Tesla

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.892
Έκανα σωστούς υπολογισμούς, και η πραγματικότητα, στα διαθέσιμα δεδομένα (τα οποία είναι ακόμα εκτιμήσεις) το ποσοστό πτώσης είναι -24.κάτι%. (23,κάτι με ΜΒ).
Βρε άμπαλε, όσο και να χτυπιέσαι, είτε με σκέτη ΕΕ είτε με ΕΕ+UK, είτε Ευρώπη, η πτώση είναι 20 έως 20.5%.

Είναι απλό, κι εύκολα κατανοητό το γιατί, διότι όσο λιγότερο συμμετέχει η Ευρώπη στο σύνολο, τόσο λιγότερη σημασία έχει, διότι οι πωλήσεις στις ΗΠΑ το 2025 είναι τριπλάσιες από την ΕΕ!

Και η πτώση πωλήσεων σε ΗΠΑ, μεταξύ 2023 και 2025, ήταν ~9%!

Έχασες λέμε, και τα πολλά λόγια είναι φτώνχεια.

Έχασες πανηγυρικά.

Ήταν "τυράκι" το 25% έλεγες,
Θα είναι 25-30% έλεγες,
Το κουβαδάκι σου και μπες μέσα.

Τα υπόλοιπα που λες είναι παπαρολογίες. :fuckyou:

Άμα θες να δεις πτώση πωλήσεων πάνω από 25%, να σου δείξω γερμανικές φίρμες άμπαλε. :fuckyou:

ΥΓ. Αστείες είναι οι υπερβολές σου, αλλά η πτώση πωλήσεων στην ΕΕ είναι 41% (όχι 49% και 50% που πας και γράφεις, ψευταράκο)
Όχι 50 ευρώ, 50.000 πρέπει να ζητάω για να σας μάθω μπαλίτσα
Εγώ έβαζα 5.000€ στοίχημα πάντως. :fuckyou:

Εγώ φυσικά και θα πληρώσω το στοίχημα, όταν βγουν τα τελικά νούμερα και πάψουν να είναι εκτιμήσεις,
Οκ, όποτε νομίζεις ότι έχεις σωστά τα νούμερα.
Θα περιμένω.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.892
έκανα και υποεκτίμηση του όγκου πωλήσεων στις ΗΠΑ -δεν είχα προσέξει τότε καν πως εκεί πουλάει υπερδιπλάσια από όσα στην ΕΕ.
Μα φυσικά..🤣😁😂
Εκεί ήταν το εξώφθαλμο λάθος σου εξ'αρχης, διότι δε παρακολουθείς τι γίνεται με την Τέσλα, που πουλάει και πόσο, γι'αυτό έβαλα ανέτως και το στοίχημα που ζήτησες. 😎

Για αυτό κι έλεγα 5.000€ να βάλουμε στοίχημα, αλλά δε τόλμησες. 🤣😁😂

Το 2025 οι πωλήσεις στις ΗΠΑ ήταν σχεδόν 3-πλασιες από την Ευρώπη, οπότε όσο και να έπεφτε η Ευρώπη, χέσε ψιλά κι αγνάντευε. 🤣😁😎

Κι όσο περισσότερες χώρες βγάζεις από την Ευρώπη στο άθροισμα με τις ΗΠΑ, τόσο λιγότερο "μετράει" στην τελική σύγκριση. Άμα λόγου χάριν τις βγάλεις όλες, κι αφήσεις μόνον την πχ Γερμανία, που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό % μείωσης πωλήσεων, λόγω πολύ μικρού αριθμού πωλήσεων σε σχέση με τις ΗΠΑ, η διαφορά θα είναι αυτή των ΗΠΑ, ένα 9%. 😎

Στο UK, που έχει κάποιο σεβαστό αριθμό πωλήσεων, η πτώση ήταν 9% αν θυμάμαι καλά. Πάνω κάτω ακολουθεί τις ΗΠΑ. 😁😂🤣

Τα EFTA είναι μικρά νούμερα, λίγο αλλάζουν το ποίημα.

Τζάμπα την παλεύεις. 😁😂🤣

Εφόσον χάνω, πληρώνω. Ας με πάρει ο εστιάτορας τηλέφωνο από το μαγαζί να μου πει πόσο κάνει η μπριζόλα και ότι άλλο, να το πληρώσω με IRIS
Βεβαίως. Δεκτό.

Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα σε αυτόν τον συλλογισμό, οι μπάμιες για τον λούζερ, με το χωρίς βούτυρο ψωμί, το βιγκαν γεύμα που χρειάζεται να κάνεις σε ταβέρνα, όπου όποιος είναι μαζί σου (ή μόνος σου), θα πρέπει να μας βγάλει φωτογραφίες να πειστούμε πως μόνον αυτό έφαγες. Μπορείς να πας σε μαγειρείο και να δούμε και "λογαριασμό" στο τέλος, να φαίνεται το τι πήρες, αναλυτικά. Βιγκαν, με μπάμιες. :fuckyou:

Άμα τα θέλει ο κώλος σου, θα τα υποστείς.
Εσύ τα ζήτησες άλλωστε, όχι εγώ. Εγώ απλώς δέχτηκα τα δικά σου στοιχήματα, όλα, ανεξαιρέτως. 😎

Υπάρχει μόνο το ignore list.
Σωστά. Να σου θυμίσω όμως τα βασικά:
Εγώ σε έβαλα σε ignore list πρώτος, διότι ξέφυγες τελείως με συμπεριφορά απαράδεκτη, ασχέτως αν διαφωνούμε (δικαιούμαι και δικαιούσαι άλλης άποψης), ήσουν συνεχώς προσβλητικός και από συνάδελφος μετατράπηκες σε εριστικός μπαοκτσής. Ουγκ.
Δεν είχα καμία διάθεση να σου απαντώ.
Άσε που κουράστηκα να πέφτω στο δικό σου επίπεδο κουβέντας, με τις μπαλιτσες και τα μαστόρια. Νο, αρκετά.
Αλλά για το στοίχημα, δεν κάνω πίσω. 😎
Εσύ τα ήθελες, εσύ θα τα πάθεις.
Απ'την πολύ σου τη σιγουριά. 😁😂😁🤣😁😂

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
93.204
Βρε άμπαλε, όσο και να χτυπιέσαι, είτε με σκέτη ΕΕ είτε με ΕΕ+UK, είτε Ευρώπη, η πτώση είναι 20 έως 20.5%.
Έχω κάνει τις πράξεις. Με τα σωστά στοιχεία.
Κανονικα.
Σε excel.

αλλά η πτώση πωλήσεων στην ΕΕ είναι 41%
Από 278.998 σε 142.078:
  • Απόλυτη πτώση:
    278.998 − 142.078 = 136.920
  • Ποσοστιαία πτώση:
    136.920 / 278.998 ≈ 49,1%
Για να βοηθήσω:
αφαίρεσε από την Ευρώπη την ΜΒ, Νορβηγία, Ελβετία, Ισλανδία και στο 2023 και στο 2025. Και θα σου εμφανιστεί το 24.%
.
Και η πτώση πωλήσεων σε ΗΠΑ, μεταξύ 2023 και 2025, ήταν ~9%!
14%.
Απο 671 σε 577.

Και τα συνολικά
US και EU
Από 949.998 σε 719.078:
  • Απόλυτη πτώση:
    949.998 − 719.078 = 230.920
  • Ποσοστιαία πτώση:
    230.920 / 949.998 ≈ 24,3%
👉 Άρα μιλάμε για πτώση 230.920 μονάδων, δηλαδή περίπου 24,3%.

Για το στοίχημα έχει τελειώσει η αναφορά μου, δεν έχω να πω κάτι άλλο. Πλακίτσα δεν παίζει. Δεν ασχολούμαι μαζί σου καν, σαν να μην υπάρχεις. Αυτό είναι το τελευταίο ποστ.
Οταν βγουν τα τελικά πες το εστιατόριο να με πάρει τηλέφωνο.

