The Frequency Ranges

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823
Σωκριατη αυτο που λες σηκωνει πολυ κουβεντα!!
αυτο λεω και γω βρε Τακη......να την σηκωσουμε την πο@τανα.......αυτο λεω ο μ@λ@κας!!!!!
Τοσο δυσκολο πια να την σηκωσετε?:fuckyou::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823
Harry Callahan: I know what you're thinking, punk. You're thinking "did he fire six shots or only five?" Now to tell you the truth I forgot myself in all this excitement. But being this is an "802 B&W, the most beautiful speaker" in the world and will blow you head clean off, you've gotta ask yourself a question: "Do I feel lucky?" Well, do ya, punk?

Γιάννης: Βλάσση φίλτατε, έως ότου έρθω μιά σταλιά κάτω απ' τ' αυλάκι να απολαύσω, να θυμάσαι 3 συχνότητες : 63, 2000, 20000. Να βάλεις μιαν ευθεία από +3 στους 63, 0db στους 2000 και -3 στους 20000. Αυτά όμως, να συνάδουν με μέτρηση δωματίου.

Harry Callahan: Well, opinions are like assholes. Everybody has one.
Ε αντε πουλακι μου κατεβα.............να τα πουμε και να τα πιουμε κομματακι!!!!!!:):):):):):):)

Reaction score
677
Μιλάς για τώρα με τον κρελ ή το είχες και με τα κοκόρια;
Εγώ πάντως δεν το θυμάμαι έντονο...οκ,όχι όπως έχω συνηθίσει άλλα όχι έντονο..

Reaction score
1.789
οΚ Βλαση . Να κανω και εγω μια ερωτηση. Εχουμε εναν πολυ καλα φροντισμενο χωρο και καποια σοβαρα μηχανηματα [απολυτα στις μετρησεις] και ακους εντονα τα συριστικα. Που οφειλεται;;;;;;;

Reaction score
30.328
Πρώτα αποφασίστε με τι υλικό θα ελέγξετε τα συριστικά , και μετά με ποιες ηχογραφήσεις.
Πχ βινύλιο , flac, wav, hr. Μετά διαλέχτε ηχογραφήσεις.Την τάδε η την δείνα.
Εχω πάντως την εντύπωση , ότι σπάνια ο φταίχτης είναι στο σύστημα. Όχι ότι δεν μπορεί να είναι αλλά , αν δεν υπάρχει τονισμένο συριστικό στην ηχογράφηση , το πιο πιθανό είναι να μην ακουστεί κιόλας.
Παράδειγμα κλασσικό τα τραγούδια της άντζελας. Από τα Live της μέχρι και τα cd της. Το σίγμα της είναι αρκετά συριστικό παντού.
Εν αντιθέσει με άλλες τραγουδίστριες. Dianna Krall πχ , σίγμα πολύ στρωτό. Αλεξίου το ίδιο. Στανίση ανύπαρκτο.

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
11.353
εδω μιλαμε για τα συριστικα μιας φωνης κατα μεσο ορο η για το χτυπημα σε ενα πιατινι για παραδειγμα?
Συριστικά κυρίως. Αν θες να κόψεις το πιατίνι πρέπει να ανέβεις λίγο ψηλότερα.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823
ok Γιαννη λες οτι υπαρχει στην ηχογραφηση.
Καποιος αλλος γνωμη;;

Τακα .....μπορει να ακουσουμε το ιδιο αρχειο με συγκεκριμενο τραγουδι σε δυο διαφορετικα συστηματα και στο ενα να νοιωθεις οτι τα σιγμα του καλλιτεχνη ακουγονται εντονα ενω σε αλλο να ακουγονται ποιο ξεκουραστα και να μην τους δινεις καν βαση....βεβαια σαφως παιζει ρολο και το υπολλοιπο σεταπιον τρανζιστορ-λαμπες πχ. οποτε εδω μαλλον μιλαμε ειτε για το ηχειο η για καποιο αλλο κομματι της αλυσιδας......ετσι δεν ειναι?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.270
Oι θεμελιώδεις τους είναι αυτές...
vlasis said:
Μηπως να ψαξουμε να βρουμε και τον πινακα που αφορα(εμας) τους πιο σιτεμενους?
Όταν ανανεώθηκε η ΄΄Λειτουργία της Ακοής΄΄,τοποθετήθηκε στο παρόν μήνυμα διάγραμμα που επιτελεί διάκριση σε θεμελιώδεις και αρμονικές επί του ακουστού φάσματος.
Εφόσον δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε λεπτομερώς σε ποιά επεξεργασία υποβλήθηκε δεδομένη μίξη από τον επιφορτισμένο με τη σύσταση του μάστερ μηχανικό ήχου,η επέμβαση μέσω ανωφερών ή κατωφερών shelving φίλτρων ή λυχνιακών αρμονικών στο δικό μας σύστημα και χώρο πιθανόν να οδηγούσε σε δυσμενέστερη αντίληψη ως προς την απόδοση ετέρων παραγωγών από τις αγαπημένες μας.
http://music-musictechnology.weebly.com/uploads/1/8/8/9/18893255/equalizing.pdf

Reaction score
1.789
και αν αυτο Βλαση μου το αντιλαμβανομαστε οταν εμεις εχουμε booσταρει ολο μαζι το φασμα;;, τι ακριβως συμβαινει στα μηχανακια μας;;;;

