The Dark Knight (2008)

Reaction score
6
Απάντηση: O Σκοτεινός Ιππότης - The Dark Knight (2008)

Παιδια, μπορείτε να ψηφίσετε και εσείς στο συγκεκριμένο τοπικ πατώντας , Αξιολόγηση Θέματος

Reaction score
0
Μακραν η καλυτερη ταινια με comic book hero και δεν ειναι απλα μια πολυ καλη ταινια Batman αλλα κατι πολυ περισσοτερο!!!
Οσο για την ερμηνεια του Heath Ledger.....ανατριχιαστικα ομορφη! :125:
συμφωνώ απόλυτα... η ταινία είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ. Στα μόνα αρνητικά που βρήκα εγώ είναι ίσως η μεγάλη διάρκειά του.

Reaction score
59
Η νέα ταινία με ήρωα τον Μπάτμαν και τίτλο Σκοτεινός Ιππότης έσπασε ρεκόρ εισπράξεων στο αμερικανικό box office, συγκεντρώνοντας το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής του 155 εκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας το Spider-Man 3 που κατείχε το ρεκόρ από πέρυσι.

Ο Σκοτεινός Ιππότης συγκέντρωσε σε μία μόνο ημέρα 66,4 εκατομμύρια δολάρια, σπάζοντας ένα ακόμα ρεκόρ.

Σύμφωνα με την εταιρεία παραγωγής Warner Bros η ταινία ξεπέρασε σε εισπράξεις (για την πρώτη ημέρα προβολής) το τρίτο Spider-Man που κατείχε το ρεκόρ από πέρυσι.

Η ταινία, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στις ΗΠΑ την Παρασκευή, κόστισε 185 εκατομμύρια δολάρια και απέσπασε αρκετά καλές κριτικές, οι οποίες έκαναν ιδιαίτερη μνεία στον αδικοχαμένο ηθοποιό Χιθ Λέτζερ. Πολλοί είναι μάλιστα αυτοί που έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν λόγο για μια πιθανή μεταθανάτια υποψηφιότητα του Αυστραλού ηθοποιού.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ανταπόκριση στο Σκοτεινό Ιππότη, πρώτα από τους κριτικούς και τώρα από το κοινό» δήλωσε ο Νταν Φέλμαν, επικεφαλής της διανομής της Warner Bros.

Newsroom ΔΟΛ

Irene_K

Τάγμας
Reaction score
0

Η ταινία μου άρεσε πάρα πολύ.

H ερμηνεία του Heath Ledger ήταν εκπληκτική. Ο καλύτερος κακός-ψυχοπαθής που είδα στην μεγάλη οθόνη μέχρι τώρα.

Και ο ψυχοπαθής Τζόκερ (με τον αδικοχαμένο Λέτζερ σε μια ερμηνεία θαυματουργής εξαφάνισης μέσα στον ρόλο) στέκει ως υπενθύμιση των πιο ανησυχητικών πτυχών της ανθρώπινης κατάστασης - μια φιγούρα απόλυτου και αναίτιου κακού που ενστερνίζεται το χάος και την αναρχία ως φιλοσοφία και οραματίζεται τον αφανισμό των πάντων ως την ύστατη φάρσα που μπορεί να απευθύνει σε έναν κόσμο για τον οποίο αισθάνεται μόνο περιφρόνηση.
Δεν μπορούσε να τα πεί καλύτερα ο κριτικός. Αυτή ακριβώς ήταν η αίσθηση που μου άφησε ο Heath Ledger βγαίνοντας απο την αίθουσα (θερινό ήταν αλλά τέσπα :143:)

Το μόνο που μου τα χάλασε ήταν η επιλογή της αντιπαθέστατης Maggie Gyllenhaal που μόλις την έβλεπα μούτζωνα. :137:
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Κάθε φορά που την έβλεπα στην οθήνη ήθελα να την χαστουκίσω...:101:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Έ! μην συγκρίνουμε τώρα τα ασύγκριτα!!! τον Χιθ Λέτζερ, με τον Νίκολσον!!!

Reaction score
1
Μετα την εκμεταλλευση νοσταλγιας (Indiana Jones,Miami Vice κτλ) το hollywood το γυριζει στην...νεκροφιλία και στην τυμβωρυχία.Οι αμερικανοι ηταν και ειναι κορυφαιοι στο marketing,εκει δεν τους φτανει κανεις.

