Technics sl 1200 mkii εφ' όλης της ύλης!

Reaction score
27
Απάντηση: Technics sl 1200 mkii εφ' όλης της ύλης!

Ξεφορτώσου για πάντα τον μαμά βραχίονα. Είναι πεπαλαιωμένος τεχνολογικά και μειονεκτεί τρομακτικά σε σχέση με το υπόλοιπο μηχάνημα. Ψάξου λιγάκι στο δίκτυο, επικοινώνησε με τους τύπους στο "hi - fi world" για να ανακαλύψεις τις κρυμμένες του δυνατότητες. Καμία αναβάθμιση κεφαλής δεν μπορείς να ακούσεις ολοκληρωτικά αν δεν αλλάξεις βραχίονα. Με λίγο χρόνο, κόπο και χρήμα θα μπορέσεις να το φτάσεις να ανταγωνίζεται στα ίσα διάφορους "hi end" μύθους.

Reaction score
11

Με λίγο χρόνο, κόπο και χρήμα θα μπορέσεις να το φτάσεις να ανταγωνίζεται στα ίσα διάφορους "hi end" μύθους.
+ 1000

Reaction score
0

Γεια σας παιδια ειμαι νεο μελος αλλα και νεος στο τρυπακι του audio visual.Eτσι δεν γνωριζω και πολλα πραγματα και θα ηθελα να σας ρωτησω καποια πραγματα με βαση την εμπειρεια σας και την γνωση σας.Λοιπον εδω και 2 μηνες εχω αποφασισει να κανω ενα καλο ηχοσυστημα που να εχει κατα κυρια βαση το πικαπ και δευτερεουσα τα υπολοιπα μεσα του audio και video.Eτσι αρχισα να αγοραζω δισκους και τωρα ηρθε η ωρα να παρω ενα πικαπ.Το πικαπ και το ιδιο το ηχοσυστημα θελω να το κανω γιατι γουσταρω την μουσικη δεν ειμαι ουτε dj ουτε κανενας επαγγελματιας σε αυτον τον τομεα.Απλα μου αρεσει παρα πολυ να ακουω μουσικη σπιτι.Αποφασισα λοιπον να παρω τουλαχιστον φετος αν οχι ενισχυτη και ηχεια το πικαπ.Και ειπα να διαθεσω ενα σεβαστο ποσο για αυτο δηλαδη απο 400 εως 700 το παρα πολυ!!!!!!!!Ψαχνοντας λοιπον λιγο την αγορα και το ιντερνετ βρηκα 3 πικαπ που μου αρεσουν με βαση οχι μονο την εμφανιση αλλα και τα Features τους.Kαι αυτα ειναι τα RELOOP RP-6000 MK6B,STANTON ST-150 DIRECT DRIVE, και το TECHNICS SL-1210 M5G.Σε ολα αυτα σιγουρα πολλα απο τα features τους ειναι για να βολευουν σε ορισεμνα πραγματα τους dj αλλα οπως ειπα παραπανω ουτε ειμαι ενας απο αυτους ουτε μου αρεσει να κανω scratch.Eγω θελω απο το πικαπ μου ενα παρα ΄πολυ καλο ηχητικο αποτελεσμα αλλα και να ειναι σκυλι,μιας και το ποσο που θα δωσω ειναι για εμενα σεβαστο και δσυκολα θα ξαναδιαθεσω το ιδιο ποσο η και παραπανω για αλλο πικαπ.Αφου μετα την αγορα του πικαπ θελω να ριξω αρκετα λεφτα σε ενισχυτη και κυριως ηχεια.
Και εδω λοιπον θελω τηυν βοηθεια σας!!!!!!!!!
Δηλαδη επειδη με ολα αυτα εχω μπερδευτει,θα ηθλα να σας ρωτησω πιο απο αυτα τα πικαπ (η και καποιο αλλο που δεν ξερω)ειναι καταλληλο για εμενα και τις αναγκες μου και γιατι???
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ!!!!!!!!

Reaction score
11

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ!!!!!!!!
TECHNICS SL - 1210 M5G, για:

1)Yπέροχο ήχο.
2)Τρομερή ποιότητα κατασκευής.
3)Απίθανες δυνατότητες αναβάθμισης.
4)Κλασσική διαχρονική εμφάνιση.
5)Δυνατότητες μεταπώλησης με μικρό χάσιμο, ακόμα και μετά πολλά χρόνια.
6)Διάρκεια ζωής που ξεπερνάει άνετα τα... 35 χρόνια! (Το ΜΚ Ι το έχω από το 1975 και παίζει τέλεια με μηδέν service και με απόλυτη ακρίβεια Ελβετικού ρολογιού!).
7)Όταν και αν το βαρεθείς, σαν αντικείμενο φετίχ που είναι, το βάζεις σε περίοπτη θέση στο σαλόνι, απλά για να φαίνεται, σαν δείγμα βιομηχανοηλεκτρονικής τέχνης!

