξέχει ή οχι μπρός πίσω. Δε μου δείχνει τπτ για το αριστερά δεξιά. Κάνω λάθος;

Οχι δεν κάνεις τίποτα λάθος.
Απλά αυτό ρυθμίζει την υπερκρέμαση μόνο.
Την παραληλία σε δυο σημεία του δίσκου την ρυθμίζεις μόνο με προτάκτορα.
Κατέβασέ τον απο το vinyl engine.

Reaction score
29.516

Παίδες νεα στοιχεία στο φως της δημοσίοτητας.
Λοιπόν, σήμερα μου ήρθανε απο Λουκά Στεφανίδη , απο σαλόνικα μεριά , 4 βινύλια lp45.
Μιας όψεως. Κυριλε audiophile εγγραφή.4 τεμάχια αποτελούν το σύνολο των κομματιών ενος κλασσικού 33lp.Εκανα λοιπόν μια δοκιμή , για να δω τι σκατά κάνει το antiskating εκεί που το είχα, δλδ στο 0.8 περίπου.
Καλά μιλάμε βάραγε στο γάμο του καραγκιόζη.
Το έφτασα στο 2 , ναι στο 2 το antiscating , για να μείνει ο ρημαδοβραχίονας σταθερός.
Κεφαλή η γνωστή σε όλους dl 304.Βάρος ανάγνωσης το προτεινόμενο 1,2 gr.
Μετά απο αυτό εγω θα σκίσω το καλσόν μου.Μπορεί και τίποτα άλλο.Για ψαχτείτε παίδες γιατί τελικά ο καθένας λέει οτι θέλει.Μιλάμε για ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ.
Για ψάχτε το το ζήτημα. Που είναι αυτός ο PETERMENI ρε παιδί μου?

Aυτό το είδε κανείς ? η τσάμπα γράφω ? μην χεσω μέσα?:141:

Reaction score
2

μπούχαχα όταν πάω σπίτι θα φορέσω καλσόν και θα δοκιμάσω! εγω την πάτησα..η ζυγαριά που περιμένω να έρθει λέει οτι είναι μόνο για ΜΜ κεφαλές όχι για ΜC..γμτ γμτ γμτ

Reaction score
11.743
Το είδαμε, το είδαμε...

Επίσης κάποιος Κώστας είχε πει κάποτε για το antiscating, ότι πρέπει να ρυθμιστεί έτσι ώστε η βελόνα (σε λείο δίσκο) να κάνει τη διαδομή περιφέρεια-κέντρο σε όση ώρα είναι η μια πλευρά του δίσκου. Έτσι, σαφώς στα 45άρια θέλει άλλη ρύθμιση το antiscating.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Αν στην μεση αγραφου δισκου(η γυαλιου) μενει σταθερη εισαι σε καλο σημειο.Εξωτερικα και εσωτερικα διαφοροποιειται η δυναμη.
Για παραπανω ρυθμιση απευθυνθειτε στον Δημοκριτο η στο ΜΙΤ.
Μην τρελλαθουμε κιολας

Reaction score
29.516

Προς τους άνωθεν προλαλήσαντες.
1) δεν υπάρχουν ζυγαριές για mm και mc, αυτά είναι παπαριές για να σου παίρνουν λεφτά.
2)Dallipi είσαι λάθος. Αυτό που θέλουμε είναι σε άγραφο δίσκο η βελόνα - κεφαλή - βραχίονας να ισορροπεί στην ίδια θέση.Αρα μετά που θα βάλεις η βάνεις , κανονικό δίσκο , θα θέλει και λιίγο αντισκατινγκ επι πλέον , μιας και θα υπάρχει η κεντρομόλος να σ τραβάει την βελόνα κεφαλή προς το κέντρο του δίσκου. Το πόσο όμως δεν το ξέρω.
Δεν ξέρω αυτό που λες που είχε πει ο κώστας , αλλά κατά την γνώμη μου δεν είναι σωστό. Η βελόνα πρέπει να μένει στο αυλάκι με μηδενικές τάσεις.
Εαν τώρα το αυλάκι λόγω της κεντρομόλου τείνει και όντως το κάνει , να παρασύρει την βελόνα - κεφαλή, προς το κέντρο του δίσκου λόγω κεντρομόλου , το αντισκειτινγκ απλά εξισορροπεί αυτήν την δύναμη , και εφαρμόζει μια ιδια αντίθετης φοράς δύναμη για να μένει η βελόνα στο αυλάκι χωρίς καμμία πλευρική δύναμη εξασκούμενη επάνω της.
Αυτό είναι το ζητούμενο.Γι'αυτό έγραψα οτι έγραψα πιο πριν.
Μανο η βελόνα -κεφαλή στο δικό μου πείραμα μένει στην ιδια θέση , είτε είναι κέντρο , είτε αρχή , είτε τέλος του δίσκου.. Οπου την βάζω μένει , , αρα άσχέτως περιφερείας και ακτίνας διαβάζει το ιδιο.Βέβαια σε δίσκο με αυλάκια φυσικά θα αλλάξει η δύναμη αυτή.
Οσο αφορά στην ταχύτητα περιστροφής του δίσκου δεν υπήρξε καμμία αλλαγή , εννοώ οτι και με 45 και με 33 η κεφαλή έμεινε στο ιδιο σημείο με το ιδιο αντισκειτινγκ.
Τώρα για δημόκριτο και mit , με αυτά εχει σχέσεις μόνο ο κύριος καπετανάκης.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.829
Members
38.503
Νεότερο μέλος
Panagiotis Pou