Technics SL-1500C vs SL-1200GR

sps

Reaction score
563
Bραχίονας υψηλής ευαισθησίας
Βραχίονας υψηλής ευαισθησίας

Ο βραχίονας είναι από ελαφρύ μαγνήσιο, το οποίο έχει υψηλή απόσβεση, ενώ η τεχνολογία κρυογέννεσης βελτιώνει τα χαρακτηριστικά του υλικού και επιτυγχάνει την απαιτούμενη υψηλή ακρίβεια. Επιπλέον, έχει υψηλή ευαισθησία στην αρχική κίνηση με τη χρήση της παραδοσιακής gimbal ανάρτησης της Technics με τον οριζόντιο άξονα περιστροφής και τον κατακόρυφο άξονα περιστροφής να τέμνονται σε ένα μόνο κεντρικό σημείο, καθώς και με ρουλεμάν υψηλής ακρίβειας που χρησιμοποιούν ένα περίβλημα επεξεργασμένο με κοπή.

sony fan

"Επαγγελματίας"
Reaction score
113
Συγχαρητηρια σε ολους με τους πραγματικα κσλους βραχιονες. Και εμεις με τους στοκ βραχιονες του φτωχου μας πικ απ ακουμε και εμεις μουσικη. Τουλαχιστον καλα για εμας.

Reaction score
29.545
Έχεις απόλυτο δίκιο...Η κατασκευή του βραχίονα για να μπορεί να υποστηρίξει τη ρύθμιση του VTA, έχει την ογκώδη βάση που προκαλεί το "κουδούνισμα" που αναφέρεις...Και ναι είναι η αχίλλειος πτέρνα του mk2. Όπως επίσης πιο σημαντική αδυναμία τα αστεία καλώδια του βραχίονα που κόβονται και εύκολα.
View attachment 292565
Αν αντικαταστήσει κάποιος το βραχίονα με κάτι καλύτερο γίνεται άλλο πικάπ. Προσωπική εμπειρία όταν έβαλα τον Sme 309 δεν πίστευα στα αυτιά μου.
Και βέβαια τα Linn, Vpi τα φροντισμένα Garrard 301 401 τα Thorens 124 είναι πολύ καλύτερα από ένα mk2.
Ε οχι δεν αναφέρομαι στην βάση για την VTA ρύθμιση. Αυτή είναι αρκετά στιβαρή και δεν προκαλεί πρόβλημα.
Αναφερόμουν στον βραχίονα καθεαυτόν , το wand ,δλδ . Αυτό είναι υπεύθυνο για τους κωδωνισμούς.
Για τα άλλα πικ απς που λες , δεν θεωρώ ότι μπορούν να συγκριθούν με το SL 1200 με αλλαγμένο βραχίονα.
Μπορεί να κοστίζουν πολλά περισσότερα , ηχητικά όμως δεν μπορούν να σταθούν εύκολα δίπλα του.

Reaction score
1.534
Ε οχι δεν αναφέρομαι στην βάση για την VTA ρύθμιση. Αυτή είναι αρκετά στιβαρή και δεν προκαλεί πρόβλημα.
Αναφερόμουν στον βραχίονα καθεαυτόν , το wand ,δλδ . Αυτό είναι υπεύθυνο για τους κωδωνισμούς.
Για τα άλλα πικ απς που λες , δεν θεωρώ ότι μπορούν να συγκριθούν με το SL 1200 με αλλαγμένο βραχίονα.
Μπορεί να κοστίζουν πολλά περισσότερα , ηχητικά όμως δεν μπορούν να σταθούν εύκολα δίπλα του.
Η υποκειμενική μου άποψη για τα τρία που έχω τώρα και ύστερα από 20 που έχουν περάσει από τα χέρια μου η σειρά κατάταξης έχει ως εξής με τους βραχίονες που φαίνονται στις φωτογραφίες
IMG_20230505_165441.jpg IMG_20230505_165508.jpg IMG_20230505_165607.jpg
Πρώτο μακράν το 301 με Βραχίονα Jelco..
Δεύτερο το Audio Note με τον sme 309.
Τρίτο μακράν το mk2 με τον στάνταρ βραχίονα...
Αν βάλεις το 309 στο mk2 έρχεται στη δεύτερη θέση αλλά όχι ανώτερο από το Audio note.
Το καλύτερο που έχει περάσει ήταν το Roksan Χerxes 20.
Ο κάθε τρόπος λειτουργίας έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα Idler, Belt, Direct.
Δυστυχώς το mk2 είναι μετρονόμος αλλά είναι στεγνό.
Τώρα και μετά χρόνια δοκιμών μια και τα πικάπ-και όχι το hifi- είναι η νιρβάνα μου, μπορώ να πω ότι τα idler drive έχουν τα πλεονεκτήματα των δύο άλλων. Και μια μέτρηση, όχι ότι έχει σημασία, για ένα πλατώ 62 χρόνων
Screenshot_2023-05-08-14-47-23-342_com.AM.AM.RPMSpeed.jpg Screenshot_2023-05-08-14-47-10-158_com.AM.AM.RPMSpeed.jpg

