Tesla

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.426
Μαύρα μεσάνυχτα δεν έχω κάνει.
Ψέματα. Το έχω κάνει όταν πήγαινα παλιά στην άλλη δουλειά. Έφευγα 05:00 από Ανάβυσσο για κέντρο. Και εκεί δεν είχα θέμα.

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.451
εάν μπορείς (οικονομοτεχνικά) να έχεις ένα model Y LR ή performance (ή model S/X) στη θέση του δικού σου αυτοκινήτου, θεωρείς ότι δεν θα ήταν καλή ιδέα να πας σε Τέσλα; Αν όχι, για ποιο λόγο;

Τα αντικειμενικά-μετρήσιμα πλεονεκτήματα των Τέσλα, σε σχέση με το δικό σου, τα γνωρίζεις υποθέτω.
Το εξήγησα επαρκώς στο προηγούμενο ποστ. Ούτε στο δικό μου αν μου έβαζες (πλήρες) FSD δεν θα πλήρωνα τόσα λεφτά, γιατί για μένα δεν έχει το αντίστοιχο "όφελος". Πόσο μάλλον να έπρεπε να το αλλάξω με Tesla.

Επίσης και τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα των Tesla δεν παίζουν κανένα ρόλο για μένα, αφού το αυτοκίνητο που έχω, με τη χρήση που του κάνω, με καλύπτει απόλυτα και δεν με περιορίζει πουθενά. Δεν λέω ότι αμφισβητώ τα πλεονεκτήματα, λέω ότι δεν είναι πράγματα που με ενδιαφέρουν. Σαν να λες σε κάποιον που κάνει σταθερά 10χλμ τη μέρα ποια είναι τα πλεονεκτήματα της μεγάλης μπαταρίας. Δεν τον ενδιαφέρει, πώς να το κάνουμε.

Καμιά φορά νιώθω λες και παίζουμε υπερ-ατού εδώ, να συγκρίνουμε features και να λέμε ποιο αμάξι είναι "καλύτερο" με βάση την κάρτα του. Αλλά δεν είμαστε 10 χρονών πια. Το αυτοκίνητο είναι ένα μέρος που περνάμε πολλές ώρες της ζωής μας και με βάση τη χρήση που του κάνει ο καθένας (που μπορεί να είναι πάρα πολύ διαφορετική και γι'αυτό νευριάζω με τα "δεν καταλαβαίνω πώς" κλπ.) και τι έχει προτεραιότητα για τον καθένα, επιλέγουμε αυτό που μας αρέσει καλύτερα.

Εγώ, για παράδειγμα, νιώθω πολύ πιο ευχάριστα στο σαλόνι του δικού μου αυτοκινήτου το πρωί να ακούω το βιβλίο μου κολλημένος στην κίνηση (κι ας πρέπει να πατάω λίγο το γκάζι κάθε τόσο), απ'ότι θα ένιωθα στο σαλόνι ενός Tesla, κι ας μην χρειαζόταν να πατάω το γκάζι. Άλλος θα ένιωθε διαφορετικά. Φυσικά δεν θα υπήρχε κανείς που θα του έλεγες να του βάλεις δωρεάν FSD στο αυτοκίνητό του και θα έλεγε όχι! Αλλά δεν κρίνουμε αυτό.

Reaction score
3.054
Το καλύτερο video για το Τesla Vision (FSD) κατά την άποψη μου, έλαβε και το ανάλογο δώρο. Πριν λίγο καιρό η Tesla ζήτησε από τους φίλους της να ανεβάσουν ένα video 60" max σχετικό με το Τesla Vision. Όλοι μα όλοι ανέβαζαν βιντεάκια από το αμάξι. Ένας ανέβασε το παρακάτω, και αμέσως κέρδισε το κοινό.