Ο Jack Nicholson πιστευω ειχε την ατυχια να παιξει στον χειροτερο batman με διαφορά,ουτε για δεκάχρονα δεν ηταν αυτη η ταινία.

Reaction score
0
Ο Jack Nicholson πιστευω ειχε την ατυχια να παιξει στον χειροτερο batman με διαφορά,ουτε για δεκάχρονα δεν ηταν αυτη η ταινία.
Προτιμάς δηλαδή τα Batman του Joel Schumacher (Batman Forever & Batman with Nipples) από την πρώτη ταινία του Burton? :111::111::111:
Εμένα μου άρεσαν και τα δύο του Burton πάρα πολύ αλλά τα δύο καινούρια είναι καλύτερα.

Reaction score
41
ο τρόπος που έπαιζε (γι'αυτόν δεν πήγανε τόσο πολλοί άλλωστε;;; και όχι για αυτό καθαυτό το έργο) μου θύμισε τον Τζόνι Ντεπ στους Πειρατές της Καραιβικής. Οι κινήσεις του, οι μορφασμοί που έκανε, αυτό το τρελό που έβγαζε και όλα γενικά παραπέμπουν στο ρόλο που έπαιζε ο Ντεπ.
Το αποτέλεσμα βέβαια αρκετά καλό, η ταινία κι αυτή καλή. Τρομερή δεν μπορώ να τη χαρακτηρίσω. Από ψέματα ένα σωρό, ξεπερνάει ακόμα και το τελευταίο Τζέημς Μποντ! ακόμα και το Μίσσιον Ιμ-πόσιμπλ!
Γενικά περνάει ευχάριστα η ώρα με τις εκρήξεις τα μπαμ-μπουμ κτλ, αλλά τα φοβερά και τρομερά που άκουσα από μερικούς δεν...

Reaction score
6

[IMGl]http://www.avsite.gr/vb/attachment.php?attachmentid=14934&stc=1&d=1216649643[/IMGl]Εχουν περάσει δυο μερες από τη στιγμή που βγήκα από το σινεμα έχοντας δει την δευτερη συνέχεια των νεων περιπετειών του Batman και τωρα πλεον που κόπασε καπως η τρικυμία που παρέσυρε τα ματια και το μυαλό μου , μπορώ με μεγαλύτερη ψυχραιμία να καταθέσω την αποψη μου για τον Σκοτεινό Ιππότη .