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823
Όταν ανανεώθηκε η ΄΄Λειτουργία της Ακοής΄΄,τοποθετήθηκε στο παρόν μήνυμα διάγραμμα που επιτελεί διάκριση σε θεμελιώδεις και αρμονικές επί του ακουστού φάσματος.
Εφόσον δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε λεπτομερώς σε ποιά επεξεργασία υποβλήθηκε δεδομένη μίξη από τον επιφορτισμένο με τη σύσταση του μάστερ μηχανικό ήχου,η επέμβαση μέσω ανωφερών ή κατωφερών shelving φίλτρων ή λυχνιακών αρμονικών στο δικό μας σύστημα και χώρο πιθανόν να οδηγούσε σε δυσμενέστερη αντίληψη ως προς την απόδοση ετέρων παραγωγών από τις αγαπημένες μας.
http://music-musictechnology.weebly.com/uploads/1/8/8/9/18893255/equalizing.pdf
σε ευχαριστω φιλαρακι για την τοποθετηση σου.....το δε PDF......ακρως ενδιαφερον για μελετη !!!!:):):)

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823
και αν αυτο Βλαση μου το αντιλαμβανομαστε οταν εμεις εχουμε booσταρει ολο μαζι το φασμα;;, τι ακριβως συμβαινει στα μηχανακια μας;;;;
οπως πχ. αν εχουμε παντου λαμπες?
γιατι και ετσι βρε φιλαρακι μπουσταρεται ενα συστημα σε μια μεγαλη συχνοτικη περιοχη...ετσι δεν ειναι (βεβαιως και μενα μου αρεσουν τα λαμπιονια....δεν το εχω κρυψει!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823
Μιλάς για τώρα με τον κρελ ή το είχες και με τα κοκόρια;
Εγώ πάντως δεν το θυμάμαι έντονο...οκ,όχι όπως έχω συνηθίσει άλλα όχι έντονο..
βρε συ....το thread ανοιχτηκε για ολους.......γιατι θα πρεπει οποτε ανοιγω ενα θεμα να αφορα αποκλειστικα εμενα?:D:D

το θεμα αφορα πιστευω πολλους και απλα μου ηρθε σην κεφαλα βλεποντας στο διαδικτυο τον πινακα που ανεβασα και ετσι το ξεκινησα.......παπαπαπαπα....τι θα κανω με σας βρε σεις!!!!!!:geek::geek::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh:

Reaction score
677
Πρώτα αποφασίστε με τι υλικό θα ελέγξετε τα συριστικά , και μετά με ποιες ηχογραφήσεις.
Πχ βινύλιο , flac, wav, hr. Μετά διαλέχτε ηχογραφήσεις.Την τάδε η την δείνα.
Εχω πάντως την εντύπωση , ότι σπάνια ο φταίχτης είναι στο σύστημα. Όχι ότι δεν μπορεί να είναι αλλά , αν δεν υπάρχει τονισμένο συριστικό στην ηχογράφηση , το πιο πιθανό είναι να μην ακουστεί κιόλας.
Παράδειγμα κλασσικό τα τραγούδια της άντζελας. Από τα Live της μέχρι και τα cd της. Το σίγμα της είναι αρκετά συριστικό παντού.
Εν αντιθέσει με άλλες τραγουδίστριες. Dianna Krall πχ , σίγμα πολύ στρωτό. Αλεξίου το ίδιο. Στανίση ανύπαρκτο.
Μην το λες...
Το παρακάτω κομμάτι ας πούμε που είναι ένα από τα αγαπημένα μου (δεν ακούω audiophile,ούτε Αλεξίου,τι να κάνω,προσπάθησα,μπέσα,αλλά δεν...)
(Από το tube δεν ξύνει καθόλου,μην την πατήσετε,να δείτε ποιο είναι το έβαλα.)

Το έχω ακούσει σε διάφορα συστήματα από πάρα πολύ καλά,μέχρι ανυπόφορα.
Μιλάμε για ξύρισμα.
Τώρα,εμένα μου φταίει κάτι;Τού κομματιού;Μήπως φταίνε τα φεγγάρια;Κάποια συστήματα;
Ας βγουν τα βιβλία στην φόρα (τα pdf,οκ,τα βιβλία κάνουν λεφτά.) να μας το εξηγήσουν..

Last edited:

Reaction score
1.789
βρε συ....το thread ανοιχτηκε για ολους.......γιατι θα πρεπει οποτε ανοιγω ενα θεμα να αφορα αποκλειστικα εμενα?:D:D

το θεμα αφορα πιστευω πολλους και απλα μου ηρθε σην κεφαλα βλεποντας στο διαδικτυο τον πινακα που ανεβασα και ετσι το ξεκινησα.......παπαπαπαπα....τι θα κανω με σας βρε σεις!!!!!!:geek::geek::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh:
απλα απο τις λαμπες τα συριστικα βγαινουν απο Ισπανο ενιοτε!:D

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823
Βλαση μου δεν μιλαω για λαμπες , τρανζιστορ, κ.λπ αλλα γενικα!!
Μα βρε συ αν πχ.καποιος χρησιμοποιει EQ και μπουσταρει καποιες περιοχες σαφως και εχει την γνωση του τι εχει κανει.....εγω απλα μιλαω για την κατηγορια εκεινων των μηχανων και περισσοτερο για ηχεια οπου εκει μπορει να παρατηρηθει το φαινομενο των τονισμενων υψιλων συχνοτητων!
Καποιοι λενε οτι τα κεραμεικα tweeters των Karma ειναι λεει τονισμενα και ξυνουν......για κατι τετοιο μιλαω φιλαρακι.....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.242
Members
38.671
Νεότερο μέλος
xkaragi