Tesla

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.538
Το αυτοκίνητο το έχω για να πηγαίνω φορτωμένος (με ανθρώπους ή ογκώδη πράγματα) από Α στο Β. Με το ζόρι κρατάω το τιμόνι να μη με πάρει ο ύπνος. Γι' αυτό και ανυπομονώ για το FSD.
Για οδηγική απόλαυση έχω τη μοτοσυκλέτα.
Δεν καταλαβαίνω τι "οδηγική απόλαυση" μπορεί να έχει κανείς από το καθημερινό σπίτι δουλειά δουλειά σπίτι, μου ακούγεται αστείο, ειλικρινά.
Είναι μια αγγαρεία μετακίνησης.
Μακάρι να το κάνει όλο μόνο του, θα είναι εκπληκτικό!

Η μόνη "απόλαυση" στο ανωτέρω καθημερινό πρόγραμμα μετακίνησης, είναι η ησυχία στην διαδρομή, που προσφέρουν τα BEV.

Το "σπίτι δουλειά δουλειά σπίτι" είναι κατά βάση το 90% των ετήσιων διαδρομών, ακόμα κι αν κάνεις κάποια ταξίδια, ενώ για τα αυτοκίνητα "πόλης", με μικρές δυνατότητες αυτονομίας, είναι το 100% των χιλιομέτρων που διανύουν, οπότε ένα πλήρως λειτουργικό FSD θα είναι επιθυμητό από όλους, ανεξαιρέτως.

Καμιά απόλαυση να πηγαινοέρχεται ο εργαζόμενος στη δουλειά του, ιδίως με κίνηση στο δρόμο, με εξαντλητικά ωράρια εργασίας, κλπ.

ΥΓ. Ακόμα και σε μια διαδρομή Αθήνα Θεσσαλονίκη και επιστροφή, δεν βλέπω ούτε ίχνος "οδηγικής απόλαυσης", μόνο χιλιόμετρα που πρέπει να διανυθούν (χωρίς να παραβώ επικινδύνως για την τσέπη μου τα όρια ταχύτητας). 😎

Ακόμα και στο τεράστιο road trip που έκανα στην Ευρώπη, η απόλαυση στην διαδρομή ήταν να οδηγεί μόνο του, και να βλέπω τα τοπία γύρω μου, να βγάζω φωτογραφίες από τις χώρες που περνούσα, τις γέφυρες, τα μνημεία, κλπ.

Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.425
Και εγώ πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει η επιλογή οχήματος που να προσφέρει "οδηγική απόλαυση" μέσα στην κίνηση ή στα στενά μιας πόλης. Να είναι εδώ σε μένα που έχω 4 φανάρια για 30χλμ διαδρομή άντε πες εντάξει. Ειδικά μέσα στην πόλη το FSD είναι μονόδρομος. Έστω με συνδρομή.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.474
Και εγώ πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει η επιλογή οχήματος που να προσφέρει "οδηγική απόλαυση"
Είναι κάτι που προλάβαμε εμείς οι παππούδες :roflmao: :roflmao:

Πέρα από την πλακα, για Εθνική οδό και πόλη τα FSD είναι σωτηρία.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
92.133
Σε κίνηση εντός πόλης δεν υπάρχει απόλαυση, σίγουρα.
Σε ανοικτό δρόμο, όπως η διαδρομή για την δουλειά μου, ή σε επαρχιακό με στροφές σε ημερήσια εκδρομή, εκεί είναι ωραία να οδηγάς. Οπως και σε κάποιο ταξίδι αναψυχής.
Και όσο πιο βαρετό είναι το αμάξι, τόσο πιο σημαντικό γίνεται το FSD :roflmao: :tongue:

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.450
Και εγώ πραγματικά δεν καταλαβαίνω
----> οπότε ---->
το FSD είναι μονόδρομος
Δηλαδή επειδή εσύ δεν καταλαβαίνεις κάτι, το FSD είναι μονόδρομος;

Είσαι σαν να λέμε το κριτήριο, με βάση το οποίο οδηγούνται οι παγκόσμιες εξελίξεις; Τι λε ρε μεγάλε :biggrin:

Και για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά, δεν έχει νόημα να βγάζουμε τέτοιες προφητείες χωρίς να δίνουμε χρονοδιάγραμμα (σαν τον Έλον). Θα έχουν όλα τα αυτοκίνητα FSD κάποια στιγμή στο μέλλον; ΠΡΟΦΑΝΩΣ και θα έχουν, δεν το αμφισβητεί κανείς, σιγά την εξυπνάδα να το καταλάβεις. Θα προτιμάει κανείς αυτοκίνητο χωρίς FSD στο μέλλον; Προφανώς και όχι (δεν θα βρίσκει ούτως ή άλλως) και γιατί να το κάνει κιόλας, δεν προσφέρει κάτι η έλλειψη ενός feature.