Last edited:

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.716
Εγώ έχω καταλάβει ότι εάν έχεις Τρινοβ και πολλα ηχεία επιτρέπεται:
  • Να ανεβάζεις ότι ψεκ λινκ κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.
  • Να χαρακτηρίζεις υβριστικά τους υπόλοιπους κρυβώμενος πίσω από ένα φύλλο συκής
  • Να τρολαρεις και να προβαλεις την δική σου έλλειψη παιδείας στους αλλους.
Αν έχεις ας πούμε ποδήλατο την έβαψες.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.929
Έβγαλαν και Μodel Υ Standard LR στα 47k. 😅
Από το κακό στο χειρότερο το πάει.
Με άλλα 3k παίρνεις MY Premium LR. :roflmao:
Αυτός που τα σκέφτηκε αυτά θεωρεί πως στα 50k το πρόβλημα ήταν 3k (για χειρότερο αμάξι). :roflmao:

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.892
Βρε στα 53, ίσως να σκέφτεσαι τα 62 του περφορμανς..😎

Τα υπόλοιπα δε με λένε κάτι.

alexis

Reaction score
33.929
Άλλο 10k άλλο 3k. Πόσο μάλλον όταν με μόνο 3k παίρνεις κυριολεκτικά άλλο αμάξι.

Άσε που το MY Standard LR είναι ακριβότερο από το XPENG G6 LR. :roflmao:
Εκεί να δεις χάος μεταξύ τους. Σαν Lada είναι το Tesla.

alexis

Reaction score
33.929
Δεν παίρνω τίποτα ακόμα. Κουβέντα κάνουμε. Αλλά σε αυτά τα χρήματα, ε ναι. Ποιος τρελός θα δώσει 47k στην Tesla για αυτή τη μ@.... Αν θέλει Tesla θα πάει κατευθείαν στο Premium για μόνο 3k.

Tις μ@λ ... θα τις λέμε και αυτές. Εγώ τις λέω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.892
Συμφωνώ, δεν έχει νόημα για ιδιώτη ένα 3-χιλιαρο σκέτο, σε αυτό το κόστος αυτοκινήτου, είναι μια άλλη ζάντα.

Μπορεί όμως με αυτό το 3-χιλιαρο να μπαίνει το ένα αυτοκίνητο στα όρια επιδότησης, και να μη μπαίνει το άλλο, και να αλλάζει το πράγμα.

alexis

Reaction score
33.929
Ακόμα και έτσι το Standard παίρνει τον π....... για μένα. Που δεν είναι καθώς η τιμή επιδότησης πιάνει οχήματα που ξεπερνούν τα 60k αν θυμάμαι καλά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.892
Ακόμα και έτσι το Standard παίρνει τον π....... για μένα.
Α, ο καθένας όπως καταλαβαίνει.

Για μένα, παίζει πλέον και το performance, που δεν έπαιζε παλιά.

Δηλαδή, για μένα υπάρχουν 2 "λογικές" επιλογές μοντελ Υ, είτε στα 53, είτε στα 62.

Τα υπόλοιπα, απορρίπτονται.

alexis

Reaction score
33.929
Από θέμα εμφάνισης το performance είναι το ομορφότερο. Διαφορετικά και το Premium LR RWD είναι παραπάνω από άριστο. Για μένα.

Και βέβαια, άρχισε το πανηγύρι στο Χ.
1000011909.jpg

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.892
Για μένα, τα μη 4-κίνητα Τέσλα, δεν μπαίνουν σε καμία "λίστα αγοράς", με κανένα τρόπο.

Ο καθένας, όπως είπα..

ΥΓ. Οι υψηλότερες "επιδόσεις" του performance, ποτέ δεν αποτέλεσαν κίνητρο για μένα όταν αγόραζα το Υ, κι ούτε και τώρα αποτελούν. Αλλά παλιά, το performance είχε πρακτικά μόνο αναρτήσεις, φρένα και ροδες στο πακέτο, τώρα έχει αρκετά περισσότερα πράγματα, τα οποία βρίσκω ελκυστικά. Παραμένουν αρνητικά στη σύγκριση το κόστος αντικατάστασης στα ελαστικά, οι μεγαλύτερες ζάντες, και το χαμηλότερο ground clearance. Η ζυγαριά όμως, πλέον είναι οριακή για κάθε μία από τις δύο αυτές επιλογές, κανονική σπαζοκεφαλιά, αν και η συνετή επιλογή ξεκάθαρα είναι το non performance 4-κινητο LR.

Last edited:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.191
Members
38.668
Νεότερο μέλος
Dragon