The Frequency Ranges

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823
Όσα B&W έτυχε να ακούσω (2-3 μην φανταστείς) ήτανε σκληρά στα πρίμα (για τα δικά μου γουστα).
Η αλλαγή θέσης βοηθάει μεχρι ενα σημείο, αλλά ο χαρακτήρας του tweeter δεν θα αλλάξει.
πιστευω παντως οτι με την αλλαγη των αναλογων υλικων στο κροςς μπορει να διαφοροποιηθει.....απο Bennic σε Mundorf και Ansar παραδειγμα πιστεψε με αλλαζει..

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
πιστευω παντως οτι με την αλλαγη των αναλογων υλικων στο κροςς μπορει να διαφοροποιηθει.....απο Bennic σε Mundorf και Ansar παραδειγμα πιστεψε με αλλαζει..
Σίγουρα αλλάζει, το θέμα είναι αν παρόλα αυτά παραμένει η "σκληράδα" ή όχι.

Reaction score
1.789
Αν η απόκριση του ηχείου δεν έχει έστω μικρές τάσεις φουσκώματος μεσο-υψηλά και υψηλά ώστε να φαίνεται ο "ζωηρός" χαρακτήρας του δεν μπορεί να ξέρει...στα b&w 802d κάνει κάτι περίεργα πάντως στα 3,5k και 7-15k, σύμφωνα με τη μέτρηση του stereophile.

View attachment 31669

Eπίσης, δεν έχουν πολύ καλή off-axis απόκριση, συνεπώς παίζει μεγαλύτερο ρόλο στο πώς θα ακουστούν η τοποθέτησή τους (σημείο, γωνία) και η ακουστική του δωματίου. Από ότι καταλαβαίνω θέλουν μεγαλύτερο χώρο για να ακουστούν σωστά στις υψηλές συχνότητες...
προκειται για σφαλμα του κατασκευαστη; η για αποψη; και στην τελικη εγω ως καταναλωτης που κοιταω μονο το προσπεκτ της εταιρειας και οχι καποια μετρηση απο καποιον ριβιουερ πως θα το εντοπισω;;;;;

Reaction score
2.566
Από ότι έχω καταλάβει από τις μετρήσεις του και το άρθρο, οι όποιες ελαφριές ανομοιομορφίες στις διάφορες μετρήσεις του 802 εξισορροπούν η μία την άλλη και το αποτέλεσμα προκύπτει αρκετά ισορροπημένο...αν υπάρχει όμως επαρκής χώρος...οπότε δεν τίθεται θέμα σφάλματος ή άποψης του κατασκευαστή, είναι ουδέτερο, γεγονός που ισχυρίζονται σε μεγάλο βαθμό και οι κάτοχοι.

Γενικά μιλώντας πάντως κι επειδή το θέτεις έτσι, οι καταναλωτές που κοιτάν μόνο το φυλλάδιο μιας εταιρείας, πιθανότατα δεν ενδιαφέρονται κιόλας να εντοπίσουν την όποια πιθανή αδυναμία ενός προιόντος...οπότε νομίζω πως είναι άτοπο εξ'αρχής το ερώτημά σου...

Last edited:

Reaction score
1.686
Παρεμπιπτοντως, παλαιοτερα εχω κανει σε matrix 801 παρομοια εργασια.
Χωρις να πειραξεις την σχεδιαση και τις τιμες των υλικων του cross, οι Bennic ακουγονταν πολυ πιο ζωντανα (πιθανοτατα λογω της μικροτερης ονομαστικης τασης τους) απο οτι οι Mundorf, κατι που ηταν και μετρησιμο ακομα και σε διαφορα spl.
Οντως λοιπον αλλαζει, αλλα μηπως "χαλαει" ??

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846
Η B&W έχει καταφέρει κάτι πάρα πολύ σημαντικό στο marketing BRAND NAME;)

Last edited by a moderator:

Reaction score
1.789
Ρε συ Αλεξανδρε , κακος μιλαμε για το εν λογω ηχειο, αλλα μιας και το εφερε η κουβεντα 8 στους 10 που το εχουν ακουσει λενε τα ιδια!! Θα το δεχτω εστο και υποκειμενικα. οι ιδιοι σε συγκριση με καποιο αλλο ηχειο ιδιου κοστους , το αλλο το ακουσαν πιο μαλακο, Το ερωτημα ειναι. Μημπως τελικα ειναι αποψη;;;; Εγω προσωπικα δεν πιστευω οτι ενας τετοιος κολοσσος κανει σφαλμα!