K

kimon

Guest
Bραχίονας υψηλής ευαισθησίας
Βραχίονας υψηλής ευαισθησίας

Ο βραχίονας είναι από ελαφρύ μαγνήσιο, το οποίο έχει υψηλή απόσβεση, ενώ η τεχνολογία κρυογέννεσης βελτιώνει τα χαρακτηριστικά του υλικού και επιτυγχάνει την απαιτούμενη υψηλή ακρίβεια. Επιπλέον, έχει υψηλή ευαισθησία στην αρχική κίνηση με τη χρήση της παραδοσιακής gimbal ανάρτησης της Technics με τον οριζόντιο άξονα περιστροφής και τον κατακόρυφο άξονα περιστροφής να τέμνονται σε ένα μόνο κεντρικό σημείο, καθώς και με ρουλεμάν υψηλής ακρίβειας που χρησιμοποιούν ένα περίβλημα επεξεργασμένο με κοπή.
Ρε παιδιά, μια παράκληση: τσιτάρετε αποσπάσματα από το αρχικό κείμενο (εφ' όσον είναι στα αγγλικά), γιατί, και αρλούμπες να γράφει, θα είναι σίγουρα πιο κατανοητό από την γκουγκλομετάφραση στα ελληνικά (ποια ελληνικά; μάλλον αλαμπουρνέζικα τα κάνει το Γκούγκλ). Αν τώρα αυτό είναι το κείμενο της αντιπροσωπείας, τότε όλη η ντροπή είναι δική τους.

Υγ.
"Βραχίονας υψηλής ευαισθησίας"; Ντρέπονται να πούνε "με χαμηλές τριβές"; Όπως και να το κάνουμε, δεν μιλάμε για ηχεία!

sps

Reaction score
563
Ρε παιδιά, μια παράκληση: τσιτάρετε αποσπάσματα από το αρχικό κείμενο (εφ' όσον είναι στα αγγλικά), γιατί, και αρλούμπες να γράφει, θα είναι σίγουρα πιο κατανοητό από την γκουγκλομετάφραση στα ελληνικά (ποια ελληνικά; μάλλον αλαμπουρνέζικα τα κάνει το Γκούγκλ). Αν τώρα αυτό είναι το κείμενο της αντιπροσωπείας, τότε όλη η ντροπή είναι δική τους.

Υγ.
"Βραχίονας υψηλής ευαισθησίας"; Ντρέπονται να πούνε "με χαμηλές τριβές"; Όπως και να το κάνουμε, δεν μιλάμε για ηχεία!
Είναι το Technics/ Greece !!!!

Κάνετε τον κόπο να ελέγχετε πριν καταδικάσετε, από που προέρχεται το κείμενο, Παρακαλώ
ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

sps

Reaction score
563
Δεν ξέρω αν έχουμε καταλάβει ότι έχουμε έχουμε ξεφύγει από το αρχικό θέμα "Technics SL-1500C vs SL-1200GR"
Δεν συζητάμε πιο είναι το υπέρ ΠΙΚΑΠ !!!
Κάπου σε άλλο θρεντ λένε ότι είναι απαράδεκτο και κατακριτέο να έχεις πικαπ το 2023.

Και εδώ λέμε να χαλάσεις μια περιουσία να φτιάξεις το ΥΠΕΡ ΠΙΚΑΠ

sony fan

"Επαγγελματίας"
Reaction score
113
Δεν ξέρω αν έχουμε καταλάβει ότι έχουμε έχουμε ξεφύγει από το αρχικό θέμα "Technics SL-1500C vs SL-1200GR"
Δεν συζητάμε πιο είναι το υπέρ ΠΙΚΑΠ !!!
Κάπου σε άλλο θρεντ λένε ότι είναι απαράδεκτο και κατακριτέο να έχεις πικαπ το 2023.