Χθες ο δημιουργός έλαβε ένα email από την Tesla, λέγοντας του ότι το video του κέρδισε, και λόγω της μεγάλης απήχησης που είχε θα λάβει ως δώρο ένα Model Y Premium και ένα πληρωμένο ταξίδι στο Giga Texas. Εκεί θα είναι και άλλοι νικητές του διαγωνισμού.
Μόλις το είδα αυτό, ωραίο! :)

Άσχετο (λίγο) , αλλά για να δούμε και αυτό που ίσως ενέπνευσε το δημιουργό. :wink:
Αν δε την έχετε δει, αξίζει, η αριστουργηματική διαφήμιση "Moments" της Volvo. Θα καταλάβετε και τη συσχέτιση αν τη δείτε ως το τέλος. Όταν η διαφήμιση είναι (και) τέχνη...
Υπάρχει και συντομότερη, εδώ η πλήρης έκδοση:

Reaction score
5.620
κι ας πρέπει να πατάω λίγο το γκάζι κάθε τόσο
Για μένα δεν είναι αυτό το πρόβλημα, που θα πατήσω γκάζι, αλλά η υπνηλία στο τιμόνι.
Έπιασα τον εαυτό μου να ξυπνάει 2-3 φορές από τον θόρυβο που κάνει το χαλίκι στην άκρη του δρόμου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.540
Φυσικά δεν θα υπήρχε κανείς που θα του έλεγες να του βάλεις δωρεάν FSD στο αυτοκίνητό του και θα έλεγε όχι!
Ok, αυτό μου αρκεί.

Άρα τα λεφτά είναι το θέμα. 🤣😅😁😂

Προφανώς δεν έχεις "ζήσει" αρκετά την αυτόματη οδήγηση που προσφέρει ένα Τέσλα (ακόμα και χωρίς τα λεφτά του φουλ FSD), είτε μέσα στην κίνηση, είτε σε εθνικό οδικό δίκτυο, είτε σε επαρχιακό. Άμα το μάθεις, μετά η έλλειψή του είναι πρόβλημα.

Όπως στον καλό ήχο. 😎

Και πρόσεξε: είναι δωρεάν αυτά που περιγράφω.
Χωρίς λεφτά για το φουλ FSD. 😎
Άρα, τα θες (ποιος θα έλεγε "όχι" όπως είπες)

Επίσης και τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα των Tesla δεν παίζουν κανένα ρόλο για μένα, ..

Καμιά φορά νιώθω λες και παίζουμε υπερ-ατού εδώ, να συγκρίνουμε features και να λέμε ποιο αμάξι είναι "καλύτερο" με βάση την κάρτα του.
Έτσι βαδίζουμε στα πράγματα τεχνολογίας, όπως και στα ηχεία. Πχ τα δικά σου ηχεία δε τα διάλεξες γιατί είναι όμορφα, μικρά και βολικά, ούτε γιατί ήταν φτηνά. Πήρες τα me geithain διότι έχουν καρδιοειδη λοβό ακτινοβολίας, οπότε θα είχαν τις λιγότερες προβληματικές ανακλάσεις από τα πίσω τοιχωματικά όρια, και διότι η ομοαξονική αρχιτεκτονική τους είναι σημαντικό χαρακτηριστικό για ομοιογενή off axis ακτινοβολία, ακόμα και σε απεριποίητο χώρο. Τέλος, διότι το ευμέγεθες μεγάφωνο (των 16") κρίνεται ικανότατο για τις αποστάσεις ακρόασης και τις απαιτούμενες στάθμες στο χώρο σου.

Δηλαδή, συγκρίνατε features με τον ζαπ, και είπατε ποιο ηχείο είναι "καλύτερο" με βάση την κάρτα του.

Κι ας είναι ένας άσχημος μπόγος, μπήκε στο σαλόνι σου η τετράγωνη γκουμούτσα. 😁😅🤣😂

Χίλιες φορές πιο αποδεκτό αισθητικά θα ήταν ένα συμμαζεμένο genelec της σειράς the ones, σε ότι χρώμα θες, μικρού μεγέθους ηχείο με βάση στον τοίχο ξερωγω, και σαμπ σε καμιά γωνία να μην ενοχλούν. Όχι όμως, το χαρακτηριστικό των καρδιο επικράτησε (γιατί ομοαξονικά είναι και τα τζενελεκ). Και χρειάστηκε βάσεις με αυτοματισμούς λόγω παιδιών, να ανεβοκατεβαίνουν τα ηχεία. Χαλάλι, εγώ είμαι υπέρ της επιλογής αυτής που έκανες, λόγω των πραγματικών αντικειμενικών μετρητικών χαρακτηριστικών, και αδιαφορώ για την εμφάνιση.