Μπορεί το Batman Begins να είναι ήταν μια μετρια επιστροφή για τον άνθρωπο νυχτεριδα αλλα με την επιτυχία που καταφερε έδωσε το δικαίωμα στον Christopher Nolan να κανει τα διπλα και τριπλά από οτι θα του επέτρεπαν τη πρώτη φορα.
Στο Dark Night αν και παρακολουθούμε την συνέχεια του ιδιου κομικ σε μια ταινία του ίδιου δημιουργού , παρολα αυτά είναι μακρά πολύ διαφορετική και καλύτερη από την προηγούμενη .
Ενας απο τους λογους που πιστεύω συνηγόρησε στο καλύτερο αποτέλεσμα είναι πως αυτή την φορα η ταινια επικεντρώθηκε σε περισσότερους χαρακτήρες σε σχέση με το ξεκίνημα οπου το κεντρικό πρόσωπο ηταν μόνο ένα..
Ετσι , εκτός του Christian Bale φανερή αναβάθμιση στο ρόλο του ειχε ο Gary Oldman με την συνοδεία του πολύ δυνατού Aaron Eckhart και του κακού τζοκερ Heath Ledger.
Ενας ρόλος που τοσα ακούστηκαν όχι μονο γιατι μοιραία έφερνε στο μυαλο τον Jack Nicholson από την πρωτη ερμηνεία , αλλα και για το ποσο πετυχημένα τον απόδωσε ο πρόσφατα αδικοχαμένος ηθοποιός.
Νομίζω το εχω ξαναγράψει στο παρελθον και δεν θα μπορούσα να το αποφύγω ουτε τωρα…
Σε αυτου του ειδους τις ταινιες όταν εχουμε να κανουμε με την αιώνια μαχη του καλου ενάντια στο κακο, δεν φτανει μονο το ένα στοιχείο να είναι δυνατο.
Ισα ισα , για να υπάρχει η απόλυτη επιτυχία , το αντιπαλο δέος , ο κακος πρέπει να είναι δυο φορες πιο συγκλονιστικός..
Είναι ένα στοιχείο που εξασφαλίζει σε μεγάλο ποσοστό σίγουρη επιτυχια και αυτό μπορει εύκολα να το διαπιστώσει κάποιος κανοντας μια αναδρομή σε παλιότερες ταινιες του είδους με κορυφαίους κακους…
Τι θα ηταν άλλωστε ο Batman στο Νο 1 εάν δεν ειχε διπλα του τον Jack Nicholson;;
Καπως ετσι ευτύχησε και ο τελευταίος Batman να εχει εξίσου ένα πολύ δυνατο αντίπαλο..
Πραγματικα ο Heath Ledger δημιούργησε ένα υπερακραίο χαρακτηρα που μεσα από την παράνοια του γινόταν χαοτικά [IMGr]http://www.avsite.gr/vb/attachment.php?attachmentid=14936&stc=1&d=1216649663[/IMGr]δημιουργικός.
Ουτε το χρημα ουτε η δοξα ηταν ικανα να τον χορτάσουν και να σταματήσουν το εργο του…
Ένα εργο που και ο ιδιος φοβότανε πως καποια στιγμή μπορει να τελειώσει για αυτό και συντηρούσε το αντιπαλο δεος..
Μπορει το καλο να ζει χωρις το κακο αλλα αυτός δεν εχει λογο ύπαρξης χωρις το αντίθετο του..
Αυτό το τόσο οξύμωρο αλλα και συνάμα τοσο λογικο πρόβαλε με ενθουσιασμό ο Ledger παρουσιάζοντας ένα αδιάφθορο κακο με την ιδια φιλοσοφία του κακου Samuel L. Jackson στο Unbreakable, με την διαφορα πως εδώ εχουμε να κάνουμε με πολύ πιο ακραίες καταστάσεις..
Κακος όχι για τον συμφέρον αλλα από ιδεολογία…
Δεν είναι κατι που το βλέπουμε συχνα..
Βέβαια σε όλα αυτά και με αφορμη τον θανατο του ηθοποιού γράφτηκαν και πολλές υπερβολές…
Δεν ξερω αν αυτος ο ρόλος και η ερμηνεία του Ledger αξιζει μια υποψηφιότητα για οσκαρ ( προσωπικά το βρισκω υπερβολή ) αλλα σίγουρα ξερω πως με την παρουσια του έδωσε πόντους .

Γυρνώντας στα της ταινίας δεν μπορω να μην αναφερθώ στους τρελά γρήγορους ρυθμούς της..
Φανταστείτε…. δυόμισι ωρών ταινία και δεν εκανε ουτε ένα πεντάλεπτο στοπ στην ροη των γεγονότων.
Ενας συνεχής βομβαρδισμός διαλόγων που περνούσαν γρηγορα την πλοκή και δεν σε αφήνανε στιγμη να πάρεις ανασα…
Τοσο γρήγορο ρυθμο τον βλέπεις μονο σε διλεπτα promotion trailer.
Αυτό φυσικά απαιτεί την ευλαβική παρακολούθηση καθολη την διάρκεια αλλιως θα χρειαστείτε και δευτερη θέαση για να βρειτε ότι χασατε την πρώτη φορα.
Κάπως ετσι απροειδοποίητα την πάτησα και εγω και μεχρι να [IMGl]http://www.avsite.gr/vb/attachment.php?attachmentid=14935&stc=1&d=1216649650[/IMGl]προσαρμοστώ καπου εχασα την μπαλα στο πρωτο τεταρτο. Αλλα απο κει και ύστερα απόλαυσα θεαμα κόντρες και εντυπωσιακό μεγαλειώδη Batman ετσι όπως δεν τον ειχαμε δει στο ξεκίνημα του.
Εφυγαν οι σκιες και το τρελό μονταζ που έκρυβε το μεγαλείο του , πράγμα που για μενα ηταν ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα τις πρώτης ταινιας.
Αυτή την φορα ο Nolan φρόντισε να επανορθώσει και εδωσε στο κοινο αυτά που ζητούσε .
Αction πιο πολύ από κάθε άλλη φορα , αλλα και απίθανα μηχανοκίνητος .
Περιττό να το πω…
Εχω αρρωστήσει με την Bat –Bike και γενικότερα με τις σκηνες δράσεις που εχουν αποτυπωθεί τοσο έντονα στο μυαλο μου που μάλλον θα αντέξω μεχρι την κυκλοφορία της ταινίας σε bluray.
Μοναδικό ισως μειονέκτημα στο ολο συνολο είναι η μεγάλη της διάρκεια …
Ηθελα να τελειώσει 15 λεπτα νωρίτερα καθως για αυτό το λογο υπηρχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία και σύνδεση με έναν παλιο γνώριμο κακο ( ας μην αποκαλύψω τι εννοώ) αλλα ο Nolan προτίμησε το κατι παραπάνω…