Σήμερα όμως; Θα αντάλλαζα σήμερα το αυτοκίνητό μου για ένα Tesla με FSD; Κατηγορηματικά ΟΧΙ. Τώρα αν το καταλαβαίνει κάποιος αυτό ή όχι δεν ξέρω σε τι μας βοηθάει.

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.133
Σήμερα όμως; Θα αντάλλαζα σήμερα το αυτοκίνητό μου για ένα Tesla με FSD; Κατηγορηματικά ΟΧΙ
Θα πλήρωνες 8Κ για να βάλεις στο δικό σου;
(Εάν υπήρχε δυνατότητα)

alexis

Reaction score
33.425
Δηλαδή επειδή εσύ δεν καταλαβαίνεις κάτι, το FSD είναι μονόδρομος;
:biggrin:

Αν σας αρέσει να οδηγείτε μέσα σε αυτή την τρέλα να πάτε σε κανένα γιατρό να σας κοιτάξει. :biggrin:
Για μένα είναι μαρτύριο. Αν πάω Αθήνα θα είναι μόνο με metro. Ποτέ με αμάξι. Εκτός και αν είναι μαύρα μεσάνυχτα που δεν έχει κίνηση.

Αμάν έκανα να φύγω από εκεί. Και τότε κυκλοφορούσα μόνο με μηχανή. Ότι καιρό και να είχε

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.133
Και εγώ δεν κατεβαίνω στην πόλη με το αμάξι… άρα δεν με νοιάζουν οι συνθήκες οδήγησης εκεί 8-)

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.450
Θα πλήρωνες 8Κ για να βάλεις στο δικό σου;
(Εάν υπήρχε δυνατότητα)
Προσωπικά όχι, δεν θα έδινα τέτοιο ποσό.

Αφενός εγώ ξοδεύω στο αυτοκίνητο περίπου 6-7 ώρες την εβδομάδα, όχι πολλές δηλαδή. Και από αυτές τις ώρες, ένα μεγάλο μέρος το απολαμβάνω. Το υπόλοιπο δεν είναι αρκετό για να δικαιολογήσει τέτοιο ποσό. Για μένα προφανώς.

Μετά υπάρχει και το άλλο. Όσο μειώνεται η απόλαυση, συνήθως τόσο μειώνεται και το "mental load". Το πρωί δηλαδή που είμαι κολλημένος στον Κηφισό, βάζω και ακούω audiobooks, podcasts, τρίτο κλπ. Το "σταμάτα-ξεκίνα" που κάνω, δεν μου αποσπάει την προσοχή, ούτε με κουράζει. Ακούω το βιβλιαράκι μου και περνάει η ώρα μια χαρά, σαν να ήμουν σπίτι και να άκουγα κάτι. Αν είχα αυτοκίνητο με συμπλέκτη εκεί ναι, ίσως να ήταν λίγο πιο ενοχλητικά τα πράγματα.

Οπότε συνολικά όχι, για τη χρήση που κάνω (και το αυτοκίνητο που έχω) δεν θα ψηνόμουν να πληρώσω για FSD.

Reaction score
2.423
δεν έχω καμία όρεξη να οδηγώ μέσα στην πόλη
αλλά με τη σημερινή ταχύτητα της αυτόνομης οδήγησης θα πάθαινα εγκεφαλικό μέσα στο μποτιλιάρισμα με όλους να χώνονται από παντού και το αυτοκίνητο να πηγαίνει σιγά-σιγά ή σε σημεία που δε δουλεύουν τα φανάρια και αν δεν παίξεις το chicken game δε θα περάσεις ποτέ

alexis

Reaction score
33.425
άρα δεν με νοιάζουν οι συνθήκες οδήγησης εκεί 8-)
Και εσύ γιατρό θες :tongue:

Άκου δεν το νοιάζουν. Τον νοιάζει με τι αμάξι θα πάει και όχι σε τι συνθήκες θα οδηγεί. :roflmao:

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.450
Και εγώ δεν κατεβαίνω στην πόλη με το αμάξι… άρα δεν με νοιάζουν οι συνθήκες οδήγησης εκεί 8-)
Ε, πες κι εσύ λοιπόν: "δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι δεν απολαμβάνουν την οδήγηση" 😆