Νομίζω όμως, μετά τα ανωτέρω, πως στο αυτοκίνητο, υπερασπίζεσαι απλώς την επιλογή σου, κυρίως βάσει οικονομικών κριτηρίων, και δεν ακολουθείς την οδό των χειροπιαστών αντικειμενικών κριτηρίων, που ακολουθείς πιστά σε ένα σωρό άλλα θέματα (αυτοματισμούς, κλπ). Περίεργο, αλλά οκ, χου κερς, κουβέντα κάνουμε.

Last edited:

alexis

Reaction score
33.426
Καλά για το Autopilot στην κίνηση δεν λένε όλοι τα καλύτερα. Μάλιστα αρκετοί λένε τα χειρότερα. Τώρα πως γίνεται αυτό δεν ξέρω. Στην εθνική ή σε άλλο μεγάλο δρόμο λένε όλοι τα καλύτερα. Άψογο. Μάλλον θα πρέπει να έρθει κανένα update στο Autopilot καθώς λόγω του FSD το έχουν αφήσει πίσω.

alexis

Reaction score
33.426
Διάβασα χθες, και μάλιστα το έγραψαν δύο άτομα, πως ετοιμάζεται νέος ιδιόκτητος χώρος κάπου στο Κορωπί, όπου θα έχει και μεταχειρισμένα. Φαντάζομαι ίσως και service ή ακόμα και delivery center. O ένας έγραψε πως ειπώθηκε στα εγκαίνια του καταστήματος στην Γλυφάδα. Έχει ακούσει κανείς κάτι σχετικά;

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.451
Νομίζω όμως, μετά τα ανωτέρω, πως στο αυτοκίνητο, υπερασπίζεσαι απλώς την επιλογή σου, κυρίως βάσει οικονομικών κριτηρίων, και δεν ακολουθείς την οδό των χειροπιαστών αντικειμενικών κριτηρίων, που ακολουθείς πιστά σε ένα σωρό άλλα θέματα (αυτοματισμούς, κλπ). Περίεργο, αλλά οκ, χου κερς, κουβέντα κάνουμε.
Χαχα, ευχαριστώ για την προσβολή, σου υπόσχομαι όμως ότι καμία αναντιστοιχία δεν υπάρχει στις επιλογές μου. Όμως επειδή τα πράγματα δεν είναι τόσο απλοϊκά στην πραγματική ζωή (ηχεία=αυτοκίνητα) και οι διαδικασίες σκέψης και απόφασης πιο nuanced, ίσως κάποια πράγματα θέλουν λίγο περισσότερη επεξήγηση.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα συναντηθούμε δια ζώσης (για περισσότερα από 10 λεπτά ελπίζω!) μπορούμε αν θες να τα συζητήσουμε εκτενώς τρώγοντας κάποια ωραία μπριζόλα, εδώ τώρα δεν νομίζω ότι ενδιαφέρουν ιδιαίτερα κανέναν.

Το δεδομένο είναι πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι από τις αγορές που έχω ευχαριστηθεί περισσότερο στη ζωή μου, δεν την έχω μετανιώσει ούτε στο ελάχιστο (όχι πολύ συχνό για εμένα) και, παρόλο που και τότε το Tesla ήταν η "λογική" επιλογή και την εξέτασα πολύ σοβαρά και για πολύ καιρό, ακόμα και αν γύριζα τον χρόνο πίσω, δεν θα άλλαζα κάτι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.540
Καλά για το Autopilot στην κίνηση δεν λένε όλοι τα καλύτερα. Μάλιστα αρκετοί λένε τα χειρότερα. Τώρα πως γίνεται αυτό δεν ξέρω. Στην εθνική ή σε άλλο μεγάλο δρόμο λένε όλοι τα καλύτερα. Άψογο. Μάλλον θα πρέπει να έρθει κανένα update στο Autopilot καθώς λόγω του FSD το έχουν αφήσει πίσω.
Προσωπικά έχω σημαντική εμπειρία από χρήση μέσα στην κίνηση τόσο από το iD.3 όσο και από το model Y. Με κάθε ευκαιρία, τα βάζω σε λειτουργία.
Βαριέμαι αφάνταστα να κάνω εγώ τα σταμάτα-ξεκίνα, αφού μπορούν να τα κάνουν τα αυτοκίνητα μόνα τους!