Λατρεία!

:107:

Reaction score
0

Ευχαριστω πολυ φιλε μου και εγω προς το Technics προοριζομουν.Τωρα μενει να χωνεψω πως θα δωσω με την μια τα 700 euro.
Αν δεν σε παιδευει μπορεις να μου πεις και τι βελονα εξτρα να παρω?

Reaction score
11

Ευχαριστω πολυ φιλε μου και εγω προς το Technics προοριζομουν.Τωρα μενει να χωνεψω πως θα δωσω με την μια τα 700 euro.
Αν δεν σε παιδευει μπορεις να μου πεις και τι βελονα εξτρα να παρω?
Φίλε μου δυστυχώς δεν γνωρίζω! Έχω ακούσει πάντως τον ημίθεό μας να λέει καλά λόγια για συνδυασμό του συγκεκριμένου με κάποιο μοντέλλο της ORTOFON. Ελπίζω οι γνώστες να σε βοηθήσουν! Καλή αγορά!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.953

(...)

Ψαχνοντας λοιπον λιγο την αγορα και το ιντερνετ βρηκα 3 πικαπ που μου αρεσουν με βαση οχι μονο την εμφανιση αλλα και τα Features τους.Kαι αυτα ειναι τα RELOOP RP-6000 MK6B,STANTON ST-150 DIRECT DRIVE, και το TECHNICS SL-1210 M5G.

(...)
Η επιλογή είναι προφανής: Το Technics. Ούτε καν τίθεται θέμα σύγκρισης με τα άλλα δύο, ούτε και με όποιο άλλο πικάπ σ' αυτήν την τιμή. Εάν το Technics που βρήκες δεν συνοδεύεται από κεφαλή, μια άριστη λύση είναι η Ortofon Arkiv, και μάλιστα στην έκδοσή της σε μορφή IEC, ώστε να βιδωθεί κατ' ευθείαν επάνω στο βραχίονα. Διατίθεται μόνη της, ή με εξτρά ανταλλακτική βελόνα, λύση βολική, αν έχεις να παίζεις και παλιούς δίσκους.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Re: Απάντηση: Technics sl 1200 mkii εφ' όλης της ύλης!

Πήρα καί εγώ την ιδια κεφαλή γιά νά την δοκιμάσω στό technics,εχω ενα πρόβλημα ομως,
μέ τό θέμα βάρους,δηλ αυτη η κεφαλή θέλει 3 γραμμαρια βάρος γιά νά παίξει σωστα,τό αντιβαρο ομως του πικαπ τερματίζει στα 1,9 παιζει μεν,αλλα δέν μπορώ νά βάλω τό σωστό βάρος.
Εσύ στό δικό σου,δέ συναντησες αυτο το προβλημα?
Πως θά τις δωσω 3 γραμμαρια.
Βάρος δεν μπορεις νά προσθεσεις σέ αυτή γιατί βιδώνει κατευθείαν στόν βραχίονα.
Αρα τι κανουμε?
Φίλε μου καλέ τα 3 γραμμάρια βάρους σκάβουν (κυριολεκτικά) το αυλάκι και σακατεύουν τους δίσκους.
Κατά τη γνώμη μου όποια κεφαλή ζητάει βάρος πάνω από 1,8 γραμμάρια μακρυά, αν θες τη δισκοθήκη σου.

Reaction score
0

ευχαριστω παρα πολυ παιδια να ειστε καλα και μολις προχωρησω στην αγορα σας υποσχομαι να σας ανεβασω foto αφιερωμενη σε εσας!!!!!!
ευχαριστω πολυ!!!!!!

Reaction score
11

ευχαριστω παρα πολυ παιδια να ειστε καλα και μολις προχωρησω στην αγορα σας υποσχομαι να σας ανεβασω foto αφιερωμενη σε εσας!!!!!!
ευχαριστω πολυ!!!!!!
:444:

Reaction score
1

Ερώτηση:Το πλατώ του μκ2 όταν περιστρέφεται, κάνει μία ελαφριά ταλάντωση πάνω-κάτω;Είναι φυσιολογικό αυτό, γιατί το δικό μου το κάνει!

Reaction score
11.748
Δυστυχώς για σένα, το πλατό του ΜΚ2 όταν περιστρέφεται δεν κάνει τίποτα. Μόνο από την περιφέρεια του καταλαβαίνεις ότι περιστρέφεται.