Και εδώ λέμε να χαλάσεις μια περιουσία να φτιάξεις το ΥΠΕΡ ΠΙΚΑΠ
Πολυ σωστα η ερωτηση ηταν συγκεκριμενη. Η γνωμη μου το GR ειναι καλυτερο πικαπ, πιο βαρυ πλατω πιο καλη απομονωση on the fly vta, και επισης αν ο ενισχυτης σου εχει καλο προενισχυτη δεν χρειαζεσαι το 1500c και το ενσωματομενο του. Το 1500c eιναι πιο ομορφο και σιγουρα στοχευει στον ακροατη που θελει πιο πολλα σε ενα πακετο χωρις να ξοδεψει πολλα. Εξυπνο απο την technics να κυκλοφορησει ενα ακομα φτηνοτερο πικαπ χωρις την προενισχυση που αν δεν θες να δωσεις τα λεφτα για το GR ειναι καλος υποψηφιος. Αυτα! Ολα τα νεα πικαπ της εταιρειας ειναι αξιολογα. Συγχρονα καλο κατασκευσμενα και με μια καλη κεφαλη, καλωδια και ματ μπορουν να σταθουν καλα σε ενα συστημα υψηλων απαιτησεων.

sps

Reaction score
563
Technics / USA

High-sensitive Tonearm
The tonearm employs lightweight magnesium which has a high damping effect, with cold drawing improving the characteristics of the material and achieving the high-precision required. In addition, high initial-motion sensitivity is attained by employing the traditional Technics gimbal suspension construction with horizontal rotation axis and the vertical rotation axis intersecting at a single central point, as well as high-precision bearings using a cut-processed housing.

HIGH-LEVEL BALANCE ADJUSTMENTHIGH-SENSITIVE TONEARMHIGH-QUALITY TERMINALS

Και καθώς σας διαβάζω ακούω στο SL-1210 G, το πρώτο Γιαπωνέζικο Βινύλιο του 1979 "The Wall"

Last edited:

Reaction score
159
Έχω ακούσει GR και mkii πλάι πλάι και το GR είναι καλύτερο, με αναλυτικότερο ήχο, σωστότερες χαμηλές και γενικά πιο hifi γενική εντύπωση. Το mkii ωστόσο είναι ανώτερο κατασκευαστικά, με λιγότερα πλαστικά μέρη, δικέλυφο σασί, παχύτερο καπάκι (ε μιας και το παρατήρησα το αναφέρω...), σοβαρή κατασκευή μηχανισμού με το λαμπάκι, σοβαρότερο μηχανισμό cue level. Ολα στο mkii δίνουν μια αίσθηση pro...ακόμα και τα κουμπιά. Αν είχα να διαλέξω και είχα τα χρήματα με κλειστά μάτια θα πήγαινα στο GR. Δεν βρίσκεις mkii πλέον σε λογικές τιμές και το 99% που δίνονται ως άριστα έχουν γυαλισμένα πλατό, πολυμερισμένα μέρη, εσωτερικές μετατροπές, antiskate μη σωστά λειτουργικό κτλ. Καλύτερα καινούριο να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Έχω πάει σε πολλούς που έχουν αγγελίες και τα "αριστά" τους ήταν για κλάματα ή προορίζονται για ανίδεους. Προσωπικά θα πρότεινα το G (όνειρο μακρινό γιατί το παράκαναν και αυτοί, έλεος 4-5 χιλιάρικα....), και μετά το GR ή τα πιο οικονομικά μοντελα ΜΚ7 ή 1500c.

K

kimon

Guest
Κάνετε τον κόπο να ελέγχετε πριν καταδικάσετε, από που προέρχεται το κείμενο, Παρακαλώ
δεν πειραζει αστους εδω τα ξερουν ολα καποιοι. Τσαμπα κόπος!
Πρώτον, δεν καταδίκασα κανένα μέλος, μόνο την "πληγή" της γκουγκλομετάφρασης, εξ άλλου έγραψα "aν τώρα αυτό είναι το κείμενο της αντιπροσωπείας, τότε όλη η ντροπή είναι δική τους." Πού είναι η καταδίκη ;

Δεύτερον, άν με το "κάποιοι", αγαπητέ sony fan, εννοείς εμένα (προφανώς, αλλιώς δεν θα το έλεγες), να σε ενημερώσω ότι γενικώς αποφεύγω να μιλάω για πράγματα που δεν γνωρίζω καλά, οπότε απηύθυνες την παρόλα σου σε λάθος άνθρωπο.