Το iD.3 πάει μια χαρά μπροστά, κάνει ωραία το σταμάτα-ξεκίνα, χαλαρά, αλλά το τιμόνι εύκολα "φεύγει" από την πορεία της λωρίδας κυκλοφορίας, θέλει συχνά κάποια διόρθωση, ιδίως σε ελιγμούς του δρόμου (εκεί που έχει "έργα" τα κάνει μαντάρα). Σταματάει απότομα με μηχανάκια που "χώνονται" μπροστά, ή με πεζούς.

Το Τέσλα οδηγεί σαν εμένα, αλλά λίγο πιο προσεκτικά (δίνει προτεραιότητα σε όσους θέλουν να χωθούν μπροστά μου με φλας, και πάει πιο άκρη στη λωρίδα κυκλοφορίας αν έχει φορτηγό ή λεωφορείο δίπλα). Το σταμάτα-ξεκίνα είναι λίγο πιο απότομο από του iD.3, αλλά όχι πιο απότομο από ότι θα έκανα εγώ. Δεν χρειάζεται καμία διόρθωση το τιμόνι, βγάζει μόνο του όλη την Εγνατία, όλη την Τσιμισκή, όλη την Περιφερειακή οδό (ακόμα και με τα "έργα" σε μποτιλιάρισμα χωρίς καμία διόρθωση.)

Δεν σταματάει τόσο απότομα σε πεζούς και μηχανάκια, όπως το iD.3. Έχω βγάλει ολόκληρες διαδρομές μέσα στην κίνηση κοιτώντας το κινητό μου και λόγου χάριν γράφοντας εδώ μέσα, χωρίς να ακουμπάω τιμόνι ή πεταλ.
Χαχα, ευχαριστώ για την προσβολή,
Α, σόρρυ ρε μάν εάν σε προσέβαλλα, δεν είχα τέτοια διάθεση. 😭

Απλώς έγραψες πως φυσικά όλοι θα ήθελαν ένα FSD αν ήταν δωρεάν, αλλά δε δίνω τόσα λεφτά για να το έχω, άρα το συμπέρασμα είναι πως οικονομικά δε το θες, δεν το αξιολογείς ως άξιο "αγοράς", ειδάλλως αν ήταν δωρεάν, όλοι θα το ήθελαν, και συ, άρα είναι οικονομικό το σκεπτικό.
Το δεδομένο είναι πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι από τις αγορές που έχω ευχαριστηθεί περισσότερο στη ζωή μου,
Αυτό εννοείται. Αυτοκινητάρα, δε το συζητάμε.
Η συζήτηση είναι υποθετική.

Και φυσικά για μπριζόλες με χαβαλε, είμαι πάντα μέσα! 😍

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.540
Το Τέσλα μια χαρά σταμάτησε για τα παιδιά, και μάλιστα παραπάνω από "μια χαρά", αλλά ο άνθρωπος που οδηγούσε δίπλα σε ένα Τογιότα, με το κινητό στο χέρι, ούτε που τα είδε!

FSD λέμε. Σαφώς καλύτερο από τις "οδηγάρες" που κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
92.134
Καλά για το Autopilot στην κίνηση δεν λένε όλοι τα καλύτερα. Μάλιστα αρκετοί λένε τα χειρότερα
Στην κίνηση στους Ελληνικούς δρόμους είναι λίγο του φόβου όλα αυτά τα συστήματα. Με τους πεζούς να διασχίζουν ζιγκ ζαγκ τα μισοσταματημένα αυτοκίνητα, τους ντελιβεράδες να κάνουν σφήνες από δω και από κει απότομα μόλις βρουν χιλιοστό δρόμου ελεύθερο, τα αυτοκίνητα να πιστολάρουν τα κόκκινα στα φανάρια… νομίζω θα χρειάζεται έξτρα εκπαίδευση το software για να μπορεί να προβλέψει όσα έχουμε μάθει να προβλέπουμε τόσα χρόνια.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.441
Members
38.559
Νεότερο μέλος
Fotis A.