Θετική λοιπον η επιστροφή του Ιππότη που από τη αρχή φρόντισε να εχει στις τάξεις του πολύ καλο cast.
Δεν είναι μικρή υπόθεση να εχει ως στήριγμα εστω και σε δεύτερους ρόλους ηθοποιούς όπως τον Morgan Freeman και Michael Caine …

Για το είδος της 8/10

Attachments

Reaction score
5
Re: Απάντηση: O Σκοτεινός Ιππότης - The Dark Knight (2008)

Έ! μην συγκρίνουμε τώρα τα ασύγκριτα!!! τον Χιθ Λέτζερ, με τον Νίκολσον!!!
Δεν συγκρίνουμε τον Λετζερ με τον Νίκολσον. Συγκρίνουμε Joker με Joker. Και πίστεψέ με... Ο νέος Joker είναι ΠΟΛΥ καλύτερος!

Reaction score
0
Την είδα και εγώ χθές και ενώ δεν το περίμενα η ταινία με ενθουσίασε. Απίστευτη δουλεια σε σκηνοθεσία,σενάριο,μουσική επιμέλεια αλλά πάνω από όλα σε ερμηνείες. Μόνο μειονέκτημα και για μένα η διάρκεια που θα μπορούσε να είναι λίγο μικρότερη.

minas

Πισιά
Reaction score
4.201
Παρ' ότι έχουν περάσει λίγες μέρες από την επίσκεψή μου στην κινηματογραφική αίθουσα, οι βασικές εντυπώσεις δεν έχουν αμβλυνθεί.
Η τελευταία συνέχεια είναι μάλλον η καλύτερη όλων. Δίνει περισσότερο βάθος σε όλους τους σημαντικούς χαρακτήρες. χωρίς να κουράζει και χωρίς να προσποιείται ότι είναι κάτι άλλο από πολύ καλή ταινία δράσης. Άκουσα αρκετές φορές ότι κουράζει λόγω διάρκειας, αλλά εγώ θα μπορούσα εύκολα να δω άλλη μισή ώρα.
Ομολογώ ότι δε γνωρίζω την κατά το κόμικ ιστορία του Twoface, αλλά ο τρόπος που όλοι οι πρωταγωνιστές αλληλεπιδρούν στην ταινία είναι πολύ πετυχημένος. Επίσης η ερμηνεία του Ledger από τις καλύτερες του, αλλά το δείγμα δεν είναι ιδιαίτερα εκτενές. Κρίμα που χάθηκε.
9/10 από εμένα.

Reaction score
62
Το είδα χθές. Καλογυρισμένο, γρήγορο, σκοτεινό. Πολύ καλή ταινία, ίσως η καλύτερη, που έχω δει στο είδος της!!

Reaction score
50
Εντάξει... ταινιάρα! Είναι από τα λίγα sequel που δε μπαίνω καν στη διαδικασία να συγκρίνω με το πρώτο μέρος. Κι αυτό γιατί πιστεύω πως έχει γίνει τόσο καλή δουλειά ώστε να πρόκειται για δυο πολύ διαφορετικές ταινίες (παρόλο που η μία είναι η συνέχεια της άλλης). Θέλω να πω ότι η καθεμιά έχει την ξεχωριστή της θεματολογία που απλά συνδέεται με τον ίδιο ήρωα.