Δευτερον ο απλος μουσικοφιλος που παει να κανει μια αγορα πρεπει μετα να παει να αγορασει αλλους πυκνωτες και διαφορα αλλα μαντσουνια για να το φερει σε λογαριασμο;;;;

Και τελος επειδη ο μεσος καταναλωτης κοιταει μονο τα βασικα που του δινει ο καθε κατασκευαστης πρεπει να παει να σπουδασει πριν κανει την καθε αγορα του;;

[εννοειται οτι στην ολη κουβεντα εχουμε ξεκαθαρισει οτι ο χωρος ειναι φροντισμενος , αλλα και ολα τα συνοδα μηχανακια μηχανακια ειναι μετρητικα τουλαχιστον τελεια.]

Εγω προσωπικα πιστευω και εκει ηθελα να το παω, οτι ο καθε κατασκευαστης εχει και την δικη του σχολη. Αυτο πουλαει που σε αλλους αρεσει , αλλα και σεαλλους δεν.......
Σωστο ,η λαθος ;; Αυτο ναι κατι αλλο, και επιβεβαιωνεται μετα απο τις μετρησεις!!!

υγ

συγνωμη που επιμενω και ισως να γινομαι κουραστικος ,αλλα δυστηχως η αγορα εχει για ολα τα γουστα προτασεις!!!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846
Πως καταλήξαμε να μιλάμε για B&W πάλι ενώ το ποστ ήτανε για το που παίζει το βιολί και η φωνή της Κραλλ.......:hunter:
Τελικά δεν φταίει για όλα ο Κόγιας .
Φταίει και ο Βλάσης:p

Reaction score
1.789
Η B&W έχει καταφέρει κάτι πάρα πολύ σημαντικό στο marketing BRAND NAME;)
Μανο συμφωνω απολυτα!! Αν λοιπον δεν την [νοιαζει] γιατι πουλαει με το ονομα της, τοτε μην κατηγορουμε μικρες βιοτεχνιες που φροντιζουν την μικρη παραγωγη, τους και δεν κανουν τετοια σφαλαματα, . Βεβαια το κοστος ειναι πολυ παραπανω.

Last edited by a moderator:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846
Τάκη,
οι απόψεις είναι συνήθως,αν όχι πάντοτε,λάθη .
Αν είσαι B&W είναι άποψη,αν είσαι μικρός είναι λάθος ;)

Reaction score
677
Ναι,αλλά μην τα ρίχνουμε όλα στα ηχεία.
Αν έχουν πίσω τους τίποτα ξυριστικές μηχανές,λίγο τσιμπημένα να είναι ψηλά έχεις καταλήξει σαν τον Γκουζγκούνη (όχι στην χάρη).

Reaction score
2.566
Εγω προσωπικα πιστευω και εκει ηθελα να το παω, οτι ο καθε κατασκευαστης εχει και την δικη του σχολη. Αυτο πουλαει που σε αλλους αρεσει , αλλα και σε αλλους δεν.......
Έχω την αίσθηση όμως, ότι αυτό που πιστεύεις σε κάνει να βγάζεις το συμπέρασμα που θέλεις, ανεξαρτήτως στοιχείων.
Εγώ δεν πιστεύω τίποτα, ούτε έχω ασχοληθεί ποτέ με B&W, τα στοιχεία του κοίταξα μόνο και λέω αυτό που φαίνεται κι αυτό που έγραψαν και οι ίδιοι που τα μετρήσαν άλλωστε.

Αν θες να συζητήσουμε για το θέμα του αν υπάρχουν σχολές ανάλογα με τον κατασκευαστή, δεν έχω άποψη και ούτε με έχει απασχολήσει το θέμα. Σαφώς μου έρχονται κάποιες "κουρδισμένες" εταιρείες στο μυαλό βέβαια...αλλά αυτωνών τα ηχεία δεν τα έχω δει ποτέ σε στούντιο, όπως τα 802...

Reaction score
1.789
Ναι,αλλά μην τα ρίχνουμε όλα στα ηχεία.
Αν έχουν πίσω τους τίποτα ξυριστικές μηχανές,λίγο τσιμπημένα να είναι ψηλά έχεις καταλήξει σαν τον Γκουζγκούνη (όχι στην χάρη).
ξεκαθαριζω στο ποστ και λεω οτι και ο χωρος, αλλα και τα συνοδα να ειναι αψογα!!