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.133
Προσωπικά όχι, δεν θα έδινα τέτοιο ποσό.
Νομίζω κάπου στα 3-4Κ θα τα έδινα.
Άκου δεν το νοιάζουν. Τον νοιάζει με τι αμάξι θα πάει και όχι σε τι συνθήκες θα οδηγεί. :roflmao:
Μα δεν πάω στο κέντρο με το αμάξι λέμε. Με κανένα αμάξι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.538
Σήμερα όμως; Θα αντάλλαζα σήμερα το αυτοκίνητό μου για ένα Tesla με FSD; Κατηγορηματικά ΟΧΙ.
Σήμερα, το FSD δεν είναι πλήρως λειτουργικό στην Ευρώπη (και στη χώρα μας), οπότε προσωπικά το θεωρώ "τζάμπα λεφτά".

Εάν όμως, μέσα στο 2026 ξεπεράσει η ΕΕ τα γραφειοκρατικά της προβλήματα και επιτρέψει την διάθεση της φουλ έκδοσης του (supervised) FSD, όπως γίνεται εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ (προφανώς η Τέσλα δεν ευθύνεται για αυτές τις καθυστερήσεις, παρά μόνον η γραφειοκρατία της γηραιάς Ηπείρου), και εάν μπορείς (οικονομοτεχνικά) να έχεις ένα model Y LR ή performance (ή model S/X) στη θέση του δικού σου αυτοκινήτου, θεωρείς ότι δεν θα ήταν καλή ιδέα να πας σε Τέσλα; Αν όχι, για ποιο λόγο;

Τα αντικειμενικά-μετρήσιμα πλεονεκτήματα των Τέσλα, σε σχέση με το δικό σου, τα γνωρίζεις υποθέτω.

Reaction score
29.941
Αμάν έκανα να φύγω από εκεί. Και τότε κυκλοφορούσα μόνο με μηχανή. Ότι καιρό και να είχε
Δλδ και μαύρα μεσάνυχτα με βροχή και γυαλισμένους δρόμους γυρνούσες από Αθήνα , Σαρωνίδα , με μηχανή ?
Αυτό και αν είναι μαρτύριο .
Το έχω κάνει πολλές χιλιάδες φορές , οχι το δρομολόγιο αυτό , και ήταν εφιάλτης.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.538
Δλδ και μαύρα μεσάνυχτα με βροχή και γυαλισμένους δρόμους γυρνούσες από Αθήνα , Σαρωνίδα , με μηχανή ?
Αυτό και αν είναι μαρτύριο .
Το έχω κάνει πολλές χιλιάδες φορές , οχι το δρομολόγιο αυτό , και ήταν εφιάλτης.
Σε βαριά βροχή, με νερολακούβες και περιορισμένη ορατότητα στη διαδρομή Αθήνας Θεσσαλονίκης, νύχτα, το Τέσλα οδηγεί βούτυρο.
Ούτε κουράζεται, ούτε τυφλώνεται από τους απέναντι οδηγούς. Ούτε του "φεύγει" στις νεροτσουλήθρες της Εθνικής μας οδού, πάει καρφί, και σωστά.
Κάνει τη διαδρομή όχι απλά ξεκούραστη, αλλά απολαυστική.
Εκεί που τυρρανιέσαι με τη βρόχα, αλλάζει το σενάριο και απολαμβάνεις την βροχή και το τοπίο!

Κι όλα αυτά, χωρίς να έχω αγοράσει το full FSD. 😎

alexis

Reaction score
33.425
Μαύρα μεσάνυχτα δεν έχω κάνει. Οδήγηση όμως με βροχή τη νύχτα πολλές φορές και ήταν απόλαυση. Άλλου είδους απόλαυση. Η περίπτωση να μην ήταν απολαυστική θα ήταν μόνο όταν βιαζόμουν. Μου αρέσει πολύ ο δρόμος που γυαλίζει και καθρεπτίζει το περιβάλλον και τα φώτα. Πολύ φωτογραφικό - κινηματογραφικό σκηνικό. Πάω χαλαρά και το απολαμβάνω.

Reaction score
29.941
Καλά έλα να καβαλήσεις μηχανή , βράδυ με βροχή στον δρόμο από Μπαχτσέ μέχρι αεροδρόμιο , χειμώνα να δείς το έργο .
Δύο έργα σεξ και ένα καράτε θα δείς , σε ένα μόνο βράδυ.
Αυτό για τον ear , αλλά πιάνει και σένα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.441
Members
38.559
Νεότερο μέλος
Fotis A.