Υγ.
Είναι γεγονός ότι αυτό που λέμε "κοινή πείρα των διαλεγομένων" διευκολύνει την επικοινωνία, ενώ η απουσία της την δυσκολεύει αρκετά (κάτι παρόμοιο είχε διατυπώσει περιφραστικά και το μέλος thva) και εδώ έχουμε φανερά μια τέτοια περίπτωση. Ελπίζοντας ότι διευκολύνω λοιπόν τα πράγματα να πω ότι προσωπικά, έχοντας ξεκινήσει την επαφή με τον κόσμο της τεχνολογίας (της αναπαραγωγής του ήχου) στα τέλη της εφηβείας μου μέσω του "ΗΧΟΥ" της "χρυσής" πενταετίας 1978-1982, όπου και γνώρισα το προβληματισμό και την προσπάθεια της τότε συντακτικής ομάδας για σωστή απόδοση των τεχνικών όρων και καλή χρήση της ελληνικής, όσο νά 'ναι στριτζώνομαι βλέποντας στο κείμενο της εν λόγω αντιπροσωπείας εκτός από το "βραχίονας υψηλής ευαισθησίας" που δεν λέει τίποτε στα ελληνικά, στην ίδια φράση το "cold drawing" να αποδίδεται ως "τεχνολογία κρυογέννεσης" (sic) αντί για "ψυχρή εξέλαση", ενώ παρακάτω έχουμε "gimbal ανάρτηση του βραχίονα" αντί για "καρντανική ανάρτηση".
Προφανώς για την αντιπροσωπεία είναι οικονομικότερο να αναθέτουν στο παιδί που φέρνει τους καφέδες να συντάσσει, με την βοήθεια του Google, τα "ενημερωτικά" κείμενα ή φυλλάδια, αλλά, βρε αδερφέ, θα κόστιζε πολύ να πληρώνανε έναν φιλομαθή φοιτητή του Πολυτεχνείου να ελέγχει αυτά τα τελευταία, ώστε να είναι όντως ενημερωτικά;
Και δεν νομίζω ότι όλα αυτά είναι άσχετα με το θέμα, εκτός και αν νομίζουμε ότι ένας αρχάριος ενδιαφερόμενος μαθαίνει κάτι παραπάνω από τέτοιας ποιότητας κείμενα.

Last edited by a moderator:

K

kimon

Guest
Τί άραγε μπορεί να καταλάβει κάποιος από τέτοια κείμενα σαν αυτό της αντιπροσωπείας της Technics;

"Ο βραχίονας είναι από ελαφρύ μαγνήσιο, το οποίο έχει υψηλή απόσβεση, ενώ η τεχνολογία κρυογέννεσης βελτιώνει τα χαρακτηριστικά του υλικού και επιτυγχάνει την απαιτούμενη υψηλή ακρίβεια. Επιπλέον, έχει ευαισθησία υψηλή στην αρχική κίνηση με τη χρήση της παραδοσιακής gimbal ανάρτησης της Technics με τον οριζόντιο άξονα περιστροφής και τον κατακόρυφο άξονα περιστροφής να τέμνονται σε ένα μόνο κεντρικό σημείο, καθώς και με ρουλεμάν υψηλής ακρίβειας που χρησιμοποιούν ένα περίβλημα επεξεργασμένο με κοπή. "

Επειδή δεν το γνωρίζω, ξέρει κανείς σε πόσα σημεία μπορεί να τέμνονται δύο άξονες; (η απορία μου είναι ειλικρινής!)

sps

Reaction score
563
Μα ως "υπερευαίσθητο" τον περιγράφει και το Αμερικάνικο.
High-sensitive Tonearm

Δεν πολυδιαφωνώ με την ουσία της παρατήρησης ότι οι τεχνική όροι δεν αποδίδονται σωστά.

K

kimon

Guest
Μα ως "υπερευαίσθητο" τον περιγράφει και το Αμερικάνικο.
High-sensitive Tonearm

Δεν πολυδιαφωνώ με την ουσία της παρατήρησης ότι οι τεχνική όροι δεν αποδίδονται σωστά.
Δεν ξέρω τι καταλαβαίνουν οι Αμερικανοί, όμως κλίνω προς το συμπέρασμα ότι το κείμενο το συντάξανε διαφημιστές με κριτήριο τον εντυπωσιασμό και όχι την ακρίβεια στην ενημέρωση.
Ήταν που ήταν δηλαδή στραβό το κλήμα, το έφαγε και ο γάϊδαρος!

sps

Reaction score
563
Εντάξει στα φιλοσοφικά δεν τα πήγαν καλά, μην τους κόψεις άφησε τους για Σεπτέμβρη, να ξαναδιαβάσουν.
Στα τεχνικά θα τους περάσουμε, αυτή ήταν η συζήτηση.

Τώρα θα μου πεις εδώ μιλάμε για απαγορευμένο μέσο αναπαραγωγής.

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.719
Καλημέρα. Τελικά το μικρόβιο είναι πολύ ισχυρό, δεν σκοτώνεται με τίποτα!!! Βρέθηκε G σχεδόν καινούργιο και έρχεται από το εξωτερικό. Ελπίζω να είναι το τέλος του ταξιδιού που λέγεται πικάπ...
Γιάννης

Reaction score
14.706
Καλημέρα. Τελικά το μικρόβιο είναι πολύ ισχυρό, δεν σκοτώνεται με τίποτα!!! Βρέθηκε G σχεδόν καινούργιο και έρχεται από το εξωτερικό. Ελπίζω να είναι το τέλος του ταξιδιού που λέγεται πικάπ...
Γιάννης
Χωρα ?

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.882