Ως προς την ταινία αυτή καθεαυτή τα πιο πολλά έχουν ειπωθεί νομίζω. Καταιγιστική δράση (αλλά δράση που εκπλήρωνε κάποιο σκοπό) σε συνδυασμό με στιβαρό σενάριο! Τι άλλο να ζητήσεις από action movie; Φυσικά υπερβολές υπήρχαν αλλά αναμενόμενες και σε καμία περίπτωση ενοχλητικές.

Από ερμηνίες πάλι νομίζω ότι οι ηθοποιοί στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Πολύ καλός ο Ledger αλλά νομίζω ότι δεν έχει νόημα η σύγκρισή του με τον Nickolson. Κι αυτό γιατί ουσιαστικά έπαιζαν διαφορετικούς ρόλους (απλά με το ίδιο background). Ο Nickolson έπαιζε ένα "καρουνίστικο" Joker (όπως "καρτουνίστικη" ήταν και όλη η ταινία χωρίς αυτό να είναι κακό - εμένα μ' άρεσε), ενώ εδώ έχουμε ένα πολύ πιο σκοτεινό Joker στα πλαίσια της επίσης σκοτεινής ταινίας. Κατά βάση καμία σχέση!

Όσοι δεν το έχετε δει και είστε φαν τέτοιων ταινιών νομίζω ότι "επιβάλλεται" να πάτε (όχι ότι δεν το έχετε καταλάβει ήδη...).

Reaction score
59
Tαινια μεστη και γεματη δραση.

Η μεγαλη διαρκεια της με κουρασε καπως αλλα αποζημιωνει η καλη σκηνοθεσια και οι σκηνες δρασης.

Ο ρολος του JOKER ηταν αψογα δοσμενος απο τον ledger αλλα με τιποτα δεν μου καθοταν ο ρολος της πρωταγωνιστριας !!!

Χαθηκε να εβαζαν την Jennifer Connelly !! :126:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: O Σκοτεινός Ιππότης - The Dark Knight (2008)

Tαινια μεστη και γεματη δραση.

Η μεγαλη διαρκεια της με κουρασε καπως αλλα αποζημιωνει η καλη σκηνοθεσια και οι σκηνες δρασης.

Ο ρολος του JOKER ηταν αψογα δοσμενος απο τον ledger αλλα με τιποτα δεν μου καθοταν ο ρολος της πρωταγωνιστριας !!!

Χαθηκε να εβαζαν την Jennifer Connelly !! :126:
Aν βαζανε την connelly θα θρινουσαμε θυματα...Ειναι η κοπελα του HALK...:103:
Καλη η προταση σου,νομιζω και στο Halk επαιξε συμπαθυτικα,για το ειδος της ταινιας..
Την αλλη jenifer μας την πηρε ο Daradevil...Εκεινη επαιξε θαυμασια παντως...

Reaction score
14

Ο ορισμός για εμένα της καταιγιστικής περιπέτειας και δράσης.

Μου άρεσε πάρα πολύ. Αξίζει να τη δει κάποιος.

10/10

Reaction score
59
Η νέα ταινία του Μπάτμαν (Dark Knight) σαρώνει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ. Για τις πρώτες 18 ημέρες προβολής στις ΗΠΑ, έκανε εισπράξεις 400 εκατομμυρίων δολλαρίων.

Οι ειδικοί αποδίδουν τα συνεχώς εντυπωσιακά νούμερα στη διάδοση της ταινίας “από στόμα σε στόμα” (word of mouth), καθώς όσοι το βλέπουν σπεύδουν να μοιραστούν τις θετικές τους εντυπώσεις με το φιλικό τους περιβάλλον.

Για να συγκρίνουμε τα μεγέθη των 400 εκατ. δολλαρίων σε δυόμιση εβδομάδες από το Dark Knight, αρκεί ν’ αναφέρουμε ότι το Indiana Jones και το Iron Man έκαναν εισπράξεις 315εκατ. δολλαρίων μέσα σε 11 και 14 εβδομάδες αντίστοιχα.

Πλέον, η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν πάει ολοταχώς για εισπράξεις 500 εκατ. δολλαρίων.

Στην κορυφή της λίστας στρογγυλοκάθεται ο Τιτανικός με 600,8 εκατ. δολλάρια.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7