Reaction score
1.789
Από ότι έχω καταλάβει από τις μετρήσεις του και το άρθρο, οι όποιες ελαφριές ανομοιομορφίες στις διάφορες μετρήσεις του 802 εξισορροπούν η μία την άλλη και το αποτέλεσμα προκύπτει αρκετά ισορροπημένο...αν υπάρχει όμως επαρκής χώρος...οπότε δεν τίθεται θέμα σφάλματος ή άποψης του κατασκευαστή, είναι ουδέτερο, γεγονός που ισχυρίζονται σε μεγάλο βαθμό και οι κάτοχοι.

Γενικά μιλώντας πάντως κι επειδή το θέτεις έτσι, οι καταναλωτές που κοιτάν μόνο το φυλλάδιο μιας εταιρείας, πιθανότατα δεν ενδιαφέρονται κιόλας να εντοπίσουν την όποια πιθανή αδυναμία ενός προιόντος...οπότε νομίζω πως είναι άτοπο εξ'αρχής το ερώτημά σου...
100 κατοχοι τετοιων ηχειων 100 διαφορετικοι ισχυρισμοι!! Και αλοι τοσοι απλοι ακροατες. Τεσπα εγω νομιζω οτι ειναι σχολη!!!

Reaction score
677
Έχω την αίσθηση όμως, ότι αυτό που πιστεύεις σε κάνει να βγάζεις το συμπέρασμα που θέλεις, ανεξαρτήτως στοιχείων.
Εγώ δεν πιστεύω τίποτα, ούτε έχω ασχοληθεί ποτέ με B&W, τα στοιχεία του κοίταξα μόνο και λέω αυτό που φαίνεται κι αυτό που έγραψαν και οι ίδιοι που τα μετρήσαν άλλωστε.

Αν θες να συζητήσουμε για το θέμα του αν υπάρχουν σχολές ανάλογα με τον κατασκευαστή, δεν έχω άποψη και ούτε με έχει απασχολήσει το θέμα. Σαφώς μου έρχονται κάποιες "κουρδισμένες" εταιρείες στο μυαλό βέβαια...αλλά αυτωνών τα ηχεία δεν τα έχω δει ποτέ σε στούντιο, όπως τα 802...
Αλέξανδρε,έχεις δίκιο.
Από την άλλη όμως.πολλά επαγγελματικά μονιτορ ηχεία υπάρχουν και δεν τα έχω δει παρά σε ελάχιστα σεταπ.Μόνο πρόσφατα είδα κάποιον που πήρε τα μεγάλα Dunlavy για το σπίτι (2 μέτρα ηχείο).
Πάντως τα μικρά ενεργά adams που είχα με το ribonn δεν έξυναν καθόλου,μια χαρά ήταν.
Μάλλον άποψη είναι λοιπόν από την στιγμή που λέτε πως μετράνε και είναι μια χαρά.

Last edited:

Reaction score
677
αλλά αυτωνών τα ηχεία δεν τα έχω δει ποτέ σε στούντιο, όπως τα 802...
Τώρα που το λες,είχα πάντα την απορία.
Με τι ενισχυτικά τα παίζουν στα στούντιο τα 802;

Reaction score
30.331
To μετράνε μια χαρά , είναι πολύ σχετικό.
Οι κατασκευαστές μετράνε τα ηχεία τους σε ανηχοϊκό θάλαμο, και αν δεν έχουν νοικιάζουν.
Αυτά που λέτε ότι μετράνε μια χαρά , που μετράνε μια χαρά? σε κάποιο φροντισμένο χώρο η σε ανηχοϊκό?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.996
Εγω προσωπικα δεν πιστευω οτι ενας τετοιος κολοσσος κανει σφαλμα!

Δευτερον ο απλος μουσικοφιλος που παει να κανει μια αγορα πρεπει μετα να παει να αγορασει αλλους πυκνωτες και διαφορα αλλα μαντσουνια για να το φερει σε λογαριασμο;;;;
Η φιρμα δε κανει σφαλματα, οικονομια στα υλικα κανει.
Κι αν της τα σταξεις πιο χοντρα, σου παρεχει καλυτερα υλικα.

Ο απλος μουσικοφιλος ακουει απλα τη μουσικουλα του.
Αυτος που την ψαχνει τη δουλεια, ή τα σταζει πιο χοντρα ή μαθαινει και για πυκνωτες

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.270

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.248
Members
38.671