Reaction score
2

ή εχει τζογάρει το κουζινέτο, ή εχει στραβώσει ο άξονας.

μια βολτα απο τορνο στη 2η περίπτωση το επαναφέρει.

Reaction score
1

ή εχει τζογάρει το κουζινέτο, ή εχει στραβώσει ο άξονας.

μια βολτα απο τορνο στη 2η περίπτωση το επαναφέρει.
Το θέμα είναι πως σε δύο ίδια πικ-απ που είδα πριν από λίγο (και ανήκουν σε σχολαστικό και ψείρα σαν και εμένα), υπάρχει η ίδια ανεπαίσθητη ταλάντωση...... για παρατηρήστε και εσείς τα μηχανήματά σας μήπως έχουν τα ίδια συμπτώματα και απλά είναι απολύτως φυσιολογικό! Ο φίλος caravele που γνωρίζει πολλά για το μκ2 τι άποψη έχει επ' αυτού;

Reaction score
5.878

http://www.youtube.com/watch?v=E5VGd7N2mfY
http://www.youtube.com/watch?v=iQPqtbFWHlU
Για ριξε μια ματια,ειναι απο το δικο μου mkii,δεν βλεπω καμμια ταλαντωση...
Αν μπορεις ανεβασε ενα βιντεακι να δουμε τι συμβαινει απο το δικο σου!

Reaction score
1

http://www.youtube.com/watch?v=E5VGd7N2mfY
http://www.youtube.com/watch?v=iQPqtbFWHlU
Για ριξε μια ματια,ειναι απο το δικο μου mkii,δεν βλεπω καμμια ταλαντωση...
Αν μπορεις ανεβασε ενα βιντεακι να δουμε τι συμβαινει απο το δικο σου!
Και όμως, αν παρατηρήσεις την βελόνα σου θα παρατηρήσεις και εσύ αυτό που εννοώ.... τα μηδαμινά σκαμπανεβάσματα που θα τα δεις πιο καλά αν παρακολουθήσεις το πλατώ από την πλευρα της βάσης του βραχίονα! Είναι το τέταρτο πικ-απ που παρατηρώ κάτι τέτοιο, άρα δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό!

Reaction score
5.878

Και όμως, αν παρατηρήσεις την βελόνα σου θα παρατηρήσεις και εσύ αυτό που εννοώ.... τα μηδαμινά σκαμπανεβάσματα που θα τα δεις πιο καλά αν παρακολουθήσεις το πλατώ από την πλευρα της βάσης του βραχίονα! Είναι το τέταρτο πικ-απ που παρατηρώ κάτι τέτοιο, άρα δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό!
Το σκαμπανεβασμα αυτο οφειλετε στο οτι το βινυλιο δεν ειναι και τελειως ισιο.

Reaction score
11

Το θέμα είναι πως σε δύο ίδια πικ-απ που είδα πριν από λίγο (και ανήκουν σε σχολαστικό και ψείρα σαν και εμένα), υπάρχει η ίδια ανεπαίσθητη ταλάντωση...... για παρατηρήστε και εσείς τα μηχανήματά σας μήπως έχουν τα ίδια συμπτώματα και απλά είναι απολύτως φυσιολογικό! Ο φίλος caravele που γνωρίζει πολλά για το μκ2 τι άποψη έχει επ' αυτού;

Φίλε μου και η πλέον ανεπαίσθητη ταλάντωση του πλατώ απαγορεύεται να υπάρχει! Τώρα αν εννοείς το βινύλιο που περιστρέφεται ότι ταλαντώνεται, έχει να κάνει με τις ατέλειες του αναλογικού μέσου και είναι μία συνηθισμένη κατάσταση!

Reaction score
1

Σήμερα είδα και ένα άλλο μκ2 το οποίο δεν είχε την παραμικρή ταλάντωση. Το έψαξα λιγάκι το θέμα και το μοναδικό κοινό που έχουν τα πικ-απ που ταλαντώνονται είναι το ότι έχει πέσει στον άξονά τους το ειδικό λάδι της techicκs (2 σταγόνες), ενώ σε αυτό που είδα σήμερα, είναι 7 χρονών και δεν του είχε βάλει καθόλου λάδι ο ιδιοκτήτης του! Υπάρχει περίπτωση το λάδι αυτό να δημιουργεί το εν λόγω πρόβλημα;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.953

Θύμιο, αν δεις με το μάτι από το πλάι το πλατώ να περιστρέφεται μαζί με το λαστιχένιο ματ, παρουσιάζει κάποιο τέτοιο σκαμπανέβασμα;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.845
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo